r
Nosalty Logó

Gluténmentes brownie norgi konyhájából

cukrot taratalmaz laktózt tartalmaz gluténmentes tejet tartalmaz tojást tartalmaz
norgi
Gluténmentes brownie norgi konyhájából
adag
Előkészítés
perc
Sütés
perc
Összesen
perc
Sütés hőfoka
180 °C
  • 13% Fehérje
  • 47% Szénhidrát
  • 13% Zsír
Összesen 311 kcal
  • 13% Fehérje
  • 47% Szénhidrát
  • 13% Zsír
Összesen 3111 kcal
  • 13% Fehérje
  • 47% Szénhidrát
  • 13% Zsír
Összesen 316 kcal
  • 13% Fehérje
  • 47% Szénhidrát
  • 13% Zsír
  • 27% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Foszfor
  • Magnézium
  • Kálcium
  • Nátrium
  • Szelén

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • C vitamin:
  • E vitamin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • β-karotin

Fehérje

  • Összesen
    12.2 g

Zsír

  • Összesen
    12 g
  • Telített zsírsav
    5 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    4 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    1 g
  • Koleszterin
    50 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    476.4 g
  • Cink
    2 mg
  • Szelén
    5 mg
  • Kálcium
    75 mg
  • Vas
    4 mg
  • Magnézium
    107 mg
  • Foszfor
    252 mg
  • Nátrium
    29 mg
  • Réz
    1 mg
  • Mangán
    1 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    42.9 g
  • Cukor
    14 mg
  • Élelmi rost
    9 mg

VÍZ

  • Összesen
    24.6 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    108 micro
  • B6 vitamin:
    0 mg
  • B12 Vitamin:
    0 micro
  • E vitamin:
    2 mg
  • C vitamin:
    2 mg
  • D vitamin:
    8 micro
  • K vitamin:
    4 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    0 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    0 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    1 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    155 micro
  • Kolin:
    58 mg
  • Retinol - A vitamin:
    56 micro
  • α-karotin
    1 micro
  • β-karotin
    626 micro
  • β-crypt
    1 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    56 micro
Összesen 311 kcal
  • 13% Fehérje
  • 47% Szénhidrát
  • 13% Zsír
  • 27% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Foszfor
  • Magnézium
  • Kálcium
  • Nátrium
  • Szelén

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • C vitamin:
  • E vitamin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • β-karotin

Fehérje

  • Összesen
    121.8 g

Zsír

  • Összesen
    120.1 g
  • Telített zsírsav
    55 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    45 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    13 g
  • Koleszterin
    495 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    4764 g
  • Cink
    20 mg
  • Szelén
    55 mg
  • Kálcium
    753 mg
  • Vas
    42 mg
  • Magnézium
    1067 mg
  • Foszfor
    2521 mg
  • Nátrium
    288 mg
  • Réz
    6 mg
  • Mangán
    11 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    429.3 g
  • Cukor
    144 mg
  • Élelmi rost
    89 mg

VÍZ

  • Összesen
    246.1 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    1078 micro
  • B6 vitamin:
    2 mg
  • B12 Vitamin:
    1 micro
  • E vitamin:
    16 mg
  • C vitamin:
    23 mg
  • D vitamin:
    79 micro
  • K vitamin:
    36 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    3 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    3 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    12 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    1554 micro
  • Kolin:
    584 mg
  • Retinol - A vitamin:
    557 micro
  • α-karotin
    11 micro
  • β-karotin
    6255 micro
  • β-crypt
    10 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    559 micro
Összesen 3111 kcal
  • 13% Fehérje
  • 47% Szénhidrát
  • 13% Zsír
  • 27% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Foszfor
  • Magnézium
  • Kálcium
  • Nátrium
  • Szelén

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • C vitamin:
  • E vitamin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • β-karotin

Fehérje

  • Összesen
    12.4 g

Zsír

  • Összesen
    12.2 g
  • Telített zsírsav
    6 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    5 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    1 g
  • Koleszterin
    50 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    484.6 g
  • Cink
    2 mg
  • Szelén
    6 mg
  • Kálcium
    77 mg
  • Vas
    4 mg
  • Magnézium
    109 mg
  • Foszfor
    256 mg
  • Nátrium
    29 mg
  • Réz
    1 mg
  • Mangán
    1 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    43.7 g
  • Cukor
    15 mg
  • Élelmi rost
    9 mg

VÍZ

  • Összesen
    25 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    110 micro
  • B6 vitamin:
    0 mg
  • B12 Vitamin:
    0 micro
  • E vitamin:
    2 mg
  • C vitamin:
    2 mg
  • D vitamin:
    8 micro
  • K vitamin:
    4 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    0 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    0 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    1 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    158 micro
  • Kolin:
    59 mg
  • Retinol - A vitamin:
    57 micro
  • α-karotin
    1 micro
  • β-karotin
    636 micro
  • β-crypt
    1 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    57 micro
Összesen 316 kcal

Hozzávalók

Elkészítés

  1. Ha szárazbabból készítjük, akkor előző este be kell áztatni, majd puhára főzni az édeskrumplival együtt. A mandulát is könnyen meg lehet pucolni, ha egy estét vízben ázott.
  2. Késes robotgéppel a (barna héjától megszabadított) mandulát krémessé daráljuk. Esetleg kis mogyoró vagy bármilyen magos olajjal hígítani lehet, ha a gép nem elég erős.
  3. A csokoládé és az áfonya kivételével minden mehet a gépbe magas fokozaton, amíg krémes állagú lesz. Sűrű ragacsos massza lesz, tetejét meghintjük a feldarabolt csokival, áfonyával és már mehet is a sütőbe, 20-25 perce 180 fokon.
  • Sütés hőfoka: 180 °C
  • Sütés módja: alul-felül sütés
  • Tepsi mérete: 16x25
  • Sütés ideje: 20 perc
  • Receptkönyvben: 16
  • Tegnapi nézettség: 0
  • 7 napos nézettség: 0
  • Össznézettség: 2411
  • Feltöltés dátuma: 2015. január 18.

Receptkategóriák

Receptjellemzők

Egészséges életmódra való ráhangolódásnak tökéletes desszert. Aki nem diétázik, az nyugodtan növelje a csoki és áfonya adagot minimum a duplájára. Kitűnően csillapítja a csoki utáni sóvárgást. Nagyon finom, de azért vakteszten megmondható, hogy melyik az "igazi" brownie és melyik az egészségesebb :)

Hozzávalók

Címlapról ajánljuk

További cikkek

Top Receptek

Hagyományos édes fánk

Életem első fánkját még lánykoromban készítettem. Kemény lett és száraz. Ezután évek teltek el és eszembe sem jutott, hogy újra nekiálljak. A kisfiam nagy fánkrajongó. Mondjuk is a ...