r
Nosalty Logó

Gluténmentes borsóleves

cukormentes laktózmentes gluténmentes tejmentes tojást tartalmaz
witch
Gluténmentes borsóleves
adag
Előkészítés
perc
Főzés
perc
Összesen
perc
  • 1% Fehérje
  • 4% Szénhidrát
  • 1% Zsír

a galuskához

a leveshez

Összesen 155 kcal
  • 1% Fehérje
  • 4% Szénhidrát
  • 1% Zsír

a galuskához

a leveshez

Összesen 929 kcal
  • 1% Fehérje
  • 4% Szénhidrát
  • 1% Zsír

a galuskához

a leveshez

Összesen 26 kcal
  • 1% Fehérje
  • 4% Szénhidrát
  • 1% Zsír
  • 94% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Nátrium
  • Foszfor
  • Kálcium
  • Magnézium
  • Szelén

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • C vitamin:
  • β-karotin
  • Niacin - B3 vitamin:
  • Lut-zea

Fehérje

  • Összesen
    6.6 g

Zsír

  • Összesen
    4.8 g
  • Telített zsírsav
    1 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    1 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    3 g
  • Koleszterin
    30 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    1134.6 g
  • Cink
    1 mg
  • Szelén
    5 mg
  • Kálcium
    67 mg
  • Vas
    2 mg
  • Magnézium
    50 mg
  • Foszfor
    153 mg
  • Nátrium
    855 mg
  • Réz
    0 mg
  • Mangán
    0 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    22.5 g
  • Cukor
    7 mg
  • Élelmi rost
    6 mg

VÍZ

  • Összesen
    534 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    276 micro
  • B6 vitamin:
    0 mg
  • B12 Vitamin:
    0 micro
  • E vitamin:
    2 mg
  • C vitamin:
    44 mg
  • D vitamin:
    7 micro
  • K vitamin:
    155 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    0 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    0 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    2 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    72 micro
  • Kolin:
    53 mg
  • Retinol - A vitamin:
    13 micro
  • α-karotin
    845 micro
  • β-karotin
    2734 micro
  • β-crypt
    1 micro
  • Likopin
    1534 micro
  • Lut-zea
    2431 micro
Összesen 155 kcal
  • 1% Fehérje
  • 4% Szénhidrát
  • 1% Zsír
  • 94% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Nátrium
  • Foszfor
  • Kálcium
  • Magnézium
  • Szelén

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • C vitamin:
  • β-karotin
  • Niacin - B3 vitamin:
  • Lut-zea

Fehérje

  • Összesen
    39.7 g

Zsír

  • Összesen
    28.8 g
  • Telített zsírsav
    4 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    6 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    17 g
  • Koleszterin
    180 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    6807.6 g
  • Cink
    9 mg
  • Szelén
    33 mg
  • Kálcium
    401 mg
  • Vas
    14 mg
  • Magnézium
    297 mg
  • Foszfor
    920 mg
  • Nátrium
    5131 mg
  • Réz
    1 mg
  • Mangán
    3 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    135.1 g
  • Cukor
    39 mg
  • Élelmi rost
    37 mg

VÍZ

  • Összesen
    3203.9 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    1654 micro
  • B6 vitamin:
    2 mg
  • B12 Vitamin:
    0 micro
  • E vitamin:
    10 mg
  • C vitamin:
    266 mg
  • D vitamin:
    40 micro
  • K vitamin:
    929 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    2 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    1 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    15 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    432 micro
  • Kolin:
    319 mg
  • Retinol - A vitamin:
    77 micro
  • α-karotin
    5070 micro
  • β-karotin
    16404 micro
  • β-crypt
    4 micro
  • Likopin
    9206 micro
  • Lut-zea
    14584 micro
Összesen 929 kcal
  • 1% Fehérje
  • 4% Szénhidrát
  • 1% Zsír
  • 94% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Nátrium
  • Foszfor
  • Kálcium
  • Magnézium
  • Szelén

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • C vitamin:
  • β-karotin
  • Niacin - B3 vitamin:
  • Lut-zea

Fehérje

  • Összesen
    1.1 g

Zsír

  • Összesen
    0.8 g
  • Telített zsírsav
    0 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    0 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    0 g
  • Koleszterin
    5 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    195.7 g
  • Cink
    0 mg
  • Szelén
    1 mg
  • Kálcium
    12 mg
  • Vas
    0 mg
  • Magnézium
    9 mg
  • Foszfor
    26 mg
  • Nátrium
    148 mg
  • Réz
    0 mg
  • Mangán
    0 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    3.9 g
  • Cukor
    1 mg
  • Élelmi rost
    1 mg

VÍZ

  • Összesen
    92.1 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    48 micro
  • B6 vitamin:
    0 mg
  • B12 Vitamin:
    0 micro
  • E vitamin:
    0 mg
  • C vitamin:
    8 mg
  • D vitamin:
    1 micro
  • K vitamin:
    27 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    0 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    0 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    0 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    12 micro
  • Kolin:
    9 mg
  • Retinol - A vitamin:
    2 micro
  • α-karotin
    146 micro
  • β-karotin
    472 micro
  • β-crypt
    0 micro
  • Likopin
    265 micro
  • Lut-zea
    419 micro
Összesen 26 kcal

Hozzávalók

a galuskához

a leveshez

Elkészítés

a galuskához

  1. Egy kis tálban verjük fel a tojást sóval meg a kurkumával. Keverjük hozzá a rizslisztet, illetve a darát. Tegyük félre.
  2. Ezekkel az arányokkal kicsit keményebb galuskát kapunk, ha puhábbra szeretnénk, akkor a darából szinten 2 ek. rakjunk, úgymint a rizslisztből.

a leveshez

  1. Egy fazékban hevítsük fel az olajat, közepes lángon. A sárgarépát vékonyan karikázzuk fel. Dobjuk az olajra az apró kockára vágott zellerrel együtt. Dinszteljük pár percig. Adjuk hozzá a sűrített paradicsomot, kevergessük, kicsit süssük át, hogy elveszítse a nyers ízét.
  2. A jalapenot vágjuk apróra (ha nem szeretjük a csípőset, akkor távolítsuk el a magokat, és vágjuk ki az ereit), rakjuk a fazékba. Sózzuk, öntsük fel vízzel, forraljuk fel.
  3. Amikor felforr, akkor tekerjük kis lángra, és lefedve addig főzzük, amíg a zöldségek megpuhulnak (kb. 20 perc).
  4. Szaggassuk bele a galuskát (én nokedliszaggatót használok, mert nekem úgy a leggyorsabb). Közepes lángon főzzük pár percig. Vegyünk ki egy szemet, hogy megpuhult-e már. Ha igen, akkor tekerjük fel a lángot a legmagasabbra, és amikor ismét forr a leves, öntsük bele a fagyasztott zöldborsót.
  5. Újra forrástól számítva 1-2 percig főzzük. Aprítsuk fel a petrezselymet, és rakjuk a levesbe, de ezzel már nem főzzük.
  • Elkészítettem: 1 alkalommal
  • Receptkönyvben: 71
  • Tegnapi nézettség: 1
  • 7 napos nézettség: 7
  • Össznézettség: 5935
  • Feltöltés dátuma: 2019. február 12.

Receptkategóriák

Én a borsólevest lisztből készült galuskával, meg tejjel felöntve főztem eddig. Amióta a lánykám nem fogyaszthat glutént és tejfehérjét, azóta kísérletezgetek a régi receptjeim reformálásával. Ez nem is tudom hányadik borsóleves, de ez végre már ízlett nekem. Remélem, a lánykámnak is fog.

Hozzávalók

a galuskához

a leveshez

Címlapról ajánljuk