r
Nosalty Logó

Gluténmentes borsóleves

cukormentes laktózmentes gluténmentes tejmentes tojást tartalmaz
witch
Gluténmentes borsóleves
adag
Előkészítés
perc
Főzés
perc
Összesen
perc
  • 1% Fehérje
  • 4% Szénhidrát
  • 1% Zsír

a galuskához

a leveshez

Összesen 155 kcal
  • 1% Fehérje
  • 4% Szénhidrát
  • 1% Zsír

a galuskához

a leveshez

Összesen 929 kcal
  • 1% Fehérje
  • 4% Szénhidrát
  • 1% Zsír

a galuskához

a leveshez

Összesen 26 kcal
  • 1% Fehérje
  • 4% Szénhidrát
  • 1% Zsír
  • 94% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Nátrium
  • Foszfor
  • Kálcium
  • Magnézium
  • Szelén

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • C vitamin:
  • β-karotin
  • Niacin - B3 vitamin:
  • Lut-zea

Fehérje

  • Összesen
    6.6 g

Zsír

  • Összesen
    4.8 g
  • Telített zsírsav
    1 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    1 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    3 g
  • Koleszterin
    30 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    1134.6 g
  • Cink
    1 mg
  • Szelén
    5 mg
  • Kálcium
    67 mg
  • Vas
    2 mg
  • Magnézium
    50 mg
  • Foszfor
    153 mg
  • Nátrium
    855 mg
  • Réz
    0 mg
  • Mangán
    0 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    22.5 g
  • Cukor
    7 mg
  • Élelmi rost
    6 mg

VÍZ

  • Összesen
    534 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    276 micro
  • B6 vitamin:
    0 mg
  • B12 Vitamin:
    0 micro
  • E vitamin:
    2 mg
  • C vitamin:
    44 mg
  • D vitamin:
    7 micro
  • K vitamin:
    155 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    0 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    0 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    2 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    72 micro
  • Kolin:
    53 mg
  • Retinol - A vitamin:
    13 micro
  • α-karotin
    845 micro
  • β-karotin
    2734 micro
  • β-crypt
    1 micro
  • Likopin
    1534 micro
  • Lut-zea
    2431 micro
Összesen 155 kcal
  • 1% Fehérje
  • 4% Szénhidrát
  • 1% Zsír
  • 94% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Nátrium
  • Foszfor
  • Kálcium
  • Magnézium
  • Szelén

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • C vitamin:
  • β-karotin
  • Niacin - B3 vitamin:
  • Lut-zea

Fehérje

  • Összesen
    39.7 g

Zsír

  • Összesen
    28.8 g
  • Telített zsírsav
    4 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    6 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    17 g
  • Koleszterin
    180 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    6807.6 g
  • Cink
    9 mg
  • Szelén
    33 mg
  • Kálcium
    401 mg
  • Vas
    14 mg
  • Magnézium
    297 mg
  • Foszfor
    920 mg
  • Nátrium
    5131 mg
  • Réz
    1 mg
  • Mangán
    3 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    135.1 g
  • Cukor
    39 mg
  • Élelmi rost
    37 mg

VÍZ

  • Összesen
    3203.9 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    1654 micro
  • B6 vitamin:
    2 mg
  • B12 Vitamin:
    0 micro
  • E vitamin:
    10 mg
  • C vitamin:
    266 mg
  • D vitamin:
    40 micro
  • K vitamin:
    929 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    2 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    1 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    15 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    432 micro
  • Kolin:
    319 mg
  • Retinol - A vitamin:
    77 micro
  • α-karotin
    5070 micro
  • β-karotin
    16404 micro
  • β-crypt
    4 micro
  • Likopin
    9206 micro
  • Lut-zea
    14584 micro
Összesen 929 kcal
  • 1% Fehérje
  • 4% Szénhidrát
  • 1% Zsír
  • 94% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Nátrium
  • Foszfor
  • Kálcium
  • Magnézium
  • Szelén

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • C vitamin:
  • β-karotin
  • Niacin - B3 vitamin:
  • Lut-zea

Fehérje

  • Összesen
    1.1 g

Zsír

  • Összesen
    0.8 g
  • Telített zsírsav
    0 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    0 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    0 g
  • Koleszterin
    5 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    195.7 g
  • Cink
    0 mg
  • Szelén
    1 mg
  • Kálcium
    12 mg
  • Vas
    0 mg
  • Magnézium
    9 mg
  • Foszfor
    26 mg
  • Nátrium
    148 mg
  • Réz
    0 mg
  • Mangán
    0 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    3.9 g
  • Cukor
    1 mg
  • Élelmi rost
    1 mg

VÍZ

  • Összesen
    92.1 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    48 micro
  • B6 vitamin:
    0 mg
  • B12 Vitamin:
    0 micro
  • E vitamin:
    0 mg
  • C vitamin:
    8 mg
  • D vitamin:
    1 micro
  • K vitamin:
    27 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    0 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    0 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    0 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    12 micro
  • Kolin:
    9 mg
  • Retinol - A vitamin:
    2 micro
  • α-karotin
    146 micro
  • β-karotin
    472 micro
  • β-crypt
    0 micro
  • Likopin
    265 micro
  • Lut-zea
    419 micro
Összesen 26 kcal

Hozzávalók

a galuskához

a leveshez

Elkészítés

a galuskához

  1. Egy kis tálban verjük fel a tojást sóval meg a kurkumával. Keverjük hozzá a rizslisztet, illetve a darát. Tegyük félre.
  2. Ezekkel az arányokkal kicsit keményebb galuskát kapunk, ha puhábbra szeretnénk, akkor a darából szinten 2 ek. rakjunk, úgymint a rizslisztből.

a leveshez

  1. Egy fazékban hevítsük fel az olajat, közepes lángon. A sárgarépát vékonyan karikázzuk fel. Dobjuk az olajra az apró kockára vágott zellerrel együtt. Dinszteljük pár percig. Adjuk hozzá a sűrített paradicsomot, kevergessük, kicsit süssük át, hogy elveszítse a nyers ízét.
  2. A jalapenot vágjuk apróra (ha nem szeretjük a csípőset, akkor távolítsuk el a magokat, és vágjuk ki az ereit), rakjuk a fazékba. Sózzuk, öntsük fel vízzel, forraljuk fel.
  3. Amikor felforr, akkor tekerjük kis lángra, és lefedve addig főzzük, amíg a zöldségek megpuhulnak (kb. 20 perc).
  4. Szaggassuk bele a galuskát (én nokedliszaggatót használok, mert nekem úgy a leggyorsabb). Közepes lángon főzzük pár percig. Vegyünk ki egy szemet, hogy megpuhult-e már. Ha igen, akkor tekerjük fel a lángot a legmagasabbra, és amikor ismét forr a leves, öntsük bele a fagyasztott zöldborsót.
  5. Újra forrástól számítva 1-2 percig főzzük. Aprítsuk fel a petrezselymet, és rakjuk a levesbe, de ezzel már nem főzzük.
  • Elkészítettem: 1 alkalommal
  • Receptkönyvben: 71
  • Tegnapi nézettség: 2
  • 7 napos nézettség: 4
  • Össznézettség: 5963
  • Feltöltés dátuma: 2019. február 12.

Receptkategóriák

Én a borsólevest lisztből készült galuskával, meg tejjel felöntve főztem eddig. Amióta a lánykám nem fogyaszthat glutént és tejfehérjét, azóta kísérletezgetek a régi receptjeim reformálásával. Ez nem is tudom hányadik borsóleves, de ez végre már ízlett nekem. Remélem, a lánykámnak is fog.

Hozzávalók

a galuskához

a leveshez

Címlapról ajánljuk

Ismerd meg a bottargát, és azt is elmondjuk, hogy használd...

A bottarga egy különleges gasztronómiai alapanyag, amelyet gyakran neveznek a "tenger aranyának". Azok számára, akik még nem találkoztak vele, a bottarga nem más, mint sózott és szárított halikra, amely különleges ízvilágával azonnal magával ragadja az ínyenceket. Ezt a mediterrán kincset évezredek óta fogyasztják, és ma is nagy becsben tartják a kulináris világban.

Hering András

További cikkek

Top Receptek

Hagyományos édes fánk

Életem első fánkját még lánykoromban készítettem. Kemény lett és száraz. Ezután évek teltek el és eszembe sem jutott, hogy újra nekiálljak. A kisfiam nagy fánkrajongó. Mondjuk is a ...