Gesztenyetorta virágkosár fondanttal
cukrot taratalmaz
laktózt tartalmaz
glutént tartalmaz
tejet tartalmaz
tojást tartalmaz
NS
adag
Előkészítés
perc
Sütés
perc
Összesen
perc
Sütés hőfoka
180 °C
- 6% Fehérje
- 68% Szénhidrát
- 17% Zsír
A kakaós tortalaphoz
-
9g tojás12 kcal
-
12g cukor45 kcal
-
47 kcal
-
6g tej4 kcal
-
15g finomliszt53 kcal
-
2 kcal
-
1g sütőpor0 kcal
A sárga tortalaphoz
-
9g tojás12 kcal
-
12g cukor45 kcal
-
47 kcal
-
6g tej4 kcal
-
15g finomliszt53 kcal
-
1g sütőpor0 kcal
A krémhez
-
29 kcal
-
8g porcukor32 kcal
-
50g tej28 kcal
-
1g finomliszt3 kcal
-
58g gesztenyemassza104 kcal
-
29g margarin209 kcal
-
0g rumaroma0 kcal
A bevonathoz és díszítéshez
-
83g cukorfondant288 kcal
Összesen
1017
kcal
- 6% Fehérje
- 68% Szénhidrát
- 17% Zsír
A kakaós tortalaphoz
-
110g tojás138 kcal
-
140g cukor542 kcal
-
64g napraforgó olaj564 kcal
-
75g tej42 kcal
-
175g finomliszt637 kcal
-
23 kcal
-
6g sütőpor3 kcal
A sárga tortalaphoz
-
110g tojás138 kcal
-
140g cukor542 kcal
-
64g napraforgó olaj564 kcal
-
75g tej42 kcal
-
175g finomliszt637 kcal
-
6g sütőpor3 kcal
A krémhez
-
343 kcal
-
100g porcukor387 kcal
-
600g tej336 kcal
-
10g finomliszt36 kcal
-
700g gesztenyemassza1253 kcal
-
350g margarin2510 kcal
-
5g rumaroma0 kcal
A bevonathoz és díszítéshez
-
1000g cukorfondant3460 kcal
Összesen
12200
kcal
- 6% Fehérje
- 68% Szénhidrát
- 17% Zsír
A kakaós tortalaphoz
-
2.7g tojás3 kcal
-
3.5g cukor14 kcal
-
1.6g napraforgó olaj14 kcal
-
1.9g tej1 kcal
-
4.4g finomliszt16 kcal
-
0.2g cukrozatlan kakaópor1 kcal
-
0.1g sütőpor0 kcal
A sárga tortalaphoz
-
2.7g tojás3 kcal
-
3.5g cukor14 kcal
-
1.6g napraforgó olaj14 kcal
-
1.9g tej1 kcal
-
4.4g finomliszt16 kcal
-
0.1g sütőpor0 kcal
A krémhez
-
2.2g vaníliás pudingpor9 kcal
-
2.5g porcukor10 kcal
-
15g tej8 kcal
-
0.2g finomliszt1 kcal
-
17.5g gesztenyemassza31 kcal
-
8.7g margarin63 kcal
-
0.1g rumaroma0 kcal
A bevonathoz és díszítéshez
-
25g cukorfondant86 kcal
Összesen
305
kcal
- 6% Fehérje
- 68% Szénhidrát
- 17% Zsír
- 9% Víz
TOP ásványi anyagok
-
Nátrium
-
Foszfor
-
Kálcium
-
Szelén
-
Magnézium
TOP vitaminok
-
Kolin:
-
E vitamin:
-
Niacin - B3 vitamin:
-
A vitamin (RAE):
-
Retinol - A vitamin:
Fehérje
-
Összesen 13.4 g
Zsír
-
Összesen 37.9 g
-
Telített zsírsav 7 g
-
Egyszeresen telítetlen zsírsav: 17 g
-
Többszörösen telítetlen zsírsav 11 g
-
Koleszterin 60 mg
Ásványi anyagok
-
Összesen 608.3 g
-
Cink 0 mg
-
Szelén 16 mg
-
Kálcium 161 mg
-
Vas 1 mg
-
Magnézium 14 mg
-
Foszfor 172 mg
-
Nátrium 244 mg
-
Réz 0 mg
-
Mangán 0 mg
Szénhidrátok
-
Összesen 152.4 g
-
Cukor 100 mg
-
Élelmi rost 1 mg
VÍZ
-
Összesen 21.4 g
Vitaminok
-
Összesen 0
-
A vitamin (RAE): 265 micro
-
B6 vitamin: 0 mg
-
B12 Vitamin: 0 micro
-
E vitamin: 7 mg
-
C vitamin: 0 mg
-
D vitamin: 13 micro
-
K vitamin: 28 micro
-
Tiamin - B1 vitamin: 0 mg
-
Riboflavin - B2 vitamin: 0 mg
-
Niacin - B3 vitamin: 0 mg
-
Pantoténsav - B5 vitamin: 0 mg
-
Folsav - B9-vitamin: 16 micro
-
Kolin: 54 mg
-
Retinol - A vitamin: 250 micro
-
α-karotin 0 micro
-
β-karotin 178 micro
-
β-crypt 1 micro
-
Likopin 0 micro
-
Lut-zea 87 micro
Összesen
1017
kcal
- 6% Fehérje
- 68% Szénhidrát
- 17% Zsír
- 9% Víz
TOP ásványi anyagok
-
Nátrium
-
Foszfor
-
Kálcium
-
Szelén
-
Magnézium
TOP vitaminok
-
Kolin:
-
E vitamin:
-
Niacin - B3 vitamin:
-
A vitamin (RAE):
-
Retinol - A vitamin:
Fehérje
-
Összesen 160.8 g
Zsír
-
Összesen 455.3 g
-
Telített zsírsav 85 g
-
Egyszeresen telítetlen zsírsav: 203 g
-
Többszörösen telítetlen zsírsav 137 g
-
Koleszterin 720 mg
Ásványi anyagok
-
Összesen 7299.1 g
-
Cink 6 mg
-
Szelén 188 mg
-
Kálcium 1930 mg
-
Vas 11 mg
-
Magnézium 170 mg
-
Foszfor 2065 mg
-
Nátrium 2925 mg
-
Réz 1 mg
-
Mangán 3 mg
Szénhidrátok
-
Összesen 1828.3 g
-
Cukor 1201 mg
-
Élelmi rost 14 mg
VÍZ
-
Összesen 256.5 g
Vitaminok
-
Összesen 0
-
A vitamin (RAE): 3176 micro
-
B6 vitamin: 1 mg
-
B12 Vitamin: 2 micro
-
E vitamin: 86 mg
-
C vitamin: 1 mg
-
D vitamin: 159 micro
-
K vitamin: 334 micro
-
Tiamin - B1 vitamin: 1 mg
-
Riboflavin - B2 vitamin: 1 mg
-
Niacin - B3 vitamin: 5 mg
-
Pantoténsav - B5 vitamin: 0 mg
-
Folsav - B9-vitamin: 191 micro
-
Kolin: 651 mg
-
Retinol - A vitamin: 2998 micro
-
α-karotin 0 micro
-
β-karotin 2135 micro
-
β-crypt 17 micro
-
Likopin 0 micro
-
Lut-zea 1042 micro
Összesen
12200
kcal
- 6% Fehérje
- 68% Szénhidrát
- 17% Zsír
- 9% Víz
TOP ásványi anyagok
-
Nátrium
-
Foszfor
-
Kálcium
-
Szelén
-
Magnézium
TOP vitaminok
-
Kolin:
-
E vitamin:
-
Niacin - B3 vitamin:
-
A vitamin (RAE):
-
Retinol - A vitamin:
Fehérje
-
Összesen 4 g
Zsír
-
Összesen 11.4 g
-
Telített zsírsav 2 g
-
Egyszeresen telítetlen zsírsav: 5 g
-
Többszörösen telítetlen zsírsav 3 g
-
Koleszterin 18 mg
Ásványi anyagok
-
Összesen 182.3 g
-
Cink 0 mg
-
Szelén 5 mg
-
Kálcium 48 mg
-
Vas 0 mg
-
Magnézium 4 mg
-
Foszfor 52 mg
-
Nátrium 73 mg
-
Réz 0 mg
-
Mangán 0 mg
Szénhidrátok
-
Összesen 45.7 g
-
Cukor 30 mg
-
Élelmi rost 0 mg
VÍZ
-
Összesen 6.4 g
Vitaminok
-
Összesen 0
-
A vitamin (RAE): 79 micro
-
B6 vitamin: 0 mg
-
B12 Vitamin: 0 micro
-
E vitamin: 2 mg
-
C vitamin: 0 mg
-
D vitamin: 4 micro
-
K vitamin: 8 micro
-
Tiamin - B1 vitamin: 0 mg
-
Riboflavin - B2 vitamin: 0 mg
-
Niacin - B3 vitamin: 0 mg
-
Pantoténsav - B5 vitamin: 0 mg
-
Folsav - B9-vitamin: 5 micro
-
Kolin: 16 mg
-
Retinol - A vitamin: 75 micro
-
α-karotin 0 micro
-
β-karotin 53 micro
-
β-crypt 0 micro
-
Likopin 0 micro
-
Lut-zea 26 micro
Összesen
305
kcal
Hozzávalók
A kakaós tortalaphoz
-
2 db tojás
-
14 dkg cukor
-
0.8 dl napraforgó olaj
-
0.8 dl tej
-
17.5 dkg finomliszt
-
1 ek cukrozatlan kakaópor
-
0.5 csomag sütőpor
A sárga tortalaphoz
-
2 db tojás
-
14 dkg cukor
-
0.8 dl napraforgó olaj
-
0.8 dl tej
-
17.5 dkg finomliszt
-
0.5 csomag sütőpor
A krémhez
-
2 csomag vaníliás pudingpor
-
10 dkg porcukor
-
6 dl tej
-
1 csapott ek finomliszt
-
70 dkg gesztenyemassza
-
5 ml rumaroma
A bevonathoz és díszítéshez
Elkészítés
A kakaós tortalaphoz
- Elkészítjük a tortalapokat, mindkettő ugyanúgy készül, annyi különbséggel, hogy a barnába belekeverjük a kakaóport is.
- Kettéválasztjuk a tojásokat, a fehérjéből félkemény habot verünk, majd beletesszük a 4 dkg cukrot, és azzal verjük kemény habbá.
- Egy másik tálban kikeverjük a tojássárgáját a 10 dkg cukorral, majd az olajat és a tejet is hozzákeverjük. Beletesszük a sütőport is, majd felváltva adagoljuk hozzá a lisztet és a tojáshabot, nem kell annyira óvatosan keverni, mint a piskótát.
- Egy tortaforma alját kibéleljük szilikonos sütőpapírral, beleöntjük a masszát, és előmelegített sütőben megsütjük. Ugyanígy elkészítjük a másik tortalapot is.
- Amíg a tészták sülnek, elkészítjük a krémet. 6 dl tejben megfőzzük a 2 cs pudingot, a tasakon leírtak szerint, belefőzzük az 1 ek lisztet is. Amikor már jó sűrű, levesszük a tűzről, hagyjuk langyosra hűlni. Habverővel krémesre keverjük a margarint, a cukrot, és a gesztenyemasszát, aki szereti, tehet bele rumaromát is. Ezután keverjük bele a langyosra hűlt pudingot. Addig keverjük a habverővel, amíg viszonylag homogén masszát nem kapunk.
- Kettévágjuk a kihűlt tortalapokat, alulra kakaósat teszünk, arra krém, majd sárga tortalap, arra ismét krém, ismét kakaós lap, ismét krém, majd a sárga lap a tetejére. A krémet úgy kell elosztani, hogy a torta külső bevonására is maradjon.
- Díszíteni lehet csak tejszínhabbal is, csokidarával, de akár fondanttal, marcipánnal is, ízlés szerint. Jó étvágyat!
- Sütés hőfoka: 180 °C
- Sütés módja: hőlégkeveréses
- Tepsi mérete: 26
- Sütés ideje: 30 perc
- Elkészítettem: 1 alkalommal
- Receptkönyvben: 17
- Tegnapi nézettség: 2
- 7 napos nézettség: 3
- Össznézettség: 3855
- Feltöltés dátuma: 2012. február 26.
Receptjellemzők
-
- fogás:
-
- konyha:
-
- nehézség:
-
- elkészítési idő:
-
- szakács elkészítette:
-
- vegetáriánus:
-
- alkalom:
NS
17513 recept
Egy ismerősöm kért meg, hogy a felesége 35. születésnapjára süssek egy gesztenyetortát. Most gyakorlom a fondantos díszítést, így arra gondoltam, meglepem őket egy virágkosár tortával. Vagyis ezek az első rózsáim, és az első kosármintám is. A fondant és a gum paste leírását a későbbiek során feltöltöm.