r
Nosalty Logó

Gesztenyetorta virágkosár fondanttal

cukrot taratalmaz laktózt tartalmaz glutént tartalmaz tejet tartalmaz tojást tartalmaz
NS
Gesztenyetorta virágkosár fondanttal
adag
Előkészítés
perc
Sütés
perc
Összesen
perc
Sütés hőfoka
180 °C
  • 6% Fehérje
  • 68% Szénhidrát
  • 17% Zsír

A kakaós tortalaphoz

A sárga tortalaphoz

A krémhez

A bevonathoz és díszítéshez

Összesen 1017 kcal
  • 6% Fehérje
  • 68% Szénhidrát
  • 17% Zsír

A kakaós tortalaphoz

A sárga tortalaphoz

A krémhez

A bevonathoz és díszítéshez

Összesen 12200 kcal
  • 6% Fehérje
  • 68% Szénhidrát
  • 17% Zsír

A kakaós tortalaphoz

A sárga tortalaphoz

A krémhez

A bevonathoz és díszítéshez

Összesen 305 kcal
  • 6% Fehérje
  • 68% Szénhidrát
  • 17% Zsír
  • 9% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Nátrium
  • Foszfor
  • Kálcium
  • Szelén
  • Magnézium

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • E vitamin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • A vitamin (RAE):
  • Retinol - A vitamin:

Fehérje

  • Összesen
    13.4 g

Zsír

  • Összesen
    37.9 g
  • Telített zsírsav
    7 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    17 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    11 g
  • Koleszterin
    60 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    608.3 g
  • Cink
    0 mg
  • Szelén
    16 mg
  • Kálcium
    161 mg
  • Vas
    1 mg
  • Magnézium
    14 mg
  • Foszfor
    172 mg
  • Nátrium
    244 mg
  • Réz
    0 mg
  • Mangán
    0 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    152.4 g
  • Cukor
    100 mg
  • Élelmi rost
    1 mg

VÍZ

  • Összesen
    21.4 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    265 micro
  • B6 vitamin:
    0 mg
  • B12 Vitamin:
    0 micro
  • E vitamin:
    7 mg
  • C vitamin:
    0 mg
  • D vitamin:
    13 micro
  • K vitamin:
    28 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    0 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    0 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    0 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    16 micro
  • Kolin:
    54 mg
  • Retinol - A vitamin:
    250 micro
  • α-karotin
    0 micro
  • β-karotin
    178 micro
  • β-crypt
    1 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    87 micro
Összesen 1017 kcal
  • 6% Fehérje
  • 68% Szénhidrát
  • 17% Zsír
  • 9% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Nátrium
  • Foszfor
  • Kálcium
  • Szelén
  • Magnézium

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • E vitamin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • A vitamin (RAE):
  • Retinol - A vitamin:

Fehérje

  • Összesen
    160.8 g

Zsír

  • Összesen
    455.3 g
  • Telített zsírsav
    85 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    203 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    137 g
  • Koleszterin
    720 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    7299.1 g
  • Cink
    6 mg
  • Szelén
    188 mg
  • Kálcium
    1930 mg
  • Vas
    11 mg
  • Magnézium
    170 mg
  • Foszfor
    2065 mg
  • Nátrium
    2925 mg
  • Réz
    1 mg
  • Mangán
    3 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    1828.3 g
  • Cukor
    1201 mg
  • Élelmi rost
    14 mg

VÍZ

  • Összesen
    256.5 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    3176 micro
  • B6 vitamin:
    1 mg
  • B12 Vitamin:
    2 micro
  • E vitamin:
    86 mg
  • C vitamin:
    1 mg
  • D vitamin:
    159 micro
  • K vitamin:
    334 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    1 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    1 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    5 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    191 micro
  • Kolin:
    651 mg
  • Retinol - A vitamin:
    2998 micro
  • α-karotin
    0 micro
  • β-karotin
    2135 micro
  • β-crypt
    17 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    1042 micro
Összesen 12200 kcal
  • 6% Fehérje
  • 68% Szénhidrát
  • 17% Zsír
  • 9% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Nátrium
  • Foszfor
  • Kálcium
  • Szelén
  • Magnézium

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • E vitamin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • A vitamin (RAE):
  • Retinol - A vitamin:

Fehérje

  • Összesen
    4 g

Zsír

  • Összesen
    11.4 g
  • Telített zsírsav
    2 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    5 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    3 g
  • Koleszterin
    18 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    182.3 g
  • Cink
    0 mg
  • Szelén
    5 mg
  • Kálcium
    48 mg
  • Vas
    0 mg
  • Magnézium
    4 mg
  • Foszfor
    52 mg
  • Nátrium
    73 mg
  • Réz
    0 mg
  • Mangán
    0 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    45.7 g
  • Cukor
    30 mg
  • Élelmi rost
    0 mg

VÍZ

  • Összesen
    6.4 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    79 micro
  • B6 vitamin:
    0 mg
  • B12 Vitamin:
    0 micro
  • E vitamin:
    2 mg
  • C vitamin:
    0 mg
  • D vitamin:
    4 micro
  • K vitamin:
    8 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    0 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    0 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    0 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    5 micro
  • Kolin:
    16 mg
  • Retinol - A vitamin:
    75 micro
  • α-karotin
    0 micro
  • β-karotin
    53 micro
  • β-crypt
    0 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    26 micro
Összesen 305 kcal

Hozzávalók

A kakaós tortalaphoz

A sárga tortalaphoz

A krémhez

A bevonathoz és díszítéshez

Elkészítés

A kakaós tortalaphoz

  1. Elkészítjük a tortalapokat, mindkettő ugyanúgy készül, annyi különbséggel, hogy a barnába belekeverjük a kakaóport is.
  2. Kettéválasztjuk a tojásokat, a fehérjéből félkemény habot verünk, majd beletesszük a 4 dkg cukrot, és azzal verjük kemény habbá.
  3. Egy másik tálban kikeverjük a tojássárgáját a 10 dkg cukorral, majd az olajat és a tejet is hozzákeverjük. Beletesszük a sütőport is, majd felváltva adagoljuk hozzá a lisztet és a tojáshabot, nem kell annyira óvatosan keverni, mint a piskótát.
  4. Egy tortaforma alját kibéleljük szilikonos sütőpapírral, beleöntjük a masszát, és előmelegített sütőben megsütjük. Ugyanígy elkészítjük a másik tortalapot is.
  5. Amíg a tészták sülnek, elkészítjük a krémet. 6 dl tejben megfőzzük a 2 cs pudingot, a tasakon leírtak szerint, belefőzzük az 1 ek lisztet is. Amikor már jó sűrű, levesszük a tűzről, hagyjuk langyosra hűlni. Habverővel krémesre keverjük a margarint, a cukrot, és a gesztenyemasszát, aki szereti, tehet bele rumaromát is. Ezután keverjük bele a langyosra hűlt pudingot. Addig keverjük a habverővel, amíg viszonylag homogén masszát nem kapunk.
  6. Kettévágjuk a kihűlt tortalapokat, alulra kakaósat teszünk, arra krém, majd sárga tortalap, arra ismét krém, ismét kakaós lap, ismét krém, majd a sárga lap a tetejére. A krémet úgy kell elosztani, hogy a torta külső bevonására is maradjon.
  7. Díszíteni lehet csak tejszínhabbal is, csokidarával, de akár fondanttal, marcipánnal is, ízlés szerint. Jó étvágyat!
  • Sütés hőfoka: 180 °C
  • Sütés módja: hőlégkeveréses
  • Tepsi mérete: 26
  • Sütés ideje: 30 perc
  • Elkészítettem: 1 alkalommal
  • Receptkönyvben: 17
  • Tegnapi nézettség: 2
  • 7 napos nézettség: 3
  • Össznézettség: 3855
  • Feltöltés dátuma: 2012. február 26.

Receptkategóriák

Receptjellemzők

Egy ismerősöm kért meg, hogy a felesége 35. születésnapjára süssek egy gesztenyetortát. Most gyakorlom a fondantos díszítést, így arra gondoltam, meglepem őket egy virágkosár tortával. Vagyis ezek az első rózsáim, és az első kosármintám is. A fondant és a gum paste leírását a későbbiek során feltöltöm.

Hozzávalók

A kakaós tortalaphoz

A sárga tortalaphoz

A krémhez

A bevonathoz és díszítéshez

Címlapról ajánljuk

További cikkek

Top Receptek

Hagyományos édes fánk

Életem első fánkját még lánykoromban készítettem. Kemény lett és száraz. Ezután évek teltek el és eszembe sem jutott, hogy újra nekiálljak. A kisfiam nagy fánkrajongó. Mondjuk is a ...