r
Nosalty Logó

Gesztenyetorta szilvalekvárral

cukrot taratalmaz laktózt tartalmaz glutént tartalmaz tejet tartalmaz tojást tartalmaz
NS
Gesztenyetorta szilvalekvárral
adag
Előkészítés
perc
Sütés
perc
Összesen
perc
Sütés hőfoka
180 °C
  • 7% Fehérje
  • 55% Szénhidrát
  • 18% Zsír

A tésztához

A krémhez

A piskóta kenéséhez és a díszítéshez

Összesen 485 kcal
  • 7% Fehérje
  • 55% Szénhidrát
  • 18% Zsír

A tésztához

A krémhez

A piskóta kenéséhez és a díszítéshez

Összesen 5796 kcal
  • 7% Fehérje
  • 55% Szénhidrát
  • 18% Zsír

A tésztához

A krémhez

A piskóta kenéséhez és a díszítéshez

Összesen 253 kcal
  • 7% Fehérje
  • 55% Szénhidrát
  • 18% Zsír
  • 21% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Foszfor
  • Nátrium
  • Kálcium
  • Magnézium
  • Szelén

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • E vitamin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • Riboflavin - B2 vitamin:
  • Lut-zea

Fehérje

  • Összesen
    7.8 g

Zsír

  • Összesen
    21.3 g
  • Telített zsírsav
    13 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    4 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    3 g
  • Koleszterin
    61 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    445.5 g
  • Cink
    1 mg
  • Szelén
    13 mg
  • Kálcium
    99 mg
  • Vas
    1 mg
  • Magnézium
    20 mg
  • Foszfor
    174 mg
  • Nátrium
    138 mg
  • Réz
    0 mg
  • Mangán
    0 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    64.3 g
  • Cukor
    25 mg
  • Élelmi rost
    2 mg

VÍZ

  • Összesen
    24.3 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    26 micro
  • B6 vitamin:
    0 mg
  • B12 Vitamin:
    0 micro
  • E vitamin:
    3 mg
  • C vitamin:
    0 mg
  • D vitamin:
    13 micro
  • K vitamin:
    1 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    0 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    0 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    0 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    14 micro
  • Kolin:
    50 mg
  • Retinol - A vitamin:
    26 micro
  • α-karotin
    0 micro
  • β-karotin
    0 micro
  • β-crypt
    1 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    86 micro
Összesen 485 kcal
  • 7% Fehérje
  • 55% Szénhidrát
  • 18% Zsír
  • 21% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Foszfor
  • Nátrium
  • Kálcium
  • Magnézium
  • Szelén

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • E vitamin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • Riboflavin - B2 vitamin:
  • Lut-zea

Fehérje

  • Összesen
    93.2 g

Zsír

  • Összesen
    255.2 g
  • Telített zsírsav
    153 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    48 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    36 g
  • Koleszterin
    732 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    5345.8 g
  • Cink
    6 mg
  • Szelén
    157 mg
  • Kálcium
    1191 mg
  • Vas
    12 mg
  • Magnézium
    238 mg
  • Foszfor
    2086 mg
  • Nátrium
    1651 mg
  • Réz
    2 mg
  • Mangán
    3 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    771.6 g
  • Cukor
    299 mg
  • Élelmi rost
    18 mg

VÍZ

  • Összesen
    291.6 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    310 micro
  • B6 vitamin:
    0 mg
  • B12 Vitamin:
    2 micro
  • E vitamin:
    37 mg
  • C vitamin:
    0 mg
  • D vitamin:
    159 micro
  • K vitamin:
    7 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    0 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    1 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    4 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    171 micro
  • Kolin:
    600 mg
  • Retinol - A vitamin:
    310 micro
  • α-karotin
    0 micro
  • β-karotin
    0 micro
  • β-crypt
    17 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    1034 micro
Összesen 5796 kcal
  • 7% Fehérje
  • 55% Szénhidrát
  • 18% Zsír
  • 21% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Foszfor
  • Nátrium
  • Kálcium
  • Magnézium
  • Szelén

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • E vitamin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • Riboflavin - B2 vitamin:
  • Lut-zea

Fehérje

  • Összesen
    4 g

Zsír

  • Összesen
    11.1 g
  • Telített zsírsav
    7 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    2 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    2 g
  • Koleszterin
    32 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    231.6 g
  • Cink
    0 mg
  • Szelén
    7 mg
  • Kálcium
    52 mg
  • Vas
    1 mg
  • Magnézium
    10 mg
  • Foszfor
    90 mg
  • Nátrium
    72 mg
  • Réz
    0 mg
  • Mangán
    0 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    33.4 g
  • Cukor
    13 mg
  • Élelmi rost
    1 mg

VÍZ

  • Összesen
    12.6 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    13 micro
  • B6 vitamin:
    0 mg
  • B12 Vitamin:
    0 micro
  • E vitamin:
    2 mg
  • C vitamin:
    0 mg
  • D vitamin:
    7 micro
  • K vitamin:
    0 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    0 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    0 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    0 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    7 micro
  • Kolin:
    26 mg
  • Retinol - A vitamin:
    13 micro
  • α-karotin
    0 micro
  • β-karotin
    0 micro
  • β-crypt
    1 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    45 micro
Összesen 253 kcal

Hozzávalók

A tésztához

A krémhez

A piskóta kenéséhez és a díszítéshez

Elkészítés

A tésztához

  1. A cukrot a tojások sárgájával, az olajjal és a meleg vízzel összekavarjuk. Hozzáadjuk a sütőporral elkevert lisztet, a kakaót, majd pedig óvatosan hozzákeverjük az előzőleg keményre felvert tojásfehérje habját.
  2. A piskótát 2 lapra osztjuk, és megsütjük. (Én úgy csináltam, hogy sütőpapírra rárajzoltam egy tortaforma nagyságú kört, és abba kanalaztam a tészta felét.)
  3. A krémhez először a tejszínt felverjük.
  4. A zselatint a tejben elkavarjuk, majd oldódásig melegítjük.
  5. A gesztenyepürét a rummal elkeverjük.
  6. Óvatosan összekeverjük a tejszínt a pürével. 1-2 ek-nyi krémet elkeverünk a zselatinban, majd ezt is hozzákeverjük a krémhez.
  7. Az egyik piskótalapot beletesszük egy tortaformába. Megkenjük szilvalekvárral, majd rákenjük a tejszínes krémet. Hagyhatunk egy keveset a krémből a torta tetejére és oldalára. Ha rátettük a másik tortalapot is, tegyük be a hűtőbe 1-2 órára.
  8. Hűlés után a tortaformából kivéve, rákenjük a megmaradt krémet a tortára, és tejszínhabbal díszítjük azt.
  • Sütés hőfoka: 180 °C
  • Sütés módja: alul-felül sütés
  • Tepsi mérete: 28
  • Sütés ideje: 50 perc
  • Receptkönyvben: 33
  • Tegnapi nézettség: 1
  • 7 napos nézettség: 4
  • Össznézettség: 4206
  • Feltöltés dátuma: 2011. október 24.

Receptkategóriák

Receptjellemzők

Szülinapra készítettem egyik nagynénémnek. Csupa őszi finomság van benne: gesztenye, szilvalekvár. A vélemények nagyon jók voltak, úgyhogy bátran ajánlom mindenkinek.

Hozzávalók

A tésztához

A krémhez

A piskóta kenéséhez és a díszítéshez

Címlapról ajánljuk

További cikkek

Top Receptek

Hagyományos édes fánk

Életem első fánkját még lánykoromban készítettem. Kemény lett és száraz. Ezután évek teltek el és eszembe sem jutott, hogy újra nekiálljak. A kisfiam nagy fánkrajongó. Mondjuk is a ...