Gesztenyetorta szilvalekvárral
cukrot taratalmaz
laktózt tartalmaz
glutént tartalmaz
tejet tartalmaz
tojást tartalmaz
NS
adag
Előkészítés
perc
Sütés
perc
Összesen
perc
Sütés hőfoka
180 °C
- 7% Fehérje
- 55% Szénhidrát
- 18% Zsír
A tésztához
-
18g tojás23 kcal
-
23g cukor87 kcal
-
23g finomliszt82 kcal
-
1g sütőpor1 kcal
-
63 kcal
-
8g víz0 kcal
-
6 kcal
A krémhez
-
42g gesztenyemassza75 kcal
-
84 kcal
-
0g zselatin1 kcal
-
1g rum3 kcal
-
8g tej5 kcal
A piskóta kenéséhez és a díszítéshez
-
8g szilvalekvár13 kcal
-
42 kcal
Összesen
485
kcal
- 7% Fehérje
- 55% Szénhidrát
- 18% Zsír
A tésztához
-
220g tojás277 kcal
-
270g cukor1045 kcal
-
270g finomliszt983 kcal
-
12g sütőpor6 kcal
-
85g napraforgó olaj751 kcal
-
100g víz0 kcal
-
68 kcal
A krémhez
-
500g gesztenyemassza895 kcal
-
400g növényi habtejszín1004 kcal
-
5g zselatin17 kcal
-
16g rum37 kcal
-
100g tej56 kcal
A piskóta kenéséhez és a díszítéshez
-
100g szilvalekvár155 kcal
-
200g növényi habtejszín502 kcal
Összesen
5796
kcal
- 7% Fehérje
- 55% Szénhidrát
- 18% Zsír
A tésztához
-
9.5g tojás12 kcal
-
11.7g cukor45 kcal
-
11.7g finomliszt43 kcal
-
0.5g sütőpor0 kcal
-
3.7g napraforgó olaj33 kcal
-
4.3g víz0 kcal
-
1.3g cukrozatlan kakaópor3 kcal
A krémhez
-
21.7g gesztenyemassza39 kcal
-
17.3g növényi habtejszín44 kcal
-
0.2g zselatin1 kcal
-
0.7g rum2 kcal
-
4.3g tej2 kcal
A piskóta kenéséhez és a díszítéshez
-
4.3g szilvalekvár7 kcal
-
8.7g növényi habtejszín22 kcal
Összesen
253
kcal
- 7% Fehérje
- 55% Szénhidrát
- 18% Zsír
- 21% Víz
TOP ásványi anyagok
-
Foszfor
-
Nátrium
-
Kálcium
-
Magnézium
-
Szelén
TOP vitaminok
-
Kolin:
-
E vitamin:
-
Niacin - B3 vitamin:
-
Riboflavin - B2 vitamin:
-
Lut-zea
Fehérje
-
Összesen 7.8 g
Zsír
-
Összesen 21.3 g
-
Telített zsírsav 13 g
-
Egyszeresen telítetlen zsírsav: 4 g
-
Többszörösen telítetlen zsírsav 3 g
-
Koleszterin 61 mg
Ásványi anyagok
-
Összesen 445.5 g
-
Cink 1 mg
-
Szelén 13 mg
-
Kálcium 99 mg
-
Vas 1 mg
-
Magnézium 20 mg
-
Foszfor 174 mg
-
Nátrium 138 mg
-
Réz 0 mg
-
Mangán 0 mg
Szénhidrátok
-
Összesen 64.3 g
-
Cukor 25 mg
-
Élelmi rost 2 mg
VÍZ
-
Összesen 24.3 g
Vitaminok
-
Összesen 0
-
A vitamin (RAE): 26 micro
-
B6 vitamin: 0 mg
-
B12 Vitamin: 0 micro
-
E vitamin: 3 mg
-
C vitamin: 0 mg
-
D vitamin: 13 micro
-
K vitamin: 1 micro
-
Tiamin - B1 vitamin: 0 mg
-
Riboflavin - B2 vitamin: 0 mg
-
Niacin - B3 vitamin: 0 mg
-
Pantoténsav - B5 vitamin: 0 mg
-
Folsav - B9-vitamin: 14 micro
-
Kolin: 50 mg
-
Retinol - A vitamin: 26 micro
-
α-karotin 0 micro
-
β-karotin 0 micro
-
β-crypt 1 micro
-
Likopin 0 micro
-
Lut-zea 86 micro
Összesen
485
kcal
- 7% Fehérje
- 55% Szénhidrát
- 18% Zsír
- 21% Víz
TOP ásványi anyagok
-
Foszfor
-
Nátrium
-
Kálcium
-
Magnézium
-
Szelén
TOP vitaminok
-
Kolin:
-
E vitamin:
-
Niacin - B3 vitamin:
-
Riboflavin - B2 vitamin:
-
Lut-zea
Fehérje
-
Összesen 93.2 g
Zsír
-
Összesen 255.2 g
-
Telített zsírsav 153 g
-
Egyszeresen telítetlen zsírsav: 48 g
-
Többszörösen telítetlen zsírsav 36 g
-
Koleszterin 732 mg
Ásványi anyagok
-
Összesen 5345.8 g
-
Cink 6 mg
-
Szelén 157 mg
-
Kálcium 1191 mg
-
Vas 12 mg
-
Magnézium 238 mg
-
Foszfor 2086 mg
-
Nátrium 1651 mg
-
Réz 2 mg
-
Mangán 3 mg
Szénhidrátok
-
Összesen 771.6 g
-
Cukor 299 mg
-
Élelmi rost 18 mg
VÍZ
-
Összesen 291.6 g
Vitaminok
-
Összesen 0
-
A vitamin (RAE): 310 micro
-
B6 vitamin: 0 mg
-
B12 Vitamin: 2 micro
-
E vitamin: 37 mg
-
C vitamin: 0 mg
-
D vitamin: 159 micro
-
K vitamin: 7 micro
-
Tiamin - B1 vitamin: 0 mg
-
Riboflavin - B2 vitamin: 1 mg
-
Niacin - B3 vitamin: 4 mg
-
Pantoténsav - B5 vitamin: 0 mg
-
Folsav - B9-vitamin: 171 micro
-
Kolin: 600 mg
-
Retinol - A vitamin: 310 micro
-
α-karotin 0 micro
-
β-karotin 0 micro
-
β-crypt 17 micro
-
Likopin 0 micro
-
Lut-zea 1034 micro
Összesen
5796
kcal
- 7% Fehérje
- 55% Szénhidrát
- 18% Zsír
- 21% Víz
TOP ásványi anyagok
-
Foszfor
-
Nátrium
-
Kálcium
-
Magnézium
-
Szelén
TOP vitaminok
-
Kolin:
-
E vitamin:
-
Niacin - B3 vitamin:
-
Riboflavin - B2 vitamin:
-
Lut-zea
Fehérje
-
Összesen 4 g
Zsír
-
Összesen 11.1 g
-
Telített zsírsav 7 g
-
Egyszeresen telítetlen zsírsav: 2 g
-
Többszörösen telítetlen zsírsav 2 g
-
Koleszterin 32 mg
Ásványi anyagok
-
Összesen 231.6 g
-
Cink 0 mg
-
Szelén 7 mg
-
Kálcium 52 mg
-
Vas 1 mg
-
Magnézium 10 mg
-
Foszfor 90 mg
-
Nátrium 72 mg
-
Réz 0 mg
-
Mangán 0 mg
Szénhidrátok
-
Összesen 33.4 g
-
Cukor 13 mg
-
Élelmi rost 1 mg
VÍZ
-
Összesen 12.6 g
Vitaminok
-
Összesen 0
-
A vitamin (RAE): 13 micro
-
B6 vitamin: 0 mg
-
B12 Vitamin: 0 micro
-
E vitamin: 2 mg
-
C vitamin: 0 mg
-
D vitamin: 7 micro
-
K vitamin: 0 micro
-
Tiamin - B1 vitamin: 0 mg
-
Riboflavin - B2 vitamin: 0 mg
-
Niacin - B3 vitamin: 0 mg
-
Pantoténsav - B5 vitamin: 0 mg
-
Folsav - B9-vitamin: 7 micro
-
Kolin: 26 mg
-
Retinol - A vitamin: 13 micro
-
α-karotin 0 micro
-
β-karotin 0 micro
-
β-crypt 1 micro
-
Likopin 0 micro
-
Lut-zea 45 micro
Összesen
253
kcal
Hozzávalók
A tésztához
-
4 db tojás
-
27 dkg cukor
-
27 dkg finomliszt
-
1 csomag sütőpor
-
1 dl napraforgó olaj
-
3 ek cukrozatlan kakaópor
A krémhez
-
500 g gesztenyemassza
-
4 dl növényi habtejszín
-
1 ek zselatin
-
2 ek rum
-
1 dl tej
A piskóta kenéséhez és a díszítéshez
-
10 dkg szilvalekvár
-
2 dl növényi habtejszín
Elkészítés
A tésztához
- A cukrot a tojások sárgájával, az olajjal és a meleg vízzel összekavarjuk. Hozzáadjuk a sütőporral elkevert lisztet, a kakaót, majd pedig óvatosan hozzákeverjük az előzőleg keményre felvert tojásfehérje habját.
- A piskótát 2 lapra osztjuk, és megsütjük. (Én úgy csináltam, hogy sütőpapírra rárajzoltam egy tortaforma nagyságú kört, és abba kanalaztam a tészta felét.)
- A krémhez először a tejszínt felverjük.
- A zselatint a tejben elkavarjuk, majd oldódásig melegítjük.
- A gesztenyepürét a rummal elkeverjük.
- Óvatosan összekeverjük a tejszínt a pürével. 1-2 ek-nyi krémet elkeverünk a zselatinban, majd ezt is hozzákeverjük a krémhez.
- Az egyik piskótalapot beletesszük egy tortaformába. Megkenjük szilvalekvárral, majd rákenjük a tejszínes krémet. Hagyhatunk egy keveset a krémből a torta tetejére és oldalára. Ha rátettük a másik tortalapot is, tegyük be a hűtőbe 1-2 órára.
- Hűlés után a tortaformából kivéve, rákenjük a megmaradt krémet a tortára, és tejszínhabbal díszítjük azt.
- Sütés hőfoka: 180 °C
- Sütés módja: alul-felül sütés
- Tepsi mérete: 28
- Sütés ideje: 50 perc
- Receptkönyvben: 33
- Tegnapi nézettség: 1
- 7 napos nézettség: 4
- Össznézettség: 4206
- Feltöltés dátuma: 2011. október 24.
Receptjellemzők
-
- fogás:
-
- konyha:
-
- nehézség:
-
- elkészítési idő:
-
- szakács elkészítette:
-
- vegetáriánus:
NS
17513 recept
Szülinapra készítettem egyik nagynénémnek. Csupa őszi finomság van benne: gesztenye, szilvalekvár. A vélemények nagyon jók voltak, úgyhogy bátran ajánlom mindenkinek.