Gesztenyetorta 6. - tejszínhabos
cukrot taratalmaz
laktózt tartalmaz
glutént tartalmaz
tejet tartalmaz
tojást tartalmaz
NS
adag
Előkészítés
perc
Sütés
perc
Összesen
perc
Sütés hőfoka
180 °C
- 7% Fehérje
- 45% Szénhidrát
- 29% Zsír
A tésztalapokhoz
-
41g tojás52 kcal
-
21g vaj149 kcal
-
38g rétesliszt137 kcal
-
13g tej7 kcal
-
2g szalalkáli0 kcal
A krémhez
-
42g gesztenyemassza75 kcal
-
25g vaj179 kcal
-
25g porcukor97 kcal
-
6 kcal
-
25g tej14 kcal
-
14 kcal
-
3g rumaroma0 kcal
A bevonáshoz
-
42g növényi tejszín105 kcal
-
1g habfixáló5 kcal
-
6 kcal
-
8g mandula49 kcal
-
1g cukorgyöngy3 kcal
-
17g marcipán77 kcal
Összesen
975
kcal
- 7% Fehérje
- 45% Szénhidrát
- 29% Zsír
A tésztalapokhoz
-
495g tojás623 kcal
-
250g vaj1793 kcal
-
450g rétesliszt1638 kcal
-
150g tej84 kcal
-
20g szalalkáli0 kcal
A krémhez
-
500g gesztenyemassza895 kcal
-
300g vaj2151 kcal
-
300g porcukor1161 kcal
-
20g vaníliás cukor77 kcal
-
300g tej168 kcal
-
171 kcal
-
30g rumaroma0 kcal
A bevonáshoz
-
500g növényi tejszín1255 kcal
-
16g habfixáló60 kcal
-
20g vaníliás cukor77 kcal
-
100g mandula590 kcal
-
10g cukorgyöngy39 kcal
-
200g marcipán924 kcal
Összesen
11706
kcal
- 7% Fehérje
- 45% Szénhidrát
- 29% Zsír
A tésztalapokhoz
-
13.4g tojás17 kcal
-
6.7g vaj48 kcal
-
12.1g rétesliszt44 kcal
-
4g tej2 kcal
-
0.5g szalalkáli0 kcal
A krémhez
-
13.5g gesztenyemassza24 kcal
-
8.1g vaj58 kcal
-
8.1g porcukor31 kcal
-
0.5g vaníliás cukor2 kcal
-
8.1g tej5 kcal
-
1.2g tejszínízű pudingpor5 kcal
-
0.8g rumaroma0 kcal
A bevonáshoz
-
13.5g növényi tejszín34 kcal
-
0.4g habfixáló2 kcal
-
0.5g vaníliás cukor2 kcal
-
2.7g mandula16 kcal
-
0.3g cukorgyöngy1 kcal
-
5.4g marcipán25 kcal
Összesen
316
kcal
- 7% Fehérje
- 45% Szénhidrát
- 29% Zsír
- 19% Víz
TOP ásványi anyagok
-
Foszfor
-
Nátrium
-
Kálcium
-
Magnézium
-
Szelén
TOP vitaminok
-
Kolin:
-
E vitamin:
-
Niacin - B3 vitamin:
-
A vitamin (RAE):
-
Retinol - A vitamin:
Fehérje
-
Összesen 15 g
Zsír
-
Összesen 59.6 g
-
Telített zsírsav 34 g
-
Egyszeresen telítetlen zsírsav: 15 g
-
Többszörösen telítetlen zsírsav 3 g
-
Koleszterin 234 mg
Ásványi anyagok
-
Összesen 432.5 g
-
Cink 1 mg
-
Szelén 25 mg
-
Kálcium 100 mg
-
Vas 1 mg
-
Magnézium 36 mg
-
Foszfor 164 mg
-
Nátrium 105 mg
-
Réz 0 mg
-
Mangán 0 mg
Szénhidrátok
-
Összesen 94 g
-
Cukor 43 mg
-
Élelmi rost 2 mg
VÍZ
-
Összesen 40.2 g
Vitaminok
-
Összesen 0
-
A vitamin (RAE): 372 micro
-
B6 vitamin: 0 mg
-
B12 Vitamin: 0 micro
-
E vitamin: 3 mg
-
C vitamin: 0 mg
-
D vitamin: 30 micro
-
K vitamin: 3 micro
-
Tiamin - B1 vitamin: 0 mg
-
Riboflavin - B2 vitamin: 0 mg
-
Niacin - B3 vitamin: 1 mg
-
Pantoténsav - B5 vitamin: 0 mg
-
Folsav - B9-vitamin: 32 micro
-
Kolin: 124 mg
-
Retinol - A vitamin: 366 micro
-
α-karotin 0 micro
-
β-karotin 73 micro
-
β-crypt 3 micro
-
Likopin 0 micro
-
Lut-zea 189 micro
Összesen
975
kcal
- 7% Fehérje
- 45% Szénhidrát
- 29% Zsír
- 19% Víz
TOP ásványi anyagok
-
Foszfor
-
Nátrium
-
Kálcium
-
Magnézium
-
Szelén
TOP vitaminok
-
Kolin:
-
E vitamin:
-
Niacin - B3 vitamin:
-
A vitamin (RAE):
-
Retinol - A vitamin:
Fehérje
-
Összesen 179.9 g
Zsír
-
Összesen 715.5 g
-
Telített zsírsav 412 g
-
Egyszeresen telítetlen zsírsav: 179 g
-
Többszörösen telítetlen zsírsav 39 g
-
Koleszterin 2813 mg
Ásványi anyagok
-
Összesen 5189.9 g
-
Cink 12 mg
-
Szelén 298 mg
-
Kálcium 1197 mg
-
Vas 17 mg
-
Magnézium 432 mg
-
Foszfor 1967 mg
-
Nátrium 1260 mg
-
Réz 2 mg
-
Mangán 5 mg
Szénhidrátok
-
Összesen 1128.4 g
-
Cukor 510 mg
-
Élelmi rost 28 mg
VÍZ
-
Összesen 482.6 g
Vitaminok
-
Összesen 0
-
A vitamin (RAE): 4459 micro
-
B6 vitamin: 1 mg
-
B12 Vitamin: 5 micro
-
E vitamin: 41 mg
-
C vitamin: 0 mg
-
D vitamin: 357 micro
-
K vitamin: 41 micro
-
Tiamin - B1 vitamin: 1 mg
-
Riboflavin - B2 vitamin: 3 mg
-
Niacin - B3 vitamin: 10 mg
-
Pantoténsav - B5 vitamin: 0 mg
-
Folsav - B9-vitamin: 387 micro
-
Kolin: 1482 mg
-
Retinol - A vitamin: 4387 micro
-
α-karotin 0 micro
-
β-karotin 873 micro
-
β-crypt 39 micro
-
Likopin 0 micro
-
Lut-zea 2273 micro
Összesen
11706
kcal
- 7% Fehérje
- 45% Szénhidrát
- 29% Zsír
- 19% Víz
TOP ásványi anyagok
-
Foszfor
-
Nátrium
-
Kálcium
-
Magnézium
-
Szelén
TOP vitaminok
-
Kolin:
-
E vitamin:
-
Niacin - B3 vitamin:
-
A vitamin (RAE):
-
Retinol - A vitamin:
Fehérje
-
Összesen 4.9 g
Zsír
-
Összesen 19.3 g
-
Telített zsírsav 11 g
-
Egyszeresen telítetlen zsírsav: 5 g
-
Többszörösen telítetlen zsírsav 1 g
-
Koleszterin 76 mg
Ásványi anyagok
-
Összesen 140 g
-
Cink 0 mg
-
Szelén 8 mg
-
Kálcium 32 mg
-
Vas 0 mg
-
Magnézium 12 mg
-
Foszfor 53 mg
-
Nátrium 34 mg
-
Réz 0 mg
-
Mangán 0 mg
Szénhidrátok
-
Összesen 30.4 g
-
Cukor 14 mg
-
Élelmi rost 1 mg
VÍZ
-
Összesen 13 g
Vitaminok
-
Összesen 0
-
A vitamin (RAE): 120 micro
-
B6 vitamin: 0 mg
-
B12 Vitamin: 0 micro
-
E vitamin: 1 mg
-
C vitamin: 0 mg
-
D vitamin: 10 micro
-
K vitamin: 1 micro
-
Tiamin - B1 vitamin: 0 mg
-
Riboflavin - B2 vitamin: 0 mg
-
Niacin - B3 vitamin: 0 mg
-
Pantoténsav - B5 vitamin: 0 mg
-
Folsav - B9-vitamin: 10 micro
-
Kolin: 40 mg
-
Retinol - A vitamin: 118 micro
-
α-karotin 0 micro
-
β-karotin 24 micro
-
β-crypt 1 micro
-
Likopin 0 micro
-
Lut-zea 61 micro
Összesen
316
kcal
Hozzávalók
A tésztalapokhoz
-
9 db tojás
-
25 dkg vaj
-
45 dkg rétesliszt
-
1.5 dl tej
-
20 g szalalkáli
A krémhez
-
50 dkg gesztenyemassza
-
30 dkg vaj
-
30 dkg porcukor
-
2 csomag vaníliás cukor
-
3 dl tej
-
1 csomag tejszínízű pudingpor
-
30 ml rumaroma
A bevonáshoz
-
5 dl növényi tejszín
-
2 csomag habfixáló
-
2 csomag vaníliás cukor
-
10 dkg mandula
-
1 ek cukorgyöngy
Elkészítés
A tésztalapokhoz
- A tojásokat kettéválasztjuk, a fehérjét 2 evőkanál vízzel kemény habbá verjük.
- A tojások sárgáját a cukorral habosra keverjük.
- Beleadjuk a puha vajat, majd a langyos tejben felfuttatott szalakálit.
- Belekeverjük a lisztet, majd óvatosan a habot is hozzáforgatjuk.
- A nagy gáztepsit kibéleljük szilikonos sütőpapírral és a tésztából 4 lapot sütünk. A lapokat addig sütjük, míg a szélük pirosodni nem kezd. Kifordítjuk a tepsiből és kicsit meglengetjük a tepsit, hogy ne legyen nagyon forró, ha beletesszük a következő lapot. (Nem kell félni, ha a tészta massza nagyon vékonynak tűnik, mert sütés közben szépen megemelkedik.)
- Ha a lapok kisültek, megvárjuk, míg teljesen kihűlnek és megtöltjük őket a krémmel.
- Krém készítése:
- A tejet a pudingporral összefőzzük, belekeverve a vaníliás cukrot.
- Félretesszük, közben meg-megkeverjük, hagyjuk kihűlni.
- A porcukrot a vajjal kikeverjük, és belekeverjük a krumplinyomón áttört gesztenyemasszát.
- Beletesszük a rumaromát, és belekeverjük a kihűlt pudingot.
- Az egész masszát jó habosra és könnyűre keverjük. (Ha felnőtteknek készítjük, tehetünk bele igazi rumot.)
- A tésztalapokat megtöltjük a krémmel.
- Vékonyan az oldalára és a tetejére is kenünk kevés krémet.
- Majd bevonjuk a felvert tejszínhabbal: a tejszínt a habfixálóval és vaníliás cukorral jó keményre felverjük..
- A torta tetejére 1 cm vastagon elsimítjuk, szélére és sarkaira habrózsákat nyomunk.
- Oldalát felhúzzuk csillagcsővel és szeletelt mandulával beborítjuk.
- Marcipánvirágokkal és cukorgyönggyel díszítjük.
- Sütés hőfoka: 180 °C
- Sütés módja: hőlégkeveréses
- Sütés ideje: 40 perc
- Receptkönyvben: 42
- Tegnapi nézettség: 2
- 7 napos nézettség: 3
- Össznézettség: 13091
- Feltöltés dátuma: 2010. november 10.
Ajánló
Különleges családi eseményekre ajánlom ezt a tortát.
Receptjellemzők
-
- fogás:
-
- konyha:
-
- nehézség:
-
- elkészítési idő:
-
- szakács elkészítette:
-
- vegetáriánus:
NS
17513 recept
A nyáron és az ősszel nem győztünk lakodalomba menni. Férjem unokahúgai igencsak belejöttek a férjhez menésbe, én pedig a lakodalmi torta sütésekbe. A menyasszony kívánságára készült ez a tejszínes gesztenyetorta. Az egész heti süti sütés után (130 főre) már csak a tortasütés hiányzott... Máskor biztos saját kezűleg gyártott virágokkal díszítettem volna, de most a vásárolt is nagyon jól jött.