r
Nosalty Logó

Gesztenyetorta 4. -meggyel

cukrot taratalmaz laktózmentes glutént tartalmaz tejmentes tojást tartalmaz
NS
Gesztenyetorta 4. -meggyel
adag
Előkészítés
perc
Sütés
perc
Összesen
perc
Sütés hőfoka
170 °C
  • 9% Fehérje
  • 45% Szénhidrát
  • 18% Zsír

A piskótához

A krémhez

Összesen 402 kcal
  • 9% Fehérje
  • 45% Szénhidrát
  • 18% Zsír

A piskótához

A krémhez

Összesen 3216 kcal
  • 9% Fehérje
  • 45% Szénhidrát
  • 18% Zsír

A piskótához

A krémhez

Összesen 194 kcal
  • 9% Fehérje
  • 45% Szénhidrát
  • 18% Zsír
  • 28% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Foszfor
  • Nátrium
  • Kálcium
  • Szelén
  • Magnézium

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • E vitamin:
  • Lut-zea
  • Riboflavin - B2 vitamin:
  • Niacin - B3 vitamin:

Fehérje

  • Összesen
    8.9 g

Zsír

  • Összesen
    18.7 g
  • Telített zsírsav
    15 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    1 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    1 g
  • Koleszterin
    136 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    296.2 g
  • Cink
    1 mg
  • Szelén
    15 mg
  • Kálcium
    42 mg
  • Vas
    1 mg
  • Magnézium
    13 mg
  • Foszfor
    116 mg
  • Nátrium
    109 mg
  • Réz
    0 mg
  • Mangán
    0 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    47.4 g
  • Cukor
    10 mg
  • Élelmi rost
    1 mg

VÍZ

  • Összesen
    28.8 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    58 micro
  • B6 vitamin:
    0 mg
  • B12 Vitamin:
    0 micro
  • E vitamin:
    0 mg
  • C vitamin:
    0 mg
  • D vitamin:
    30 micro
  • K vitamin:
    0 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    0 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    0 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    0 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    20 micro
  • Kolin:
    108 mg
  • Retinol - A vitamin:
    58 micro
  • α-karotin
    0 micro
  • β-karotin
    0 micro
  • β-crypt
    3 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    185 micro
Összesen 402 kcal
  • 9% Fehérje
  • 45% Szénhidrát
  • 18% Zsír
  • 28% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Foszfor
  • Nátrium
  • Kálcium
  • Szelén
  • Magnézium

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • E vitamin:
  • Lut-zea
  • Riboflavin - B2 vitamin:
  • Niacin - B3 vitamin:

Fehérje

  • Összesen
    71.2 g

Zsír

  • Összesen
    149.7 g
  • Telített zsírsav
    120 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    11 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    6 g
  • Koleszterin
    1090 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    2369.4 g
  • Cink
    5 mg
  • Szelén
    116 mg
  • Kálcium
    335 mg
  • Vas
    8 mg
  • Magnézium
    102 mg
  • Foszfor
    928 mg
  • Nátrium
    874 mg
  • Réz
    1 mg
  • Mangán
    1 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    379.5 g
  • Cukor
    81 mg
  • Élelmi rost
    6 mg

VÍZ

  • Összesen
    230.5 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    465 micro
  • B6 vitamin:
    1 mg
  • B12 Vitamin:
    3 micro
  • E vitamin:
    3 mg
  • C vitamin:
    0 mg
  • D vitamin:
    238 micro
  • K vitamin:
    1 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    0 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    1 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    1 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    159 micro
  • Kolin:
    862 mg
  • Retinol - A vitamin:
    465 micro
  • α-karotin
    0 micro
  • β-karotin
    0 micro
  • β-crypt
    26 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    1478 micro
Összesen 3216 kcal
  • 9% Fehérje
  • 45% Szénhidrát
  • 18% Zsír
  • 28% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Foszfor
  • Nátrium
  • Kálcium
  • Szelén
  • Magnézium

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • E vitamin:
  • Lut-zea
  • Riboflavin - B2 vitamin:
  • Niacin - B3 vitamin:

Fehérje

  • Összesen
    4.3 g

Zsír

  • Összesen
    9.1 g
  • Telített zsírsav
    7 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    1 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    0 g
  • Koleszterin
    66 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    143.9 g
  • Cink
    0 mg
  • Szelén
    7 mg
  • Kálcium
    20 mg
  • Vas
    0 mg
  • Magnézium
    6 mg
  • Foszfor
    56 mg
  • Nátrium
    53 mg
  • Réz
    0 mg
  • Mangán
    0 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    23 g
  • Cukor
    5 mg
  • Élelmi rost
    0 mg

VÍZ

  • Összesen
    14 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    28 micro
  • B6 vitamin:
    0 mg
  • B12 Vitamin:
    0 micro
  • E vitamin:
    0 mg
  • C vitamin:
    0 mg
  • D vitamin:
    14 micro
  • K vitamin:
    0 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    0 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    0 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    0 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    10 micro
  • Kolin:
    52 mg
  • Retinol - A vitamin:
    28 micro
  • α-karotin
    0 micro
  • β-karotin
    0 micro
  • β-crypt
    2 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    90 micro
Összesen 194 kcal

Hozzávalók

A piskótához

A krémhez

Elkészítés

A piskótához

  1. Először piskótát készítünk: a tojások fehérjét felverjük, a sárgáját habosra verjük a cukorral. A lisztekhez hozzákeverjük a sütőport, majd hozzákeverjük a tojássárgájához. Végül hozzászitáljuk a kakaóport, és hozzákeverjük a tojásfehérjét, és mehet a tortaformába.
  2. A tejszínt felverjük habbá, kiveszünk belőle kb 2-2.5 dl-t a tetejére díszítéshez.
  3. A többi tejszínhez hozzákeverünk 1 cs gesztenyét.
  4. A piskótalapot kettévágjuk, és az alsó lapot megkenjük kb. 2 ek gesztenyés krémmel.
  5. Majd a másik cs. gesztenye felét ráreszeljük, és ráteszünk egy sor meggyet. Majd a maradék meggyet hozzákeverjük a krémhez, és ezt is rákenjük. Rátesszük a piskótát.
  6. A félretett fehér habot megfelezzük, és az egyik felébe belekeverjük a megmaradt fél cs gesztenyét, a fehérrel megkenjük, a gesztenyéssel pedig díszíthetünk. (Nekem volt még itthon egy maréknyi fondant bevonóm, így azt használtam a tetejére a tejszínhabon kívül.)
  • Sütés hőfoka: 170 °C
  • Sütés módja: alul-felül sütés
  • Tepsi mérete: 22
  • Sütés ideje: 25 perc
  • Receptkönyvben: 182
  • Tegnapi nézettség: 2
  • 7 napos nézettség: 10
  • Össznézettség: 22574
  • Feltöltés dátuma: 2010. június 26.

Ajánló

Nagyon finom a fondant hozzá, érdemes kipróbálni...:) A fondant receptjét Edit tortasulijában megtaláljátok!:) Jó étvágyat!

Receptkategóriák

Receptjellemzők

Én most először eperrel készítettem, de meggyel szoktam, és azzal is írtam, mert úgy sokkal finomabb:)  

Hozzávalók

A piskótához

A krémhez

Címlapról ajánljuk

További cikkek

Top Receptek

Hagyományos édes fánk

Életem első fánkját még lánykoromban készítettem. Kemény lett és száraz. Ezután évek teltek el és eszembe sem jutott, hogy újra nekiálljak. A kisfiam nagy fánkrajongó. Mondjuk is a ...