r
Nosalty Logó

Gesztenyetorta 13. - narancsos

cukrot taratalmaz laktózt tartalmaz glutént tartalmaz tejet tartalmaz tojást tartalmaz
NS
Gesztenyetorta 13. - narancsos
adag
Előkészítés
perc
Sütés
perc
Összesen
perc
Sütés hőfoka
180 °C
  • 5% Fehérje
  • 35% Szénhidrát
  • 9% Zsír

A piskótához

A sziruphoz

A krémhez

Összesen 323 kcal
  • 5% Fehérje
  • 35% Szénhidrát
  • 9% Zsír

A piskótához

A sziruphoz

A krémhez

Összesen 3872 kcal
  • 5% Fehérje
  • 35% Szénhidrát
  • 9% Zsír

A piskótához

A sziruphoz

A krémhez

Összesen 219 kcal
  • 5% Fehérje
  • 35% Szénhidrát
  • 9% Zsír
  • 51% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Foszfor
  • Nátrium
  • Kálcium
  • Szelén
  • Magnézium

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • C vitamin:
  • E vitamin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • Riboflavin - B2 vitamin:

Fehérje

  • Összesen
    5.7 g

Zsír

  • Összesen
    12.2 g
  • Telített zsírsav
    7 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    4 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    1 g
  • Koleszterin
    97 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    421.6 g
  • Cink
    0 mg
  • Szelén
    11 mg
  • Kálcium
    112 mg
  • Vas
    1 mg
  • Magnézium
    10 mg
  • Foszfor
    172 mg
  • Nátrium
    115 mg
  • Réz
    0 mg
  • Mangán
    0 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    46.2 g
  • Cukor
    25 mg
  • Élelmi rost
    1 mg

VÍZ

  • Összesen
    66 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    120 micro
  • B6 vitamin:
    0 mg
  • B12 Vitamin:
    0 micro
  • E vitamin:
    1 mg
  • C vitamin:
    6 mg
  • D vitamin:
    21 micro
  • K vitamin:
    1 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    0 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    0 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    0 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    17 micro
  • Kolin:
    56 mg
  • Retinol - A vitamin:
    117 micro
  • α-karotin
    1 micro
  • β-karotin
    24 micro
  • β-crypt
    24 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    101 micro
Összesen 323 kcal
  • 5% Fehérje
  • 35% Szénhidrát
  • 9% Zsír
  • 51% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Foszfor
  • Nátrium
  • Kálcium
  • Szelén
  • Magnézium

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • C vitamin:
  • E vitamin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • Riboflavin - B2 vitamin:

Fehérje

  • Összesen
    68.4 g

Zsír

  • Összesen
    146.8 g
  • Telített zsírsav
    84 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    44 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    8 g
  • Koleszterin
    1164 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    5059.7 g
  • Cink
    5 mg
  • Szelén
    131 mg
  • Kálcium
    1344 mg
  • Vas
    8 mg
  • Magnézium
    122 mg
  • Foszfor
    2068 mg
  • Nátrium
    1380 mg
  • Réz
    1 mg
  • Mangán
    1 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    554 g
  • Cukor
    298 mg
  • Élelmi rost
    7 mg

VÍZ

  • Összesen
    792.2 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    1444 micro
  • B6 vitamin:
    1 mg
  • B12 Vitamin:
    3 micro
  • E vitamin:
    6 mg
  • C vitamin:
    73 mg
  • D vitamin:
    251 micro
  • K vitamin:
    12 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    1 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    2 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    3 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    206 micro
  • Kolin:
    668 mg
  • Retinol - A vitamin:
    1406 micro
  • α-karotin
    9 micro
  • β-karotin
    292 micro
  • β-crypt
    284 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    1217 micro
Összesen 3872 kcal
  • 5% Fehérje
  • 35% Szénhidrát
  • 9% Zsír
  • 51% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Foszfor
  • Nátrium
  • Kálcium
  • Szelén
  • Magnézium

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • C vitamin:
  • E vitamin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • Riboflavin - B2 vitamin:

Fehérje

  • Összesen
    3.9 g

Zsír

  • Összesen
    8.3 g
  • Telített zsírsav
    5 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    2 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    0 g
  • Koleszterin
    66 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    286.8 g
  • Cink
    0 mg
  • Szelén
    7 mg
  • Kálcium
    76 mg
  • Vas
    0 mg
  • Magnézium
    7 mg
  • Foszfor
    117 mg
  • Nátrium
    78 mg
  • Réz
    0 mg
  • Mangán
    0 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    31.4 g
  • Cukor
    17 mg
  • Élelmi rost
    0 mg

VÍZ

  • Összesen
    44.9 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    82 micro
  • B6 vitamin:
    0 mg
  • B12 Vitamin:
    0 micro
  • E vitamin:
    0 mg
  • C vitamin:
    4 mg
  • D vitamin:
    14 micro
  • K vitamin:
    1 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    0 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    0 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    0 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    12 micro
  • Kolin:
    38 mg
  • Retinol - A vitamin:
    80 micro
  • α-karotin
    1 micro
  • β-karotin
    17 micro
  • β-crypt
    16 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    69 micro
Összesen 219 kcal

Hozzávalók

A piskótához

A sziruphoz

A krémhez

Elkészítés

A piskótához

  1. A tojásokat kettéválasztjuk: a sárgájához hozzáöntjük a cukor felét, a narancs héját és felverjük, majd hozzáöntjük a vizet.
  2. A fehérjéhez hozzátesszük a cukor másik felét, majd habbá verjük, a sárgáját hozzáöntjük.
  3. A sütőporos lisztet hozzászitáljuk, és 180 fokon kerek tortaformában megsütjük.
  4. A szirup hozzávalóit összeforraljuk, félre tesszük hűlni.
  5. Ha a piskóta kihűlt 3 lappá vágjuk, az alsót visszatesszük a formába.
  6. A zselatint beáztatjuk a vízbe.
  7. A gesztenyét a cukorral, rummal elkeverjük, a habot felverjük, a zselatint mikróban megmelegítjük.
  8. A gesztenyéhez hozzáöntjük a zselatint, alaposan elkeverjük, majd beleforgatjuk a habot is.
  9. Bő 1/3-át az alsó piskótalapra kenjük, majd jön rá a 2. lap.
  10. Ezt meglocsoljuk a szirup felével, majd jön a krém másik 1/3-a, majd a lap, szirup és a tetejére a maradék krém fele.
  11. Hűtőbe tesszük, hogy megdermedjen, majd leszedjük róla a tortaformát, és a maradék krémmel körbekenjük.
  12. Ezután panírozhatjuk tortadarával, vagy kb. 300 g marcipánnal burkolhatjuk, és díszíthetjük.
  • Sütés hőfoka: 180 °C
  • Sütés módja: alul-felül sütés
  • Tepsi mérete: 22X6
  • Sütés ideje: 35 perc
  • Elkészítettem: 2 alkalommal
  • Receptkönyvben: 22
  • Tegnapi nézettség: 0
  • 7 napos nézettség: 1
  • Össznézettség: 5606
  • Feltöltés dátuma: 2011. június 22.

Receptkategóriák

Receptjellemzők

Egy ismerősöm kért meg rá, hogy csináljak neki narancsos gesztenyetortát, mert cukrászdákban nem sikerült neki rendelnie. Először nekem is furcsa volt ez a páros, de belegondolva nem lehet rossz :).

Hozzávalók

A piskótához

A sziruphoz

A krémhez

Címlapról ajánljuk

További cikkek

Top Receptek

Hagyományos édes fánk

Életem első fánkját még lánykoromban készítettem. Kemény lett és száraz. Ezután évek teltek el és eszembe sem jutott, hogy újra nekiálljak. A kisfiam nagy fánkrajongó. Mondjuk is a ...