r
Nosalty Logó

Gesztenyés vakondtúrás (Vakondtúrás torta 2.)

cukrot taratalmaz laktózt tartalmaz glutént tartalmaz tejet tartalmaz tojást tartalmaz
Büszkeszósz
Gesztenyés vakondtúrás (Vakondtúrás torta 2.)
adag
Előkészítés
perc
Főzés
perc
Sütés
perc
Összesen
perc
  • 8% Fehérje
  • 48% Szénhidrát
  • 22% Zsír

A tésztához

A töltelékhez

Összesen 1029 kcal
  • 8% Fehérje
  • 48% Szénhidrát
  • 22% Zsír

A tésztához

A töltelékhez

Összesen 4113 kcal
  • 8% Fehérje
  • 48% Szénhidrát
  • 22% Zsír

A tésztához

A töltelékhez

Összesen 246 kcal
  • 8% Fehérje
  • 48% Szénhidrát
  • 22% Zsír
  • 22% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Foszfor
  • Kálcium
  • Nátrium
  • Magnézium
  • Szelén

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • E vitamin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • Riboflavin - B2 vitamin:
  • Lut-zea

Fehérje

  • Összesen
    19.9 g

Zsír

  • Összesen
    53 g
  • Telített zsírsav
    19 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    18 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    10 g
  • Koleszterin
    279 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    1459.2 g
  • Cink
    2 mg
  • Szelén
    29 mg
  • Kálcium
    420 mg
  • Vas
    3 mg
  • Magnézium
    65 mg
  • Foszfor
    525 mg
  • Nátrium
    414 mg
  • Réz
    0 mg
  • Mangán
    1 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    118.7 g
  • Cukor
    48 mg
  • Élelmi rost
    5 mg

VÍZ

  • Összesen
    54.5 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    268 micro
  • B6 vitamin:
    0 mg
  • B12 Vitamin:
    1 micro
  • E vitamin:
    10 mg
  • C vitamin:
    0 mg
  • D vitamin:
    50 micro
  • K vitamin:
    3 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    0 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    0 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    1 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    39 micro
  • Kolin:
    186 mg
  • Retinol - A vitamin:
    265 micro
  • α-karotin
    0 micro
  • β-karotin
    40 micro
  • β-crypt
    5 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    313 micro
Összesen 1029 kcal
  • 8% Fehérje
  • 48% Szénhidrát
  • 22% Zsír
  • 22% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Foszfor
  • Kálcium
  • Nátrium
  • Magnézium
  • Szelén

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • E vitamin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • Riboflavin - B2 vitamin:
  • Lut-zea

Fehérje

  • Összesen
    79.6 g

Zsír

  • Összesen
    211.9 g
  • Telített zsírsav
    77 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    73 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    39 g
  • Koleszterin
    1115 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    5837 g
  • Cink
    7 mg
  • Szelén
    117 mg
  • Kálcium
    1682 mg
  • Vas
    13 mg
  • Magnézium
    259 mg
  • Foszfor
    2101 mg
  • Nátrium
    1656 mg
  • Réz
    2 mg
  • Mangán
    2 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    474.7 g
  • Cukor
    191 mg
  • Élelmi rost
    20 mg

VÍZ

  • Összesen
    217.8 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    1071 micro
  • B6 vitamin:
    1 mg
  • B12 Vitamin:
    2 micro
  • E vitamin:
    40 mg
  • C vitamin:
    0 mg
  • D vitamin:
    198 micro
  • K vitamin:
    14 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    0 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    1 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    2 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    156 micro
  • Kolin:
    745 mg
  • Retinol - A vitamin:
    1058 micro
  • α-karotin
    0 micro
  • β-karotin
    158 micro
  • β-crypt
    22 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    1250 micro
Összesen 4113 kcal
  • 8% Fehérje
  • 48% Szénhidrát
  • 22% Zsír
  • 22% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Foszfor
  • Kálcium
  • Nátrium
  • Magnézium
  • Szelén

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • E vitamin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • Riboflavin - B2 vitamin:
  • Lut-zea

Fehérje

  • Összesen
    4.8 g

Zsír

  • Összesen
    12.7 g
  • Telített zsírsav
    5 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    4 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    2 g
  • Koleszterin
    67 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    348.9 g
  • Cink
    0 mg
  • Szelén
    7 mg
  • Kálcium
    101 mg
  • Vas
    1 mg
  • Magnézium
    15 mg
  • Foszfor
    126 mg
  • Nátrium
    99 mg
  • Réz
    0 mg
  • Mangán
    0 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    28.4 g
  • Cukor
    11 mg
  • Élelmi rost
    1 mg

VÍZ

  • Összesen
    13 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    64 micro
  • B6 vitamin:
    0 mg
  • B12 Vitamin:
    0 micro
  • E vitamin:
    2 mg
  • C vitamin:
    0 mg
  • D vitamin:
    12 micro
  • K vitamin:
    1 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    0 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    0 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    0 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    9 micro
  • Kolin:
    45 mg
  • Retinol - A vitamin:
    63 micro
  • α-karotin
    0 micro
  • β-karotin
    9 micro
  • β-crypt
    1 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    75 micro
Összesen 246 kcal

Hozzávalók

A tésztához

A töltelékhez

Elkészítés

A tésztához

  1. A torta tésztáját az eredeti recept szerint sütjük meg, és készítjük elő.
  2. A töltelékhez a pudingport a cukorral és a tejjel felfőzzük, hagyjuk kihűlni.
  3. A gesztenyemasszát a puha vajjal és a rumaromával kikeverjük.
  4. Ezt a krémet a kihűlt pudinggal összekeverjük.
  5. A kivájt tortára egy réteg krémet kenünk, a tetejét rumaromás tejbe mártott babapiskótával rakjuk ki.
  6. A krémet és a piskótákat úgy tétegezzük, hogy közben kialakítjuk a kúpformát. Tetejére, és körben is krémmel fejezzük be a rétegezést.
  7. Az összemorzsolt tésztával befedjük, másnapig hűtőben érleljük.
  • Sütés ideje: 30 perc
  • Receptkönyvben: 173
  • Tegnapi nézettség: 0
  • 7 napos nézettség: 3
  • Össznézettség: 81282
  • Feltöltés dátuma: 2009. október 21.

Receptkategóriák

Receptjellemzők

Gesztenyés vakondtúrás (Vakondtúrás torta 2.)
Büszkeszósz 29 recept

Pici lányom nagy Krtek rajongó, így amikor rátaláltam Szintia Vakondtúrás tortájára, rögtön tudtam, hogy Luca is ilyet kap születésnapjára. Mivel azonban mi nem nagyon rajongunk a tejszínhabos tortákért, megszületett a gesztenyés változat. Nagyon ízlett mindenkinek!

Hozzávalók

A tésztához

A töltelékhez

Címlapról ajánljuk

További cikkek

Top Receptek

Hagyományos édes fánk

Életem első fánkját még lánykoromban készítettem. Kemény lett és száraz. Ezután évek teltek el és eszembe sem jutott, hogy újra nekiálljak. A kisfiam nagy fánkrajongó. Mondjuk is a ...