r
Nosalty Logó

Gesztenyés-trüffeles-marcipános csokitorta

cukrot taratalmaz laktózt tartalmaz glutént tartalmaz tejet tartalmaz tojást tartalmaz
pamelie
Gesztenyés-trüffeles-marcipános csokitorta
adag
Előkészítés
perc
Sütés
perc
Összesen
perc
Sütés hőfoka
180 °C
  • 5% Fehérje
  • 50% Szénhidrát
  • 23% Zsír

A tésztához

A gesztenyekrémhez

A trüffelkrémhez

A vajkrémhez a marcipán alá

A díszítéshez

Összesen 1334 kcal
  • 5% Fehérje
  • 50% Szénhidrát
  • 23% Zsír

A tésztához

A gesztenyekrémhez

A trüffelkrémhez

A vajkrémhez a marcipán alá

A díszítéshez

Összesen 10680 kcal
  • 5% Fehérje
  • 50% Szénhidrát
  • 23% Zsír

A tésztához

A gesztenyekrémhez

A trüffelkrémhez

A vajkrémhez a marcipán alá

A díszítéshez

Összesen 381 kcal
  • 5% Fehérje
  • 50% Szénhidrát
  • 23% Zsír
  • 22% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Foszfor
  • Nátrium
  • Kálcium
  • Magnézium
  • Szelén

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • E vitamin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • A vitamin (RAE):
  • Retinol - A vitamin:

Fehérje

  • Összesen
    15.1 g

Zsír

  • Összesen
    71.5 g
  • Telített zsírsav
    34 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    17 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    3 g
  • Koleszterin
    273 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    623.1 g
  • Cink
    1 mg
  • Szelén
    20 mg
  • Kálcium
    137 mg
  • Vas
    3 mg
  • Magnézium
    53 mg
  • Foszfor
    263 mg
  • Nátrium
    146 mg
  • Réz
    0 mg
  • Mangán
    1 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    158.6 g
  • Cukor
    125 mg
  • Élelmi rost
    5 mg

VÍZ

  • Összesen
    68.6 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    454 micro
  • B6 vitamin:
    0 mg
  • B12 Vitamin:
    1 micro
  • E vitamin:
    2 mg
  • C vitamin:
    0 mg
  • D vitamin:
    41 micro
  • K vitamin:
    6 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    0 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    0 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    0 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    26 micro
  • Kolin:
    124 mg
  • Retinol - A vitamin:
    447 micro
  • α-karotin
    1 micro
  • β-karotin
    94 micro
  • β-crypt
    3 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    193 micro
Összesen 1334 kcal
  • 5% Fehérje
  • 50% Szénhidrát
  • 23% Zsír
  • 22% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Foszfor
  • Nátrium
  • Kálcium
  • Magnézium
  • Szelén

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • E vitamin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • A vitamin (RAE):
  • Retinol - A vitamin:

Fehérje

  • Összesen
    120.8 g

Zsír

  • Összesen
    572.1 g
  • Telített zsírsav
    273 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    133 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    20 g
  • Koleszterin
    2181 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    4984.7 g
  • Cink
    11 mg
  • Szelén
    156 mg
  • Kálcium
    1093 mg
  • Vas
    23 mg
  • Magnézium
    423 mg
  • Foszfor
    2106 mg
  • Nátrium
    1166 mg
  • Réz
    3 mg
  • Mangán
    4 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    1268.9 g
  • Cukor
    1002 mg
  • Élelmi rost
    40 mg

VÍZ

  • Összesen
    549 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    3636 micro
  • B6 vitamin:
    1 mg
  • B12 Vitamin:
    4 micro
  • E vitamin:
    14 mg
  • C vitamin:
    3 mg
  • D vitamin:
    330 micro
  • K vitamin:
    46 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    0 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    2 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    4 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    208 micro
  • Kolin:
    996 mg
  • Retinol - A vitamin:
    3574 micro
  • α-karotin
    11 micro
  • β-karotin
    753 micro
  • β-crypt
    28 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    1542 micro
Összesen 10680 kcal
  • 5% Fehérje
  • 50% Szénhidrát
  • 23% Zsír
  • 22% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Foszfor
  • Nátrium
  • Kálcium
  • Magnézium
  • Szelén

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • E vitamin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • A vitamin (RAE):
  • Retinol - A vitamin:

Fehérje

  • Összesen
    4.3 g

Zsír

  • Összesen
    20.4 g
  • Telített zsírsav
    10 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    5 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    1 g
  • Koleszterin
    78 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    177.5 g
  • Cink
    0 mg
  • Szelén
    6 mg
  • Kálcium
    39 mg
  • Vas
    1 mg
  • Magnézium
    15 mg
  • Foszfor
    75 mg
  • Nátrium
    42 mg
  • Réz
    0 mg
  • Mangán
    0 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    45.2 g
  • Cukor
    36 mg
  • Élelmi rost
    1 mg

VÍZ

  • Összesen
    19.5 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    129 micro
  • B6 vitamin:
    0 mg
  • B12 Vitamin:
    0 micro
  • E vitamin:
    1 mg
  • C vitamin:
    0 mg
  • D vitamin:
    12 micro
  • K vitamin:
    2 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    0 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    0 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    0 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    7 micro
  • Kolin:
    35 mg
  • Retinol - A vitamin:
    127 micro
  • α-karotin
    0 micro
  • β-karotin
    27 micro
  • β-crypt
    1 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    55 micro
Összesen 381 kcal

Hozzávalók

A tésztához

A gesztenyekrémhez

A trüffelkrémhez

A vajkrémhez a marcipán alá

A díszítéshez

Elkészítés

A tésztához

  1. A trüffelkrémet előző nap készítsük el. A tejszínt felforraljuk, majd pici lángon hozzáadagoljuk az összetört csokit. Állandó kevergetés mellett felolvasztjuk, kihűtjük, és egy éjszakára hűtőbe tesszük.
  2. A tésztához a cukorral kemény habbá verjük a tojásfehérjét, majd egyesével hozzáadagoljuk a sárgákat. A lisztet a kakaóporral és a sütőporral összeszitáljuk, finoman a felvert fehérjéhez keverjük, végül beledolgozzuk a puha vajat is.
  3. Előmelegített sütőben készre sütjük.
  4. A gesztenyét a cukorral és a vajjal alaposan összekeverjük, hozzátesszük a kakaót, a rumot, a baracklekvárt, és szép lassan hozzáadagoljuk a felvert tejszínt.
  5. A hideg trüffelkrémet kemény habbá verjük. A vajas krémhez, a puha vajhoz fokozatosan hozzádolgozzuk a porcukrot, és alaposan elkeverjük a trüffelkrémmel.
  6. A hideg tésztát három lapba vágjuk, alulra megy a gesztenye, felülre a trüffel. Az egész tortát alaposan bevonjuk a vajkrémmel.
  7. A marcipánt két fólia között legalább fél cm vastagra nyújtjuk, és beborítjuk vele a tortát. A lelógó részeket éles késsel levágjuk. Tetszés szerint díszitjük.
  • Sütés hőfoka: 180 °C
  • Sütés módja: hőlégkeveréses
  • Sütés ideje: 15 perc
  • Receptkönyvben: 18
  • Tegnapi nézettség: 0
  • 7 napos nézettség: 0
  • Össznézettség: 6731
  • Feltöltés dátuma: 2010. december 23.

Ajánló

Kávé mellé igazi kényeztetés. A trüffelkrém mellett a tésztát is érdemes előző nap elkészíteni, és fóliába csomagolva hűvös helyen tárolni, így sokkal egyszerűbb három lapba vágni.

Receptkategóriák

Receptjellemzők

Felhasználó képe
pamelie 59 recept

A lányom egy éves lett, az ő tiszteletére készült ez a két torta. Illetve három, mert volt egy picike, ami csak azt a célt szolgálta, hogy ő magára (és a szőnyegre, az asztalra, az őt csodáló meghatott rokonságra, valamint a macskákra ) kenhesse. Ezt a funkcióját maradéktalanul be is töltötte. Az alapreceptet Tortaimádó honlapján találtam, ezer köszönet érte! A gyurmarcival vigyázni kell, sajnos pl. a fehér teljesen használhatatlan belőle, annyira száraz. Érdemes a lehulló fehér bevonó marcipánnal lágyítani, ha túlságosan morzsálódik.

Hozzávalók

A tésztához

A gesztenyekrémhez

A trüffelkrémhez

A vajkrémhez a marcipán alá

A díszítéshez

Címlapról ajánljuk

Ismerd meg a bottargát, és azt is elmondjuk, hogy használd...

A bottarga egy különleges gasztronómiai alapanyag, amelyet gyakran neveznek a "tenger aranyának". Azok számára, akik még nem találkoztak vele, a bottarga nem más, mint sózott és szárított halikra, amely különleges ízvilágával azonnal magával ragadja az ínyenceket. Ezt a mediterrán kincset évezredek óta fogyasztják, és ma is nagy becsben tartják a kulináris világban.

Hering András

További cikkek

Top Receptek

Hagyományos édes fánk

Életem első fánkját még lánykoromban készítettem. Kemény lett és száraz. Ezután évek teltek el és eszembe sem jutott, hogy újra nekiálljak. A kisfiam nagy fánkrajongó. Mondjuk is a ...