Gesztenyés-trüffeles-marcipános csokitorta
cukrot taratalmaz
laktózt tartalmaz
glutént tartalmaz
tejet tartalmaz
tojást tartalmaz
pamelie
adag
Előkészítés
perc
Sütés
perc
Összesen
perc
Sütés hőfoka
180 °C
- 5% Fehérje
- 50% Szénhidrát
- 23% Zsír
A tésztához
-
19g finomliszt68 kcal
-
25g cukor97 kcal
-
1g sütőpor0 kcal
-
41g tojás52 kcal
-
6g vaj45 kcal
-
3 kcal
A gesztenyekrémhez
-
31g gesztenyemassza56 kcal
-
0g rum1 kcal
-
13g porcukor48 kcal
-
13g vaj90 kcal
-
3 kcal
-
3 kcal
-
25g habtejszín73 kcal
A trüffelkrémhez
-
25g habtejszín73 kcal
-
19g étcsokoládé102 kcal
A vajkrémhez a marcipán alá
A díszítéshez
Összesen
1334
kcal
- 5% Fehérje
- 50% Szénhidrát
- 23% Zsír
A tésztához
-
150g finomliszt546 kcal
-
200g cukor774 kcal
-
6g sütőpor3 kcal
-
330g tojás415 kcal
-
50g vaj359 kcal
-
23 kcal
A gesztenyekrémhez
-
250g gesztenyemassza448 kcal
-
3g rum7 kcal
-
100g porcukor387 kcal
-
100g vaj717 kcal
-
23 kcal
-
28 kcal
-
200g habtejszín584 kcal
A trüffelkrémhez
-
200g habtejszín584 kcal
-
150g étcsokoládé819 kcal
A vajkrémhez a marcipán alá
A díszítéshez
Összesen
10680
kcal
- 5% Fehérje
- 50% Szénhidrát
- 23% Zsír
A tésztához
-
5.3g finomliszt19 kcal
-
7.1g cukor28 kcal
-
0.2g sütőpor0 kcal
-
11.7g tojás15 kcal
-
1.8g vaj13 kcal
-
0.4g cukrozatlan kakaópor1 kcal
A gesztenyekrémhez
-
8.9g gesztenyemassza16 kcal
-
0.1g rum0 kcal
-
3.6g porcukor14 kcal
-
3.6g vaj26 kcal
-
0.4g cukrozatlan kakaópor1 kcal
-
0.4g sárgabaracklekvár1 kcal
-
7.1g habtejszín21 kcal
A trüffelkrémhez
-
7.1g habtejszín21 kcal
-
5.3g étcsokoládé29 kcal
A vajkrémhez a marcipán alá
A díszítéshez
Összesen
381
kcal
- 5% Fehérje
- 50% Szénhidrát
- 23% Zsír
- 22% Víz
TOP ásványi anyagok
-
Foszfor
-
Nátrium
-
Kálcium
-
Magnézium
-
Szelén
TOP vitaminok
-
Kolin:
-
E vitamin:
-
Niacin - B3 vitamin:
-
A vitamin (RAE):
-
Retinol - A vitamin:
Fehérje
-
Összesen 15.1 g
Zsír
-
Összesen 71.5 g
-
Telített zsírsav 34 g
-
Egyszeresen telítetlen zsírsav: 17 g
-
Többszörösen telítetlen zsírsav 3 g
-
Koleszterin 273 mg
Ásványi anyagok
-
Összesen 623.1 g
-
Cink 1 mg
-
Szelén 20 mg
-
Kálcium 137 mg
-
Vas 3 mg
-
Magnézium 53 mg
-
Foszfor 263 mg
-
Nátrium 146 mg
-
Réz 0 mg
-
Mangán 1 mg
Szénhidrátok
-
Összesen 158.6 g
-
Cukor 125 mg
-
Élelmi rost 5 mg
VÍZ
-
Összesen 68.6 g
Vitaminok
-
Összesen 0
-
A vitamin (RAE): 454 micro
-
B6 vitamin: 0 mg
-
B12 Vitamin: 1 micro
-
E vitamin: 2 mg
-
C vitamin: 0 mg
-
D vitamin: 41 micro
-
K vitamin: 6 micro
-
Tiamin - B1 vitamin: 0 mg
-
Riboflavin - B2 vitamin: 0 mg
-
Niacin - B3 vitamin: 0 mg
-
Pantoténsav - B5 vitamin: 0 mg
-
Folsav - B9-vitamin: 26 micro
-
Kolin: 124 mg
-
Retinol - A vitamin: 447 micro
-
α-karotin 1 micro
-
β-karotin 94 micro
-
β-crypt 3 micro
-
Likopin 0 micro
-
Lut-zea 193 micro
Összesen
1334
kcal
- 5% Fehérje
- 50% Szénhidrát
- 23% Zsír
- 22% Víz
TOP ásványi anyagok
-
Foszfor
-
Nátrium
-
Kálcium
-
Magnézium
-
Szelén
TOP vitaminok
-
Kolin:
-
E vitamin:
-
Niacin - B3 vitamin:
-
A vitamin (RAE):
-
Retinol - A vitamin:
Fehérje
-
Összesen 120.8 g
Zsír
-
Összesen 572.1 g
-
Telített zsírsav 273 g
-
Egyszeresen telítetlen zsírsav: 133 g
-
Többszörösen telítetlen zsírsav 20 g
-
Koleszterin 2181 mg
Ásványi anyagok
-
Összesen 4984.7 g
-
Cink 11 mg
-
Szelén 156 mg
-
Kálcium 1093 mg
-
Vas 23 mg
-
Magnézium 423 mg
-
Foszfor 2106 mg
-
Nátrium 1166 mg
-
Réz 3 mg
-
Mangán 4 mg
Szénhidrátok
-
Összesen 1268.9 g
-
Cukor 1002 mg
-
Élelmi rost 40 mg
VÍZ
-
Összesen 549 g
Vitaminok
-
Összesen 0
-
A vitamin (RAE): 3636 micro
-
B6 vitamin: 1 mg
-
B12 Vitamin: 4 micro
-
E vitamin: 14 mg
-
C vitamin: 3 mg
-
D vitamin: 330 micro
-
K vitamin: 46 micro
-
Tiamin - B1 vitamin: 0 mg
-
Riboflavin - B2 vitamin: 2 mg
-
Niacin - B3 vitamin: 4 mg
-
Pantoténsav - B5 vitamin: 0 mg
-
Folsav - B9-vitamin: 208 micro
-
Kolin: 996 mg
-
Retinol - A vitamin: 3574 micro
-
α-karotin 11 micro
-
β-karotin 753 micro
-
β-crypt 28 micro
-
Likopin 0 micro
-
Lut-zea 1542 micro
Összesen
10680
kcal
- 5% Fehérje
- 50% Szénhidrát
- 23% Zsír
- 22% Víz
TOP ásványi anyagok
-
Foszfor
-
Nátrium
-
Kálcium
-
Magnézium
-
Szelén
TOP vitaminok
-
Kolin:
-
E vitamin:
-
Niacin - B3 vitamin:
-
A vitamin (RAE):
-
Retinol - A vitamin:
Fehérje
-
Összesen 4.3 g
Zsír
-
Összesen 20.4 g
-
Telített zsírsav 10 g
-
Egyszeresen telítetlen zsírsav: 5 g
-
Többszörösen telítetlen zsírsav 1 g
-
Koleszterin 78 mg
Ásványi anyagok
-
Összesen 177.5 g
-
Cink 0 mg
-
Szelén 6 mg
-
Kálcium 39 mg
-
Vas 1 mg
-
Magnézium 15 mg
-
Foszfor 75 mg
-
Nátrium 42 mg
-
Réz 0 mg
-
Mangán 0 mg
Szénhidrátok
-
Összesen 45.2 g
-
Cukor 36 mg
-
Élelmi rost 1 mg
VÍZ
-
Összesen 19.5 g
Vitaminok
-
Összesen 0
-
A vitamin (RAE): 129 micro
-
B6 vitamin: 0 mg
-
B12 Vitamin: 0 micro
-
E vitamin: 1 mg
-
C vitamin: 0 mg
-
D vitamin: 12 micro
-
K vitamin: 2 micro
-
Tiamin - B1 vitamin: 0 mg
-
Riboflavin - B2 vitamin: 0 mg
-
Niacin - B3 vitamin: 0 mg
-
Pantoténsav - B5 vitamin: 0 mg
-
Folsav - B9-vitamin: 7 micro
-
Kolin: 35 mg
-
Retinol - A vitamin: 127 micro
-
α-karotin 0 micro
-
β-karotin 27 micro
-
β-crypt 1 micro
-
Likopin 0 micro
-
Lut-zea 55 micro
Összesen
381
kcal
Hozzávalók
A tésztához
-
15 dkg finomliszt
-
20 dkg cukor
-
0.5 csomag sütőpor
-
5 dkg vaj
-
1 ek cukrozatlan kakaópor
A gesztenyekrémhez
-
10 dkg porcukor
-
10 dkg vaj
-
1 ek cukrozatlan kakaópor
-
0.5 ek sárgabaracklekvár
-
2 dl habtejszín
A trüffelkrémhez
-
2 dl habtejszín
-
15 dkg étcsokoládé
A vajkrémhez a marcipán alá
A díszítéshez
-
50 dkg marcipán
Elkészítés
A tésztához
- A trüffelkrémet előző nap készítsük el. A tejszínt felforraljuk, majd pici lángon hozzáadagoljuk az összetört csokit. Állandó kevergetés mellett felolvasztjuk, kihűtjük, és egy éjszakára hűtőbe tesszük.
- A tésztához a cukorral kemény habbá verjük a tojásfehérjét, majd egyesével hozzáadagoljuk a sárgákat. A lisztet a kakaóporral és a sütőporral összeszitáljuk, finoman a felvert fehérjéhez keverjük, végül beledolgozzuk a puha vajat is.
- Előmelegített sütőben készre sütjük.
- A gesztenyét a cukorral és a vajjal alaposan összekeverjük, hozzátesszük a kakaót, a rumot, a baracklekvárt, és szép lassan hozzáadagoljuk a felvert tejszínt.
- A hideg trüffelkrémet kemény habbá verjük. A vajas krémhez, a puha vajhoz fokozatosan hozzádolgozzuk a porcukrot, és alaposan elkeverjük a trüffelkrémmel.
- A hideg tésztát három lapba vágjuk, alulra megy a gesztenye, felülre a trüffel. Az egész tortát alaposan bevonjuk a vajkrémmel.
- A marcipánt két fólia között legalább fél cm vastagra nyújtjuk, és beborítjuk vele a tortát. A lelógó részeket éles késsel levágjuk. Tetszés szerint díszitjük.
- Sütés hőfoka: 180 °C
- Sütés módja: hőlégkeveréses
- Sütés ideje: 15 perc
- Receptkönyvben: 18
- Tegnapi nézettség: 0
- 7 napos nézettség: 0
- Össznézettség: 6731
- Feltöltés dátuma: 2010. december 23.
Ajánló
Kávé mellé igazi kényeztetés. A trüffelkrém mellett a tésztát is érdemes előző nap elkészíteni, és fóliába csomagolva hűvös helyen tárolni, így sokkal egyszerűbb három lapba vágni.
Receptjellemzők
-
- fogás:
-
- konyha:
-
- nehézség:
-
- elkészítési idő:
-
- szakács elkészítette:
-
- vegetáriánus:
pamelie
59 recept
A lányom egy éves lett, az ő tiszteletére készült ez a két torta. Illetve három, mert volt egy picike, ami csak azt a célt szolgálta, hogy ő magára (és a szőnyegre, az asztalra, az őt csodáló meghatott rokonságra, valamint a macskákra ) kenhesse. Ezt a funkcióját maradéktalanul be is töltötte. Az alapreceptet Tortaimádó honlapján találtam, ezer köszönet érte! A gyurmarcival vigyázni kell, sajnos pl. a fehér teljesen használhatatlan belőle, annyira száraz. Érdemes a lehulló fehér bevonó marcipánnal lágyítani, ha túlságosan morzsálódik.