r
Nosalty Logó

Gesztenyés tejszíntorta

cukrot taratalmaz laktózt tartalmaz glutént tartalmaz tejet tartalmaz tojást tartalmaz
Nikóka
Gesztenyés tejszíntorta
adag
Előkészítés
perc
Sütés
perc
Összesen
perc
Sütés hőfoka
180 °C
  • 7% Fehérje
  • 49% Szénhidrát
  • 21% Zsír

Kakaós tortalaphoz

Krémhez

Díszítéshez

Összesen 556 kcal
  • 7% Fehérje
  • 49% Szénhidrát
  • 21% Zsír

Kakaós tortalaphoz

Krémhez

Díszítéshez

Összesen 6681 kcal
  • 7% Fehérje
  • 49% Szénhidrát
  • 21% Zsír

Kakaós tortalaphoz

Krémhez

Díszítéshez

Összesen 277 kcal
  • 7% Fehérje
  • 49% Szénhidrát
  • 21% Zsír
  • 23% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Foszfor
  • Nátrium
  • Kálcium
  • Magnézium
  • Szelén

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • E vitamin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • Riboflavin - B2 vitamin:
  • Lut-zea

Fehérje

  • Összesen
    8.7 g

Zsír

  • Összesen
    28.6 g
  • Telített zsírsav
    18 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    6 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    3 g
  • Koleszterin
    78 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    310.9 g
  • Cink
    1 mg
  • Szelén
    15 mg
  • Kálcium
    53 mg
  • Vas
    2 mg
  • Magnézium
    35 mg
  • Foszfor
    119 mg
  • Nátrium
    85 mg
  • Réz
    0 mg
  • Mangán
    0 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    66.2 g
  • Cukor
    32 mg
  • Élelmi rost
    2 mg

VÍZ

  • Összesen
    31.2 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    33 micro
  • B6 vitamin:
    0 mg
  • B12 Vitamin:
    0 micro
  • E vitamin:
    3 mg
  • C vitamin:
    0 mg
  • D vitamin:
    17 micro
  • K vitamin:
    2 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    0 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    0 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    0 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    16 micro
  • Kolin:
    63 mg
  • Retinol - A vitamin:
    33 micro
  • α-karotin
    1 micro
  • β-karotin
    3 micro
  • β-crypt
    2 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    110 micro
Összesen 556 kcal
  • 7% Fehérje
  • 49% Szénhidrát
  • 21% Zsír
  • 23% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Foszfor
  • Nátrium
  • Kálcium
  • Magnézium
  • Szelén

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • E vitamin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • Riboflavin - B2 vitamin:
  • Lut-zea

Fehérje

  • Összesen
    104.1 g

Zsír

  • Összesen
    343 g
  • Telített zsírsav
    214 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    68 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    39 g
  • Koleszterin
    937 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    3731.4 g
  • Cink
    10 mg
  • Szelén
    182 mg
  • Kálcium
    639 mg
  • Vas
    23 mg
  • Magnézium
    419 mg
  • Foszfor
    1430 mg
  • Nátrium
    1021 mg
  • Réz
    3 mg
  • Mangán
    5 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    794.1 g
  • Cukor
    387 mg
  • Élelmi rost
    26 mg

VÍZ

  • Összesen
    374 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    395 micro
  • B6 vitamin:
    1 mg
  • B12 Vitamin:
    3 micro
  • E vitamin:
    39 mg
  • C vitamin:
    0 mg
  • D vitamin:
    198 micro
  • K vitamin:
    23 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    1 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    2 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    6 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    196 micro
  • Kolin:
    757 mg
  • Retinol - A vitamin:
    392 micro
  • α-karotin
    11 micro
  • β-karotin
    39 micro
  • β-crypt
    23 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    1322 micro
Összesen 6681 kcal
  • 7% Fehérje
  • 49% Szénhidrát
  • 21% Zsír
  • 23% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Foszfor
  • Nátrium
  • Kálcium
  • Magnézium
  • Szelén

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • E vitamin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • Riboflavin - B2 vitamin:
  • Lut-zea

Fehérje

  • Összesen
    4.3 g

Zsír

  • Összesen
    14.3 g
  • Telített zsírsav
    9 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    3 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    2 g
  • Koleszterin
    39 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    155.1 g
  • Cink
    0 mg
  • Szelén
    8 mg
  • Kálcium
    27 mg
  • Vas
    1 mg
  • Magnézium
    17 mg
  • Foszfor
    59 mg
  • Nátrium
    42 mg
  • Réz
    0 mg
  • Mangán
    0 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    33 g
  • Cukor
    16 mg
  • Élelmi rost
    1 mg

VÍZ

  • Összesen
    15.5 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    16 micro
  • B6 vitamin:
    0 mg
  • B12 Vitamin:
    0 micro
  • E vitamin:
    2 mg
  • C vitamin:
    0 mg
  • D vitamin:
    8 micro
  • K vitamin:
    1 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    0 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    0 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    0 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    8 micro
  • Kolin:
    31 mg
  • Retinol - A vitamin:
    16 micro
  • α-karotin
    0 micro
  • β-karotin
    2 micro
  • β-crypt
    1 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    55 micro
Összesen 277 kcal

Hozzávalók

Kakaós tortalaphoz

Krémhez

Díszítéshez

Elkészítés

Kakaós tortalaphoz

  1. A tortához a tojásfehérjét 10 dkg cukorral habbá verjük. A tojássárgát a többi cukorral, a tejjel, az olajjal kihabosítjuk. Majd hozzáadjuk a kakaóporral, sütőporral elkevert lisztet. Végül belekeverjük a fehérjehabot.
  2. Megsütjük 26 cm-es tortakarikában, 180 fokon 30 perc alatt.
  3. Ha kihűlt elvágjuk 3 felé, és megtöltjük a krémmel. Amihez a pudingport kikeverjük a vízzel, majd hozzáadjuk a felvert hulalát. A megkent lapra ráreszeljük a gesztenye felét, majd a következő rétegre a másik felét. A tetejét nem kenjük meg, ha bevonjuk csokival. 2-3 órára a hűtőbe tesszük.
  4. Ezután az étcsokit az olajjal felolvasztjuk. Bevonjuk vele a tortát. Amíg nem köt meg, a felolvasztott fehér csokival köröket készítünk rá, és fogvájóval elkezdjük egyszer a torta széle felé, egyszer befelé húzkodni. Majd feldíszítjük a szélét a felvert hulalával.
  • Sütés hőfoka: 180 °C
  • Sütés módja: hőlégkeveréses
  • Tepsi mérete: 26
  • Sütés ideje: 30 perc
  • Elkészítettem: 10 alkalommal
  • Receptkönyvben: 123
  • Tegnapi nézettség: 0
  • 7 napos nézettség: 4
  • Össznézettség: 23602
  • Feltöltés dátuma: 2013. szeptember 22.

Ajánló

Születésnapra!

Receptkategóriák

Receptjellemzők

Gesztenyés tejszíntorta
Nikóka 172 recept

Nagyon sokszor készítem, mert a rokonságban igen kedvelt torta. Úgy is szoktam készíteni, hogy a krémbe belekeverem a lereszelt gesztenyemasszát, nem pedig a krém tetejére teszem.

Hozzávalók

Kakaós tortalaphoz

Krémhez

Díszítéshez

Címlapról ajánljuk

További cikkek

Top Receptek

Hagyományos édes fánk

Életem első fánkját még lánykoromban készítettem. Kemény lett és száraz. Ezután évek teltek el és eszembe sem jutott, hogy újra nekiálljak. A kisfiam nagy fánkrajongó. Mondjuk is a ...