r
Nosalty Logó

Gesztenyés piskótarolád

Gréti
Gesztenyés piskótarolád
adag
Idő
perc
Költség
megfizethető
Nehézség
közepes

Hozzávalók

A piskótához

A krémhez

A szóráshoz és a töltelékhez

496
Kalória
9g
Fehérje
46g
Szénhidrátok
29.9g
Zsír
62.5g
Víz
163.7g
Koleszterin
834mg
Rost
10.6g
Cukor
  • 6% Fehérje
  • 31% Szénhidrát
  • 20% Zsír

A piskótához

A krémhez

A szóráshoz és a töltelékhez

Összesen 496 kcal
  • 6% Fehérje
  • 31% Szénhidrát
  • 20% Zsír

A piskótához

A krémhez

A szóráshoz és a töltelékhez

Összesen 4948 kcal
  • 6% Fehérje
  • 31% Szénhidrát
  • 20% Zsír

A piskótához

A krémhez

A szóráshoz és a töltelékhez

Összesen 216 kcal
  • 6% Fehérje
  • 31% Szénhidrát
  • 20% Zsír
  • 42% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Foszfor
  • Nátrium
  • Kálcium
  • Magnézium
  • Szelén

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • E vitamin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • C vitamin:
  • Riboflavin - B2 vitamin:

Fehérje

  • Összesen
    9 g

Zsír

  • Összesen
    29.9 g
  • Telített zsírsav
    12 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    6 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    1 g
  • Koleszterin
    164 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    262.5 g
  • Cink
    1 mg
  • Szelén
    13 mg
  • Kálcium
    55 mg
  • Vas
    1 mg
  • Magnézium
    20 mg
  • Foszfor
    113 mg
  • Nátrium
    60 mg
  • Réz
    0 mg
  • Mangán
    0 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    46 g
  • Cukor
    11 mg
  • Élelmi rost
    1 mg

Víz

  • Összesen
    62.5 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    186 micro
  • B6 vitamin:
    0 mg
  • B12 Vitamin:
    0 micro
  • E vitamin:
    1 mg
  • C vitamin:
    0 mg
  • D vitamin:
    35 micro
  • K vitamin:
    2 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    0 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    0 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    0 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    19 micro
  • Kolin:
    95 mg
  • Retinol - A vitamin:
    183 micro
  • α-karotin
    0 micro
  • β-karotin
    31 micro
  • β-crypt
    3 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    149 micro
Összesen 496 kcal
  • 6% Fehérje
  • 31% Szénhidrát
  • 20% Zsír
  • 42% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Foszfor
  • Nátrium
  • Kálcium
  • Magnézium
  • Szelén

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • E vitamin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • C vitamin:
  • Riboflavin - B2 vitamin:

Fehérje

  • Összesen
    90.2 g

Zsír

  • Összesen
    298.5 g
  • Telített zsírsav
    118 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    59 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    11 g
  • Koleszterin
    1637 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    2625.1 g
  • Cink
    7 mg
  • Szelén
    135 mg
  • Kálcium
    552 mg
  • Vas
    10 mg
  • Magnézium
    195 mg
  • Foszfor
    1126 mg
  • Nátrium
    598 mg
  • Réz
    1 mg
  • Mangán
    2 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    459.9 g
  • Cukor
    106 mg
  • Élelmi rost
    8 mg

Víz

  • Összesen
    624.9 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    1860 micro
  • B6 vitamin:
    1 mg
  • B12 Vitamin:
    4 micro
  • E vitamin:
    8 mg
  • C vitamin:
    3 mg
  • D vitamin:
    353 micro
  • K vitamin:
    17 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    0 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    2 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    4 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    191 micro
  • Kolin:
    951 mg
  • Retinol - A vitamin:
    1835 micro
  • α-karotin
    1 micro
  • β-karotin
    305 micro
  • β-crypt
    26 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    1492 micro
Összesen 4948 kcal
  • 6% Fehérje
  • 31% Szénhidrát
  • 20% Zsír
  • 42% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Foszfor
  • Nátrium
  • Kálcium
  • Magnézium
  • Szelén

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • E vitamin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • C vitamin:
  • Riboflavin - B2 vitamin:

Fehérje

  • Összesen
    4 g

Zsír

  • Összesen
    13.1 g
  • Telített zsírsav
    5 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    3 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    0 g
  • Koleszterin
    72 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    115 g
  • Cink
    0 mg
  • Szelén
    6 mg
  • Kálcium
    24 mg
  • Vas
    0 mg
  • Magnézium
    9 mg
  • Foszfor
    49 mg
  • Nátrium
    26 mg
  • Réz
    0 mg
  • Mangán
    0 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    20.2 g
  • Cukor
    5 mg
  • Élelmi rost
    0 mg

Víz

  • Összesen
    27.4 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    82 micro
  • B6 vitamin:
    0 mg
  • B12 Vitamin:
    0 micro
  • E vitamin:
    0 mg
  • C vitamin:
    0 mg
  • D vitamin:
    15 micro
  • K vitamin:
    1 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    0 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    0 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    0 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    8 micro
  • Kolin:
    42 mg
  • Retinol - A vitamin:
    80 micro
  • α-karotin
    0 micro
  • β-karotin
    13 micro
  • β-crypt
    1 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    65 micro
Összesen 216 kcal

Elkészítés

A piskótához

  1. A krémet érdemes előre elkészíteni. Egy nagy tálba először a masszát tördeljük bele.
  2. Adjuk hozzá a habtejszín kivételével a többi alapanyagot, sőt még a pikantéria miatt, a meggy levéből is kanalazhatunk párat hozzá.
  3. A habtejszínt verjük kemény habbá, és a felét adjuk a krémhez.
  4. A krémet robotgéppel keverjük simára, és felhasználásig tegyük hűtőbe.

A krémhez

  1. A tojásokat törjük fel egyenként, és válasszuk külön két tálba a fehérjét és a sárgáját.
  2. A fehérjéhez adjuk egy csipet sót, és verjük kemény, fényes habbá, megfordítva a tálat (ezt csak akkor próbáljuk ki, ha teljesen biztosak vagyunk a dolgunkban), ne essen ki belőle.
  3. Aztán habosítsuk cukorral a sárgák úgy, hogy kanalanként hozzáadagoljuk a vizet. Legyen szinte teljesen fehér, ne lehessen darabokat látni benne, váljon krémes, habos állagúvá.
  4. Először a cukros sárgája krémet adagoljuk a fehérjéhez egy spatulával fentről-lefelé körözve, hogy közben levegőbuborékokat is juttassunk a masszába.
  5. Végül szitáljuk a lisztet hozzá kisebb adagokban, a spatulával ugyanúgy keverjük tovább habos tésztaállagúvá.
  6. Egy nagy, vékonykarimájú gáztepsit kibélelünk egy sütőpapírral, és erre terítjük szét a tésztamasszát. Egy habkártya segítségével szögletesre formázzuk, és előmelegített 170-175 fokos sütőbe toljuk, ahol 10-15 perc alatt készre sütjük. Figyeljük folyamatosan, nehogy túlpiruljon és kiszáradjon a tészta.

A szóráshoz és a töltelékhez

  1. A sütőből kivett piskótát azonnal fordítsuk egy előre benedvesített és szétterített konyharuhára.
  2. Húzzuk le a hátuljáról óvatosan a sütőpapírt, és egyből tekerjük fel, így hagyjuk legalább egy fél órát pihenni és hűlni.
  3. Mikor kihűlt, tekerjük ki a konyharuhán, és töltsük meg szépen egyenletesen eloszlatva a gesztenyekrém 3/4-ével úgy, hogy az egyik végén hagyjunk ki egy ujjnyi csíkot.
  4. Annál a végénél kezdjük el feltekerni, ami legbelül volt, ide tegyünk végig egy meggysort, aztán tekerjünk rajta egyet, ide megint jöhet egy sor meggy, aztán a tekerés.
  5. A konyharuhával formázzuk óvatosan, hogy kialakítsuk a végső formáját, aztán tekerjük be, és tegyük hűtőbe.
  6. Közben a maradék krémet keverjük össze a tejszínhab másik felével, ez lesz a bevonónk.
  7. A konyharuha segítségével helyezzük át a gesztenyés rudat a kínálótálra, itt vonjuk be a habos krémmel.
  8. Cakkos végű habkártyával készítsünk hullámos mintát körben a krémbe, és tegyük hűtőbe a sütemény minimum egy órára, hogy biztosan összeálljon.
  9. Ha jól lehűlt tálalhatunk! Reszeljünk rá étcsokit díszítésképpen, szeleteljük, és helyezzük kistányérra a sütit. Jó étvágyat hozzá!

Recept infó

  • Előkészítés ideje: 20 perc
  • Sütés ideje: 20 perc
  • Sütés hőfoka: 175 °C

Imádok piskótát sütni, de valahogy tekercset még nem készítettem. Most hogy újból itt az ősz, a kedvenc töltelékemmel álltam neki, és bátran ajánlom ezt a rögtönzött receptet mindenkinek!

További receptek

Karácsonyi fatörzs

A karácsonyi ünnepkör talán legillusztrisabb süteménye garantáltan a fatörzs: rönkre emlékeztető, feldíszített külseje minden ünnepi asztalt leural. Baj legtöbbször a krémmel akad: ...

Lakos Benedek

Címlapról ajánljuk

8 tökéletesen fűszeres magyaros főétel a nemzeti ünnepre

Mi is egy igazi, autentikus, magyaros főétel ismérve? Hogy általában fűszeres, hagymás-borsos-paprikás, legtöbbször piros színvilágú, laktató és húsos. Ja, és jár hozzá kinek-kinek a kedvenc körete: a párolt rizs, hagymás krumpli, nokedli, tarhonya vagy főtt tészta. És a savanyúság! Nemzeti ünnepekre pedig különösen ajánljuk őket.

Top Receptek

Tradicionális gulyásleves

Az igazi Hungarikum, amire igazán büszkék lehetünk. Vendéglátós lévén tapasztaltam, hogy a külföldi turisták, amikor betérnek az étterembe, az volt az első kérdésük, hogy "Gulász " ...