r
Nosalty Logó

Gesztenyés-mézes krémes Katharosz konyhájából

cukrot taratalmaz laktózt tartalmaz glutént tartalmaz tejet tartalmaz tojást tartalmaz
Katharosz
Gesztenyés-mézes krémes Katharosz konyhájából
adag
Előkészítés
perc
Sütés
perc
Összesen
perc
Sütés hőfoka
180 °C
  • 5% Fehérje
  • 48% Szénhidrát
  • 23% Zsír

Tészta

Krém

Máz

Összesen 1109 kcal
  • 5% Fehérje
  • 48% Szénhidrát
  • 23% Zsír

Tészta

Krém

Máz

Összesen 8867 kcal
  • 5% Fehérje
  • 48% Szénhidrát
  • 23% Zsír

Tészta

Krém

Máz

Összesen 323 kcal
  • 5% Fehérje
  • 48% Szénhidrát
  • 23% Zsír
  • 25% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Foszfor
  • Kálcium
  • Nátrium
  • Magnézium
  • Szelén

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • E vitamin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • A vitamin (RAE):
  • Retinol - A vitamin:

Fehérje

  • Összesen
    11.6 g

Zsír

  • Összesen
    59.6 g
  • Telített zsírsav
    33 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    18 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    4 g
  • Koleszterin
    183 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    422.7 g
  • Cink
    1 mg
  • Szelén
    22 mg
  • Kálcium
    119 mg
  • Vas
    2 mg
  • Magnézium
    45 mg
  • Foszfor
    164 mg
  • Nátrium
    67 mg
  • Réz
    0 mg
  • Mangán
    1 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    127.5 g
  • Cukor
    58 mg
  • Élelmi rost
    3 mg

VÍZ

  • Összesen
    67 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    469 micro
  • B6 vitamin:
    0 mg
  • B12 Vitamin:
    0 micro
  • E vitamin:
    2 mg
  • C vitamin:
    0 mg
  • D vitamin:
    24 micro
  • K vitamin:
    13 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    0 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    0 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    1 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    22 micro
  • Kolin:
    58 mg
  • Retinol - A vitamin:
    458 micro
  • α-karotin
    1 micro
  • β-karotin
    138 micro
  • β-crypt
    1 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    76 micro
Összesen 1109 kcal
  • 5% Fehérje
  • 48% Szénhidrát
  • 23% Zsír
  • 25% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Foszfor
  • Kálcium
  • Nátrium
  • Magnézium
  • Szelén

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • E vitamin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • A vitamin (RAE):
  • Retinol - A vitamin:

Fehérje

  • Összesen
    93.1 g

Zsír

  • Összesen
    476.8 g
  • Telített zsírsav
    266 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    146 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    32 g
  • Koleszterin
    1465 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    3381.6 g
  • Cink
    9 mg
  • Szelén
    178 mg
  • Kálcium
    954 mg
  • Vas
    19 mg
  • Magnézium
    363 mg
  • Foszfor
    1311 mg
  • Nátrium
    540 mg
  • Réz
    2 mg
  • Mangán
    5 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    1019.7 g
  • Cukor
    465 mg
  • Élelmi rost
    22 mg

VÍZ

  • Összesen
    536.3 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    3754 micro
  • B6 vitamin:
    1 mg
  • B12 Vitamin:
    3 micro
  • E vitamin:
    18 mg
  • C vitamin:
    3 mg
  • D vitamin:
    194 micro
  • K vitamin:
    100 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    1 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    1 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    7 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    179 micro
  • Kolin:
    466 mg
  • Retinol - A vitamin:
    3663 micro
  • α-karotin
    11 micro
  • β-karotin
    1100 micro
  • β-crypt
    10 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    605 micro
Összesen 8867 kcal
  • 5% Fehérje
  • 48% Szénhidrát
  • 23% Zsír
  • 25% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Foszfor
  • Kálcium
  • Nátrium
  • Magnézium
  • Szelén

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • E vitamin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • A vitamin (RAE):
  • Retinol - A vitamin:

Fehérje

  • Összesen
    3.4 g

Zsír

  • Összesen
    17.4 g
  • Telített zsírsav
    10 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    5 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    1 g
  • Koleszterin
    53 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    123.3 g
  • Cink
    0 mg
  • Szelén
    7 mg
  • Kálcium
    35 mg
  • Vas
    1 mg
  • Magnézium
    13 mg
  • Foszfor
    48 mg
  • Nátrium
    20 mg
  • Réz
    0 mg
  • Mangán
    0 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    37.2 g
  • Cukor
    17 mg
  • Élelmi rost
    1 mg

VÍZ

  • Összesen
    19.6 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    137 micro
  • B6 vitamin:
    0 mg
  • B12 Vitamin:
    0 micro
  • E vitamin:
    1 mg
  • C vitamin:
    0 mg
  • D vitamin:
    7 micro
  • K vitamin:
    4 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    0 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    0 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    0 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    7 micro
  • Kolin:
    17 mg
  • Retinol - A vitamin:
    134 micro
  • α-karotin
    0 micro
  • β-karotin
    40 micro
  • β-crypt
    0 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    22 micro
Összesen 323 kcal

Hozzávalók

Tészta

Krém

Máz

Elkészítés

Tészta

  1. Elkeverjük a lisztet, sütőport, szódabikarbónát. Gőz felett simára keverjük a porcukrot, vajat, tojást, kakaóport és a mézet. Levesszük a tűzről, és hozzáadjuk a lisztet, összedolgozzuk, majd három részre osztjuk.
  2. Ezután 25 x 35 centis lapokká nyújtjuk, villával megszurkáljuk, és egy sütőpapíros tepsi hátoldalán 180 fokon pár perc alatt megsütjük.
  3. Összeállítás: egy magas falú, levehető oldalú tepsiben megtöltjük a lapokat, és egy éjszakára hidegre helyre tesszük.

Krém

  1. A pudingport felfőzzük a tejjel, majd hűlni hagyjuk.
  2. Közben a puha vajat habosra keverjük a porcukorral és a vaníliás cukorral, majd fokozatosan adagolva belekeverjük a pudingport, a gesztenyét és a rumot.
  3. A hideg tejszínt kemény habbá verjük, közben hozzáadjuk a habfixálót is, majd óvatosan egy fakanállal a gesztenyés krémbe forgatjuk.
  4. A krémet a három tésztalap közé töltjük.

Máz

  1. Gőz felett összeolvasztjuk a margarint a csokival. Ezzel a mázzal vonjuk be süteményünk tetejét.
  • Sütés hőfoka: 180 °C
  • Sütés módja: alul-felül sütés
  • Tepsi mérete: 25x35
  • Sütés ideje: 8 perc
  • Elkészítettem: 1 alkalommal
  • Receptkönyvben: 105
  • Tegnapi nézettség: 4
  • 7 napos nézettség: 18
  • Össznézettség: 4469
  • Feltöltés dátuma: 2014. december 16.

Receptkategóriák

Receptjellemzők

Gesztenyés-mézes krémes Katharosz konyhájából
Katharosz 499 recept

Finom, kiadós sütemény, akár ünnepi alkalomra is.

Hozzávalók

Tészta

Krém

Máz

Címlapról ajánljuk

További cikkek

Top Receptek

Hagyományos édes fánk

Életem első fánkját még lánykoromban készítettem. Kemény lett és száraz. Ezután évek teltek el és eszembe sem jutott, hogy újra nekiálljak. A kisfiam nagy fánkrajongó. Mondjuk is a ...