Gesztenyés-mézes krémes Katharosz konyhájából
cukrot taratalmaz
laktózt tartalmaz
glutént tartalmaz
tejet tartalmaz
tojást tartalmaz
Katharosz
adag
Előkészítés
perc
Sütés
perc
Összesen
perc
Sütés hőfoka
180 °C
- 5% Fehérje
- 48% Szénhidrát
- 23% Zsír
Tészta
-
50g finomliszt182 kcal
-
0 kcal
-
0g sütőpor0 kcal
-
19g porcukor73 kcal
-
6g vaj45 kcal
-
14g tojás17 kcal
-
0 kcal
-
6g méz19 kcal
Krém
-
21 kcal
-
38g tej21 kcal
-
25g vaj179 kcal
-
19g porcukor73 kcal
-
10 kcal
-
63g gesztenyemassza112 kcal
-
6g rum14 kcal
-
63g habtejszín183 kcal
-
1g habfixáló4 kcal
Máz
-
19g étcsokoládé102 kcal
-
8g margarin54 kcal
Összesen
1109
kcal
- 5% Fehérje
- 48% Szénhidrát
- 23% Zsír
Tészta
-
400g finomliszt1456 kcal
-
0 kcal
-
0g sütőpor0 kcal
-
150g porcukor581 kcal
-
50g vaj359 kcal
-
110g tojás138 kcal
-
0 kcal
-
50g méz152 kcal
Krém
-
171 kcal
-
300g tej168 kcal
-
200g vaj1434 kcal
-
150g porcukor581 kcal
-
20g vaníliás cukor77 kcal
-
500g gesztenyemassza895 kcal
-
50g rum116 kcal
-
500g habtejszín1460 kcal
-
8g habfixáló30 kcal
Máz
-
150g étcsokoládé819 kcal
-
60g margarin430 kcal
Összesen
8867
kcal
- 5% Fehérje
- 48% Szénhidrát
- 23% Zsír
Tészta
-
14.6g finomliszt53 kcal
-
0 kcal
-
0g sütőpor0 kcal
-
5.5g porcukor21 kcal
-
1.8g vaj13 kcal
-
4g tojás5 kcal
-
0 kcal
-
1.8g méz6 kcal
Krém
-
1.6g vaníliás pudingpor6 kcal
-
10.9g tej6 kcal
-
7.3g vaj52 kcal
-
5.5g porcukor21 kcal
-
0.7g vaníliás cukor3 kcal
-
18.2g gesztenyemassza33 kcal
-
1.8g rum4 kcal
-
18.2g habtejszín53 kcal
-
0.3g habfixáló1 kcal
Máz
-
5.5g étcsokoládé30 kcal
-
2.2g margarin16 kcal
Összesen
323
kcal
- 5% Fehérje
- 48% Szénhidrát
- 23% Zsír
- 25% Víz
TOP ásványi anyagok
-
Foszfor
-
Kálcium
-
Nátrium
-
Magnézium
-
Szelén
TOP vitaminok
-
Kolin:
-
E vitamin:
-
Niacin - B3 vitamin:
-
A vitamin (RAE):
-
Retinol - A vitamin:
Fehérje
-
Összesen 11.6 g
Zsír
-
Összesen 59.6 g
-
Telített zsírsav 33 g
-
Egyszeresen telítetlen zsírsav: 18 g
-
Többszörösen telítetlen zsírsav 4 g
-
Koleszterin 183 mg
Ásványi anyagok
-
Összesen 422.7 g
-
Cink 1 mg
-
Szelén 22 mg
-
Kálcium 119 mg
-
Vas 2 mg
-
Magnézium 45 mg
-
Foszfor 164 mg
-
Nátrium 67 mg
-
Réz 0 mg
-
Mangán 1 mg
Szénhidrátok
-
Összesen 127.5 g
-
Cukor 58 mg
-
Élelmi rost 3 mg
VÍZ
-
Összesen 67 g
Vitaminok
-
Összesen 0
-
A vitamin (RAE): 469 micro
-
B6 vitamin: 0 mg
-
B12 Vitamin: 0 micro
-
E vitamin: 2 mg
-
C vitamin: 0 mg
-
D vitamin: 24 micro
-
K vitamin: 13 micro
-
Tiamin - B1 vitamin: 0 mg
-
Riboflavin - B2 vitamin: 0 mg
-
Niacin - B3 vitamin: 1 mg
-
Pantoténsav - B5 vitamin: 0 mg
-
Folsav - B9-vitamin: 22 micro
-
Kolin: 58 mg
-
Retinol - A vitamin: 458 micro
-
α-karotin 1 micro
-
β-karotin 138 micro
-
β-crypt 1 micro
-
Likopin 0 micro
-
Lut-zea 76 micro
Összesen
1109
kcal
- 5% Fehérje
- 48% Szénhidrát
- 23% Zsír
- 25% Víz
TOP ásványi anyagok
-
Foszfor
-
Kálcium
-
Nátrium
-
Magnézium
-
Szelén
TOP vitaminok
-
Kolin:
-
E vitamin:
-
Niacin - B3 vitamin:
-
A vitamin (RAE):
-
Retinol - A vitamin:
Fehérje
-
Összesen 93.1 g
Zsír
-
Összesen 476.8 g
-
Telített zsírsav 266 g
-
Egyszeresen telítetlen zsírsav: 146 g
-
Többszörösen telítetlen zsírsav 32 g
-
Koleszterin 1465 mg
Ásványi anyagok
-
Összesen 3381.6 g
-
Cink 9 mg
-
Szelén 178 mg
-
Kálcium 954 mg
-
Vas 19 mg
-
Magnézium 363 mg
-
Foszfor 1311 mg
-
Nátrium 540 mg
-
Réz 2 mg
-
Mangán 5 mg
Szénhidrátok
-
Összesen 1019.7 g
-
Cukor 465 mg
-
Élelmi rost 22 mg
VÍZ
-
Összesen 536.3 g
Vitaminok
-
Összesen 0
-
A vitamin (RAE): 3754 micro
-
B6 vitamin: 1 mg
-
B12 Vitamin: 3 micro
-
E vitamin: 18 mg
-
C vitamin: 3 mg
-
D vitamin: 194 micro
-
K vitamin: 100 micro
-
Tiamin - B1 vitamin: 1 mg
-
Riboflavin - B2 vitamin: 1 mg
-
Niacin - B3 vitamin: 7 mg
-
Pantoténsav - B5 vitamin: 0 mg
-
Folsav - B9-vitamin: 179 micro
-
Kolin: 466 mg
-
Retinol - A vitamin: 3663 micro
-
α-karotin 11 micro
-
β-karotin 1100 micro
-
β-crypt 10 micro
-
Likopin 0 micro
-
Lut-zea 605 micro
Összesen
8867
kcal
- 5% Fehérje
- 48% Szénhidrát
- 23% Zsír
- 25% Víz
TOP ásványi anyagok
-
Foszfor
-
Kálcium
-
Nátrium
-
Magnézium
-
Szelén
TOP vitaminok
-
Kolin:
-
E vitamin:
-
Niacin - B3 vitamin:
-
A vitamin (RAE):
-
Retinol - A vitamin:
Fehérje
-
Összesen 3.4 g
Zsír
-
Összesen 17.4 g
-
Telített zsírsav 10 g
-
Egyszeresen telítetlen zsírsav: 5 g
-
Többszörösen telítetlen zsírsav 1 g
-
Koleszterin 53 mg
Ásványi anyagok
-
Összesen 123.3 g
-
Cink 0 mg
-
Szelén 7 mg
-
Kálcium 35 mg
-
Vas 1 mg
-
Magnézium 13 mg
-
Foszfor 48 mg
-
Nátrium 20 mg
-
Réz 0 mg
-
Mangán 0 mg
Szénhidrátok
-
Összesen 37.2 g
-
Cukor 17 mg
-
Élelmi rost 1 mg
VÍZ
-
Összesen 19.6 g
Vitaminok
-
Összesen 0
-
A vitamin (RAE): 137 micro
-
B6 vitamin: 0 mg
-
B12 Vitamin: 0 micro
-
E vitamin: 1 mg
-
C vitamin: 0 mg
-
D vitamin: 7 micro
-
K vitamin: 4 micro
-
Tiamin - B1 vitamin: 0 mg
-
Riboflavin - B2 vitamin: 0 mg
-
Niacin - B3 vitamin: 0 mg
-
Pantoténsav - B5 vitamin: 0 mg
-
Folsav - B9-vitamin: 7 micro
-
Kolin: 17 mg
-
Retinol - A vitamin: 134 micro
-
α-karotin 0 micro
-
β-karotin 40 micro
-
β-crypt 0 micro
-
Likopin 0 micro
-
Lut-zea 22 micro
Összesen
323
kcal
Hozzávalók
Tészta
-
40 dkg finomliszt
-
15 dkg porcukor
-
5 dkg vaj
-
2 db tojás
-
1 púpozott ek cukrozatlan kakaópor
-
2 ek méz
Krém
-
1 tasak vaníliás pudingpor
-
3 dl tej
-
20 dkg vaj
-
15 dkg porcukor
-
2 csomag vaníliás cukor
-
50 dkg gesztenyemassza
-
0.5 dl rum
-
5 dl habtejszín
-
1 csomag habfixáló
Máz
-
6 dkg margarin
Elkészítés
Tészta
- Elkeverjük a lisztet, sütőport, szódabikarbónát. Gőz felett simára keverjük a porcukrot, vajat, tojást, kakaóport és a mézet. Levesszük a tűzről, és hozzáadjuk a lisztet, összedolgozzuk, majd három részre osztjuk.
- Ezután 25 x 35 centis lapokká nyújtjuk, villával megszurkáljuk, és egy sütőpapíros tepsi hátoldalán 180 fokon pár perc alatt megsütjük.
- Összeállítás: egy magas falú, levehető oldalú tepsiben megtöltjük a lapokat, és egy éjszakára hidegre helyre tesszük.
Krém
- A pudingport felfőzzük a tejjel, majd hűlni hagyjuk.
- Közben a puha vajat habosra keverjük a porcukorral és a vaníliás cukorral, majd fokozatosan adagolva belekeverjük a pudingport, a gesztenyét és a rumot.
- A hideg tejszínt kemény habbá verjük, közben hozzáadjuk a habfixálót is, majd óvatosan egy fakanállal a gesztenyés krémbe forgatjuk.
- A krémet a három tésztalap közé töltjük.
Máz
- Gőz felett összeolvasztjuk a margarint a csokival. Ezzel a mázzal vonjuk be süteményünk tetejét.
- Sütés hőfoka: 180 °C
- Sütés módja: alul-felül sütés
- Tepsi mérete: 25x35
- Sütés ideje: 8 perc
- Elkészítettem: 1 alkalommal
- Receptkönyvben: 105
- Tegnapi nézettség: 4
- 7 napos nézettség: 18
- Össznézettség: 4469
- Feltöltés dátuma: 2014. december 16.
Receptjellemzők
-
- fogás:
-
- konyha:
-
- nehézség:
-
- elkészítési idő:
-
- szakács elkészítette:
-
- vegetáriánus:
-
- alkalom:
Katharosz
499 recept
Finom, kiadós sütemény, akár ünnepi alkalomra is.