Gesztenyés méteres kalács
cukrot taratalmaz
laktózt tartalmaz
glutént tartalmaz
tejet tartalmaz
tojást tartalmaz
fabine
adag
Előkészítés
perc
Sütés
perc
Összesen
perc
Sütés hőfoka
160 °C
- 7% Fehérje
- 44% Szénhidrát
- 12% Zsír
A fehér tésztához
A barna tésztához
A krémhez
-
50g gesztenyemassza90 kcal
-
30g habtejszín88 kcal
-
0g ételfesték0 kcal
A tetejére
-
10g tortabevonó55 kcal
Összesen
659
kcal
- 7% Fehérje
- 44% Szénhidrát
- 12% Zsír
A fehér tésztához
-
330g tojás415 kcal
-
200g nádcukor760 kcal
-
24g napraforgó olaj212 kcal
-
24g víz0 kcal
-
200g tönkölybúza liszt676 kcal
-
6g sütőpor3 kcal
A barna tésztához
-
330g tojás415 kcal
-
200g nádcukor760 kcal
-
40g napraforgó olaj354 kcal
-
40g víz0 kcal
-
180g tönkölybúza liszt608 kcal
-
6g sütőpor3 kcal
-
46 kcal
A krémhez
-
500g gesztenyemassza895 kcal
-
300g habtejszín876 kcal
-
0g ételfesték0 kcal
A tetejére
-
100g tortabevonó546 kcal
Összesen
6569
kcal
- 7% Fehérje
- 44% Szénhidrát
- 12% Zsír
A fehér tésztához
A barna tésztához
-
13.2g tojás17 kcal
-
8g nádcukor30 kcal
-
1.6g napraforgó olaj14 kcal
-
1.6g víz0 kcal
-
7.2g tönkölybúza liszt24 kcal
-
0.2g sütőpor0 kcal
-
0.8g cukrozatlan kakaópor2 kcal
A krémhez
-
20g gesztenyemassza36 kcal
-
12g habtejszín35 kcal
-
0g ételfesték0 kcal
A tetejére
-
4g tortabevonó22 kcal
Összesen
262
kcal
- 7% Fehérje
- 44% Szénhidrát
- 12% Zsír
- 36% Víz
TOP ásványi anyagok
-
Foszfor
-
Nátrium
-
Kálcium
-
Magnézium
-
Szelén
TOP vitaminok
-
Kolin:
-
E vitamin:
-
Niacin - B3 vitamin:
-
Lut-zea
-
Riboflavin - B2 vitamin:
Fehérje
-
Összesen 15.4 g
Zsír
-
Összesen 26 g
-
Telített zsírsav 11 g
-
Egyszeresen telítetlen zsírsav: 9 g
-
Többszörösen telítetlen zsírsav 4 g
-
Koleszterin 250 mg
Ásványi anyagok
-
Összesen 961.1 g
-
Cink 2 mg
-
Szelén 23 mg
-
Kálcium 193 mg
-
Vas 4 mg
-
Magnézium 89 mg
-
Foszfor 442 mg
-
Nátrium 205 mg
-
Réz 0 mg
-
Mangán 1 mg
Szénhidrátok
-
Összesen 93.3 g
-
Cukor 47 mg
-
Élelmi rost 6 mg
VÍZ
-
Összesen 74.6 g
Vitaminok
-
Összesen 0
-
A vitamin (RAE): 177 micro
-
B6 vitamin: 0 mg
-
B12 Vitamin: 1 micro
-
E vitamin: 4 mg
-
C vitamin: 0 mg
-
D vitamin: 55 micro
-
K vitamin: 4 micro
-
Tiamin - B1 vitamin: 0 mg
-
Riboflavin - B2 vitamin: 0 mg
-
Niacin - B3 vitamin: 3 mg
-
Pantoténsav - B5 vitamin: 0 mg
-
Folsav - B9-vitamin: 47 micro
-
Kolin: 177 mg
-
Retinol - A vitamin: 175 micro
-
α-karotin 1 micro
-
β-karotin 23 micro
-
β-crypt 5 micro
-
Likopin 0 micro
-
Lut-zea 360 micro
Összesen
659
kcal
- 7% Fehérje
- 44% Szénhidrát
- 12% Zsír
- 36% Víz
TOP ásványi anyagok
-
Foszfor
-
Nátrium
-
Kálcium
-
Magnézium
-
Szelén
TOP vitaminok
-
Kolin:
-
E vitamin:
-
Niacin - B3 vitamin:
-
Lut-zea
-
Riboflavin - B2 vitamin:
Fehérje
-
Összesen 154.1 g
Zsír
-
Összesen 260.2 g
-
Telített zsírsav 106 g
-
Egyszeresen telítetlen zsírsav: 90 g
-
Többszörösen telítetlen zsírsav 43 g
-
Koleszterin 2502 mg
Ásványi anyagok
-
Összesen 9611 g
-
Cink 24 mg
-
Szelén 235 mg
-
Kálcium 1934 mg
-
Vas 42 mg
-
Magnézium 895 mg
-
Foszfor 4416 mg
-
Nátrium 2047 mg
-
Réz 4 mg
-
Mangán 14 mg
Szénhidrátok
-
Összesen 932.8 g
-
Cukor 473 mg
-
Élelmi rost 55 mg
VÍZ
-
Összesen 746 g
Vitaminok
-
Összesen 0
-
A vitamin (RAE): 1768 micro
-
B6 vitamin: 2 mg
-
B12 Vitamin: 6 micro
-
E vitamin: 39 mg
-
C vitamin: 2 mg
-
D vitamin: 545 micro
-
K vitamin: 36 micro
-
Tiamin - B1 vitamin: 2 mg
-
Riboflavin - B2 vitamin: 4 mg
-
Niacin - B3 vitamin: 28 mg
-
Pantoténsav - B5 vitamin: 0 mg
-
Folsav - B9-vitamin: 466 micro
-
Kolin: 1768 mg
-
Retinol - A vitamin: 1751 micro
-
α-karotin 7 micro
-
β-karotin 225 micro
-
β-crypt 53 micro
-
Likopin 0 micro
-
Lut-zea 3602 micro
Összesen
6569
kcal
- 7% Fehérje
- 44% Szénhidrát
- 12% Zsír
- 36% Víz
TOP ásványi anyagok
-
Foszfor
-
Nátrium
-
Kálcium
-
Magnézium
-
Szelén
TOP vitaminok
-
Kolin:
-
E vitamin:
-
Niacin - B3 vitamin:
-
Lut-zea
-
Riboflavin - B2 vitamin:
Fehérje
-
Összesen 6.2 g
Zsír
-
Összesen 10.4 g
-
Telített zsírsav 4 g
-
Egyszeresen telítetlen zsírsav: 4 g
-
Többszörösen telítetlen zsírsav 2 g
-
Koleszterin 100 mg
Ásványi anyagok
-
Összesen 384.4 g
-
Cink 1 mg
-
Szelén 9 mg
-
Kálcium 77 mg
-
Vas 2 mg
-
Magnézium 36 mg
-
Foszfor 177 mg
-
Nátrium 82 mg
-
Réz 0 mg
-
Mangán 1 mg
Szénhidrátok
-
Összesen 37.3 g
-
Cukor 19 mg
-
Élelmi rost 2 mg
VÍZ
-
Összesen 29.8 g
Vitaminok
-
Összesen 0
-
A vitamin (RAE): 71 micro
-
B6 vitamin: 0 mg
-
B12 Vitamin: 0 micro
-
E vitamin: 2 mg
-
C vitamin: 0 mg
-
D vitamin: 22 micro
-
K vitamin: 1 micro
-
Tiamin - B1 vitamin: 0 mg
-
Riboflavin - B2 vitamin: 0 mg
-
Niacin - B3 vitamin: 1 mg
-
Pantoténsav - B5 vitamin: 0 mg
-
Folsav - B9-vitamin: 19 micro
-
Kolin: 71 mg
-
Retinol - A vitamin: 70 micro
-
α-karotin 0 micro
-
β-karotin 9 micro
-
β-crypt 2 micro
-
Likopin 0 micro
-
Lut-zea 144 micro
Összesen
262
kcal
Hozzávalók
A fehér tésztához
-
6 db tojás
-
20 dkg nádcukor
-
3 ek napraforgó olaj
-
3 ek víz
-
20 dkg tönkölybúza liszt
-
0.5 csomag sütőpor
A barna tésztához
-
6 db tojás
-
20 dkg nádcukor
-
5 ek napraforgó olaj
-
5 ek víz
-
18 dkg tönkölybúza liszt
-
0.5 csomag sütőpor
-
2 ek cukrozatlan kakaópor
A krémhez
-
500 g gesztenyemassza
-
1 kávéskanál ételfesték
A tetejére
-
10 dkg tortabevonó
Elkészítés
A fehér tésztához
- A tésztához a tojásokat szétválasztjuk, a sárgákat a cukorral jól kikavarjuk.
- Hozzáadjuk a vizet és az olajat, tovább keverjük.
- Beletesszük a sütőporral elkevert lisztet, végül a tojások felvert habját.
- Két őzgerincformát kivajazunk, kilisztezünk, és a tésztát egyenlően elosztjuk bennük.
- 160 fokon tűpróbáig, kb. 30-40 percig sütjük.
A barna tésztához
- A barna tésztához is elkészítjük a piskótát, és kisütjük. (A liszttel együtt tesszük hozzá a kakaóport.)
A krémhez
- A kész, ízesített gesztenyemasszát a tejszínnel kikeverjük. (Ha a massza nem elég édes vagy rumos, tehetünk még hozzá porcukrot vagy rumot.) Ha az állaga nem elég krémes, adhatunk még hozzá tejszínt, a lényeg, hogy kenhető legyen. Ételfestékkel beszínezzük.
- A tésztákat felvágjuk, és felváltva egymáshoz ragasztjuk. Tortabevonóval bevonjuk, és hűtőben egy órát pihentetjük.
- Sütés hőfoka: 160 °C
- Sütés módja: hőlégkeveréses
- Sütés ideje: 60 perc
- Elkészítettem: 3 alkalommal
- Receptkönyvben: 27
- Tegnapi nézettség: 0
- 7 napos nézettség: 4
- Össznézettség: 2212
- Feltöltés dátuma: 2017. február 08.
Receptjellemzők
-
- fogás:
-
- konyha:
-
- nehézség:
-
- elkészítési idő:
-
- szakács elkészítette:
-
- vegetáriánus:
-
- alkalom:
fabine
18 recept
A gesztenyés változatot csak most próbáltam ki, és a család szerint jobb, mint az eredeti puncsos változat. A tészta saját kísérletezés eredménye, mert nagyon utáltam, hogy mindig kirepedt. Ez nekem soha nem reped ki, és finom puha.