r
Nosalty Logó

Gesztenyés méteres kalács

cukrot taratalmaz laktózt tartalmaz glutént tartalmaz tejet tartalmaz tojást tartalmaz
fabine
Gesztenyés méteres kalács
adag
Előkészítés
perc
Sütés
perc
Összesen
perc
Sütés hőfoka
160 °C
  • 7% Fehérje
  • 44% Szénhidrát
  • 12% Zsír

A fehér tésztához

A barna tésztához

A krémhez

A tetejére

Összesen 659 kcal
  • 7% Fehérje
  • 44% Szénhidrát
  • 12% Zsír

A fehér tésztához

A barna tésztához

A krémhez

A tetejére

Összesen 6569 kcal
  • 7% Fehérje
  • 44% Szénhidrát
  • 12% Zsír

A fehér tésztához

A barna tésztához

A krémhez

A tetejére

Összesen 262 kcal
  • 7% Fehérje
  • 44% Szénhidrát
  • 12% Zsír
  • 36% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Foszfor
  • Nátrium
  • Kálcium
  • Magnézium
  • Szelén

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • E vitamin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • Lut-zea
  • Riboflavin - B2 vitamin:

Fehérje

  • Összesen
    15.4 g

Zsír

  • Összesen
    26 g
  • Telített zsírsav
    11 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    9 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    4 g
  • Koleszterin
    250 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    961.1 g
  • Cink
    2 mg
  • Szelén
    23 mg
  • Kálcium
    193 mg
  • Vas
    4 mg
  • Magnézium
    89 mg
  • Foszfor
    442 mg
  • Nátrium
    205 mg
  • Réz
    0 mg
  • Mangán
    1 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    93.3 g
  • Cukor
    47 mg
  • Élelmi rost
    6 mg

VÍZ

  • Összesen
    74.6 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    177 micro
  • B6 vitamin:
    0 mg
  • B12 Vitamin:
    1 micro
  • E vitamin:
    4 mg
  • C vitamin:
    0 mg
  • D vitamin:
    55 micro
  • K vitamin:
    4 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    0 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    0 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    3 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    47 micro
  • Kolin:
    177 mg
  • Retinol - A vitamin:
    175 micro
  • α-karotin
    1 micro
  • β-karotin
    23 micro
  • β-crypt
    5 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    360 micro
Összesen 659 kcal
  • 7% Fehérje
  • 44% Szénhidrát
  • 12% Zsír
  • 36% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Foszfor
  • Nátrium
  • Kálcium
  • Magnézium
  • Szelén

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • E vitamin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • Lut-zea
  • Riboflavin - B2 vitamin:

Fehérje

  • Összesen
    154.1 g

Zsír

  • Összesen
    260.2 g
  • Telített zsírsav
    106 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    90 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    43 g
  • Koleszterin
    2502 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    9611 g
  • Cink
    24 mg
  • Szelén
    235 mg
  • Kálcium
    1934 mg
  • Vas
    42 mg
  • Magnézium
    895 mg
  • Foszfor
    4416 mg
  • Nátrium
    2047 mg
  • Réz
    4 mg
  • Mangán
    14 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    932.8 g
  • Cukor
    473 mg
  • Élelmi rost
    55 mg

VÍZ

  • Összesen
    746 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    1768 micro
  • B6 vitamin:
    2 mg
  • B12 Vitamin:
    6 micro
  • E vitamin:
    39 mg
  • C vitamin:
    2 mg
  • D vitamin:
    545 micro
  • K vitamin:
    36 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    2 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    4 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    28 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    466 micro
  • Kolin:
    1768 mg
  • Retinol - A vitamin:
    1751 micro
  • α-karotin
    7 micro
  • β-karotin
    225 micro
  • β-crypt
    53 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    3602 micro
Összesen 6569 kcal
  • 7% Fehérje
  • 44% Szénhidrát
  • 12% Zsír
  • 36% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Foszfor
  • Nátrium
  • Kálcium
  • Magnézium
  • Szelén

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • E vitamin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • Lut-zea
  • Riboflavin - B2 vitamin:

Fehérje

  • Összesen
    6.2 g

Zsír

  • Összesen
    10.4 g
  • Telített zsírsav
    4 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    4 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    2 g
  • Koleszterin
    100 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    384.4 g
  • Cink
    1 mg
  • Szelén
    9 mg
  • Kálcium
    77 mg
  • Vas
    2 mg
  • Magnézium
    36 mg
  • Foszfor
    177 mg
  • Nátrium
    82 mg
  • Réz
    0 mg
  • Mangán
    1 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    37.3 g
  • Cukor
    19 mg
  • Élelmi rost
    2 mg

VÍZ

  • Összesen
    29.8 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    71 micro
  • B6 vitamin:
    0 mg
  • B12 Vitamin:
    0 micro
  • E vitamin:
    2 mg
  • C vitamin:
    0 mg
  • D vitamin:
    22 micro
  • K vitamin:
    1 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    0 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    0 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    1 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    19 micro
  • Kolin:
    71 mg
  • Retinol - A vitamin:
    70 micro
  • α-karotin
    0 micro
  • β-karotin
    9 micro
  • β-crypt
    2 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    144 micro
Összesen 262 kcal

Hozzávalók

A fehér tésztához

A barna tésztához

A krémhez

A tetejére

Elkészítés

A fehér tésztához

  1. A tésztához a tojásokat szétválasztjuk, a sárgákat a cukorral jól kikavarjuk.
  2. Hozzáadjuk a vizet és az olajat, tovább keverjük.
  3. Beletesszük a sütőporral elkevert lisztet, végül a tojások felvert habját.
  4. Két őzgerincformát kivajazunk, kilisztezünk, és a tésztát egyenlően elosztjuk bennük.
  5. 160 fokon tűpróbáig, kb. 30-40 percig sütjük.

A barna tésztához

  1. A barna tésztához is elkészítjük a piskótát, és kisütjük. (A liszttel együtt tesszük hozzá a kakaóport.)

A krémhez

  1. A kész, ízesített gesztenyemasszát a tejszínnel kikeverjük. (Ha a massza nem elég édes vagy rumos, tehetünk még hozzá porcukrot vagy rumot.) Ha az állaga nem elég krémes, adhatunk még hozzá tejszínt, a lényeg, hogy kenhető legyen. Ételfestékkel beszínezzük.
  2. A tésztákat felvágjuk, és felváltva egymáshoz ragasztjuk. Tortabevonóval bevonjuk, és hűtőben egy órát pihentetjük.
  • Sütés hőfoka: 160 °C
  • Sütés módja: hőlégkeveréses
  • Sütés ideje: 60 perc
  • Elkészítettem: 3 alkalommal
  • Receptkönyvben: 27
  • Tegnapi nézettség: 1
  • 7 napos nézettség: 17
  • Össznézettség: 2251
  • Feltöltés dátuma: 2017. február 08.

Receptkategóriák

Receptjellemzők

A gesztenyés változatot csak most próbáltam ki, és a család szerint jobb, mint az eredeti puncsos változat. A tészta saját kísérletezés eredménye, mert nagyon utáltam, hogy mindig kirepedt. Ez nekem soha nem reped ki, és finom puha.

Hozzávalók

A fehér tésztához

A barna tésztához

A krémhez

A tetejére

Címlapról ajánljuk

Ismerd meg a bottargát, és azt is elmondjuk, hogy használd...

A bottarga egy különleges gasztronómiai alapanyag, amelyet gyakran neveznek a "tenger aranyának". Azok számára, akik még nem találkoztak vele, a bottarga nem más, mint sózott és szárított halikra, amely különleges ízvilágával azonnal magával ragadja az ínyenceket. Ezt a mediterrán kincset évezredek óta fogyasztják, és ma is nagy becsben tartják a kulináris világban.

Hering András

További cikkek

Top Receptek

Hagyományos édes fánk

Életem első fánkját még lánykoromban készítettem. Kemény lett és száraz. Ezután évek teltek el és eszembe sem jutott, hogy újra nekiálljak. A kisfiam nagy fánkrajongó. Mondjuk is a ...