Gesztenyés-kekszes-vaníliapudingos szelet
cukrot taratalmaz
laktózt tartalmaz
glutént tartalmaz
tejet tartalmaz
tojást tartalmaz
Iluska
adag
Előkészítés
perc
Főzés
perc
Sütés
perc
Összesen
perc
Sütés hőfoka
200 °C
- 5% Fehérje
- 46% Szénhidrát
- 18% Zsír
Piskótalap
-
28g tojás35 kcal
-
25g cukor97 kcal
-
13g napraforgó olaj118 kcal
-
13g víz0 kcal
-
32g finomliszt115 kcal
-
0g sütőpor0 kcal
-
0 kcal
-
12g tortabevonó64 kcal
-
35 kcal
Gesztenyés töltelék
-
33g háztartási keksz140 kcal
-
42g kávé4 kcal
-
42g gesztenyemassza75 kcal
Vaníliapudingos krém
Összesen
1007
kcal
- 5% Fehérje
- 46% Szénhidrát
- 18% Zsír
Piskótalap
-
165g tojás208 kcal
-
150g cukor581 kcal
-
80g napraforgó olaj707 kcal
-
80g víz0 kcal
-
190g finomliszt692 kcal
-
0g sütőpor0 kcal
-
0 kcal
-
70g tortabevonó382 kcal
-
24g napraforgó olaj212 kcal
Gesztenyés töltelék
-
200g háztartási keksz838 kcal
-
250g kávé23 kcal
-
250g gesztenyemassza448 kcal
Vaníliapudingos krém
Összesen
6040
kcal
- 5% Fehérje
- 46% Szénhidrát
- 18% Zsír
Piskótalap
-
7g tojás9 kcal
-
6.4g cukor25 kcal
-
3.4g napraforgó olaj30 kcal
-
3.4g víz0 kcal
-
8.1g finomliszt29 kcal
-
0g sütőpor0 kcal
-
0 kcal
-
3g tortabevonó16 kcal
-
9 kcal
Gesztenyés töltelék
-
8.5g háztartási keksz36 kcal
-
10.6g kávé1 kcal
-
10.6g gesztenyemassza19 kcal
Vaníliapudingos krém
-
3.8g vaníliás pudingpor15 kcal
-
2.1g cukor8 kcal
-
25.5g tej14 kcal
-
6.4g margarin46 kcal
Összesen
257
kcal
- 5% Fehérje
- 46% Szénhidrát
- 18% Zsír
- 30% Víz
TOP ásványi anyagok
-
Nátrium
-
Kálcium
-
Foszfor
-
Magnézium
-
Szelén
TOP vitaminok
-
Kolin:
-
E vitamin:
-
Niacin - B3 vitamin:
-
A vitamin (RAE):
-
Retinol - A vitamin:
Fehérje
-
Összesen 13.8 g
Zsír
-
Összesen 48.3 g
-
Telített zsírsav 11 g
-
Egyszeresen telítetlen zsírsav: 20 g
-
Többszörösen telítetlen zsírsav 13 g
-
Koleszterin 91 mg
Ásványi anyagok
-
Összesen 534.1 g
-
Cink 1 mg
-
Szelén 19 mg
-
Kálcium 141 mg
-
Vas 2 mg
-
Magnézium 62 mg
-
Foszfor 112 mg
-
Nátrium 196 mg
-
Réz 0 mg
-
Mangán 0 mg
Szénhidrátok
-
Összesen 125.4 g
-
Cukor 49 mg
-
Élelmi rost 3 mg
VÍZ
-
Összesen 81.8 g
Vitaminok
-
Összesen 0
-
A vitamin (RAE): 244 micro
-
B6 vitamin: 0 mg
-
B12 Vitamin: 0 micro
-
E vitamin: 10 mg
-
C vitamin: 0 mg
-
D vitamin: 20 micro
-
K vitamin: 25 micro
-
Tiamin - B1 vitamin: 0 mg
-
Riboflavin - B2 vitamin: 0 mg
-
Niacin - B3 vitamin: 3 mg
-
Pantoténsav - B5 vitamin: 0 mg
-
Folsav - B9-vitamin: 20 micro
-
Kolin: 79 mg
-
Retinol - A vitamin: 231 micro
-
α-karotin 1 micro
-
β-karotin 156 micro
-
β-crypt 2 micro
-
Likopin 0 micro
-
Lut-zea 131 micro
Összesen
1007
kcal
- 5% Fehérje
- 46% Szénhidrát
- 18% Zsír
- 30% Víz
TOP ásványi anyagok
-
Nátrium
-
Kálcium
-
Foszfor
-
Magnézium
-
Szelén
TOP vitaminok
-
Kolin:
-
E vitamin:
-
Niacin - B3 vitamin:
-
A vitamin (RAE):
-
Retinol - A vitamin:
Fehérje
-
Összesen 83.1 g
Zsír
-
Összesen 289.6 g
-
Telített zsírsav 66 g
-
Egyszeresen telítetlen zsírsav: 119 g
-
Többszörösen telítetlen zsírsav 79 g
-
Koleszterin 546 mg
Ásványi anyagok
-
Összesen 3204.6 g
-
Cink 5 mg
-
Szelén 115 mg
-
Kálcium 849 mg
-
Vas 11 mg
-
Magnézium 369 mg
-
Foszfor 674 mg
-
Nátrium 1178 mg
-
Réz 1 mg
-
Mangán 3 mg
Szénhidrátok
-
Összesen 752.7 g
-
Cukor 296 mg
-
Élelmi rost 17 mg
VÍZ
-
Összesen 490.6 g
Vitaminok
-
Összesen 0
-
A vitamin (RAE): 1462 micro
-
B6 vitamin: 0 mg
-
B12 Vitamin: 2 micro
-
E vitamin: 58 mg
-
C vitamin: 1 mg
-
D vitamin: 119 micro
-
K vitamin: 152 micro
-
Tiamin - B1 vitamin: 0 mg
-
Riboflavin - B2 vitamin: 1 mg
-
Niacin - B3 vitamin: 16 mg
-
Pantoténsav - B5 vitamin: 0 mg
-
Folsav - B9-vitamin: 122 micro
-
Kolin: 472 mg
-
Retinol - A vitamin: 1384 micro
-
α-karotin 5 micro
-
β-karotin 933 micro
-
β-crypt 14 micro
-
Likopin 0 micro
-
Lut-zea 786 micro
Összesen
6040
kcal
- 5% Fehérje
- 46% Szénhidrát
- 18% Zsír
- 30% Víz
TOP ásványi anyagok
-
Nátrium
-
Kálcium
-
Foszfor
-
Magnézium
-
Szelén
TOP vitaminok
-
Kolin:
-
E vitamin:
-
Niacin - B3 vitamin:
-
A vitamin (RAE):
-
Retinol - A vitamin:
Fehérje
-
Összesen 3.5 g
Zsír
-
Összesen 12.3 g
-
Telített zsírsav 3 g
-
Egyszeresen telítetlen zsírsav: 5 g
-
Többszörösen telítetlen zsírsav 3 g
-
Koleszterin 23 mg
Ásványi anyagok
-
Összesen 136.4 g
-
Cink 0 mg
-
Szelén 5 mg
-
Kálcium 36 mg
-
Vas 0 mg
-
Magnézium 16 mg
-
Foszfor 29 mg
-
Nátrium 50 mg
-
Réz 0 mg
-
Mangán 0 mg
Szénhidrátok
-
Összesen 32 g
-
Cukor 13 mg
-
Élelmi rost 1 mg
VÍZ
-
Összesen 20.9 g
Vitaminok
-
Összesen 0
-
A vitamin (RAE): 62 micro
-
B6 vitamin: 0 mg
-
B12 Vitamin: 0 micro
-
E vitamin: 2 mg
-
C vitamin: 0 mg
-
D vitamin: 5 micro
-
K vitamin: 6 micro
-
Tiamin - B1 vitamin: 0 mg
-
Riboflavin - B2 vitamin: 0 mg
-
Niacin - B3 vitamin: 1 mg
-
Pantoténsav - B5 vitamin: 0 mg
-
Folsav - B9-vitamin: 5 micro
-
Kolin: 20 mg
-
Retinol - A vitamin: 59 micro
-
α-karotin 0 micro
-
β-karotin 40 micro
-
β-crypt 1 micro
-
Likopin 0 micro
-
Lut-zea 33 micro
Összesen
257
kcal
Hozzávalók
Piskótalap
-
3 db tojás
-
15 dkg cukor
-
80 ml napraforgó olaj
-
80 ml víz
-
19 dkg finomliszt
-
1 teáskanál sütőpor
-
2 késhegynyi szódabikarbóna
-
7 dkg tortabevonó
-
3 ek napraforgó olaj
Gesztenyés töltelék
-
20 dkg háztartási keksz
-
2.5 dl kávé
-
25 dkg gesztenyemassza
Vaníliapudingos krém
-
2 csomag vaníliás pudingpor
-
5 csapott ek cukor
-
6 dl tej
-
15 dkg margarin
Elkészítés
Piskótalap
- A tésztához a tojásokat kettéválasztjuk, a sárgáját a cukorral, vízzel, olajjal jól összekeverjük, majd hozzáadjuk a sütőporral, szódabikarbónával, elkevert lisztet. Jól eldolgozzuk. Végül a 3 tojáshabbá vert fehérjét is óvatosan beleforgatjuk.
- Sütőpapírral béleljük a nagy gáztepsinket és beleöntjük a tésztát, szépen elegyengetjük. Megsütjük 200 C-fokra előmelegített sütőben. Vékony lapot sütünk.
- Ha kész a lap és a krémek is, összeállítjuk a süteményt!! A lapot középen kettévágjuk. Egy tálcára helyezzük. Megkenjük a vaníliapudingos krém felével.
- Rápakoljuk szépen elosztva, egyforma vastagságban a gesztenyés-kekszes tölteléket. Erre kerül a maradék vaníliás krém. Rátesszük a másik fél lapot. Erre elkészítjük a tortabevonót: vízgőz felett megolvasztjuk a csokit és egyenletesen rásimítjuk. Dermedés után szeleteljük. Jó étvágyat!!
Gesztenyés töltelék
- Az apróra tört kekszet összekeverjük a kihűtött kávéval, és a gesztenyemasszával, majd jól összeforgatjuk.
Vaníliapudingos krém
- A pudingport elvegyítjük a cukorral, kis tejjel és csomómentesre keverjük.
- Majd a többi tejet hozzáöntjük, és állandó keverés mellett besűrítjük. Mikor már csak langyos, hozzáadjuk a margarint, mellyel jó simára kikeverjük.
- Sütés hőfoka: 200 °C
- Sütés módja: alul-felül sütés
- Sütés ideje: 20 perc
- Receptkönyvben: 46
- Tegnapi nézettség: 4
- 7 napos nézettség: 18
- Össznézettség: 1381
- Feltöltés dátuma: 2023. január 27.
Ajánló
Ha szárazabbnak véljük a gesztenyés kekszet, adhatunk még hozzá kevés kávét, vagy tejet! Kicsit betehetjük a hűtőbe, amíg a keksz jól megszívja magát és összeérnek az ízek!!!!
Receptjellemzők
-
- fogás:
-
- konyha:
-
- nehézség:
-
- elkészítési idő:
-
- szakács elkészítette:
-
- költség egy főre:
-
- vegetáriánus:
-
- alkalom:
Iluska
1115 recept
Viszonylag egyszerű sütemény, nagyon finom töltelékkel. Lányomék mikor itt voltak akkor készítettem, nem sok maradt belőle másnapra, de így a jó, ezek szerint bejött nekik... :-))))