r
Nosalty Logó

Gesztenyés-kekszes-vaníliapudingos szelet

cukrot taratalmaz laktózt tartalmaz glutént tartalmaz tejet tartalmaz tojást tartalmaz
Iluska
Gesztenyés-kekszes-vaníliapudingos szelet
adag
Előkészítés
perc
Főzés
perc
Sütés
perc
Összesen
perc
Sütés hőfoka
200 °C
  • 5% Fehérje
  • 46% Szénhidrát
  • 18% Zsír

Piskótalap

Gesztenyés töltelék

Vaníliapudingos krém

Összesen 1007 kcal
  • 5% Fehérje
  • 46% Szénhidrát
  • 18% Zsír

Piskótalap

Gesztenyés töltelék

Vaníliapudingos krém

Összesen 6040 kcal
  • 5% Fehérje
  • 46% Szénhidrát
  • 18% Zsír

Piskótalap

Gesztenyés töltelék

Vaníliapudingos krém

Összesen 257 kcal
  • 5% Fehérje
  • 46% Szénhidrát
  • 18% Zsír
  • 30% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Nátrium
  • Kálcium
  • Foszfor
  • Magnézium
  • Szelén

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • E vitamin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • A vitamin (RAE):
  • Retinol - A vitamin:

Fehérje

  • Összesen
    13.8 g

Zsír

  • Összesen
    48.3 g
  • Telített zsírsav
    11 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    20 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    13 g
  • Koleszterin
    91 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    534.1 g
  • Cink
    1 mg
  • Szelén
    19 mg
  • Kálcium
    141 mg
  • Vas
    2 mg
  • Magnézium
    62 mg
  • Foszfor
    112 mg
  • Nátrium
    196 mg
  • Réz
    0 mg
  • Mangán
    0 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    125.4 g
  • Cukor
    49 mg
  • Élelmi rost
    3 mg

VÍZ

  • Összesen
    81.8 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    244 micro
  • B6 vitamin:
    0 mg
  • B12 Vitamin:
    0 micro
  • E vitamin:
    10 mg
  • C vitamin:
    0 mg
  • D vitamin:
    20 micro
  • K vitamin:
    25 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    0 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    0 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    3 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    20 micro
  • Kolin:
    79 mg
  • Retinol - A vitamin:
    231 micro
  • α-karotin
    1 micro
  • β-karotin
    156 micro
  • β-crypt
    2 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    131 micro
Összesen 1007 kcal
  • 5% Fehérje
  • 46% Szénhidrát
  • 18% Zsír
  • 30% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Nátrium
  • Kálcium
  • Foszfor
  • Magnézium
  • Szelén

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • E vitamin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • A vitamin (RAE):
  • Retinol - A vitamin:

Fehérje

  • Összesen
    83.1 g

Zsír

  • Összesen
    289.6 g
  • Telített zsírsav
    66 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    119 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    79 g
  • Koleszterin
    546 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    3204.6 g
  • Cink
    5 mg
  • Szelén
    115 mg
  • Kálcium
    849 mg
  • Vas
    11 mg
  • Magnézium
    369 mg
  • Foszfor
    674 mg
  • Nátrium
    1178 mg
  • Réz
    1 mg
  • Mangán
    3 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    752.7 g
  • Cukor
    296 mg
  • Élelmi rost
    17 mg

VÍZ

  • Összesen
    490.6 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    1462 micro
  • B6 vitamin:
    0 mg
  • B12 Vitamin:
    2 micro
  • E vitamin:
    58 mg
  • C vitamin:
    1 mg
  • D vitamin:
    119 micro
  • K vitamin:
    152 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    0 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    1 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    16 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    122 micro
  • Kolin:
    472 mg
  • Retinol - A vitamin:
    1384 micro
  • α-karotin
    5 micro
  • β-karotin
    933 micro
  • β-crypt
    14 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    786 micro
Összesen 6040 kcal
  • 5% Fehérje
  • 46% Szénhidrát
  • 18% Zsír
  • 30% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Nátrium
  • Kálcium
  • Foszfor
  • Magnézium
  • Szelén

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • E vitamin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • A vitamin (RAE):
  • Retinol - A vitamin:

Fehérje

  • Összesen
    3.5 g

Zsír

  • Összesen
    12.3 g
  • Telített zsírsav
    3 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    5 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    3 g
  • Koleszterin
    23 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    136.4 g
  • Cink
    0 mg
  • Szelén
    5 mg
  • Kálcium
    36 mg
  • Vas
    0 mg
  • Magnézium
    16 mg
  • Foszfor
    29 mg
  • Nátrium
    50 mg
  • Réz
    0 mg
  • Mangán
    0 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    32 g
  • Cukor
    13 mg
  • Élelmi rost
    1 mg

VÍZ

  • Összesen
    20.9 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    62 micro
  • B6 vitamin:
    0 mg
  • B12 Vitamin:
    0 micro
  • E vitamin:
    2 mg
  • C vitamin:
    0 mg
  • D vitamin:
    5 micro
  • K vitamin:
    6 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    0 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    0 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    1 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    5 micro
  • Kolin:
    20 mg
  • Retinol - A vitamin:
    59 micro
  • α-karotin
    0 micro
  • β-karotin
    40 micro
  • β-crypt
    1 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    33 micro
Összesen 257 kcal

Hozzávalók

Piskótalap

Gesztenyés töltelék

Vaníliapudingos krém

Elkészítés

Piskótalap

  1. A tésztához a tojásokat kettéválasztjuk, a sárgáját a cukorral, vízzel, olajjal jól összekeverjük, majd hozzáadjuk a sütőporral, szódabikarbónával, elkevert lisztet. Jól eldolgozzuk. Végül a 3 tojáshabbá vert fehérjét is óvatosan beleforgatjuk.
  2. Sütőpapírral béleljük a nagy gáztepsinket és beleöntjük a tésztát, szépen elegyengetjük. Megsütjük 200 C-fokra előmelegített sütőben. Vékony lapot sütünk.
  3. Ha kész a lap és a krémek is, összeállítjuk a süteményt!! A lapot középen kettévágjuk. Egy tálcára helyezzük. Megkenjük a vaníliapudingos krém felével.
  4. Rápakoljuk szépen elosztva, egyforma vastagságban a gesztenyés-kekszes tölteléket. Erre kerül a maradék vaníliás krém. Rátesszük a másik fél lapot. Erre elkészítjük a tortabevonót: vízgőz felett megolvasztjuk a csokit és egyenletesen rásimítjuk. Dermedés után szeleteljük. Jó étvágyat!!

Gesztenyés töltelék

  1. Az apróra tört kekszet összekeverjük a kihűtött kávéval, és a gesztenyemasszával, majd jól összeforgatjuk.

Vaníliapudingos krém

  1. A pudingport elvegyítjük a cukorral, kis tejjel és csomómentesre keverjük.
  2. Majd a többi tejet hozzáöntjük, és állandó keverés mellett besűrítjük. Mikor már csak langyos, hozzáadjuk a margarint, mellyel jó simára kikeverjük.
  • Sütés hőfoka: 200 °C
  • Sütés módja: alul-felül sütés
  • Sütés ideje: 20 perc
  • Receptkönyvben: 44
  • Tegnapi nézettség: 0
  • 7 napos nézettség: 9
  • Össznézettség: 1339
  • Feltöltés dátuma: 2023. január 27.

Ajánló

Ha szárazabbnak véljük a gesztenyés kekszet, adhatunk még hozzá kevés kávét, vagy tejet! Kicsit betehetjük a hűtőbe, amíg a keksz jól megszívja magát és összeérnek az ízek!!!!

Receptkategóriák

Receptjellemzők

Viszonylag egyszerű sütemény, nagyon finom töltelékkel. Lányomék mikor itt voltak akkor készítettem, nem sok maradt belőle másnapra, de így a jó, ezek szerint bejött nekik... :-))))

Hozzávalók

Piskótalap

Gesztenyés töltelék

Vaníliapudingos krém

Címlapról ajánljuk

További cikkek

Top Receptek

Hagyományos édes fánk

Életem első fánkját még lánykoromban készítettem. Kemény lett és száraz. Ezután évek teltek el és eszembe sem jutott, hogy újra nekiálljak. A kisfiam nagy fánkrajongó. Mondjuk is a ...