r
Nosalty Logó

Gesztenyés-kekszes-pudingos szelet

cukrot taratalmaz laktózt tartalmaz glutént tartalmaz tejet tartalmaz tojást tartalmaz
Salamon Csilla
Gesztenyés-kekszes-pudingos szelet
adag
Előkészítés
perc
Főzés
perc
Sütés
perc
Összesen
perc
Sütés hőfoka
180 °C
  • 6% Fehérje
  • 62% Szénhidrát
  • 16% Zsír

Piskótához:

Krémhez:

Töltelékhez:

Mázhoz:

Csokimázhoz:

Összesen 1800 kcal
  • 6% Fehérje
  • 62% Szénhidrát
  • 16% Zsír

Piskótához:

Krémhez:

Töltelékhez:

Mázhoz:

Csokimázhoz:

Összesen 7200 kcal
  • 6% Fehérje
  • 62% Szénhidrát
  • 16% Zsír

Piskótához:

Krémhez:

Töltelékhez:

Mázhoz:

Csokimázhoz:

Összesen 287 kcal
  • 6% Fehérje
  • 62% Szénhidrát
  • 16% Zsír
  • 16% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Nátrium
  • Foszfor
  • Kálcium
  • Magnézium
  • Szelén

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • E vitamin:
  • C vitamin:
  • A vitamin (RAE):
  • Retinol - A vitamin:

Fehérje

  • Összesen
    26.4 g

Zsír

  • Összesen
    68.4 g
  • Telített zsírsav
    18 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    27 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    16 g
  • Koleszterin
    184 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    1734.8 g
  • Cink
    1 mg
  • Szelén
    22 mg
  • Kálcium
    435 mg
  • Vas
    2 mg
  • Magnézium
    38 mg
  • Foszfor
    451 mg
  • Nátrium
    783 mg
  • Réz
    0 mg
  • Mangán
    0 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    267.9 g
  • Cukor
    142 mg
  • Élelmi rost
    6 mg

VÍZ

  • Összesen
    70.8 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    601 micro
  • B6 vitamin:
    0 mg
  • B12 Vitamin:
    1 micro
  • E vitamin:
    6 mg
  • C vitamin:
    3 mg
  • D vitamin:
    40 micro
  • K vitamin:
    59 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    0 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    0 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    0 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    31 micro
  • Kolin:
    154 mg
  • Retinol - A vitamin:
    569 micro
  • α-karotin
    0 micro
  • β-karotin
    384 micro
  • β-crypt
    4 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    247 micro
Összesen 1800 kcal
  • 6% Fehérje
  • 62% Szénhidrát
  • 16% Zsír
  • 16% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Nátrium
  • Foszfor
  • Kálcium
  • Magnézium
  • Szelén

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • E vitamin:
  • C vitamin:
  • A vitamin (RAE):
  • Retinol - A vitamin:

Fehérje

  • Összesen
    105.6 g

Zsír

  • Összesen
    273.7 g
  • Telített zsírsav
    70 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    107 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    65 g
  • Koleszterin
    735 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    6939.3 g
  • Cink
    4 mg
  • Szelén
    89 mg
  • Kálcium
    1742 mg
  • Vas
    9 mg
  • Magnézium
    154 mg
  • Foszfor
    1805 mg
  • Nátrium
    3134 mg
  • Réz
    1 mg
  • Mangán
    1 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    1071.6 g
  • Cukor
    569 mg
  • Élelmi rost
    25 mg

VÍZ

  • Összesen
    283.3 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    2405 micro
  • B6 vitamin:
    0 mg
  • B12 Vitamin:
    2 micro
  • E vitamin:
    25 mg
  • C vitamin:
    11 mg
  • D vitamin:
    159 micro
  • K vitamin:
    234 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    0 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    1 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    1 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    123 micro
  • Kolin:
    617 mg
  • Retinol - A vitamin:
    2277 micro
  • α-karotin
    0 micro
  • β-karotin
    1536 micro
  • β-crypt
    18 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    990 micro
Összesen 7200 kcal
  • 6% Fehérje
  • 62% Szénhidrát
  • 16% Zsír
  • 16% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Nátrium
  • Foszfor
  • Kálcium
  • Magnézium
  • Szelén

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • E vitamin:
  • C vitamin:
  • A vitamin (RAE):
  • Retinol - A vitamin:

Fehérje

  • Összesen
    4.2 g

Zsír

  • Összesen
    10.8 g
  • Telített zsírsav
    3 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    4 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    3 g
  • Koleszterin
    29 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    274.4 g
  • Cink
    0 mg
  • Szelén
    4 mg
  • Kálcium
    69 mg
  • Vas
    0 mg
  • Magnézium
    6 mg
  • Foszfor
    71 mg
  • Nátrium
    124 mg
  • Réz
    0 mg
  • Mangán
    0 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    42.4 g
  • Cukor
    22 mg
  • Élelmi rost
    1 mg

VÍZ

  • Összesen
    11.2 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    95 micro
  • B6 vitamin:
    0 mg
  • B12 Vitamin:
    0 micro
  • E vitamin:
    1 mg
  • C vitamin:
    0 mg
  • D vitamin:
    6 micro
  • K vitamin:
    9 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    0 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    0 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    0 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    5 micro
  • Kolin:
    24 mg
  • Retinol - A vitamin:
    90 micro
  • α-karotin
    0 micro
  • β-karotin
    61 micro
  • β-crypt
    1 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    39 micro
Összesen 287 kcal

Hozzávalók

Piskótához:

Krémhez:

Töltelékhez:

Mázhoz:

Csokimázhoz:

Elkészítés

Piskótához:

  1. A tojásokat kettéválasztjuk, a sárgáját habosra keverjük a cukorral és a vízzel.
  2. A fehérjét kemény habbá verjük, hozzáadjuk az aromát.
  3. A sütőport a liszttel elkeverjük, és felváltva a tojáshabbal a felvert tojássárgájához adjuk.
  4. Sütőpapírral bélelt, közepes tepsibe öntjük, és előmelegített sütőben készre sütjük, majd amikor kihűlt, kettévágjuk.

Krémhez:

  1. A pudingot felfőzzük a tejjel, a puha margarint habosra keverjük a cukorral, és a kihűlt pudinggal összekeverjük.

Töltelékhez:

  1. A kekszet apróra tördeljük, és a többi hozzávalóval összedolgozzuk.

Mázhoz:

  1. A tojásfehérjét porcukorral és a citromlével sűrűre keverjük.

Csokimázhoz:

  1. A csokimázhoz a kakaót a cukorral, a vízzel elkeverjük, hozzáadjuk a vajat, és összefőzzük.
  2. Az egyik piskóta felére kenjük a krém felét, majd rásimítjuk a kekszes tölteléket, majd a maradék krémet rásimítjuk, és befedjük a piskótával.
  3. A tészta tetejére simítjuk a fehér mázat, majd a csokoládémázat rácsorgatjuk, és a kés élével csíkokat húzkodunk benne.
  4. Pár óra múlva szeletelhető.
  • Sütés hőfoka: 180 °C
  • Sütés ideje: 30 perc
  • Elkészítettem: 5 alkalommal
  • Receptkönyvben: 29
  • Tegnapi nézettség: 0
  • 7 napos nézettség: 0
  • Össznézettség: 2189
  • Feltöltés dátuma: 2015. április 11.

Receptkategóriák

Receptjellemzők

Gesztenyés-kekszes-pudingos szelet
Salamon Csilla 1203 recept

Nagyon finom süti. Húsvétkor ez volt az egyik a sok közül.

Hozzávalók

Piskótához:

Krémhez:

Töltelékhez:

Mázhoz:

Csokimázhoz:

Címlapról ajánljuk

Ismerd meg a bottargát, és azt is elmondjuk, hogy használd...

A bottarga egy különleges gasztronómiai alapanyag, amelyet gyakran neveznek a "tenger aranyának". Azok számára, akik még nem találkoztak vele, a bottarga nem más, mint sózott és szárított halikra, amely különleges ízvilágával azonnal magával ragadja az ínyenceket. Ezt a mediterrán kincset évezredek óta fogyasztják, és ma is nagy becsben tartják a kulináris világban.

Hering András

További cikkek

Top Receptek

Hagyományos édes fánk

Életem első fánkját még lánykoromban készítettem. Kemény lett és száraz. Ezután évek teltek el és eszembe sem jutott, hogy újra nekiálljak. A kisfiam nagy fánkrajongó. Mondjuk is a ...