r
Nosalty Logó

Gesztenyés fatörzs

cukrot taratalmaz laktózt tartalmaz glutént tartalmaz tejet tartalmaz tojást tartalmaz
NS
Gesztenyés fatörzs
adag
Előkészítés
perc
Főzés
perc
Sütés
perc
Összesen
perc
Sütés hőfoka
180 °C
  • 8% Fehérje
  • 59% Szénhidrát
  • 9% Zsír

A piskótához

A krémhez

A díszítéshez

Összesen 417 kcal
  • 8% Fehérje
  • 59% Szénhidrát
  • 9% Zsír

A piskótához

A krémhez

A díszítéshez

Összesen 4998 kcal
  • 8% Fehérje
  • 59% Szénhidrát
  • 9% Zsír

A piskótához

A krémhez

A díszítéshez

Összesen 194 kcal
  • 8% Fehérje
  • 59% Szénhidrát
  • 9% Zsír
  • 24% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Foszfor
  • Kálcium
  • Nátrium
  • Magnézium
  • Szelén

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • E vitamin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • Riboflavin - B2 vitamin:
  • Lut-zea

Fehérje

  • Összesen
    8.8 g

Zsír

  • Összesen
    11 g
  • Telített zsírsav
    5 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    3 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    1 g
  • Koleszterin
    126 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    605.9 g
  • Cink
    1 mg
  • Szelén
    15 mg
  • Kálcium
    155 mg
  • Vas
    2 mg
  • Magnézium
    46 mg
  • Foszfor
    234 mg
  • Nátrium
    152 mg
  • Réz
    0 mg
  • Mangán
    0 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    69.8 g
  • Cukor
    26 mg
  • Élelmi rost
    3 mg

VÍZ

  • Összesen
    27.5 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    69 micro
  • B6 vitamin:
    0 mg
  • B12 Vitamin:
    0 micro
  • E vitamin:
    0 mg
  • C vitamin:
    0 mg
  • D vitamin:
    26 micro
  • K vitamin:
    1 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    0 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    0 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    0 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    19 micro
  • Kolin:
    97 mg
  • Retinol - A vitamin:
    68 micro
  • α-karotin
    1 micro
  • β-karotin
    7 micro
  • β-crypt
    3 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    170 micro
Összesen 417 kcal
  • 8% Fehérje
  • 59% Szénhidrát
  • 9% Zsír
  • 24% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Foszfor
  • Kálcium
  • Nátrium
  • Magnézium
  • Szelén

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • E vitamin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • Riboflavin - B2 vitamin:
  • Lut-zea

Fehérje

  • Összesen
    105.6 g

Zsír

  • Összesen
    131.5 g
  • Telített zsírsav
    64 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    38 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    11 g
  • Koleszterin
    1517 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    7271.2 g
  • Cink
    12 mg
  • Szelén
    182 mg
  • Kálcium
    1862 mg
  • Vas
    29 mg
  • Magnézium
    554 mg
  • Foszfor
    2803 mg
  • Nátrium
    1819 mg
  • Réz
    4 mg
  • Mangán
    5 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    837.5 g
  • Cukor
    315 mg
  • Élelmi rost
    34 mg

VÍZ

  • Összesen
    330.5 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    828 micro
  • B6 vitamin:
    1 mg
  • B12 Vitamin:
    4 micro
  • E vitamin:
    6 mg
  • C vitamin:
    0 mg
  • D vitamin:
    318 micro
  • K vitamin:
    17 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    0 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    2 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    4 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    234 micro
  • Kolin:
    1164 mg
  • Retinol - A vitamin:
    821 micro
  • α-karotin
    11 micro
  • β-karotin
    86 micro
  • β-crypt
    36 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    2037 micro
Összesen 4998 kcal
  • 8% Fehérje
  • 59% Szénhidrát
  • 9% Zsír
  • 24% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Foszfor
  • Kálcium
  • Nátrium
  • Magnézium
  • Szelén

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • E vitamin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • Riboflavin - B2 vitamin:
  • Lut-zea

Fehérje

  • Összesen
    4.1 g

Zsír

  • Összesen
    5.1 g
  • Telített zsírsav
    2 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    1 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    0 g
  • Koleszterin
    58 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    280.3 g
  • Cink
    0 mg
  • Szelén
    7 mg
  • Kálcium
    72 mg
  • Vas
    1 mg
  • Magnézium
    21 mg
  • Foszfor
    108 mg
  • Nátrium
    70 mg
  • Réz
    0 mg
  • Mangán
    0 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    32.3 g
  • Cukor
    12 mg
  • Élelmi rost
    1 mg

VÍZ

  • Összesen
    12.7 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    32 micro
  • B6 vitamin:
    0 mg
  • B12 Vitamin:
    0 micro
  • E vitamin:
    0 mg
  • C vitamin:
    0 mg
  • D vitamin:
    12 micro
  • K vitamin:
    1 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    0 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    0 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    0 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    9 micro
  • Kolin:
    45 mg
  • Retinol - A vitamin:
    32 micro
  • α-karotin
    0 micro
  • β-karotin
    3 micro
  • β-crypt
    1 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    79 micro
Összesen 194 kcal

Hozzávalók

A piskótához

A krémhez

A díszítéshez

Elkészítés

A piskótához

  1. A piskótát márványosra készítetjük el, csak hogy szebb legyen, nem muszáj persze, lehet csak csokisra készíteni.
  2. A tojásfehérjéket a vaníliás cukrokkal kemény habbá verjük.
  3. A tojássárgákat két tálba egyenlően elosztjuk, és 8-8 ek cukorral őket is habossá mixeljük, és külön-külön az egyiket rumaromával, a másikat vanília aromával ízesítjük.
  4. A rumosba teszünk kakaóport, olvasztunk hozzá fél tábla csokit, és elkeverjük.
  5. A vaníliásba öntünk egy tasak puncspudingot, ettől szép rózsaszín lesz.
  6. A rumos-csokis masszához adjunk 5 ek lisztet és fél tasak sütőport, a puncsoshoz elég 4 ek liszt + 1 ek tej.Homogénné keverjük külön-külön.
  7. A gesztenyepürét (legalább 1 órával sütögetés előtt vegyük ki a mélyhűtőből) megfelezzük, s mindkét masszába elkeverjük mixerrel.
  8. Majd a tojáshabot is egyelően szétosztjuk a masszákba, s óvatosan beleforgatjuk.
  9. Előveszünk egy sütőlapot vagy tepsit, sütőpapírral béleljük, s váltogatva öntünk a masszákból, picit fakanállal lehet belekeverni, egyenletesen elolszlatjuk. (Marad a masszákból!)Nekem két és fél sütet lett.
  10. 5 percet nagylángon, 5-10 percet kislángol sül, majd kivételkor sütőpapírral együtt benedvesített konyharuhába csavarjuk a sütit. (Egyenként az összes sütetet.)
  11. Most elkészítjük a krémet. Fél liter tejet kimérünk, s ennek is a felét felrakjuk melegedni, a másik felébe megkevergetjük a hozzávalókat. (2 tasak csokipuding, fél dióaroma, 4 ek cukor, ebbe is olvasztunk külön fél tábla étcsokit, 2 ek kakaópor). Csomómentesre kevergetjük, majd hozzáöntjük a meleg tejhez, s folyamatos kavargatás közben besűrűsödésig melegítjük.
  12. Kicsavargatjuk a piskótákat, s szétosztlatjuk rajtuk a pudingot.
  13. A megybefőtt meggyeit lecsöpögtetjük, és a pudingra szétszórjuk.
  14. A gesztenyepüré felét kis szeletekre vágjuk, s ebből szórunk a pudingokra.
  15. Összecsavarjuk a tekercseket.
  16. Picike vajat fél tábla étcsokival megolvasztunk, összekeverjük, és sütőecsettel bevonjuk csokimázzal a tekercseket.
  17. Reszelünk rájuk gesztenyepürét, és a tetejét is díszítjük meggyekkel. Jó étvágyat! :)
  • Sütés hőfoka: 180 °C
  • Sütés módja: hőlégkeveréses
  • Sütés ideje: 15 perc
  • Elkészítettem: 1 alkalommal
  • Receptkönyvben: 31
  • Tegnapi nézettség: 0
  • 7 napos nézettség: 2
  • Össznézettség: 6461
  • Feltöltés dátuma: 2011. október 16.

Receptkategóriák

Receptjellemzők

Franciaország kedvelt karácsonyi desszertje. :)  Nálunk szülinapi, meglepi sütike volt. Készítés menete képekkel bővítve itt: http://www.habcsok.eoldal.hu/cikkek/sutott--amde-dermedo-sutik/gesztenyes-fatorzs.html

Hozzávalók

A piskótához

A krémhez

A díszítéshez

Címlapról ajánljuk

Ismerd meg a bottargát, és azt is elmondjuk, hogy használd...

A bottarga egy különleges gasztronómiai alapanyag, amelyet gyakran neveznek a "tenger aranyának". Azok számára, akik még nem találkoztak vele, a bottarga nem más, mint sózott és szárított halikra, amely különleges ízvilágával azonnal magával ragadja az ínyenceket. Ezt a mediterrán kincset évezredek óta fogyasztják, és ma is nagy becsben tartják a kulináris világban.

Hering András

További cikkek

Top Receptek

Hagyományos édes fánk

Életem első fánkját még lánykoromban készítettem. Kemény lett és száraz. Ezután évek teltek el és eszembe sem jutott, hogy újra nekiálljak. A kisfiam nagy fánkrajongó. Mondjuk is a ...