Gesztenyés fatörzs
cukrot taratalmaz
laktózt tartalmaz
glutént tartalmaz
tejet tartalmaz
tojást tartalmaz
NS
adag
Előkészítés
perc
Főzés
perc
Sütés
perc
Összesen
perc
Sütés hőfoka
180 °C
- 8% Fehérje
- 59% Szénhidrát
- 9% Zsír
A piskótához
-
37g tojás46 kcal
-
6 kcal
-
13g cukor52 kcal
-
2g rumaroma0 kcal
-
2g vaníliaaroma0 kcal
-
1g sütőpor1 kcal
-
6 kcal
-
14 kcal
-
4g étcsokoládé23 kcal
-
11g finomliszt41 kcal
-
1g tej0 kcal
-
21g gesztenyemassza37 kcal
A krémhez
-
29 kcal
-
1g rumaroma0 kcal
-
4g étcsokoládé23 kcal
-
3g cukor13 kcal
-
4 kcal
-
42g tej23 kcal
A díszítéshez
-
3g vaj18 kcal
-
4g étcsokoládé23 kcal
-
21g gesztenyemassza37 kcal
-
29g meggybefőtt21 kcal
Összesen
417
kcal
- 8% Fehérje
- 59% Szénhidrát
- 9% Zsír
A piskótához
-
440g tojás554 kcal
-
20g vaníliás cukor77 kcal
-
160g cukor619 kcal
-
25g rumaroma0 kcal
-
25g vaníliaaroma0 kcal
-
12g sütőpor6 kcal
-
68 kcal
-
45g puncs pudingpor171 kcal
-
50g étcsokoládé273 kcal
-
135g finomliszt491 kcal
-
10g tej6 kcal
-
250g gesztenyemassza448 kcal
A krémhez
-
343 kcal
-
13g rumaroma0 kcal
-
50g étcsokoládé273 kcal
-
40g cukor155 kcal
-
46 kcal
-
500g tej280 kcal
A díszítéshez
-
30g vaj215 kcal
-
50g étcsokoládé273 kcal
-
250g gesztenyemassza448 kcal
-
350g meggybefőtt252 kcal
Összesen
4998
kcal
- 8% Fehérje
- 59% Szénhidrát
- 9% Zsír
A piskótához
-
17g tojás21 kcal
-
0.8g vaníliás cukor3 kcal
-
6.2g cukor24 kcal
-
1g rumaroma0 kcal
-
1g vaníliaaroma0 kcal
-
0.5g sütőpor0 kcal
-
1.2g cukrozatlan kakaópor3 kcal
-
1.7g puncs pudingpor7 kcal
-
1.9g étcsokoládé11 kcal
-
5.2g finomliszt19 kcal
-
0.4g tej0 kcal
-
9.6g gesztenyemassza17 kcal
A krémhez
-
3.5g csokoládés pudingpor13 kcal
-
0.5g rumaroma0 kcal
-
1.9g étcsokoládé11 kcal
-
1.5g cukor6 kcal
-
0.8g cukrozatlan kakaópor2 kcal
-
19.3g tej11 kcal
A díszítéshez
-
1.2g vaj8 kcal
-
1.9g étcsokoládé11 kcal
-
9.6g gesztenyemassza17 kcal
-
13.5g meggybefőtt10 kcal
Összesen
194
kcal
- 8% Fehérje
- 59% Szénhidrát
- 9% Zsír
- 24% Víz
TOP ásványi anyagok
-
Foszfor
-
Kálcium
-
Nátrium
-
Magnézium
-
Szelén
TOP vitaminok
-
Kolin:
-
E vitamin:
-
Niacin - B3 vitamin:
-
Riboflavin - B2 vitamin:
-
Lut-zea
Fehérje
-
Összesen 8.8 g
Zsír
-
Összesen 11 g
-
Telített zsírsav 5 g
-
Egyszeresen telítetlen zsírsav: 3 g
-
Többszörösen telítetlen zsírsav 1 g
-
Koleszterin 126 mg
Ásványi anyagok
-
Összesen 605.9 g
-
Cink 1 mg
-
Szelén 15 mg
-
Kálcium 155 mg
-
Vas 2 mg
-
Magnézium 46 mg
-
Foszfor 234 mg
-
Nátrium 152 mg
-
Réz 0 mg
-
Mangán 0 mg
Szénhidrátok
-
Összesen 69.8 g
-
Cukor 26 mg
-
Élelmi rost 3 mg
VÍZ
-
Összesen 27.5 g
Vitaminok
-
Összesen 0
-
A vitamin (RAE): 69 micro
-
B6 vitamin: 0 mg
-
B12 Vitamin: 0 micro
-
E vitamin: 0 mg
-
C vitamin: 0 mg
-
D vitamin: 26 micro
-
K vitamin: 1 micro
-
Tiamin - B1 vitamin: 0 mg
-
Riboflavin - B2 vitamin: 0 mg
-
Niacin - B3 vitamin: 0 mg
-
Pantoténsav - B5 vitamin: 0 mg
-
Folsav - B9-vitamin: 19 micro
-
Kolin: 97 mg
-
Retinol - A vitamin: 68 micro
-
α-karotin 1 micro
-
β-karotin 7 micro
-
β-crypt 3 micro
-
Likopin 0 micro
-
Lut-zea 170 micro
Összesen
417
kcal
- 8% Fehérje
- 59% Szénhidrát
- 9% Zsír
- 24% Víz
TOP ásványi anyagok
-
Foszfor
-
Kálcium
-
Nátrium
-
Magnézium
-
Szelén
TOP vitaminok
-
Kolin:
-
E vitamin:
-
Niacin - B3 vitamin:
-
Riboflavin - B2 vitamin:
-
Lut-zea
Fehérje
-
Összesen 105.6 g
Zsír
-
Összesen 131.5 g
-
Telített zsírsav 64 g
-
Egyszeresen telítetlen zsírsav: 38 g
-
Többszörösen telítetlen zsírsav 11 g
-
Koleszterin 1517 mg
Ásványi anyagok
-
Összesen 7271.2 g
-
Cink 12 mg
-
Szelén 182 mg
-
Kálcium 1862 mg
-
Vas 29 mg
-
Magnézium 554 mg
-
Foszfor 2803 mg
-
Nátrium 1819 mg
-
Réz 4 mg
-
Mangán 5 mg
Szénhidrátok
-
Összesen 837.5 g
-
Cukor 315 mg
-
Élelmi rost 34 mg
VÍZ
-
Összesen 330.5 g
Vitaminok
-
Összesen 0
-
A vitamin (RAE): 828 micro
-
B6 vitamin: 1 mg
-
B12 Vitamin: 4 micro
-
E vitamin: 6 mg
-
C vitamin: 0 mg
-
D vitamin: 318 micro
-
K vitamin: 17 micro
-
Tiamin - B1 vitamin: 0 mg
-
Riboflavin - B2 vitamin: 2 mg
-
Niacin - B3 vitamin: 4 mg
-
Pantoténsav - B5 vitamin: 0 mg
-
Folsav - B9-vitamin: 234 micro
-
Kolin: 1164 mg
-
Retinol - A vitamin: 821 micro
-
α-karotin 11 micro
-
β-karotin 86 micro
-
β-crypt 36 micro
-
Likopin 0 micro
-
Lut-zea 2037 micro
Összesen
4998
kcal
- 8% Fehérje
- 59% Szénhidrát
- 9% Zsír
- 24% Víz
TOP ásványi anyagok
-
Foszfor
-
Kálcium
-
Nátrium
-
Magnézium
-
Szelén
TOP vitaminok
-
Kolin:
-
E vitamin:
-
Niacin - B3 vitamin:
-
Riboflavin - B2 vitamin:
-
Lut-zea
Fehérje
-
Összesen 4.1 g
Zsír
-
Összesen 5.1 g
-
Telített zsírsav 2 g
-
Egyszeresen telítetlen zsírsav: 1 g
-
Többszörösen telítetlen zsírsav 0 g
-
Koleszterin 58 mg
Ásványi anyagok
-
Összesen 280.3 g
-
Cink 0 mg
-
Szelén 7 mg
-
Kálcium 72 mg
-
Vas 1 mg
-
Magnézium 21 mg
-
Foszfor 108 mg
-
Nátrium 70 mg
-
Réz 0 mg
-
Mangán 0 mg
Szénhidrátok
-
Összesen 32.3 g
-
Cukor 12 mg
-
Élelmi rost 1 mg
VÍZ
-
Összesen 12.7 g
Vitaminok
-
Összesen 0
-
A vitamin (RAE): 32 micro
-
B6 vitamin: 0 mg
-
B12 Vitamin: 0 micro
-
E vitamin: 0 mg
-
C vitamin: 0 mg
-
D vitamin: 12 micro
-
K vitamin: 1 micro
-
Tiamin - B1 vitamin: 0 mg
-
Riboflavin - B2 vitamin: 0 mg
-
Niacin - B3 vitamin: 0 mg
-
Pantoténsav - B5 vitamin: 0 mg
-
Folsav - B9-vitamin: 9 micro
-
Kolin: 45 mg
-
Retinol - A vitamin: 32 micro
-
α-karotin 0 micro
-
β-karotin 3 micro
-
β-crypt 1 micro
-
Likopin 0 micro
-
Lut-zea 79 micro
Összesen
194
kcal
Hozzávalók
A piskótához
-
8 db tojás
-
2 csomag vaníliás cukor
-
16 ek cukor
-
25 ml rumaroma
-
25 ml vaníliaaroma
-
1 csomag sütőpor
-
3 ek cukrozatlan kakaópor
-
1 tasak puncs pudingpor
-
5 dkg étcsokoládé
-
1 ek tej
-
250 g gesztenyemassza
A krémhez
-
2 tasak csokoládés pudingpor
-
5 dkg étcsokoládé
-
4 ek cukor
-
2 ek cukrozatlan kakaópor
-
0.5 l tej
A díszítéshez
-
5 dkg étcsokoládé
-
250 g gesztenyemassza
-
350 g meggybefőtt
Elkészítés
A piskótához
- A piskótát márványosra készítetjük el, csak hogy szebb legyen, nem muszáj persze, lehet csak csokisra készíteni.
- A tojásfehérjéket a vaníliás cukrokkal kemény habbá verjük.
- A tojássárgákat két tálba egyenlően elosztjuk, és 8-8 ek cukorral őket is habossá mixeljük, és külön-külön az egyiket rumaromával, a másikat vanília aromával ízesítjük.
- A rumosba teszünk kakaóport, olvasztunk hozzá fél tábla csokit, és elkeverjük.
- A vaníliásba öntünk egy tasak puncspudingot, ettől szép rózsaszín lesz.
- A rumos-csokis masszához adjunk 5 ek lisztet és fél tasak sütőport, a puncsoshoz elég 4 ek liszt + 1 ek tej.Homogénné keverjük külön-külön.
- A gesztenyepürét (legalább 1 órával sütögetés előtt vegyük ki a mélyhűtőből) megfelezzük, s mindkét masszába elkeverjük mixerrel.
- Majd a tojáshabot is egyelően szétosztjuk a masszákba, s óvatosan beleforgatjuk.
- Előveszünk egy sütőlapot vagy tepsit, sütőpapírral béleljük, s váltogatva öntünk a masszákból, picit fakanállal lehet belekeverni, egyenletesen elolszlatjuk. (Marad a masszákból!)Nekem két és fél sütet lett.
- 5 percet nagylángon, 5-10 percet kislángol sül, majd kivételkor sütőpapírral együtt benedvesített konyharuhába csavarjuk a sütit. (Egyenként az összes sütetet.)
- Most elkészítjük a krémet. Fél liter tejet kimérünk, s ennek is a felét felrakjuk melegedni, a másik felébe megkevergetjük a hozzávalókat. (2 tasak csokipuding, fél dióaroma, 4 ek cukor, ebbe is olvasztunk külön fél tábla étcsokit, 2 ek kakaópor). Csomómentesre kevergetjük, majd hozzáöntjük a meleg tejhez, s folyamatos kavargatás közben besűrűsödésig melegítjük.
- Kicsavargatjuk a piskótákat, s szétosztlatjuk rajtuk a pudingot.
- A megybefőtt meggyeit lecsöpögtetjük, és a pudingra szétszórjuk.
- A gesztenyepüré felét kis szeletekre vágjuk, s ebből szórunk a pudingokra.
- Összecsavarjuk a tekercseket.
- Picike vajat fél tábla étcsokival megolvasztunk, összekeverjük, és sütőecsettel bevonjuk csokimázzal a tekercseket.
- Reszelünk rájuk gesztenyepürét, és a tetejét is díszítjük meggyekkel. Jó étvágyat! :)
- Sütés hőfoka: 180 °C
- Sütés módja: hőlégkeveréses
- Sütés ideje: 15 perc
- Elkészítettem: 1 alkalommal
- Receptkönyvben: 31
- Tegnapi nézettség: 0
- 7 napos nézettség: 2
- Össznézettség: 6461
- Feltöltés dátuma: 2011. október 16.
Receptjellemzők
-
- fogás:
-
- konyha:
-
- nehézség:
-
- elkészítési idő:
-
- szakács elkészítette:
-
- vegetáriánus:
NS
17513 recept
Franciaország kedvelt karácsonyi desszertje. :) Nálunk szülinapi, meglepi sütike volt. Készítés menete képekkel bővítve itt: http://www.habcsok.eoldal.hu/cikkek/sutott--amde-dermedo-sutik/gesztenyes-fatorzs.html