r
Nosalty Logó

Gesztenyés-aszalt szilvás töltött pulykacomb

cukrot taratalmaz laktózt tartalmaz glutént tartalmaz tejet tartalmaz tojást tartalmaz
Nosalty
Gesztenyés-aszalt szilvás töltött pulykacomb
adag
Előkészítés
perc
Sütés
perc
Összesen
perc
Sütés hőfoka
200 °C
  • 8% Fehérje
  • 15% Szénhidrát
  • 5% Zsír

Töltelék

Hús

Köret

Összesen 812 kcal
  • 8% Fehérje
  • 15% Szénhidrát
  • 5% Zsír

Töltelék

Hús

Köret

Összesen 3241 kcal
  • 8% Fehérje
  • 15% Szénhidrát
  • 5% Zsír

Töltelék

Hús

Köret

Összesen 113 kcal
  • 8% Fehérje
  • 15% Szénhidrát
  • 5% Zsír
  • 73% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Foszfor
  • Nátrium
  • Kálcium
  • Magnézium
  • Szelén

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • C vitamin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • β-karotin
  • α-karotin

Fehérje

  • Összesen
    47.2 g

Zsír

  • Összesen
    26.8 g
  • Telített zsírsav
    11 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    8 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    5 g
  • Koleszterin
    219 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    1215.6 g
  • Cink
    8 mg
  • Szelén
    62 mg
  • Kálcium
    184 mg
  • Vas
    7 mg
  • Magnézium
    109 mg
  • Foszfor
    515 mg
  • Nátrium
    328 mg
  • Réz
    1 mg
  • Mangán
    2 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    87.2 g
  • Cukor
    44 mg
  • Élelmi rost
    8 mg

VÍZ

  • Összesen
    434.6 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    765 micro
  • B6 vitamin:
    1 mg
  • B12 Vitamin:
    1 micro
  • E vitamin:
    1 mg
  • C vitamin:
    33 mg
  • D vitamin:
    10 micro
  • K vitamin:
    23 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    0 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    1 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    9 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    71 micro
  • Kolin:
    62 mg
  • Retinol - A vitamin:
    105 micro
  • α-karotin
    2637 micro
  • β-karotin
    6582 micro
  • β-crypt
    25 micro
  • Likopin
    1 micro
  • Lut-zea
    314 micro
Összesen 812 kcal
  • 8% Fehérje
  • 15% Szénhidrát
  • 5% Zsír
  • 73% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Foszfor
  • Nátrium
  • Kálcium
  • Magnézium
  • Szelén

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • C vitamin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • β-karotin
  • α-karotin

Fehérje

  • Összesen
    188.9 g

Zsír

  • Összesen
    107.1 g
  • Telített zsírsav
    45 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    31 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    19 g
  • Koleszterin
    877 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    4862.3 g
  • Cink
    32 mg
  • Szelén
    250 mg
  • Kálcium
    738 mg
  • Vas
    28 mg
  • Magnézium
    437 mg
  • Foszfor
    2058 mg
  • Nátrium
    1311 mg
  • Réz
    2 mg
  • Mangán
    7 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    348.9 g
  • Cukor
    177 mg
  • Élelmi rost
    34 mg

VÍZ

  • Összesen
    1738.6 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    3059 micro
  • B6 vitamin:
    5 mg
  • B12 Vitamin:
    4 micro
  • E vitamin:
    5 mg
  • C vitamin:
    131 mg
  • D vitamin:
    40 micro
  • K vitamin:
    92 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    2 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    5 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    36 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    283 micro
  • Kolin:
    247 mg
  • Retinol - A vitamin:
    421 micro
  • α-karotin
    10550 micro
  • β-karotin
    26327 micro
  • β-crypt
    100 micro
  • Likopin
    3 micro
  • Lut-zea
    1255 micro
Összesen 3241 kcal
  • 8% Fehérje
  • 15% Szénhidrát
  • 5% Zsír
  • 73% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Foszfor
  • Nátrium
  • Kálcium
  • Magnézium
  • Szelén

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • C vitamin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • β-karotin
  • α-karotin

Fehérje

  • Összesen
    6.7 g

Zsír

  • Összesen
    3.8 g
  • Telített zsírsav
    2 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    1 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    1 g
  • Koleszterin
    31 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    172.1 g
  • Cink
    1 mg
  • Szelén
    9 mg
  • Kálcium
    26 mg
  • Vas
    1 mg
  • Magnézium
    15 mg
  • Foszfor
    73 mg
  • Nátrium
    46 mg
  • Réz
    0 mg
  • Mangán
    0 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    12.4 g
  • Cukor
    6 mg
  • Élelmi rost
    1 mg

VÍZ

  • Összesen
    61.5 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    108 micro
  • B6 vitamin:
    0 mg
  • B12 Vitamin:
    0 micro
  • E vitamin:
    0 mg
  • C vitamin:
    5 mg
  • D vitamin:
    1 micro
  • K vitamin:
    3 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    0 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    0 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    1 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    10 micro
  • Kolin:
    9 mg
  • Retinol - A vitamin:
    15 micro
  • α-karotin
    373 micro
  • β-karotin
    932 micro
  • β-crypt
    4 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    44 micro
Összesen 113 kcal
  • Nosalty kipróbálta

Hozzávalók

Töltelék

Hús

Köret

Elkészítés

Töltelék

  1. Egy közepes méretű tálban összekeverjük a gesztenyemasszát, a tojást, a zsemlemorzsát, és az előzetesen vörösborba áztatott aszalt szilvát.
  2. Fűszerezzük ízlés szerint a sóval, egy csipet őrölt szegfűborssal és szegfűszeggel. Összekeverjük egy spatula segítségével, majd habzsákba töltjük.

Hús

  1. A pulykacombokat megtisztítjuk, kiinazzuk, majd a bőrét a kezünkkel elválasztjuk a húsától, úgy, hogy az ne szakadjon szét.
  2. A gesztenyés masszát a habzsák segítségével a pulyka bőre alá töltjük, majd ügyesen eloszlatjuk, hogy mindenhova elengedő jusson.
  3. A combokat egy nagy hőálló tálba rakjuk, mindkét oldalát sózzuk és szegfűborsozzuk. Ezután a bőrét vastagon bekenjük vajjal és jól nyakon öntjük a vörösborral. Ezután egy ecset segítségével szétoszlatjuk rajta a juharszirupot.
  4. A combok tetejét megszórjuk pár szál kakukkfűvel, majd lefedve másfél órára az előmelegített 200°-os sütőbe rakjuk.

Köret

  1. A pulykákat másfél óra után kivesszük a sütőből, mellérakjuk a megpucolt és felszelt burgonyát, almát és répát.
  2. A köretet sózzuk, borsozzuk, majd a húsokkal együtt azokat is megkenjük juharsziruppal.
  3. Mehet rájuk pár szál kakukkfű és irány vissza az eredeti hőfokon tartott sütőbe 1,5 órára.
  4. Amikor a comb már jól átsült kivesszük, és még melegen, szeletelve a köretre fektetve tálaljuk.
  • Sütés hőfoka: 200 °C
  • Sütés módja: hőlégkeveréses
  • Sütés ideje: 180 perc
  • Elkészítettem: 1 alkalommal
  • Receptkönyvben: 24
  • Tegnapi nézettség: 0
  • 7 napos nézettség: 16
  • Össznézettség: 1223
  • Feltöltés dátuma: 2021. december 14.

Receptkategóriák

Receptjellemzők

El tudjátok képzelni az ünnepeket pulyka nélkül? Mi sem! Épp ezért hoztunk nektek egy klasszikus, mégis pompás fogást. A pulyka bőre alá gesztenyét és aszalt szilvát töltöttünk, mellé zöldséges-almás köretet raktunk, hogy aztán az egészet meglocsoljuk juharsziruppal és megszórjuk kakukkfűvel. Egyszerű, de nagyszerű!

Hozzávalók

Töltelék

Hús

Köret

Címlapról ajánljuk

További cikkek

Top Receptek

Hagyományos édes fánk

Életem első fánkját még lánykoromban készítettem. Kemény lett és száraz. Ezután évek teltek el és eszembe sem jutott, hogy újra nekiálljak. A kisfiam nagy fánkrajongó. Mondjuk is a ...