r
Nosalty Logó

Gesztenyés-aszalt szilvás csirkebatyuk

cukrot taratalmaz laktózt tartalmaz glutént tartalmaz tejet tartalmaz tojásmentes
Hagymafaló
Gesztenyés-aszalt szilvás csirkebatyuk
adag
Előkészítés
perc
Sütés
perc
Összesen
perc
Sütés hőfoka
180 °C
  • 13% Fehérje
  • 16% Szénhidrát
  • 10% Zsír

batyu

szósz

Összesen 484 kcal
  • 13% Fehérje
  • 16% Szénhidrát
  • 10% Zsír

batyu

szósz

Összesen 2902 kcal
  • 13% Fehérje
  • 16% Szénhidrát
  • 10% Zsír

batyu

szósz

Összesen 189 kcal
  • 13% Fehérje
  • 16% Szénhidrát
  • 10% Zsír
  • 61% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Foszfor
  • Magnézium
  • Nátrium
  • Kálcium
  • Szelén

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • C vitamin:
  • B6 vitamin:
  • E vitamin:

Fehérje

  • Összesen
    29.7 g

Zsír

  • Összesen
    22.4 g
  • Telített zsírsav
    6 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    5 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    9 g
  • Koleszterin
    101 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    515.5 g
  • Cink
    1 mg
  • Szelén
    28 mg
  • Kálcium
    39 mg
  • Vas
    1 mg
  • Magnézium
    69 mg
  • Foszfor
    322 mg
  • Nátrium
    54 mg
  • Réz
    0 mg
  • Mangán
    1 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    36.9 g
  • Cukor
    12 mg
  • Élelmi rost
    3 mg

VÍZ

  • Összesen
    137.2 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    76 micro
  • B6 vitamin:
    1 mg
  • B12 Vitamin:
    0 micro
  • E vitamin:
    1 mg
  • C vitamin:
    6 mg
  • D vitamin:
    2 micro
  • K vitamin:
    11 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    0 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    0 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    11 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    32 micro
  • Kolin:
    105 mg
  • Retinol - A vitamin:
    66 micro
  • α-karotin
    10 micro
  • β-karotin
    91 micro
  • β-crypt
    40 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    47 micro
Összesen 484 kcal
  • 13% Fehérje
  • 16% Szénhidrát
  • 10% Zsír
  • 61% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Foszfor
  • Magnézium
  • Nátrium
  • Kálcium
  • Szelén

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • C vitamin:
  • B6 vitamin:
  • E vitamin:

Fehérje

  • Összesen
    178 g

Zsír

  • Összesen
    134.2 g
  • Telített zsírsav
    38 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    29 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    53 g
  • Koleszterin
    607 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    3092.9 g
  • Cink
    9 mg
  • Szelén
    167 mg
  • Kálcium
    234 mg
  • Vas
    7 mg
  • Magnézium
    415 mg
  • Foszfor
    1930 mg
  • Nátrium
    325 mg
  • Réz
    2 mg
  • Mangán
    4 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    221.2 g
  • Cukor
    71 mg
  • Élelmi rost
    15 mg

VÍZ

  • Összesen
    822.9 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    454 micro
  • B6 vitamin:
    6 mg
  • B12 Vitamin:
    2 micro
  • E vitamin:
    6 mg
  • C vitamin:
    37 mg
  • D vitamin:
    14 micro
  • K vitamin:
    68 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    1 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    2 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    68 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    194 micro
  • Kolin:
    630 mg
  • Retinol - A vitamin:
    396 micro
  • α-karotin
    62 micro
  • β-karotin
    547 micro
  • β-crypt
    241 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    284 micro
Összesen 2902 kcal
  • 13% Fehérje
  • 16% Szénhidrát
  • 10% Zsír
  • 61% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Foszfor
  • Magnézium
  • Nátrium
  • Kálcium
  • Szelén

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • C vitamin:
  • B6 vitamin:
  • E vitamin:

Fehérje

  • Összesen
    11.6 g

Zsír

  • Összesen
    8.7 g
  • Telített zsírsav
    2 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    2 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    3 g
  • Koleszterin
    40 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    201.3 g
  • Cink
    1 mg
  • Szelén
    11 mg
  • Kálcium
    15 mg
  • Vas
    0 mg
  • Magnézium
    27 mg
  • Foszfor
    126 mg
  • Nátrium
    21 mg
  • Réz
    0 mg
  • Mangán
    0 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    14.4 g
  • Cukor
    5 mg
  • Élelmi rost
    1 mg

VÍZ

  • Összesen
    53.6 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    30 micro
  • B6 vitamin:
    0 mg
  • B12 Vitamin:
    0 micro
  • E vitamin:
    0 mg
  • C vitamin:
    2 mg
  • D vitamin:
    1 micro
  • K vitamin:
    4 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    0 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    0 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    4 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    13 micro
  • Kolin:
    41 mg
  • Retinol - A vitamin:
    26 micro
  • α-karotin
    4 micro
  • β-karotin
    36 micro
  • β-crypt
    16 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    18 micro
Összesen 189 kcal

Hozzávalók

batyu

szósz

Elkészítés

batyu

  1. A mellekből nyitott szeleteket vágunk, enyhén kiklopfoljuk. Mindkét felüket enyhén sózzuk, borsozzuk.
  2. Egy tálban a vajat a mikróban a gesztenyemasszára olvasztjuk, azt összetörjük, sóval, borssal, kakukkfűvel, zúzott fokhagymával elkeverjük.
  3. A szilvákat 1 dl borba tesszük, forralásig hevítjük. A borból annyit a masszához öntünk, hogy sűrű, krémes állagú legyen. Egy púpos evőkanálnyit félreteszünk belőle, a többit hat egyenlő részre osztjuk.
  4. A mellek egyik oldalát vastagon bekenjük a masszával, a közepükre 2-2 szem szilvát helyezünk. A melleket négy irányból felhajtogatjuk, a túros buktához hasonló módon. Ahol szükséges, kevés masszával leragasztjuk a húst, hogy ne nyíljon szét. A tepsi alját kizsírozzuk, a batyukat belehelyezzük oly módon, hogy a hajtások felfelé álljanak. Tetejüket a darált dióval megszórjuk.
  5. A félretett masszából 6 körömnyi gombócot gyúrunk, egyik oldalukat enyhén meglapítjuk, tetejüket felcsippentjük. Ezeket a mini gesztenyéket a batyuk tetejének közepére helyezzük. A felforralt vörösborral óvatosan meglocsoljuk a húsokat, hogy ne nagyon mossa le róluk a diót (ne csak alá öntsük!).
  6. A tepsit alufóliával lefedjük, kis légzőnyílásokat szúrunk rajta, majd előmelegített sütőben 1-1.5 órán át pároljuk. Ezt követően még 10-15 percig pirítjuk őket.
  7. A sütési idő végeztével a batyukat kiszedjük egy tálra, a lesült részt a narancslével és kevés vízzel alapos kevergetéssel feloldjuk, majd egy kisebb lábosba öntjük. Fél dl vörösbort öntünk hozzá, sózzuk, borsozzuk, illetve mézet keverünk hozzá. Kicsit forraljuk, amíg az alkohol elpárolog belőle, majd egy csapott evőkanál liszttel besűrítjük. Tovább forraljuk, amíg el nem éri a kellő sűrűséget.
  8. A batyukat a sűrű szósszal tálaljuk.
  • Sütés hőfoka: 180 °C
  • Sütés ideje: 100 perc
  • Elkészítettem: 2 alkalommal
  • Receptkönyvben: 12
  • Tegnapi nézettség: 0
  • 7 napos nézettség: 2
  • Össznézettség: 1158
  • Feltöltés dátuma: 2015. február 17.

Ajánló

Köretként pirított krumpli, sült répa és marinált paprika illik hozzá. Narancskarikákkal díszítve még jobban mutat.

Receptkategóriák

Receptjellemzők

Gesztenyés-aszalt szilvás csirkebatyuk
Hagymafaló 5 recept

Idén karácsonykor én láttam vendégül a családot, és ez nagy kihívás volt. Szerettem volna mindenkit elkápráztatni, és az oldalon nézelődve leltem rá a Gesztenyés-aszalt szilvás pulykamell receptjére, ami egy tejszínes ragu. Ez adta az ihletet a batyukhoz.

Hozzávalók

batyu

szósz

Címlapról ajánljuk

További cikkek

Top Receptek

Hagyományos édes fánk

Életem első fánkját még lánykoromban készítettem. Kemény lett és száraz. Ezután évek teltek el és eszembe sem jutott, hogy újra nekiálljak. A kisfiam nagy fánkrajongó. Mondjuk is a ...