Gesztenyehabos máktorta liszt nélkül
cukrot taratalmaz
laktózt tartalmaz
gluténmentes
tejet tartalmaz
tojást tartalmaz
Csibedina
adag
Előkészítés
perc
Sütés
perc
Összesen
perc
Sütés hőfoka
160 °C
- 4% Fehérje
- 26% Szénhidrát
- 21% Zsír
A tésztához
-
25g vaj179 kcal
-
19g cukor73 kcal
-
5 kcal
-
41g tojás52 kcal
-
0g sütőpor0 kcal
-
15g mák79 kcal
-
10g dió65 kcal
-
0g fahéj0 kcal
A töltelékhez
-
63g gesztenyemassza112 kcal
-
25g gesztenye49 kcal
-
38g habtejszín110 kcal
-
1g rum3 kcal
A díszítéshez
-
25g habtejszín73 kcal
-
37 kcal
Összesen
837
kcal
- 4% Fehérje
- 26% Szénhidrát
- 21% Zsír
A tésztához
-
200g vaj1434 kcal
-
150g cukor581 kcal
-
10g vaníliás cukor39 kcal
-
330g tojás415 kcal
-
2g sütőpor1 kcal
-
120g mák630 kcal
-
80g dió523 kcal
-
0g fahéj0 kcal
A töltelékhez
-
500g gesztenyemassza895 kcal
-
200g gesztenye392 kcal
-
300g habtejszín876 kcal
-
10g rum23 kcal
A díszítéshez
-
200g habtejszín584 kcal
-
410g őszibarack konzerv295 kcal
Összesen
6688
kcal
- 4% Fehérje
- 26% Szénhidrát
- 21% Zsír
A tésztához
-
8g vaj57 kcal
-
6g cukor23 kcal
-
0.4g vaníliás cukor2 kcal
-
13.1g tojás17 kcal
-
0.1g sütőpor0 kcal
-
4.8g mák25 kcal
-
3.2g dió21 kcal
-
0g fahéj0 kcal
A töltelékhez
-
19.9g gesztenyemassza36 kcal
-
8g gesztenye16 kcal
-
11.9g habtejszín35 kcal
-
0.4g rum1 kcal
A díszítéshez
-
8g habtejszín23 kcal
-
16.3g őszibarack konzerv12 kcal
Összesen
268
kcal
- 4% Fehérje
- 26% Szénhidrát
- 21% Zsír
- 48% Víz
TOP ásványi anyagok
-
Foszfor
-
Kálcium
-
Nátrium
-
Magnézium
-
Szelén
TOP vitaminok
-
Kolin:
-
C vitamin:
-
E vitamin:
-
Niacin - B3 vitamin:
-
A vitamin (RAE):
Fehérje
-
Összesen 12.3 g
Zsír
-
Összesen 56.8 g
-
Telített zsírsav 27 g
-
Egyszeresen telítetlen zsírsav: 15 g
-
Többszörösen telítetlen zsírsav 11 g
-
Koleszterin 258 mg
Ásványi anyagok
-
Összesen 853.4 g
-
Cink 2 mg
-
Szelén 14 mg
-
Kálcium 320 mg
-
Vas 3 mg
-
Magnézium 87 mg
-
Foszfor 322 mg
-
Nátrium 103 mg
-
Réz 1 mg
-
Mangán 1 mg
Szénhidrátok
-
Összesen 71.4 g
-
Cukor 30 mg
-
Élelmi rost 4 mg
VÍZ
-
Összesen 127.8 g
Vitaminok
-
Összesen 0
-
A vitamin (RAE): 420 micro
-
B6 vitamin: 0 mg
-
B12 Vitamin: 0 micro
-
E vitamin: 2 mg
-
C vitamin: 11 mg
-
D vitamin: 44 micro
-
K vitamin: 5 micro
-
Tiamin - B1 vitamin: 0 mg
-
Riboflavin - B2 vitamin: 0 mg
-
Niacin - B3 vitamin: 1 mg
-
Pantoténsav - B5 vitamin: 0 mg
-
Folsav - B9-vitamin: 62 micro
-
Kolin: 129 mg
-
Retinol - A vitamin: 397 micro
-
α-karotin 0 micro
-
β-karotin 249 micro
-
β-crypt 47 micro
-
Likopin 0 micro
-
Lut-zea 200 micro
Összesen
837
kcal
- 4% Fehérje
- 26% Szénhidrát
- 21% Zsír
- 48% Víz
TOP ásványi anyagok
-
Foszfor
-
Kálcium
-
Nátrium
-
Magnézium
-
Szelén
TOP vitaminok
-
Kolin:
-
C vitamin:
-
E vitamin:
-
Niacin - B3 vitamin:
-
A vitamin (RAE):
Fehérje
-
Összesen 98.2 g
Zsír
-
Összesen 454.7 g
-
Telített zsírsav 218 g
-
Egyszeresen telítetlen zsírsav: 118 g
-
Többszörösen telítetlen zsírsav 89 g
-
Koleszterin 2065 mg
Ásványi anyagok
-
Összesen 6826.9 g
-
Cink 19 mg
-
Szelén 115 mg
-
Kálcium 2559 mg
-
Vas 23 mg
-
Magnézium 698 mg
-
Foszfor 2573 mg
-
Nátrium 825 mg
-
Réz 5 mg
-
Mangán 12 mg
Szénhidrátok
-
Összesen 571.1 g
-
Cukor 241 mg
-
Élelmi rost 34 mg
VÍZ
-
Összesen 1022.7 g
Vitaminok
-
Összesen 0
-
A vitamin (RAE): 3358 micro
-
B6 vitamin: 2 mg
-
B12 Vitamin: 4 micro
-
E vitamin: 20 mg
-
C vitamin: 89 mg
-
D vitamin: 353 micro
-
K vitamin: 40 micro
-
Tiamin - B1 vitamin: 2 mg
-
Riboflavin - B2 vitamin: 2 mg
-
Niacin - B3 vitamin: 7 mg
-
Pantoténsav - B5 vitamin: 0 mg
-
Folsav - B9-vitamin: 492 micro
-
Kolin: 1032 mg
-
Retinol - A vitamin: 3177 micro
-
α-karotin 0 micro
-
β-karotin 1991 micro
-
β-crypt 375 micro
-
Likopin 0 micro
-
Lut-zea 1603 micro
Összesen
6688
kcal
- 4% Fehérje
- 26% Szénhidrát
- 21% Zsír
- 48% Víz
TOP ásványi anyagok
-
Foszfor
-
Kálcium
-
Nátrium
-
Magnézium
-
Szelén
TOP vitaminok
-
Kolin:
-
C vitamin:
-
E vitamin:
-
Niacin - B3 vitamin:
-
A vitamin (RAE):
Fehérje
-
Összesen 3.9 g
Zsír
-
Összesen 18.1 g
-
Telített zsírsav 9 g
-
Egyszeresen telítetlen zsírsav: 5 g
-
Többszörösen telítetlen zsírsav 4 g
-
Koleszterin 82 mg
Ásványi anyagok
-
Összesen 271.8 g
-
Cink 1 mg
-
Szelén 5 mg
-
Kálcium 102 mg
-
Vas 1 mg
-
Magnézium 28 mg
-
Foszfor 102 mg
-
Nátrium 33 mg
-
Réz 0 mg
-
Mangán 0 mg
Szénhidrátok
-
Összesen 22.7 g
-
Cukor 10 mg
-
Élelmi rost 1 mg
VÍZ
-
Összesen 40.7 g
Vitaminok
-
Összesen 0
-
A vitamin (RAE): 134 micro
-
B6 vitamin: 0 mg
-
B12 Vitamin: 0 micro
-
E vitamin: 1 mg
-
C vitamin: 4 mg
-
D vitamin: 14 micro
-
K vitamin: 2 micro
-
Tiamin - B1 vitamin: 0 mg
-
Riboflavin - B2 vitamin: 0 mg
-
Niacin - B3 vitamin: 0 mg
-
Pantoténsav - B5 vitamin: 0 mg
-
Folsav - B9-vitamin: 20 micro
-
Kolin: 41 mg
-
Retinol - A vitamin: 126 micro
-
α-karotin 0 micro
-
β-karotin 79 micro
-
β-crypt 15 micro
-
Likopin 0 micro
-
Lut-zea 64 micro
Összesen
268
kcal
Hozzávalók
A tésztához
A töltelékhez
-
50 dkg gesztenyemassza
A díszítéshez
-
2 dl habtejszín
-
410 g őszibarack konzerv
Elkészítés
A tésztához
- A tojások fehérjét és sárgáját szétválasztjuk.
- A sárgáját habosra keverjük a vajjal, a cukorral, a vaníliás cukorral.
- A fehérjét kemény habbá verjük.
- A darált diót, mákot és a fahéjat a sárgájához keverjük, majd a felvert habbal összedolgozzuk.
- Kivajazott, lisztezett formában (26 cm-es kapcsos tortaforma) 160°C-on kb. 30 perc alatt megsütjük
- Elészítjük a krémet: a gesztenyemasszát és az áttört főtt csemegegesztenyét összedolgozzuk a rummal és a felvert habtejszínnel.
- Kihűlés után kettévágjuk és megtöltjük az előzetesen elkészített krémmel úgy, hogy a tetejére és oldalára is maradjon (ezeket elég vékonyan bekenni).
- A torta tetejét őszibarack szeletekkel és tejszínhabbal dúsan megdíszítjük.
- Sütés hőfoka: 160 °C
- Sütés módja: alul-felül sütés
- Tepsi mérete: 26
- Sütés ideje: 30 perc
- Elkészítettem: 6 alkalommal
- Receptkönyvben: 59
- Tegnapi nézettség: 0
- 7 napos nézettség: 4
- Össznézettség: 6895
- Feltöltés dátuma: 2012. december 29.
Ajánló
Ebből a mennyiségből nem fogunk túl magas tortát kapni, amennyiben 2-nél több felé szeretnénk vágni és tölteni a tortát, a hozzávalók arányát annak megfelelően növelni kell. :-)
Receptjellemzők
-
- fogás:
-
- konyha:
-
- nehézség:
-
- elkészítési idő:
-
- szakács elkészítette:
-
- költség egy főre:
-
- vegetáriánus:
-
- alkalom:
-
- Speciális étrendek:
Csibedina
70 recept
2010 Karácsonyán készítettük először ezt a tortát, és azóta is rendszerint visszatér az ünnepi asztalokra. A gesztenye, a barack és a liszt nélküli, magvas kevert tészta remek, nem mindennapi ízhatást nyújt.