r
Nosalty Logó

Gesztenyehabos máktorta liszt nélkül

cukrot taratalmaz laktózt tartalmaz gluténmentes tejet tartalmaz tojást tartalmaz
Csibedina
Gesztenyehabos máktorta liszt nélkül
adag
Előkészítés
perc
Sütés
perc
Összesen
perc
Sütés hőfoka
160 °C
  • 4% Fehérje
  • 26% Szénhidrát
  • 21% Zsír

A tésztához

A töltelékhez

A díszítéshez

Összesen 837 kcal
  • 4% Fehérje
  • 26% Szénhidrát
  • 21% Zsír

A tésztához

A töltelékhez

A díszítéshez

Összesen 6688 kcal
  • 4% Fehérje
  • 26% Szénhidrát
  • 21% Zsír

A tésztához

A töltelékhez

A díszítéshez

Összesen 268 kcal
  • 4% Fehérje
  • 26% Szénhidrát
  • 21% Zsír
  • 48% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Foszfor
  • Kálcium
  • Nátrium
  • Magnézium
  • Szelén

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • C vitamin:
  • E vitamin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • A vitamin (RAE):

Fehérje

  • Összesen
    12.3 g

Zsír

  • Összesen
    56.8 g
  • Telített zsírsav
    27 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    15 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    11 g
  • Koleszterin
    258 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    853.4 g
  • Cink
    2 mg
  • Szelén
    14 mg
  • Kálcium
    320 mg
  • Vas
    3 mg
  • Magnézium
    87 mg
  • Foszfor
    322 mg
  • Nátrium
    103 mg
  • Réz
    1 mg
  • Mangán
    1 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    71.4 g
  • Cukor
    30 mg
  • Élelmi rost
    4 mg

VÍZ

  • Összesen
    127.8 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    420 micro
  • B6 vitamin:
    0 mg
  • B12 Vitamin:
    0 micro
  • E vitamin:
    2 mg
  • C vitamin:
    11 mg
  • D vitamin:
    44 micro
  • K vitamin:
    5 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    0 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    0 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    1 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    62 micro
  • Kolin:
    129 mg
  • Retinol - A vitamin:
    397 micro
  • α-karotin
    0 micro
  • β-karotin
    249 micro
  • β-crypt
    47 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    200 micro
Összesen 837 kcal
  • 4% Fehérje
  • 26% Szénhidrát
  • 21% Zsír
  • 48% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Foszfor
  • Kálcium
  • Nátrium
  • Magnézium
  • Szelén

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • C vitamin:
  • E vitamin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • A vitamin (RAE):

Fehérje

  • Összesen
    98.2 g

Zsír

  • Összesen
    454.7 g
  • Telített zsírsav
    218 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    118 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    89 g
  • Koleszterin
    2065 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    6826.9 g
  • Cink
    19 mg
  • Szelén
    115 mg
  • Kálcium
    2559 mg
  • Vas
    23 mg
  • Magnézium
    698 mg
  • Foszfor
    2573 mg
  • Nátrium
    825 mg
  • Réz
    5 mg
  • Mangán
    12 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    571.1 g
  • Cukor
    241 mg
  • Élelmi rost
    34 mg

VÍZ

  • Összesen
    1022.7 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    3358 micro
  • B6 vitamin:
    2 mg
  • B12 Vitamin:
    4 micro
  • E vitamin:
    20 mg
  • C vitamin:
    89 mg
  • D vitamin:
    353 micro
  • K vitamin:
    40 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    2 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    2 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    7 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    492 micro
  • Kolin:
    1032 mg
  • Retinol - A vitamin:
    3177 micro
  • α-karotin
    0 micro
  • β-karotin
    1991 micro
  • β-crypt
    375 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    1603 micro
Összesen 6688 kcal
  • 4% Fehérje
  • 26% Szénhidrát
  • 21% Zsír
  • 48% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Foszfor
  • Kálcium
  • Nátrium
  • Magnézium
  • Szelén

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • C vitamin:
  • E vitamin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • A vitamin (RAE):

Fehérje

  • Összesen
    3.9 g

Zsír

  • Összesen
    18.1 g
  • Telített zsírsav
    9 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    5 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    4 g
  • Koleszterin
    82 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    271.8 g
  • Cink
    1 mg
  • Szelén
    5 mg
  • Kálcium
    102 mg
  • Vas
    1 mg
  • Magnézium
    28 mg
  • Foszfor
    102 mg
  • Nátrium
    33 mg
  • Réz
    0 mg
  • Mangán
    0 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    22.7 g
  • Cukor
    10 mg
  • Élelmi rost
    1 mg

VÍZ

  • Összesen
    40.7 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    134 micro
  • B6 vitamin:
    0 mg
  • B12 Vitamin:
    0 micro
  • E vitamin:
    1 mg
  • C vitamin:
    4 mg
  • D vitamin:
    14 micro
  • K vitamin:
    2 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    0 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    0 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    0 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    20 micro
  • Kolin:
    41 mg
  • Retinol - A vitamin:
    126 micro
  • α-karotin
    0 micro
  • β-karotin
    79 micro
  • β-crypt
    15 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    64 micro
Összesen 268 kcal

Hozzávalók

A tésztához

A töltelékhez

A díszítéshez

Elkészítés

A tésztához

  1. A tojások fehérjét és sárgáját szétválasztjuk.
  2. A sárgáját habosra keverjük a vajjal, a cukorral, a vaníliás cukorral.
  3. A fehérjét kemény habbá verjük.
  4. A darált diót, mákot és a fahéjat a sárgájához keverjük, majd a felvert habbal összedolgozzuk.
  5. Kivajazott, lisztezett formában (26 cm-es kapcsos tortaforma) 160°C-on kb. 30 perc alatt megsütjük
  6. Elészítjük a krémet: a gesztenyemasszát és az áttört főtt csemegegesztenyét összedolgozzuk a rummal és a felvert habtejszínnel.
  7. Kihűlés után kettévágjuk és megtöltjük az előzetesen elkészített krémmel úgy, hogy a tetejére és oldalára is maradjon (ezeket elég vékonyan bekenni).
  8. A torta tetejét őszibarack szeletekkel és tejszínhabbal dúsan megdíszítjük.
  • Sütés hőfoka: 160 °C
  • Sütés módja: alul-felül sütés
  • Tepsi mérete: 26
  • Sütés ideje: 30 perc
  • Elkészítettem: 6 alkalommal
  • Receptkönyvben: 59
  • Tegnapi nézettség: 0
  • 7 napos nézettség: 4
  • Össznézettség: 6895
  • Feltöltés dátuma: 2012. december 29.

Ajánló

Ebből a mennyiségből nem fogunk túl magas tortát kapni, amennyiben 2-nél több felé szeretnénk vágni és tölteni a tortát, a hozzávalók arányát annak megfelelően növelni kell. :-)

Receptkategóriák

Receptjellemzők

Felhasználó képe
Csibedina 70 recept

2010 Karácsonyán készítettük először ezt a tortát, és azóta is rendszerint visszatér az ünnepi asztalokra. A gesztenye, a barack és a liszt nélküli, magvas kevert tészta remek, nem mindennapi ízhatást nyújt.

Hozzávalók

A tésztához

A töltelékhez

A díszítéshez

Címlapról ajánljuk

További cikkek

Top Receptek

Hagyományos édes fánk

Életem első fánkját még lánykoromban készítettem. Kemény lett és száraz. Ezután évek teltek el és eszembe sem jutott, hogy újra nekiálljak. A kisfiam nagy fánkrajongó. Mondjuk is a ...