r
Nosalty Logó

Gesztenyehabos máktorta liszt nélkül

0,0

0 ÉRTÉKELÉS

Értékelés indításához kérjük lépj be!

Bevált ez a recept?

Kíváncsiak vagyunk a véleményedre!

Értékelési útmutató
5 • Egyszerűen imádom, tökéletes lett!
4 • Másodszorra lett az igazi.
3 • Hát...
2 • Vannak gondok.
1 • Soha többet!
Csibedina
Gesztenyehabos máktorta liszt nélkül
adag
Idő
perc
Költség
megfizethető
Nehézség
közepes

Hozzávalók

A tésztához

A töltelékhez

A díszítéshez

837
Kalória
12.3g
Fehérje
71.4g
Szénhidrátok
56.8g
Zsír
127.8g
Víz
258.2g
Koleszterin
4.2g
Rost
30.2g
Cukor
  • 4% Fehérje
  • 26% Szénhidrát
  • 21% Zsír

A tésztához

A töltelékhez

A díszítéshez

Összesen 837 kcal
  • 4% Fehérje
  • 26% Szénhidrát
  • 21% Zsír

A tésztához

A töltelékhez

A díszítéshez

Összesen 6688 kcal
  • 4% Fehérje
  • 26% Szénhidrát
  • 21% Zsír

A tésztához

A töltelékhez

A díszítéshez

Összesen 268 kcal
  • 4% Fehérje
  • 26% Szénhidrát
  • 21% Zsír
  • 48% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Foszfor
  • Kálcium
  • Nátrium
  • Magnézium
  • Szelén

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • C vitamin:
  • E vitamin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • A vitamin (RAE):

Fehérje

  • Összesen
    12.3 g

Zsír

  • Összesen
    56.8 g
  • Telített zsírsav
    27 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    15 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    11 g
  • Koleszterin
    258 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    853.4 g
  • Cink
    2 mg
  • Szelén
    14 mg
  • Kálcium
    320 mg
  • Vas
    3 mg
  • Magnézium
    87 mg
  • Foszfor
    322 mg
  • Nátrium
    103 mg
  • Réz
    1 mg
  • Mangán
    1 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    71.4 g
  • Cukor
    30 mg
  • Élelmi rost
    4 mg

Víz

  • Összesen
    127.8 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    420 micro
  • B6 vitamin:
    0 mg
  • B12 Vitamin:
    0 micro
  • E vitamin:
    2 mg
  • C vitamin:
    11 mg
  • D vitamin:
    44 micro
  • K vitamin:
    5 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    0 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    0 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    1 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    62 micro
  • Kolin:
    129 mg
  • Retinol - A vitamin:
    397 micro
  • α-karotin
    0 micro
  • β-karotin
    249 micro
  • β-crypt
    47 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    200 micro
Összesen 837 kcal
  • 4% Fehérje
  • 26% Szénhidrát
  • 21% Zsír
  • 48% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Foszfor
  • Kálcium
  • Nátrium
  • Magnézium
  • Szelén

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • C vitamin:
  • E vitamin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • A vitamin (RAE):

Fehérje

  • Összesen
    98.2 g

Zsír

  • Összesen
    454.7 g
  • Telített zsírsav
    218 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    118 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    89 g
  • Koleszterin
    2065 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    6826.9 g
  • Cink
    19 mg
  • Szelén
    115 mg
  • Kálcium
    2559 mg
  • Vas
    23 mg
  • Magnézium
    698 mg
  • Foszfor
    2573 mg
  • Nátrium
    825 mg
  • Réz
    5 mg
  • Mangán
    12 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    571.1 g
  • Cukor
    241 mg
  • Élelmi rost
    34 mg

Víz

  • Összesen
    1022.7 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    3358 micro
  • B6 vitamin:
    2 mg
  • B12 Vitamin:
    4 micro
  • E vitamin:
    20 mg
  • C vitamin:
    89 mg
  • D vitamin:
    353 micro
  • K vitamin:
    40 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    2 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    2 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    7 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    492 micro
  • Kolin:
    1032 mg
  • Retinol - A vitamin:
    3177 micro
  • α-karotin
    0 micro
  • β-karotin
    1991 micro
  • β-crypt
    375 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    1603 micro
Összesen 6688 kcal
  • 4% Fehérje
  • 26% Szénhidrát
  • 21% Zsír
  • 48% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Foszfor
  • Kálcium
  • Nátrium
  • Magnézium
  • Szelén

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • C vitamin:
  • E vitamin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • A vitamin (RAE):

Fehérje

  • Összesen
    3.9 g

Zsír

  • Összesen
    18.1 g
  • Telített zsírsav
    9 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    5 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    4 g
  • Koleszterin
    82 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    271.8 g
  • Cink
    1 mg
  • Szelén
    5 mg
  • Kálcium
    102 mg
  • Vas
    1 mg
  • Magnézium
    28 mg
  • Foszfor
    102 mg
  • Nátrium
    33 mg
  • Réz
    0 mg
  • Mangán
    0 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    22.7 g
  • Cukor
    10 mg
  • Élelmi rost
    1 mg

Víz

  • Összesen
    40.7 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    134 micro
  • B6 vitamin:
    0 mg
  • B12 Vitamin:
    0 micro
  • E vitamin:
    1 mg
  • C vitamin:
    4 mg
  • D vitamin:
    14 micro
  • K vitamin:
    2 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    0 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    0 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    0 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    20 micro
  • Kolin:
    41 mg
  • Retinol - A vitamin:
    126 micro
  • α-karotin
    0 micro
  • β-karotin
    79 micro
  • β-crypt
    15 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    64 micro
Összesen 268 kcal

Elkészítés

A tésztához

  1. A tojások fehérjét és sárgáját szétválasztjuk.
  2. A sárgáját habosra keverjük a vajjal, a cukorral, a vaníliás cukorral.
  3. A fehérjét kemény habbá verjük.
  4. A darált diót, mákot és a fahéjat a sárgájához keverjük, majd a felvert habbal összedolgozzuk.
  5. Kivajazott, lisztezett formában (26 cm-es kapcsos tortaforma) 160°C-on kb. 30 perc alatt megsütjük
  6. Elészítjük a krémet: a gesztenyemasszát és az áttört főtt csemegegesztenyét összedolgozzuk a rummal és a felvert habtejszínnel.
  7. Kihűlés után kettévágjuk és megtöltjük az előzetesen elkészített krémmel úgy, hogy a tetejére és oldalára is maradjon (ezeket elég vékonyan bekenni).
  8. A torta tetejét őszibarack szeletekkel és tejszínhabbal dúsan megdíszítjük.

Recept infó

  • Előkészítés ideje: 30 perc
  • Sütés ideje: 30 perc
  • Sütés hőfoka: 160 °C
  • Sütés módja: alul-felül sütés
  • Tepsi mérete: 26

2010 Karácsonyán készítettük először ezt a tortát, és azóta is rendszerint visszatér az ünnepi asztalokra. A gesztenye, a barack és a liszt nélküli, magvas kevert tészta remek, nem mindennapi ízhatást nyújt.

Elmentem a receptkönyvembe

Elmentem a receptkönyvembe

Receptkönyvbe mentéshez kérjük lépj be!
Kinyomtatom
Jegyzetet írok

Jegyzet

Jegyzetíráshoz kérjük lépj be!
Elküldöm e-mailben
Megcsináltam

Bevált ez a recept? Kíváncsiak vagyunk a véleményedre!

Értékelés indításához kérjük lépj be!

Bevált ez a recept?

Kíváncsiak vagyunk a véleményedre!

Értékelési útmutató
5 • Egyszerűen imádom, tökéletes lett!
4 • Másodszorra lett az igazi.
3 • Hát...
2 • Vannak gondok.
1 • Soha többet!

Hozzászólások (0)

További receptek

Cukormentes sajttorta

A sajttorta az egyik legnépszerűbb édesség a világon, melynek rengeteg különböző fajtája és elkészítési módja ismert. Mi most a legegyszerűbb, sütés nélküli verziót ...

Nosalty

Címlapról ajánljuk

Top Receptek

Hoppá!

Recept beküldéséhez be kell jelentkezned!