r
Nosalty Logó

Gerslis bableves

cukormentes laktózmentes glutént tartalmaz tejmentes tojásmentes
Glaser
Gerslis bableves
adag
Előkészítés
perc
Főzés
perc
Összesen
perc
  • 13% Fehérje
  • 45% Szénhidrát
  • 6% Zsír
Összesen 667 kcal
  • 13% Fehérje
  • 45% Szénhidrát
  • 6% Zsír
Összesen 2670 kcal
  • 13% Fehérje
  • 45% Szénhidrát
  • 6% Zsír
Összesen 132 kcal
  • 13% Fehérje
  • 45% Szénhidrát
  • 6% Zsír
  • 36% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Nátrium
  • Foszfor
  • Kálcium
  • Magnézium
  • Szelén

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • C vitamin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • β-karotin
  • α-karotin

Fehérje

  • Összesen
    31.1 g

Zsír

  • Összesen
    13.1 g
  • Telített zsírsav
    3 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    3 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    1 g
  • Koleszterin
    11 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    2034.1 g
  • Cink
    5 mg
  • Szelén
    32 mg
  • Kálcium
    278 mg
  • Vas
    12 mg
  • Magnézium
    238 mg
  • Foszfor
    434 mg
  • Nátrium
    1032 mg
  • Réz
    1 mg
  • Mangán
    3 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    105 g
  • Cukor
    5 mg
  • Élelmi rost
    25 mg

VÍZ

  • Összesen
    83 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    302 micro
  • B6 vitamin:
    1 mg
  • B12 Vitamin:
    0 micro
  • E vitamin:
    1 mg
  • C vitamin:
    4 mg
  • D vitamin:
    0 micro
  • K vitamin:
    19 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    1 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    0 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    3 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    417 micro
  • Kolin:
    91 mg
  • Retinol - A vitamin:
    0 micro
  • α-karotin
    1238 micro
  • β-karotin
    3004 micro
  • β-crypt
    0 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    222 micro
Összesen 667 kcal
  • 13% Fehérje
  • 45% Szénhidrát
  • 6% Zsír
  • 36% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Nátrium
  • Foszfor
  • Kálcium
  • Magnézium
  • Szelén

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • C vitamin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • β-karotin
  • α-karotin

Fehérje

  • Összesen
    124.4 g

Zsír

  • Összesen
    52.3 g
  • Telített zsírsav
    14 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    12 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    4 g
  • Koleszterin
    43 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    8136.5 g
  • Cink
    20 mg
  • Szelén
    127 mg
  • Kálcium
    1112 mg
  • Vas
    48 mg
  • Magnézium
    951 mg
  • Foszfor
    1737 mg
  • Nátrium
    4127 mg
  • Réz
    5 mg
  • Mangán
    10 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    419.9 g
  • Cukor
    21 mg
  • Élelmi rost
    99 mg

VÍZ

  • Összesen
    332.1 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    1207 micro
  • B6 vitamin:
    2 mg
  • B12 Vitamin:
    0 micro
  • E vitamin:
    4 mg
  • C vitamin:
    17 mg
  • D vitamin:
    0 micro
  • K vitamin:
    76 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    2 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    1 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    13 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    1666 micro
  • Kolin:
    362 mg
  • Retinol - A vitamin:
    0 micro
  • α-karotin
    4951 micro
  • β-karotin
    12017 micro
  • β-crypt
    0 micro
  • Likopin
    1 micro
  • Lut-zea
    889 micro
Összesen 2670 kcal
  • 13% Fehérje
  • 45% Szénhidrát
  • 6% Zsír
  • 36% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Nátrium
  • Foszfor
  • Kálcium
  • Magnézium
  • Szelén

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • C vitamin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • β-karotin
  • α-karotin

Fehérje

  • Összesen
    6.2 g

Zsír

  • Összesen
    2.6 g
  • Telített zsírsav
    1 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    1 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    0 g
  • Koleszterin
    2 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    405.6 g
  • Cink
    1 mg
  • Szelén
    6 mg
  • Kálcium
    55 mg
  • Vas
    2 mg
  • Magnézium
    47 mg
  • Foszfor
    87 mg
  • Nátrium
    206 mg
  • Réz
    0 mg
  • Mangán
    1 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    20.9 g
  • Cukor
    1 mg
  • Élelmi rost
    5 mg

VÍZ

  • Összesen
    16.6 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    60 micro
  • B6 vitamin:
    0 mg
  • B12 Vitamin:
    0 micro
  • E vitamin:
    0 mg
  • C vitamin:
    1 mg
  • D vitamin:
    0 micro
  • K vitamin:
    4 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    0 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    0 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    1 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    83 micro
  • Kolin:
    18 mg
  • Retinol - A vitamin:
    0 micro
  • α-karotin
    247 micro
  • β-karotin
    599 micro
  • β-crypt
    0 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    44 micro
Összesen 132 kcal

Hozzávalók

Elkészítés

  1. A gerslit éjszakára hideg vízbe áztatjuk.
  2. A szalonnát kockákra vágjuk. A hagymát meghámozzuk, apróra vágjuk. A sárgarépát és zellerszárat megtisztítjuk, mossuk, a sárgarépát kockákra, a zellerszárat szeletekre vágjuk. A babkonzervet szűrőbe öntjük, hideg vízzel lemossuk, hagyjuk szűrődni.
  3. Az olajat egy edényben felforrósítjuk, rászórjuk a szalonnát, kb. 3-4 perc alatt ropogósra sütjük. Hozzáadjuk a hagymát, sárgarépát, zellert, és további 2-3 percig dinszteljük.
  4. Hozzáadjuk a leszűrt gerslit. Felöntjük a levessel. Sóval, borssal ízesítjük. Felfőzzük, és lefedve kb. 30 percig főzzük, majd hozzáadjuk a babot, és további 5 percig főzzük.
  5. Levesszük, kb. 5 percet hagyjuk állni, majd ízlés szerint apróra vágott, friss rozmaringgal megszórva, és kevés olívaolajjal meglocsolva tálaljuk.
  • Elkészítettem: 1 alkalommal
  • Receptkönyvben: 79
  • Tegnapi nézettség: 1
  • 7 napos nézettség: 14
  • Össznézettség: 4966
  • Feltöltés dátuma: 2017. március 22.

Receptkategóriák

Receptjellemzők

Egy finom, laktató leves. A pancetta helyett elkészíthetjük hasalja szalonnával is.

Hozzávalók

Címlapról ajánljuk