r
Nosalty Logó

Gerslis bableves

cukormentes laktózmentes glutént tartalmaz tejmentes tojásmentes
Glaser
Gerslis bableves
adag
Előkészítés
perc
Főzés
perc
Összesen
perc
  • 13% Fehérje
  • 45% Szénhidrát
  • 6% Zsír
Összesen 667 kcal
  • 13% Fehérje
  • 45% Szénhidrát
  • 6% Zsír
Összesen 2670 kcal
  • 13% Fehérje
  • 45% Szénhidrát
  • 6% Zsír
Összesen 132 kcal
  • 13% Fehérje
  • 45% Szénhidrát
  • 6% Zsír
  • 36% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Nátrium
  • Foszfor
  • Kálcium
  • Magnézium
  • Szelén

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • C vitamin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • β-karotin
  • α-karotin

Fehérje

  • Összesen
    31.1 g

Zsír

  • Összesen
    13.1 g
  • Telített zsírsav
    3 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    3 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    1 g
  • Koleszterin
    11 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    2034.1 g
  • Cink
    5 mg
  • Szelén
    32 mg
  • Kálcium
    278 mg
  • Vas
    12 mg
  • Magnézium
    238 mg
  • Foszfor
    434 mg
  • Nátrium
    1032 mg
  • Réz
    1 mg
  • Mangán
    3 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    105 g
  • Cukor
    5 mg
  • Élelmi rost
    25 mg

VÍZ

  • Összesen
    83 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    302 micro
  • B6 vitamin:
    1 mg
  • B12 Vitamin:
    0 micro
  • E vitamin:
    1 mg
  • C vitamin:
    4 mg
  • D vitamin:
    0 micro
  • K vitamin:
    19 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    1 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    0 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    3 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    417 micro
  • Kolin:
    91 mg
  • Retinol - A vitamin:
    0 micro
  • α-karotin
    1238 micro
  • β-karotin
    3004 micro
  • β-crypt
    0 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    222 micro
Összesen 667 kcal
  • 13% Fehérje
  • 45% Szénhidrát
  • 6% Zsír
  • 36% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Nátrium
  • Foszfor
  • Kálcium
  • Magnézium
  • Szelén

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • C vitamin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • β-karotin
  • α-karotin

Fehérje

  • Összesen
    124.4 g

Zsír

  • Összesen
    52.3 g
  • Telített zsírsav
    14 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    12 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    4 g
  • Koleszterin
    43 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    8136.5 g
  • Cink
    20 mg
  • Szelén
    127 mg
  • Kálcium
    1112 mg
  • Vas
    48 mg
  • Magnézium
    951 mg
  • Foszfor
    1737 mg
  • Nátrium
    4127 mg
  • Réz
    5 mg
  • Mangán
    10 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    419.9 g
  • Cukor
    21 mg
  • Élelmi rost
    99 mg

VÍZ

  • Összesen
    332.1 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    1207 micro
  • B6 vitamin:
    2 mg
  • B12 Vitamin:
    0 micro
  • E vitamin:
    4 mg
  • C vitamin:
    17 mg
  • D vitamin:
    0 micro
  • K vitamin:
    76 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    2 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    1 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    13 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    1666 micro
  • Kolin:
    362 mg
  • Retinol - A vitamin:
    0 micro
  • α-karotin
    4951 micro
  • β-karotin
    12017 micro
  • β-crypt
    0 micro
  • Likopin
    1 micro
  • Lut-zea
    889 micro
Összesen 2670 kcal
  • 13% Fehérje
  • 45% Szénhidrát
  • 6% Zsír
  • 36% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Nátrium
  • Foszfor
  • Kálcium
  • Magnézium
  • Szelén

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • C vitamin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • β-karotin
  • α-karotin

Fehérje

  • Összesen
    6.2 g

Zsír

  • Összesen
    2.6 g
  • Telített zsírsav
    1 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    1 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    0 g
  • Koleszterin
    2 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    405.6 g
  • Cink
    1 mg
  • Szelén
    6 mg
  • Kálcium
    55 mg
  • Vas
    2 mg
  • Magnézium
    47 mg
  • Foszfor
    87 mg
  • Nátrium
    206 mg
  • Réz
    0 mg
  • Mangán
    1 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    20.9 g
  • Cukor
    1 mg
  • Élelmi rost
    5 mg

VÍZ

  • Összesen
    16.6 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    60 micro
  • B6 vitamin:
    0 mg
  • B12 Vitamin:
    0 micro
  • E vitamin:
    0 mg
  • C vitamin:
    1 mg
  • D vitamin:
    0 micro
  • K vitamin:
    4 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    0 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    0 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    1 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    83 micro
  • Kolin:
    18 mg
  • Retinol - A vitamin:
    0 micro
  • α-karotin
    247 micro
  • β-karotin
    599 micro
  • β-crypt
    0 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    44 micro
Összesen 132 kcal

Hozzávalók

Elkészítés

  1. A gerslit éjszakára hideg vízbe áztatjuk.
  2. A szalonnát kockákra vágjuk. A hagymát meghámozzuk, apróra vágjuk. A sárgarépát és zellerszárat megtisztítjuk, mossuk, a sárgarépát kockákra, a zellerszárat szeletekre vágjuk. A babkonzervet szűrőbe öntjük, hideg vízzel lemossuk, hagyjuk szűrődni.
  3. Az olajat egy edényben felforrósítjuk, rászórjuk a szalonnát, kb. 3-4 perc alatt ropogósra sütjük. Hozzáadjuk a hagymát, sárgarépát, zellert, és további 2-3 percig dinszteljük.
  4. Hozzáadjuk a leszűrt gerslit. Felöntjük a levessel. Sóval, borssal ízesítjük. Felfőzzük, és lefedve kb. 30 percig főzzük, majd hozzáadjuk a babot, és további 5 percig főzzük.
  5. Levesszük, kb. 5 percet hagyjuk állni, majd ízlés szerint apróra vágott, friss rozmaringgal megszórva, és kevés olívaolajjal meglocsolva tálaljuk.
  • Elkészítettem: 1 alkalommal
  • Receptkönyvben: 79
  • Tegnapi nézettség: 1
  • 7 napos nézettség: 5
  • Össznézettség: 5036
  • Feltöltés dátuma: 2017. március 22.

Receptkategóriák

Receptjellemzők

Egy finom, laktató leves. A pancetta helyett elkészíthetjük hasalja szalonnával is.

Hozzávalók

Címlapról ajánljuk

További cikkek

Top Receptek

Hagyományos édes fánk

Életem első fánkját még lánykoromban készítettem. Kemény lett és száraz. Ezután évek teltek el és eszembe sem jutott, hogy újra nekiálljak. A kisfiam nagy fánkrajongó. Mondjuk is a ...