Gerbeaud zserbója
cukrot taratalmaz
laktózt tartalmaz
glutént tartalmaz
tejet tartalmaz
tojást tartalmaz
dorcus89
adag
Előkészítés
perc
Sütés
perc
Összesen
perc
Sütés hőfoka
160 °C
- 6% Fehérje
- 55% Szénhidrát
- 25% Zsír
A tésztához
-
50g finomliszt182 kcal
-
25g vaj179 kcal
-
8g tej5 kcal
-
1g élesztő1 kcal
-
4g rum10 kcal
-
8g cukor32 kcal
-
3g tojássárgája11 kcal
-
0 kcal
-
0g só0 kcal
A töltelékhez
A tetejére
-
2g tojássárgája5 kcal
-
15g étcsokoládé82 kcal
Összesen
915
kcal
- 6% Fehérje
- 55% Szénhidrát
- 25% Zsír
A tésztához
-
600g finomliszt2184 kcal
-
300g vaj2151 kcal
-
100g tej56 kcal
-
15g élesztő16 kcal
-
50g rum116 kcal
-
100g cukor387 kcal
-
40g tojássárgája129 kcal
-
0 kcal
-
0g só0 kcal
A töltelékhez
-
400g dió2616 kcal
-
400g sárgabaracklekvár1112 kcal
-
300g cukor1161 kcal
A tetejére
-
20g tojássárgája64 kcal
-
180g étcsokoládé983 kcal
Összesen
10975
kcal
- 6% Fehérje
- 55% Szénhidrát
- 25% Zsír
A tésztához
-
23.9g finomliszt87 kcal
-
12g vaj86 kcal
-
4g tej2 kcal
-
0.6g élesztő1 kcal
-
2g rum5 kcal
-
4g cukor15 kcal
-
1.6g tojássárgája5 kcal
-
0 kcal
-
0g só0 kcal
A töltelékhez
A tetejére
-
0.8g tojássárgája3 kcal
-
7.2g étcsokoládé39 kcal
Összesen
437
kcal
- 6% Fehérje
- 55% Szénhidrát
- 25% Zsír
- 14% Víz
TOP ásványi anyagok
-
Foszfor
-
Magnézium
-
Kálcium
-
Nátrium
-
Szelén
TOP vitaminok
-
Kolin:
-
C vitamin:
-
Niacin - B3 vitamin:
-
E vitamin:
-
B6 vitamin:
Fehérje
-
Összesen 12.5 g
Zsír
-
Összesen 48.7 g
-
Telített zsírsav 18 g
-
Egyszeresen telítetlen zsírsav: 11 g
-
Többszörösen telítetlen zsírsav 17 g
-
Koleszterin 109 mg
Ásványi anyagok
-
Összesen 481.8 g
-
Cink 2 mg
-
Szelén 23 mg
-
Kálcium 78 mg
-
Vas 3 mg
-
Magnézium 88 mg
-
Foszfor 236 mg
-
Nátrium 49 mg
-
Réz 1 mg
-
Mangán 2 mg
Szénhidrátok
-
Összesen 108.9 g
-
Cukor 58 mg
-
Élelmi rost 5 mg
VÍZ
-
Összesen 27.9 g
Vitaminok
-
Összesen 0
-
A vitamin (RAE): 191 micro
-
B6 vitamin: 0 mg
-
B12 Vitamin: 0 micro
-
E vitamin: 1 mg
-
C vitamin: 3 mg
-
D vitamin: 11 micro
-
K vitamin: 4 micro
-
Tiamin - B1 vitamin: 0 mg
-
Riboflavin - B2 vitamin: 0 mg
-
Niacin - B3 vitamin: 1 mg
-
Pantoténsav - B5 vitamin: 0 mg
-
Folsav - B9-vitamin: 67 micro
-
Kolin: 68 mg
-
Retinol - A vitamin: 186 micro
-
α-karotin 3 micro
-
β-karotin 52 micro
-
β-crypt 2 micro
-
Likopin 0 micro
-
Lut-zea 71 micro
Összesen
915
kcal
- 6% Fehérje
- 55% Szénhidrát
- 25% Zsír
- 14% Víz
TOP ásványi anyagok
-
Foszfor
-
Magnézium
-
Kálcium
-
Nátrium
-
Szelén
TOP vitaminok
-
Kolin:
-
C vitamin:
-
Niacin - B3 vitamin:
-
E vitamin:
-
B6 vitamin:
Fehérje
-
Összesen 149.5 g
Zsír
-
Összesen 584.8 g
-
Telített zsírsav 217 g
-
Egyszeresen telítetlen zsírsav: 131 g
-
Többszörösen telítetlen zsírsav 205 g
-
Koleszterin 1310 mg
Ásványi anyagok
-
Összesen 5782.1 g
-
Cink 24 mg
-
Szelén 277 mg
-
Kálcium 933 mg
-
Vas 38 mg
-
Magnézium 1058 mg
-
Foszfor 2838 mg
-
Nátrium 586 mg
-
Réz 10 mg
-
Mangán 21 mg
Szénhidrátok
-
Összesen 1307.2 g
-
Cukor 696 mg
-
Élelmi rost 61 mg
VÍZ
-
Összesen 335.1 g
Vitaminok
-
Összesen 0
-
A vitamin (RAE): 2288 micro
-
B6 vitamin: 3 mg
-
B12 Vitamin: 2 micro
-
E vitamin: 13 mg
-
C vitamin: 40 mg
-
D vitamin: 131 micro
-
K vitamin: 49 micro
-
Tiamin - B1 vitamin: 3 mg
-
Riboflavin - B2 vitamin: 2 mg
-
Niacin - B3 vitamin: 15 mg
-
Pantoténsav - B5 vitamin: 0 mg
-
Folsav - B9-vitamin: 806 micro
-
Kolin: 813 mg
-
Retinol - A vitamin: 2236 micro
-
α-karotin 35 micro
-
β-karotin 622 micro
-
β-crypt 22 micro
-
Likopin 0 micro
-
Lut-zea 856 micro
Összesen
10975
kcal
- 6% Fehérje
- 55% Szénhidrát
- 25% Zsír
- 14% Víz
TOP ásványi anyagok
-
Foszfor
-
Magnézium
-
Kálcium
-
Nátrium
-
Szelén
TOP vitaminok
-
Kolin:
-
C vitamin:
-
Niacin - B3 vitamin:
-
E vitamin:
-
B6 vitamin:
Fehérje
-
Összesen 6 g
Zsír
-
Összesen 23.3 g
-
Telített zsírsav 9 g
-
Egyszeresen telítetlen zsírsav: 5 g
-
Többszörösen telítetlen zsírsav 8 g
-
Koleszterin 52 mg
Ásványi anyagok
-
Összesen 230.7 g
-
Cink 1 mg
-
Szelén 11 mg
-
Kálcium 37 mg
-
Vas 1 mg
-
Magnézium 42 mg
-
Foszfor 113 mg
-
Nátrium 23 mg
-
Réz 0 mg
-
Mangán 1 mg
Szénhidrátok
-
Összesen 52.2 g
-
Cukor 28 mg
-
Élelmi rost 2 mg
VÍZ
-
Összesen 13.4 g
Vitaminok
-
Összesen 0
-
A vitamin (RAE): 91 micro
-
B6 vitamin: 0 mg
-
B12 Vitamin: 0 micro
-
E vitamin: 1 mg
-
C vitamin: 2 mg
-
D vitamin: 5 micro
-
K vitamin: 2 micro
-
Tiamin - B1 vitamin: 0 mg
-
Riboflavin - B2 vitamin: 0 mg
-
Niacin - B3 vitamin: 1 mg
-
Pantoténsav - B5 vitamin: 0 mg
-
Folsav - B9-vitamin: 32 micro
-
Kolin: 32 mg
-
Retinol - A vitamin: 89 micro
-
α-karotin 1 micro
-
β-karotin 25 micro
-
β-crypt 1 micro
-
Likopin 0 micro
-
Lut-zea 34 micro
Összesen
437
kcal
Hozzávalók
A tésztához
-
60 dkg finomliszt
-
1 dl tej
-
1.5 dkg élesztő
-
0.5 dl rum
-
10 dkg cukor
-
2 db tojássárgája
-
0.5 kk szódabikarbóna
-
1 csipet só
A töltelékhez
-
40 dkg dió
-
40 dkg sárgabaracklekvár
-
30 dkg cukor
A tetejére
-
1 db tojássárgája
-
18 dkg étcsokoládé
Elkészítés
A tésztához
- A tésztához a lisztet a vajjal elmorzsoljuk. A tejet meglangyosítjuk, és az élesztőt belemorzsoljuk. Ezalatt a rumot is kissé megmelegítjük, majd beleszórjuk a cukrot, és addig keverjük, míg fel nem olvad benne.
- Ezután a rumos cukrot az élesztős tejjel együtt a liszthez öntjük, és a tojások sárgájával, a szódabikarbónával tésztát gyúrunk. Hűtőben 1 órát pihentetjük.
- Ezalatt elkészítjük a tölteléket. A darált diót a lekvárral és a cukorral összekeverjük. A tésztát három részre osztjuk, és gyúródeszkán kinyújtjuk.
- Az egyiket a kivajazott-kilisztezett tepsibe tesszük, majd a diókrém felét rákenjük. Erre jön a második tészta, majd megint diótöltelék, végül a harmadik tésztával zárjuk a süteményt.
- Megkenjük a tojássárgájával, villával megszurkáljuk, és 45 percig pihentetjük. Előmelegített sütőben 160 fokon 45 percig sütjük. Tepsiben hagyjuk kihűlni.
- A csokit kisebb darabokra törjük, és vízgőz felett megolvasztjuk. Tésztára öntjük, elsimítjuk, megvárjuk, míg megdermed, és szeletelhetjük is a süteményt.
- Sütés hőfoka: 160 °C
- Sütés módja: hőlégkeveréses
- Sütés ideje: 45 perc
- Elkészítettem: 5 alkalommal
- Receptkönyvben: 91
- Tegnapi nézettség: 19
- 7 napos nézettség: 134
- Össznézettség: 19975
- Feltöltés dátuma: 2013. január 01.
Receptjellemzők
-
- fogás:
-
- konyha:
-
- nehézség:
-
- elkészítési idő:
-
- szakács elkészítette:
-
- költség egy főre:
-
- maradékból:
-
- vegetáriánus:
-
- alkalom:
dorcus89
81 recept
Príma konyha magazinból idéznék (2004. decemberi szám): "Gerbeaud Emil cukrász és csokoládégyáros 150 éve született Genfben. Franciaországból Kugler Henrik hívására 1884-ben költözött Budapestre, ahol párizsi mintára alakította ki cukrászdáját a mai Vörösmarty téren. A vajkrémes sütemények, a párizsi krémes bonbonok, a konyakos meggy, a macskanyelv, a cukrászda berendezése és a bonbonos díszdobozok is Párizst idézték. Fölkérték a brüsszeli (1898), majd a párizsi (1900) világkiállítás zsűrijébe. Legismertebb kreációja a Gerbeaud szelet, avagy egyszerűen zserbó."