r
Nosalty Logó

Gerbeaud zserbója

cukrot taratalmaz laktózt tartalmaz glutént tartalmaz tejet tartalmaz tojást tartalmaz
dorcus89
Gerbeaud zserbója
adag
Előkészítés
perc
Sütés
perc
Összesen
perc
Sütés hőfoka
160 °C
  • 6% Fehérje
  • 55% Szénhidrát
  • 25% Zsír

A tésztához

A töltelékhez

A tetejére

Összesen 915 kcal
  • 6% Fehérje
  • 55% Szénhidrát
  • 25% Zsír

A tésztához

A töltelékhez

A tetejére

Összesen 10975 kcal
  • 6% Fehérje
  • 55% Szénhidrát
  • 25% Zsír

A tésztához

A töltelékhez

A tetejére

Összesen 437 kcal
  • 6% Fehérje
  • 55% Szénhidrát
  • 25% Zsír
  • 14% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Foszfor
  • Magnézium
  • Kálcium
  • Nátrium
  • Szelén

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • C vitamin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • E vitamin:
  • B6 vitamin:

Fehérje

  • Összesen
    12.5 g

Zsír

  • Összesen
    48.7 g
  • Telített zsírsav
    18 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    11 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    17 g
  • Koleszterin
    109 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    481.8 g
  • Cink
    2 mg
  • Szelén
    23 mg
  • Kálcium
    78 mg
  • Vas
    3 mg
  • Magnézium
    88 mg
  • Foszfor
    236 mg
  • Nátrium
    49 mg
  • Réz
    1 mg
  • Mangán
    2 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    108.9 g
  • Cukor
    58 mg
  • Élelmi rost
    5 mg

VÍZ

  • Összesen
    27.9 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    191 micro
  • B6 vitamin:
    0 mg
  • B12 Vitamin:
    0 micro
  • E vitamin:
    1 mg
  • C vitamin:
    3 mg
  • D vitamin:
    11 micro
  • K vitamin:
    4 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    0 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    0 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    1 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    67 micro
  • Kolin:
    68 mg
  • Retinol - A vitamin:
    186 micro
  • α-karotin
    3 micro
  • β-karotin
    52 micro
  • β-crypt
    2 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    71 micro
Összesen 915 kcal
  • 6% Fehérje
  • 55% Szénhidrát
  • 25% Zsír
  • 14% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Foszfor
  • Magnézium
  • Kálcium
  • Nátrium
  • Szelén

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • C vitamin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • E vitamin:
  • B6 vitamin:

Fehérje

  • Összesen
    149.5 g

Zsír

  • Összesen
    584.8 g
  • Telített zsírsav
    217 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    131 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    205 g
  • Koleszterin
    1310 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    5782.1 g
  • Cink
    24 mg
  • Szelén
    277 mg
  • Kálcium
    933 mg
  • Vas
    38 mg
  • Magnézium
    1058 mg
  • Foszfor
    2838 mg
  • Nátrium
    586 mg
  • Réz
    10 mg
  • Mangán
    21 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    1307.2 g
  • Cukor
    696 mg
  • Élelmi rost
    61 mg

VÍZ

  • Összesen
    335.1 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    2288 micro
  • B6 vitamin:
    3 mg
  • B12 Vitamin:
    2 micro
  • E vitamin:
    13 mg
  • C vitamin:
    40 mg
  • D vitamin:
    131 micro
  • K vitamin:
    49 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    3 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    2 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    15 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    806 micro
  • Kolin:
    813 mg
  • Retinol - A vitamin:
    2236 micro
  • α-karotin
    35 micro
  • β-karotin
    622 micro
  • β-crypt
    22 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    856 micro
Összesen 10975 kcal
  • 6% Fehérje
  • 55% Szénhidrát
  • 25% Zsír
  • 14% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Foszfor
  • Magnézium
  • Kálcium
  • Nátrium
  • Szelén

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • C vitamin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • E vitamin:
  • B6 vitamin:

Fehérje

  • Összesen
    6 g

Zsír

  • Összesen
    23.3 g
  • Telített zsírsav
    9 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    5 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    8 g
  • Koleszterin
    52 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    230.7 g
  • Cink
    1 mg
  • Szelén
    11 mg
  • Kálcium
    37 mg
  • Vas
    1 mg
  • Magnézium
    42 mg
  • Foszfor
    113 mg
  • Nátrium
    23 mg
  • Réz
    0 mg
  • Mangán
    1 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    52.2 g
  • Cukor
    28 mg
  • Élelmi rost
    2 mg

VÍZ

  • Összesen
    13.4 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    91 micro
  • B6 vitamin:
    0 mg
  • B12 Vitamin:
    0 micro
  • E vitamin:
    1 mg
  • C vitamin:
    2 mg
  • D vitamin:
    5 micro
  • K vitamin:
    2 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    0 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    0 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    1 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    32 micro
  • Kolin:
    32 mg
  • Retinol - A vitamin:
    89 micro
  • α-karotin
    1 micro
  • β-karotin
    25 micro
  • β-crypt
    1 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    34 micro
Összesen 437 kcal

Hozzávalók

A tésztához

A töltelékhez

A tetejére

Elkészítés

A tésztához

  1. A tésztához a lisztet a vajjal elmorzsoljuk. A tejet meglangyosítjuk, és az élesztőt belemorzsoljuk. Ezalatt a rumot is kissé megmelegítjük, majd beleszórjuk a cukrot, és addig keverjük, míg fel nem olvad benne.
  2. Ezután a rumos cukrot az élesztős tejjel együtt a liszthez öntjük, és a tojások sárgájával, a szódabikarbónával tésztát gyúrunk. Hűtőben 1 órát pihentetjük.
  3. Ezalatt elkészítjük a tölteléket. A darált diót a lekvárral és a cukorral összekeverjük. A tésztát három részre osztjuk, és gyúródeszkán kinyújtjuk.
  4. Az egyiket a kivajazott-kilisztezett tepsibe tesszük, majd a diókrém felét rákenjük. Erre jön a második tészta, majd megint diótöltelék, végül a harmadik tésztával zárjuk a süteményt.
  5. Megkenjük a tojássárgájával, villával megszurkáljuk, és 45 percig pihentetjük. Előmelegített sütőben 160 fokon 45 percig sütjük. Tepsiben hagyjuk kihűlni.
  6. A csokit kisebb darabokra törjük, és vízgőz felett megolvasztjuk. Tésztára öntjük, elsimítjuk, megvárjuk, míg megdermed, és szeletelhetjük is a süteményt.
  • Sütés hőfoka: 160 °C
  • Sütés módja: hőlégkeveréses
  • Sütés ideje: 45 perc
  • Elkészítettem: 5 alkalommal
  • Receptkönyvben: 91
  • Tegnapi nézettség: 19
  • 7 napos nézettség: 134
  • Össznézettség: 19975
  • Feltöltés dátuma: 2013. január 01.

Receptkategóriák

Receptjellemzők

Gerbeaud zserbója
dorcus89 81 recept

Príma konyha magazinból idéznék (2004. decemberi szám): "Gerbeaud Emil cukrász és csokoládégyáros 150 éve született Genfben. Franciaországból Kugler Henrik hívására 1884-ben költözött Budapestre, ahol párizsi mintára alakította ki cukrászdáját a mai Vörösmarty téren. A vajkrémes sütemények, a párizsi krémes bonbonok, a konyakos meggy, a macskanyelv, a cukrászda berendezése és a bonbonos díszdobozok is Párizst idézték. Fölkérték a brüsszeli (1898), majd a párizsi (1900) világkiállítás zsűrijébe. Legismertebb kreációja a Gerbeaud szelet, avagy egyszerűen zserbó."

Hozzávalók

A tésztához

A töltelékhez

A tetejére

Címlapról ajánljuk

Ismerd meg a bottargát, és azt is elmondjuk, hogy használd...

A bottarga egy különleges gasztronómiai alapanyag, amelyet gyakran neveznek a "tenger aranyának". Azok számára, akik még nem találkoztak vele, a bottarga nem más, mint sózott és szárított halikra, amely különleges ízvilágával azonnal magával ragadja az ínyenceket. Ezt a mediterrán kincset évezredek óta fogyasztják, és ma is nagy becsben tartják a kulináris világban.

Hering András

További cikkek

Top Receptek

Hagyományos édes fánk

Életem első fánkját még lánykoromban készítettem. Kemény lett és száraz. Ezután évek teltek el és eszembe sem jutott, hogy újra nekiálljak. A kisfiam nagy fánkrajongó. Mondjuk is a ...