r
Nosalty Logó

Gerbeaud tortácska

cukrot taratalmaz laktózt tartalmaz glutént tartalmaz tejet tartalmaz tojást tartalmaz
mewick
Gerbeaud tortácska
adag
Előkészítés
perc
Sütés
perc
Összesen
perc
Sütés hőfoka
180 °C
  • 6% Fehérje
  • 45% Szénhidrát
  • 19% Zsír

A tésztához (6 db)

A töltelékhez

A mázhoz

Összesen 476 kcal
  • 6% Fehérje
  • 45% Szénhidrát
  • 19% Zsír

A tésztához (6 db)

A töltelékhez

A mázhoz

Összesen 2858 kcal
  • 6% Fehérje
  • 45% Szénhidrát
  • 19% Zsír

A tésztához (6 db)

A töltelékhez

A mázhoz

Összesen 357 kcal
  • 6% Fehérje
  • 45% Szénhidrát
  • 19% Zsír
  • 30% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Foszfor
  • Kálcium
  • Magnézium
  • Nátrium
  • Szelén

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • C vitamin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • E vitamin:
  • Tiamin - B1 vitamin:

Fehérje

  • Összesen
    8.1 g

Zsír

  • Összesen
    25.1 g
  • Telített zsírsav
    12 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    6 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    6 g
  • Koleszterin
    75 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    305 g
  • Cink
    1 mg
  • Szelén
    16 mg
  • Kálcium
    54 mg
  • Vas
    2 mg
  • Magnézium
    52 mg
  • Foszfor
    151 mg
  • Nátrium
    28 mg
  • Réz
    0 mg
  • Mangán
    1 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    59.1 g
  • Cukor
    27 mg
  • Élelmi rost
    4 mg

VÍZ

  • Összesen
    38.9 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    154 micro
  • B6 vitamin:
    0 mg
  • B12 Vitamin:
    0 micro
  • E vitamin:
    1 mg
  • C vitamin:
    1 mg
  • D vitamin:
    7 micro
  • K vitamin:
    2 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    0 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    0 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    1 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    44 micro
  • Kolin:
    39 mg
  • Retinol - A vitamin:
    152 micro
  • α-karotin
    0 micro
  • β-karotin
    34 micro
  • β-crypt
    1 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    49 micro
Összesen 476 kcal
  • 6% Fehérje
  • 45% Szénhidrát
  • 19% Zsír
  • 30% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Foszfor
  • Kálcium
  • Magnézium
  • Nátrium
  • Szelén

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • C vitamin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • E vitamin:
  • Tiamin - B1 vitamin:

Fehérje

  • Összesen
    48.3 g

Zsír

  • Összesen
    150.8 g
  • Telített zsírsav
    71 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    38 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    34 g
  • Koleszterin
    451 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    1829.7 g
  • Cink
    7 mg
  • Szelén
    96 mg
  • Kálcium
    322 mg
  • Vas
    10 mg
  • Magnézium
    314 mg
  • Foszfor
    906 mg
  • Nátrium
    168 mg
  • Réz
    3 mg
  • Mangán
    5 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    354.7 g
  • Cukor
    162 mg
  • Élelmi rost
    23 mg

VÍZ

  • Összesen
    233.5 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    926 micro
  • B6 vitamin:
    1 mg
  • B12 Vitamin:
    1 micro
  • E vitamin:
    4 mg
  • C vitamin:
    8 mg
  • D vitamin:
    42 micro
  • K vitamin:
    12 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    1 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    1 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    6 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    267 micro
  • Kolin:
    237 mg
  • Retinol - A vitamin:
    910 micro
  • α-karotin
    0 micro
  • β-karotin
    202 micro
  • β-crypt
    4 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    296 micro
Összesen 2858 kcal
  • 6% Fehérje
  • 45% Szénhidrát
  • 19% Zsír
  • 30% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Foszfor
  • Kálcium
  • Magnézium
  • Nátrium
  • Szelén

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • C vitamin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • E vitamin:
  • Tiamin - B1 vitamin:

Fehérje

  • Összesen
    6 g

Zsír

  • Összesen
    18.8 g
  • Telített zsírsav
    9 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    5 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    4 g
  • Koleszterin
    56 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    228.3 g
  • Cink
    1 mg
  • Szelén
    12 mg
  • Kálcium
    40 mg
  • Vas
    1 mg
  • Magnézium
    39 mg
  • Foszfor
    113 mg
  • Nátrium
    21 mg
  • Réz
    0 mg
  • Mangán
    1 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    44.3 g
  • Cukor
    20 mg
  • Élelmi rost
    3 mg

VÍZ

  • Összesen
    29.1 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    116 micro
  • B6 vitamin:
    0 mg
  • B12 Vitamin:
    0 micro
  • E vitamin:
    1 mg
  • C vitamin:
    1 mg
  • D vitamin:
    5 micro
  • K vitamin:
    1 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    0 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    0 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    1 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    33 micro
  • Kolin:
    30 mg
  • Retinol - A vitamin:
    113 micro
  • α-karotin
    0 micro
  • β-karotin
    25 micro
  • β-crypt
    1 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    37 micro
Összesen 357 kcal

Hozzávalók

A tésztához (6 db)

A töltelékhez

A mázhoz

Elkészítés

A tésztához (6 db)

  1. Meglanygosítjuk a joghurtot, és beletesszük a vaníliás cukrot illetve az élesztőt.
  2. Míg felfut az élesztő, a vajat elmorzsoljuk a liszttel, majd beleütjük a tojást és az élesztős joghurtot, és jól összedolgozzuk. Ha keménynek vagy száraznak ítéljük a tésztát, adhatunk még hozzá 1-2 kanál joghurtot.
  3. 4 felé osztjuk a tésztát, és kinyújtjuk, majd a kívánt formájú sütőforma alakjáta vágjuk. (Én szívecskés szilikon formát választottam.)
  4. Az első tésztalapot megkenjük meggylekvárral, a másodikat baracklekvárral, a harmadikat pedig ribizlilekvárral. Minden réteg közé kerül cukrozott dió töltelék is. Majd rátesszük a negyedik lapot, és az aljáig megszúrkodjuk villával.
  5. Az így összeállított tortácskákat hagyjuk pihenni 15 percet meleg helyen, majd előmelegített sütőben készre sütjük.
  6. Elkészítjük a csokoládémázt: a kakaót a cukkorral összekeverjük egy nyeles lábasban (jó, ha teflonos), majd hozzáadjuk a vizet, és kicsit összekeverjük. Kis lángon folyamatosan kevergetve addig főzzük, míg a cukor teljesen el nem olvad, és sűrű krémes masszát kapunk, majd belekeverjük a vajat, és ezzel addig melegítjük, míg szép fényes mázat nem kapunk (kb. 5 perc alatt kész).
  7. A kész mázat még melegen rákenjük a langyos tortácskákra szilikonecsettel, vagy ha az nincs, akkor kanállal.
  • Sütés hőfoka: 180 °C
  • Sütés ideje: 30 perc
  • Elkészítettem: 3 alkalommal
  • Receptkönyvben: 74
  • Tegnapi nézettség: 0
  • 7 napos nézettség: 1
  • Össznézettség: 5740
  • Feltöltés dátuma: 2012. május 01.

Ajánló

Készíthető természetesen csak egyféle lekvárral is. A tortabevonót nem javaslom.

Receptkategóriák

Receptjellemzők

Nagyi féle 3 lekváros Gerbeaud, főzött csokimázzal. Nyami! Gyerekkorom egyik nagy kedvence. Nekem csak így ízlik! Egyszer olvasztott csokival készítettük, mert lusták voltunk: az egész tepsi megmaradt!

Hozzávalók

A tésztához (6 db)

A töltelékhez

A mázhoz

Címlapról ajánljuk

További cikkek

Top Receptek

Hagyományos édes fánk

Életem első fánkját még lánykoromban készítettem. Kemény lett és száraz. Ezután évek teltek el és eszembe sem jutott, hogy újra nekiálljak. A kisfiam nagy fánkrajongó. Mondjuk is a ...