r
Nosalty Logó

George Hamilton torta

cukrot taratalmaz laktózt tartalmaz glutént tartalmaz tejet tartalmaz tojást tartalmaz
Gonoszka1
George Hamilton torta
adag
Előkészítés
perc
Sütés
perc
Összesen
perc
Sütés hőfoka
160 °C
  • 5% Fehérje
  • 40% Szénhidrát
  • 11% Zsír

Tésztához

Tésztára sütés előtt

Töltelékhez

Összesen 759 kcal
  • 5% Fehérje
  • 40% Szénhidrát
  • 11% Zsír

Tésztához

Tésztára sütés előtt

Töltelékhez

Összesen 4559 kcal
  • 5% Fehérje
  • 40% Szénhidrát
  • 11% Zsír

Tésztához

Tésztára sütés előtt

Töltelékhez

Összesen 261 kcal
  • 5% Fehérje
  • 40% Szénhidrát
  • 11% Zsír
  • 45% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Foszfor
  • Nátrium
  • Kálcium
  • Magnézium
  • Szelén

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • C vitamin:
  • E vitamin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • Riboflavin - B2 vitamin:

Fehérje

  • Összesen
    13.2 g

Zsír

  • Összesen
    30.8 g
  • Telített zsírsav
    15 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    11 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    3 g
  • Koleszterin
    271 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    921 g
  • Cink
    1 mg
  • Szelén
    31 mg
  • Kálcium
    219 mg
  • Vas
    2 mg
  • Magnézium
    46 mg
  • Foszfor
    380 mg
  • Nátrium
    241 mg
  • Réz
    0 mg
  • Mangán
    1 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    111.5 g
  • Cukor
    80 mg
  • Élelmi rost
    3 mg

VÍZ

  • Összesen
    126.3 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    248 micro
  • B6 vitamin:
    0 mg
  • B12 Vitamin:
    0 micro
  • E vitamin:
    3 mg
  • C vitamin:
    47 mg
  • D vitamin:
    44 micro
  • K vitamin:
    4 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    0 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    0 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    1 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    63 micro
  • Kolin:
    181 mg
  • Retinol - A vitamin:
    242 micro
  • α-karotin
    8 micro
  • β-karotin
    63 micro
  • β-crypt
    7 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    245 micro
Összesen 759 kcal
  • 5% Fehérje
  • 40% Szénhidrát
  • 11% Zsír
  • 45% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Foszfor
  • Nátrium
  • Kálcium
  • Magnézium
  • Szelén

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • C vitamin:
  • E vitamin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • Riboflavin - B2 vitamin:

Fehérje

  • Összesen
    79.1 g

Zsír

  • Összesen
    184.5 g
  • Telített zsírsav
    91 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    66 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    17 g
  • Koleszterin
    1625 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    5525.9 g
  • Cink
    6 mg
  • Szelén
    184 mg
  • Kálcium
    1317 mg
  • Vas
    11 mg
  • Magnézium
    276 mg
  • Foszfor
    2280 mg
  • Nátrium
    1446 mg
  • Réz
    1 mg
  • Mangán
    4 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    668.7 g
  • Cukor
    481 mg
  • Élelmi rost
    19 mg

VÍZ

  • Összesen
    757.6 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    1488 micro
  • B6 vitamin:
    1 mg
  • B12 Vitamin:
    3 micro
  • E vitamin:
    20 mg
  • C vitamin:
    279 mg
  • D vitamin:
    262 micro
  • K vitamin:
    22 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    1 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    2 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    6 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    375 micro
  • Kolin:
    1087 mg
  • Retinol - A vitamin:
    1452 micro
  • α-karotin
    46 micro
  • β-karotin
    378 micro
  • β-crypt
    40 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    1469 micro
Összesen 4559 kcal
  • 5% Fehérje
  • 40% Szénhidrát
  • 11% Zsír
  • 45% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Foszfor
  • Nátrium
  • Kálcium
  • Magnézium
  • Szelén

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • C vitamin:
  • E vitamin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • Riboflavin - B2 vitamin:

Fehérje

  • Összesen
    4.5 g

Zsír

  • Összesen
    10.6 g
  • Telített zsírsav
    5 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    4 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    1 g
  • Koleszterin
    93 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    316.9 g
  • Cink
    0 mg
  • Szelén
    11 mg
  • Kálcium
    75 mg
  • Vas
    1 mg
  • Magnézium
    16 mg
  • Foszfor
    131 mg
  • Nátrium
    83 mg
  • Réz
    0 mg
  • Mangán
    0 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    38.3 g
  • Cukor
    28 mg
  • Élelmi rost
    1 mg

VÍZ

  • Összesen
    43.4 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    85 micro
  • B6 vitamin:
    0 mg
  • B12 Vitamin:
    0 micro
  • E vitamin:
    1 mg
  • C vitamin:
    16 mg
  • D vitamin:
    15 micro
  • K vitamin:
    1 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    0 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    0 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    0 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    22 micro
  • Kolin:
    62 mg
  • Retinol - A vitamin:
    83 micro
  • α-karotin
    3 micro
  • β-karotin
    22 micro
  • β-crypt
    2 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    84 micro
Összesen 261 kcal

Hozzávalók

Tésztához

Tésztára sütés előtt

Töltelékhez

Elkészítés

Tésztához

  1. A tojássárgákat habosra keverjük a porcukorral és a vaníliás cukorral. Hozzáadjuk az olvasztott vajat, a sütőporral elkevert lisztet.
  2. A tojásfehérjéket kemény habbá verjük a porcukorral, citromlével, és a vége felé a keményítővel.
  3. A sárgájás masszát pontosan kétfelé vesszük.
  4. A tortaforma aljába sütőpapírt szabunk, és rákenjük az egyik felét a masszának. A tojásfehérje habot is kettéosztjuk, és a tortaformába simítjuk a sárga tésztára. Megszórjuk a szeletelt mandula felével.
  5. Előmelegített, 160 fokos sütőben légkeveréssel kb 30 percig sütjük. Ha nagyon pirulna a teteje, alufóliával takarjuk le. A tészták másik felét ugyanígy megsütjük. Rácsra téve kihűtjük.
  6. Az egyik tortalapot cikkekre vágjuk.
  7. A töltelékhez az epreket megmossuk, kicsumázzuk. A díszítésre félreteszünk pár szemet, a többit felkockázzuk.
  8. A hulala habtejszínt a porcukorral, a vaníliás cukrokkal, a habfixálókkal kemény habbá verjük. A tejszínből félreteszünk a díszítéshez.
  9. A tejszínbe óvatosan belekeverjük a felkockázott epret.
  10. Az egész tortalap köré csatoljuk a tortagyűrűt. Megtöltjük az epres tejszínnel. Elsimítjuk, és ráhelyezzük a cikkekre vágott tortalapot. A tejszínnel és az eperszemekkel díszítjük.
  11. Egy éjszakát hűtőbe tesszük, és másnap tálaljuk.
  • Sütés hőfoka: 160 °C
  • Sütés módja: hőlégkeveréses
  • Tepsi mérete: 23
  • Sütés ideje: 60 perc
  • Elkészítettem: 1 alkalommal
  • Receptkönyvben: 35
  • Tegnapi nézettség: 2
  • 7 napos nézettség: 20
  • Össznézettség: 6641
  • Feltöltés dátuma: 2013. július 27.

Receptkategóriák

Receptjellemzők

George Hamilton torta
Gonoszka1 428 recept

Ez is a nagy júliusi családi ünneplésre készült a rumos-meggyes puncstorta, az aszpikos sonkatekercs, a málnamisu kétféle piskótával, és a meggyes-diós-habos sütemény tejmentesen mellé. Erre a tortára nagyon büszke vagyok, mert most a torta külsejével is 100%-ban elégedett voltam, nem csak az ízével.

Hozzávalók

Tésztához

Tésztára sütés előtt

Töltelékhez

Címlapról ajánljuk

További cikkek