George Hamilton torta
cukrot taratalmaz
laktózt tartalmaz
glutént tartalmaz
tejet tartalmaz
tojást tartalmaz
Gonoszka1
adag
Előkészítés
perc
Sütés
perc
Összesen
perc
Sütés hőfoka
160 °C
- 5% Fehérje
- 40% Szénhidrát
- 11% Zsír
Tésztához
-
20g tojássárgája64 kcal
-
25g porcukor97 kcal
-
25g vaj179 kcal
-
30g finomliszt109 kcal
-
2g sütőpor1 kcal
-
6 kcal
Tésztára sütés előtt
-
40g tojásfehérje21 kcal
-
30g porcukor116 kcal
-
10 kcal
-
1g citromlé0 kcal
-
49 kcal
Töltelékhez
Összesen
759
kcal
- 5% Fehérje
- 40% Szénhidrát
- 11% Zsír
Tésztához
-
120g tojássárgája386 kcal
-
150g porcukor581 kcal
-
150g vaj1076 kcal
-
180g finomliszt655 kcal
-
12g sütőpor6 kcal
-
10g vaníliás cukor39 kcal
Tésztára sütés előtt
-
240g tojásfehérje125 kcal
-
180g porcukor697 kcal
-
57 kcal
-
8g citromlé2 kcal
-
50g mandulapehely295 kcal
Töltelékhez
-
13 kcal
-
24g habfixáló90 kcal
-
500g eper150 kcal
-
20g vaníliás cukor77 kcal
-
80g porcukor310 kcal
Összesen
4559
kcal
- 5% Fehérje
- 40% Szénhidrát
- 11% Zsír
Tésztához
-
6.9g tojássárgája22 kcal
-
8.6g porcukor33 kcal
-
8.6g vaj62 kcal
-
10.3g finomliszt38 kcal
-
0.7g sütőpor0 kcal
-
0.6g vaníliás cukor2 kcal
Tésztára sütés előtt
-
13.8g tojásfehérje7 kcal
-
10.3g porcukor40 kcal
-
0.9g étkezési keményítő3 kcal
-
0.5g citromlé0 kcal
-
2.9g mandulapehely17 kcal
Töltelékhez
-
0.3g növényi habtejszín1 kcal
-
1.4g habfixáló5 kcal
-
28.7g eper9 kcal
-
1.1g vaníliás cukor4 kcal
-
4.6g porcukor18 kcal
Összesen
261
kcal
- 5% Fehérje
- 40% Szénhidrát
- 11% Zsír
- 45% Víz
TOP ásványi anyagok
-
Foszfor
-
Nátrium
-
Kálcium
-
Magnézium
-
Szelén
TOP vitaminok
-
Kolin:
-
C vitamin:
-
E vitamin:
-
Niacin - B3 vitamin:
-
Riboflavin - B2 vitamin:
Fehérje
-
Összesen 13.2 g
Zsír
-
Összesen 30.8 g
-
Telített zsírsav 15 g
-
Egyszeresen telítetlen zsírsav: 11 g
-
Többszörösen telítetlen zsírsav 3 g
-
Koleszterin 271 mg
Ásványi anyagok
-
Összesen 921 g
-
Cink 1 mg
-
Szelén 31 mg
-
Kálcium 219 mg
-
Vas 2 mg
-
Magnézium 46 mg
-
Foszfor 380 mg
-
Nátrium 241 mg
-
Réz 0 mg
-
Mangán 1 mg
Szénhidrátok
-
Összesen 111.5 g
-
Cukor 80 mg
-
Élelmi rost 3 mg
VÍZ
-
Összesen 126.3 g
Vitaminok
-
Összesen 0
-
A vitamin (RAE): 248 micro
-
B6 vitamin: 0 mg
-
B12 Vitamin: 0 micro
-
E vitamin: 3 mg
-
C vitamin: 47 mg
-
D vitamin: 44 micro
-
K vitamin: 4 micro
-
Tiamin - B1 vitamin: 0 mg
-
Riboflavin - B2 vitamin: 0 mg
-
Niacin - B3 vitamin: 1 mg
-
Pantoténsav - B5 vitamin: 0 mg
-
Folsav - B9-vitamin: 63 micro
-
Kolin: 181 mg
-
Retinol - A vitamin: 242 micro
-
α-karotin 8 micro
-
β-karotin 63 micro
-
β-crypt 7 micro
-
Likopin 0 micro
-
Lut-zea 245 micro
Összesen
759
kcal
- 5% Fehérje
- 40% Szénhidrát
- 11% Zsír
- 45% Víz
TOP ásványi anyagok
-
Foszfor
-
Nátrium
-
Kálcium
-
Magnézium
-
Szelén
TOP vitaminok
-
Kolin:
-
C vitamin:
-
E vitamin:
-
Niacin - B3 vitamin:
-
Riboflavin - B2 vitamin:
Fehérje
-
Összesen 79.1 g
Zsír
-
Összesen 184.5 g
-
Telített zsírsav 91 g
-
Egyszeresen telítetlen zsírsav: 66 g
-
Többszörösen telítetlen zsírsav 17 g
-
Koleszterin 1625 mg
Ásványi anyagok
-
Összesen 5525.9 g
-
Cink 6 mg
-
Szelén 184 mg
-
Kálcium 1317 mg
-
Vas 11 mg
-
Magnézium 276 mg
-
Foszfor 2280 mg
-
Nátrium 1446 mg
-
Réz 1 mg
-
Mangán 4 mg
Szénhidrátok
-
Összesen 668.7 g
-
Cukor 481 mg
-
Élelmi rost 19 mg
VÍZ
-
Összesen 757.6 g
Vitaminok
-
Összesen 0
-
A vitamin (RAE): 1488 micro
-
B6 vitamin: 1 mg
-
B12 Vitamin: 3 micro
-
E vitamin: 20 mg
-
C vitamin: 279 mg
-
D vitamin: 262 micro
-
K vitamin: 22 micro
-
Tiamin - B1 vitamin: 1 mg
-
Riboflavin - B2 vitamin: 2 mg
-
Niacin - B3 vitamin: 6 mg
-
Pantoténsav - B5 vitamin: 0 mg
-
Folsav - B9-vitamin: 375 micro
-
Kolin: 1087 mg
-
Retinol - A vitamin: 1452 micro
-
α-karotin 46 micro
-
β-karotin 378 micro
-
β-crypt 40 micro
-
Likopin 0 micro
-
Lut-zea 1469 micro
Összesen
4559
kcal
- 5% Fehérje
- 40% Szénhidrát
- 11% Zsír
- 45% Víz
TOP ásványi anyagok
-
Foszfor
-
Nátrium
-
Kálcium
-
Magnézium
-
Szelén
TOP vitaminok
-
Kolin:
-
C vitamin:
-
E vitamin:
-
Niacin - B3 vitamin:
-
Riboflavin - B2 vitamin:
Fehérje
-
Összesen 4.5 g
Zsír
-
Összesen 10.6 g
-
Telített zsírsav 5 g
-
Egyszeresen telítetlen zsírsav: 4 g
-
Többszörösen telítetlen zsírsav 1 g
-
Koleszterin 93 mg
Ásványi anyagok
-
Összesen 316.9 g
-
Cink 0 mg
-
Szelén 11 mg
-
Kálcium 75 mg
-
Vas 1 mg
-
Magnézium 16 mg
-
Foszfor 131 mg
-
Nátrium 83 mg
-
Réz 0 mg
-
Mangán 0 mg
Szénhidrátok
-
Összesen 38.3 g
-
Cukor 28 mg
-
Élelmi rost 1 mg
VÍZ
-
Összesen 43.4 g
Vitaminok
-
Összesen 0
-
A vitamin (RAE): 85 micro
-
B6 vitamin: 0 mg
-
B12 Vitamin: 0 micro
-
E vitamin: 1 mg
-
C vitamin: 16 mg
-
D vitamin: 15 micro
-
K vitamin: 1 micro
-
Tiamin - B1 vitamin: 0 mg
-
Riboflavin - B2 vitamin: 0 mg
-
Niacin - B3 vitamin: 0 mg
-
Pantoténsav - B5 vitamin: 0 mg
-
Folsav - B9-vitamin: 22 micro
-
Kolin: 62 mg
-
Retinol - A vitamin: 83 micro
-
α-karotin 3 micro
-
β-karotin 22 micro
-
β-crypt 2 micro
-
Likopin 0 micro
-
Lut-zea 84 micro
Összesen
261
kcal
Hozzávalók
Tésztához
-
6 db tojássárgája
-
15 dkg porcukor
-
15 dkg vaj
-
18 dkg finomliszt
-
1 csomag sütőpor
Tésztára sütés előtt
-
6 db tojásfehérje
-
18 dkg porcukor
-
1 evőkanál étkezési keményítő
-
1 ek citromlé
-
5 dkg mandulapehely
Töltelékhez
-
5 ml növényi habtejszín
-
3 csomag habfixáló
-
50 dkg eper
-
8 dkg porcukor
Elkészítés
Tésztához
- A tojássárgákat habosra keverjük a porcukorral és a vaníliás cukorral. Hozzáadjuk az olvasztott vajat, a sütőporral elkevert lisztet.
- A tojásfehérjéket kemény habbá verjük a porcukorral, citromlével, és a vége felé a keményítővel.
- A sárgájás masszát pontosan kétfelé vesszük.
- A tortaforma aljába sütőpapírt szabunk, és rákenjük az egyik felét a masszának. A tojásfehérje habot is kettéosztjuk, és a tortaformába simítjuk a sárga tésztára. Megszórjuk a szeletelt mandula felével.
- Előmelegített, 160 fokos sütőben légkeveréssel kb 30 percig sütjük. Ha nagyon pirulna a teteje, alufóliával takarjuk le. A tészták másik felét ugyanígy megsütjük. Rácsra téve kihűtjük.
- Az egyik tortalapot cikkekre vágjuk.
- A töltelékhez az epreket megmossuk, kicsumázzuk. A díszítésre félreteszünk pár szemet, a többit felkockázzuk.
- A hulala habtejszínt a porcukorral, a vaníliás cukrokkal, a habfixálókkal kemény habbá verjük. A tejszínből félreteszünk a díszítéshez.
- A tejszínbe óvatosan belekeverjük a felkockázott epret.
- Az egész tortalap köré csatoljuk a tortagyűrűt. Megtöltjük az epres tejszínnel. Elsimítjuk, és ráhelyezzük a cikkekre vágott tortalapot. A tejszínnel és az eperszemekkel díszítjük.
- Egy éjszakát hűtőbe tesszük, és másnap tálaljuk.
- Sütés hőfoka: 160 °C
- Sütés módja: hőlégkeveréses
- Tepsi mérete: 23
- Sütés ideje: 60 perc
- Elkészítettem: 1 alkalommal
- Receptkönyvben: 35
- Tegnapi nézettség: 2
- 7 napos nézettség: 20
- Össznézettség: 6641
- Feltöltés dátuma: 2013. július 27.
Receptjellemzők
-
- fogás:
-
- konyha:
-
- nehézség:
-
- elkészítési idő:
-
- szakács elkészítette:
-
- költség egy főre:
-
- vegetáriánus:
-
- alkalom:
Gonoszka1
428 recept
Ez is a nagy júliusi családi ünneplésre készült a rumos-meggyes puncstorta, az aszpikos sonkatekercs, a málnamisu kétféle piskótával, és a meggyes-diós-habos sütemény tejmentesen mellé. Erre a tortára nagyon büszke vagyok, mert most a torta külsejével is 100%-ban elégedett voltam, nem csak az ízével.