r
Nosalty Logó

Gazdag zöldséges-húsos rakott tészta

5,0

1 ÉRTÉKELÉS0 HOZZÁSZÓLÁS

Értékelés indításához kérjük lépj be!

Bevált ez a recept?

Kíváncsiak vagyunk a véleményedre!

Értékelési útmutató
5 • Egyszerűen imádom, tökéletes lett!
4 • Másodszorra lett az igazi.
3 • Hát...
2 • Vannak gondok.
1 • Soha többet!
NS
Gazdag zöldséges-húsos rakott tészta
adag
Idő
perc
Költség
megfizethető
Nehézség
közepes

Hozzávalók

650
Kalória
47.4g
Fehérje
78.5g
Szénhidrátok
15.8g
Zsír
220.5g
Víz
121.3g
Koleszterin
6.3g
Rost
4.7g
Cukor
  • 13% Fehérje
  • 22% Szénhidrát
  • 4% Zsír
Összesen 650 kcal
  • 13% Fehérje
  • 22% Szénhidrát
  • 4% Zsír
Összesen 5195 kcal
  • 13% Fehérje
  • 22% Szénhidrát
  • 4% Zsír
Összesen 148 kcal
  • 13% Fehérje
  • 22% Szénhidrát
  • 4% Zsír
  • 61% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Nátrium
  • Foszfor
  • Kálcium
  • Magnézium
  • Szelén

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • C vitamin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • Lut-zea
  • β-karotin

Fehérje

  • Összesen
    47.4 g

Zsír

  • Összesen
    15.8 g
  • Telített zsírsav
    8 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    5 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    1 g
  • Koleszterin
    121 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    2115.8 g
  • Cink
    4 mg
  • Szelén
    90 mg
  • Kálcium
    373 mg
  • Vas
    6 mg
  • Magnézium
    141 mg
  • Foszfor
    604 mg
  • Nátrium
    895 mg
  • Réz
    0 mg
  • Mangán
    1 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    78.5 g
  • Cukor
    5 mg
  • Élelmi rost
    6 mg

Víz

  • Összesen
    220.5 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    374 micro
  • B6 vitamin:
    1 mg
  • B12 Vitamin:
    1 micro
  • E vitamin:
    2 mg
  • C vitamin:
    72 mg
  • D vitamin:
    9 micro
  • K vitamin:
    326 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    1 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    1 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    17 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    378 micro
  • Kolin:
    125 mg
  • Retinol - A vitamin:
    132 micro
  • α-karotin
    15 micro
  • β-karotin
    2897 micro
  • β-crypt
    1 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    6605 micro
Összesen 650 kcal
  • 13% Fehérje
  • 22% Szénhidrát
  • 4% Zsír
  • 61% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Nátrium
  • Foszfor
  • Kálcium
  • Magnézium
  • Szelén

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • C vitamin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • Lut-zea
  • β-karotin

Fehérje

  • Összesen
    379 g

Zsír

  • Összesen
    126.4 g
  • Telített zsírsav
    61 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    37 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    11 g
  • Koleszterin
    971 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    16926.6 g
  • Cink
    29 mg
  • Szelén
    720 mg
  • Kálcium
    2985 mg
  • Vas
    47 mg
  • Magnézium
    1131 mg
  • Foszfor
    4835 mg
  • Nátrium
    7164 mg
  • Réz
    3 mg
  • Mangán
    12 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    628 g
  • Cukor
    38 mg
  • Élelmi rost
    50 mg

Víz

  • Összesen
    1763.9 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    2994 micro
  • B6 vitamin:
    10 mg
  • B12 Vitamin:
    6 micro
  • E vitamin:
    19 mg
  • C vitamin:
    573 mg
  • D vitamin:
    72 micro
  • K vitamin:
    2605 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    8 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    7 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    138 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    3025 micro
  • Kolin:
    1000 mg
  • Retinol - A vitamin:
    1059 micro
  • α-karotin
    122 micro
  • β-karotin
    23172 micro
  • β-crypt
    6 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    52836 micro
Összesen 5195 kcal
  • 13% Fehérje
  • 22% Szénhidrát
  • 4% Zsír
  • 61% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Nátrium
  • Foszfor
  • Kálcium
  • Magnézium
  • Szelén

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • C vitamin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • Lut-zea
  • β-karotin

Fehérje

  • Összesen
    10.8 g

Zsír

  • Összesen
    3.6 g
  • Telített zsírsav
    2 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    1 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    0 g
  • Koleszterin
    28 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    482.8 g
  • Cink
    1 mg
  • Szelén
    21 mg
  • Kálcium
    85 mg
  • Vas
    1 mg
  • Magnézium
    32 mg
  • Foszfor
    138 mg
  • Nátrium
    204 mg
  • Réz
    0 mg
  • Mangán
    0 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    17.9 g
  • Cukor
    1 mg
  • Élelmi rost
    1 mg

Víz

  • Összesen
    50.3 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    85 micro
  • B6 vitamin:
    0 mg
  • B12 Vitamin:
    0 micro
  • E vitamin:
    1 mg
  • C vitamin:
    16 mg
  • D vitamin:
    2 micro
  • K vitamin:
    74 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    0 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    0 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    4 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    86 micro
  • Kolin:
    29 mg
  • Retinol - A vitamin:
    30 micro
  • α-karotin
    3 micro
  • β-karotin
    661 micro
  • β-crypt
    0 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    1507 micro
Összesen 148 kcal

Elkészítés

  1. A brokkolit rózsákra szedjük, megmossuk, majd enyhén fűszeres, sós vízben puhára főzzük.
  2. A csirkemellet megmossuk, majd kisebb kockára vágjuk. Ezután egy nagyobb lábasban, kevés olajon fehéredésig pirítjuk, majd befűszerezzük. Só, bors, oregánó, majoranna, 3-4 szál újhagyma belekarikázva, és egy kis wok. Ezeket a fűszereket ízlés szerint lehet használni, vigyázva , hogy nehogy elsózzuk a húst. A brokkoli főzővizéből veszünk egy keveset, ezzel együtt puhára pároljuk a húst.
  3. A spenótot (én fagyasztottat használtam), miután kiengedett, kevés olajon, áttört fokhagymával, sóval, borssal kicsit megpároljuk.
  4. Miután mindezek elkészültek, a csirkére öntjük a spenótot, és a brokkolit szűrőkanállal szintén rátesszük. Jól átkeverjük, hogy a brokkoli nagyobb darabjai is összetörjenek. Így egy laza, jó illatú, fűszeres, húsos raguvá válik az étel, amihez aztán hozzáöntjük a főzőtejszínt, és az egészet a tűzön, még egyszer "átrottyantjuk".
  5. A tésztát (ami lehet orsó, szarvacska stb..) a szokott módon megfőzzük, majd leszűrjük.
  6. Egy nagyobb tepsi aljára kevés olajat öntünk, és egyenletesen eloszlatjuk, majd a tésztát és a ragut rétegezve belemerjük, közben kicsit összekevergetjük őket egymással. :)
  7. Tetejét reszelt sajttal megszórjuk, és 200 fokon előmelegített sütőben, kb. fél óra alatt megsütjük.

Recept infó

  • Előkészítés ideje: 30 perc
  • Főzés ideje: 30 perc
  • Sütés ideje: 30 perc
  • Sütés hőfoka: 200 °C
  • Sütés módja: alul-felül sütés
  • Tepsi mérete: 30x38

Ezt a finom, zöldséges tésztát magam találtam ki, megtörve a hagyományos vasárnapi ebédek monotonságát, és hogy friss zöldségeket is belecsempésszek családom étrendjébe. Három fiam és férjem alapból húskedvelők, ám ennek ellenére nagyon ízlett nekik és óriási sikert aratott.

Elmentem a receptkönyvembe

Elmentem a receptkönyvembe

Receptkönyvbe mentéshez kérjük lépj be!
Kinyomtatom
Jegyzetet írok

Jegyzet

Jegyzetíráshoz kérjük lépj be!
Elküldöm e-mailben
Megcsináltam

Bevált ez a recept? Kíváncsiak vagyunk a véleményedre!

Értékelés indításához kérjük lépj be!

Bevált ez a recept?

Kíváncsiak vagyunk a véleményedre!

Értékelési útmutató
5 • Egyszerűen imádom, tökéletes lett!
4 • Másodszorra lett az igazi.
3 • Hát...
2 • Vannak gondok.
1 • Soha többet!

Hozzászólások (0)

További receptek

Vegán pad thai

A pad thai egy igazi finomság, amit igazából a szósz tesz nagyon ízletessé. Az hogy hús, tofu vagy zöldségek kerülnek hozzá, azt ízlés szerint el lehet dönteni. Mi most egy vegán pad ...

Hankusz Sára

Címlapról ajánljuk

Top Receptek

Hoppá!

Recept beküldéséhez be kell jelentkezned!