Gazdag zöldséges-húsos rakott tészta
cukormentes
laktózt tartalmaz
glutént tartalmaz
tejet tartalmaz
tojásmentes
NS
adag
Előkészítés
perc
Főzés
perc
Sütés
perc
Összesen
perc
Sütés hőfoka
200 °C
- 13% Fehérje
- 22% Szénhidrát
- 4% Zsír
-
94g fusilli tészta348 kcal
-
100g csirkemellfilé120 kcal
-
100g brokkoli21 kcal
-
63g spenót10 kcal
-
2g fokhagyma3 kcal
-
6g főzőtejszín8 kcal
-
38g trappista sajt132 kcal
-
2g só0 kcal
-
0 kcal
-
35g újhagyma7 kcal
-
0g bors0 kcal
-
0g oregánó1 kcal
-
0g ételízesítő0 kcal
-
0g majoranna0 kcal
Összesen
650
kcal
- 13% Fehérje
- 22% Szénhidrát
- 4% Zsír
-
750g fusilli tészta2783 kcal
-
800g csirkemellfilé960 kcal
-
800g brokkoli166 kcal
-
500g spenót83 kcal
-
15g fokhagyma20 kcal
-
50g főzőtejszín66 kcal
-
300g trappista sajt1056 kcal
-
12g só0 kcal
-
0 kcal
-
276g újhagyma53 kcal
-
0g bors0 kcal
-
2g oregánó5 kcal
-
0g ételízesítő0 kcal
-
1g majoranna3 kcal
Összesen
5195
kcal
- 13% Fehérje
- 22% Szénhidrát
- 4% Zsír
-
21.4g fusilli tészta79 kcal
-
22.8g csirkemellfilé27 kcal
-
22.8g brokkoli5 kcal
-
14.3g spenót2 kcal
-
0.4g fokhagyma1 kcal
-
1.4g főzőtejszín2 kcal
-
8.6g trappista sajt30 kcal
-
0.3g só0 kcal
-
0 kcal
-
7.9g újhagyma2 kcal
-
0g bors0 kcal
-
0.1g oregánó0 kcal
-
0g ételízesítő0 kcal
-
0g majoranna0 kcal
Összesen
148
kcal
- 13% Fehérje
- 22% Szénhidrát
- 4% Zsír
- 61% Víz
TOP ásványi anyagok
-
Nátrium
-
Foszfor
-
Kálcium
-
Magnézium
-
Szelén
TOP vitaminok
-
Kolin:
-
C vitamin:
-
Niacin - B3 vitamin:
-
Lut-zea
-
β-karotin
Fehérje
-
Összesen 47.4 g
Zsír
-
Összesen 15.8 g
-
Telített zsírsav 8 g
-
Egyszeresen telítetlen zsírsav: 5 g
-
Többszörösen telítetlen zsírsav 1 g
-
Koleszterin 121 mg
Ásványi anyagok
-
Összesen 2115.8 g
-
Cink 4 mg
-
Szelén 90 mg
-
Kálcium 373 mg
-
Vas 6 mg
-
Magnézium 141 mg
-
Foszfor 604 mg
-
Nátrium 895 mg
-
Réz 0 mg
-
Mangán 1 mg
Szénhidrátok
-
Összesen 78.5 g
-
Cukor 5 mg
-
Élelmi rost 6 mg
VÍZ
-
Összesen 220.5 g
Vitaminok
-
Összesen 0
-
A vitamin (RAE): 374 micro
-
B6 vitamin: 1 mg
-
B12 Vitamin: 1 micro
-
E vitamin: 2 mg
-
C vitamin: 72 mg
-
D vitamin: 9 micro
-
K vitamin: 326 micro
-
Tiamin - B1 vitamin: 1 mg
-
Riboflavin - B2 vitamin: 1 mg
-
Niacin - B3 vitamin: 17 mg
-
Pantoténsav - B5 vitamin: 0 mg
-
Folsav - B9-vitamin: 378 micro
-
Kolin: 125 mg
-
Retinol - A vitamin: 132 micro
-
α-karotin 15 micro
-
β-karotin 2897 micro
-
β-crypt 1 micro
-
Likopin 0 micro
-
Lut-zea 6605 micro
Összesen
650
kcal
- 13% Fehérje
- 22% Szénhidrát
- 4% Zsír
- 61% Víz
TOP ásványi anyagok
-
Nátrium
-
Foszfor
-
Kálcium
-
Magnézium
-
Szelén
TOP vitaminok
-
Kolin:
-
C vitamin:
-
Niacin - B3 vitamin:
-
Lut-zea
-
β-karotin
Fehérje
-
Összesen 379 g
Zsír
-
Összesen 126.4 g
-
Telített zsírsav 61 g
-
Egyszeresen telítetlen zsírsav: 37 g
-
Többszörösen telítetlen zsírsav 11 g
-
Koleszterin 971 mg
Ásványi anyagok
-
Összesen 16926.6 g
-
Cink 29 mg
-
Szelén 720 mg
-
Kálcium 2985 mg
-
Vas 47 mg
-
Magnézium 1131 mg
-
Foszfor 4835 mg
-
Nátrium 7164 mg
-
Réz 3 mg
-
Mangán 12 mg
Szénhidrátok
-
Összesen 628 g
-
Cukor 38 mg
-
Élelmi rost 50 mg
VÍZ
-
Összesen 1763.9 g
Vitaminok
-
Összesen 0
-
A vitamin (RAE): 2994 micro
-
B6 vitamin: 10 mg
-
B12 Vitamin: 6 micro
-
E vitamin: 19 mg
-
C vitamin: 573 mg
-
D vitamin: 72 micro
-
K vitamin: 2605 micro
-
Tiamin - B1 vitamin: 8 mg
-
Riboflavin - B2 vitamin: 7 mg
-
Niacin - B3 vitamin: 138 mg
-
Pantoténsav - B5 vitamin: 0 mg
-
Folsav - B9-vitamin: 3025 micro
-
Kolin: 1000 mg
-
Retinol - A vitamin: 1059 micro
-
α-karotin 122 micro
-
β-karotin 23172 micro
-
β-crypt 6 micro
-
Likopin 0 micro
-
Lut-zea 52836 micro
Összesen
5195
kcal
- 13% Fehérje
- 22% Szénhidrát
- 4% Zsír
- 61% Víz
TOP ásványi anyagok
-
Nátrium
-
Foszfor
-
Kálcium
-
Magnézium
-
Szelén
TOP vitaminok
-
Kolin:
-
C vitamin:
-
Niacin - B3 vitamin:
-
Lut-zea
-
β-karotin
Fehérje
-
Összesen 10.8 g
Zsír
-
Összesen 3.6 g
-
Telített zsírsav 2 g
-
Egyszeresen telítetlen zsírsav: 1 g
-
Többszörösen telítetlen zsírsav 0 g
-
Koleszterin 28 mg
Ásványi anyagok
-
Összesen 482.8 g
-
Cink 1 mg
-
Szelén 21 mg
-
Kálcium 85 mg
-
Vas 1 mg
-
Magnézium 32 mg
-
Foszfor 138 mg
-
Nátrium 204 mg
-
Réz 0 mg
-
Mangán 0 mg
Szénhidrátok
-
Összesen 17.9 g
-
Cukor 1 mg
-
Élelmi rost 1 mg
VÍZ
-
Összesen 50.3 g
Vitaminok
-
Összesen 0
-
A vitamin (RAE): 85 micro
-
B6 vitamin: 0 mg
-
B12 Vitamin: 0 micro
-
E vitamin: 1 mg
-
C vitamin: 16 mg
-
D vitamin: 2 micro
-
K vitamin: 74 micro
-
Tiamin - B1 vitamin: 0 mg
-
Riboflavin - B2 vitamin: 0 mg
-
Niacin - B3 vitamin: 4 mg
-
Pantoténsav - B5 vitamin: 0 mg
-
Folsav - B9-vitamin: 86 micro
-
Kolin: 29 mg
-
Retinol - A vitamin: 30 micro
-
α-karotin 3 micro
-
β-karotin 661 micro
-
β-crypt 0 micro
-
Likopin 0 micro
-
Lut-zea 1507 micro
Összesen
148
kcal
Hozzávalók
-
75 dkg fusilli tészta
-
80 dkg csirkemellfilé
-
80 dkg brokkoli
-
5 gerezd fokhagyma
-
0.5 dl főzőtejszín
-
30 dkg trappista sajt
-
4 kávéskanál wok fűszerkeverék
-
3 közepes db újhagyma
-
bors ízlés szerint
-
2 kk oregánó
-
3 kávéskanál ételízesítő
-
1 kk majoranna
Elkészítés
- A brokkolit rózsákra szedjük, megmossuk, majd enyhén fűszeres, sós vízben puhára főzzük.
- A csirkemellet megmossuk, majd kisebb kockára vágjuk. Ezután egy nagyobb lábasban, kevés olajon fehéredésig pirítjuk, majd befűszerezzük. Só, bors, oregánó, majoranna, 3-4 szál újhagyma belekarikázva, és egy kis wok. Ezeket a fűszereket ízlés szerint lehet használni, vigyázva , hogy nehogy elsózzuk a húst. A brokkoli főzővizéből veszünk egy keveset, ezzel együtt puhára pároljuk a húst.
- A spenótot (én fagyasztottat használtam), miután kiengedett, kevés olajon, áttört fokhagymával, sóval, borssal kicsit megpároljuk.
- Miután mindezek elkészültek, a csirkére öntjük a spenótot, és a brokkolit szűrőkanállal szintén rátesszük. Jól átkeverjük, hogy a brokkoli nagyobb darabjai is összetörjenek. Így egy laza, jó illatú, fűszeres, húsos raguvá válik az étel, amihez aztán hozzáöntjük a főzőtejszínt, és az egészet a tűzön, még egyszer "átrottyantjuk".
- A tésztát (ami lehet orsó, szarvacska stb..) a szokott módon megfőzzük, majd leszűrjük.
- Egy nagyobb tepsi aljára kevés olajat öntünk, és egyenletesen eloszlatjuk, majd a tésztát és a ragut rétegezve belemerjük, közben kicsit összekevergetjük őket egymással. :)
- Tetejét reszelt sajttal megszórjuk, és 200 fokon előmelegített sütőben, kb. fél óra alatt megsütjük.
- Sütés hőfoka: 200 °C
- Sütés módja: alul-felül sütés
- Tepsi mérete: 30x38
- Sütés ideje: 30 perc
- Elkészítettem: 5 alkalommal
- Receptkönyvben: 133
- Tegnapi nézettség: 0
- 7 napos nézettség: 3
- Össznézettség: 16984
- Feltöltés dátuma: 2015. április 18.
Ajánló
Előtte a maradék húsleves levéből finom fokhagymakrémlevest készítettem. Délutáni desszert almás pite volt. Mindenkinek ízlett, kell-e ennél több egy háziasszonynak?
Receptjellemzők
-
- fogás:
-
- konyha:
-
- nehézség:
-
- elkészítési idő:
-
- szakács elkészítette:
-
- költség egy főre:
-
- Speciális étrendek:
NS
17513 recept
Ezt a finom, zöldséges tésztát magam találtam ki, megtörve a hagyományos vasárnapi ebédek monotonságát, és hogy friss zöldségeket is belecsempésszek családom étrendjébe. Három fiam és férjem alapból húskedvelők, ám ennek ellenére nagyon ízlett nekik és óriási sikert aratott.