Gazdag sajtos pogácsa
cukrot taratalmaz
laktózt tartalmaz
glutént tartalmaz
tejet tartalmaz
tojást tartalmaz
Évi néni
adag
Előkészítés
perc
Sütés
perc
Összesen
perc
Sütés hőfoka
180 °C
- 11% Fehérje
- 24% Szénhidrát
- 30% Zsír
A tésztához
-
85 kcal
-
13 kcal
-
17g vaj120 kcal
-
17g mascarpone67 kcal
-
5g tojás6 kcal
-
2g tojássárgája5 kcal
-
17g tejföl33 kcal
-
3g élesztő3 kcal
-
2g méz6 kcal
-
1g só0 kcal
-
13g sajt44 kcal
A tetejéhez
Összesen
403
kcal
- 11% Fehérje
- 24% Szénhidrát
- 30% Zsír
A tésztához
-
300g tönkölybúza liszt1014 kcal
-
45g burgonyapehely159 kcal
-
200g vaj1434 kcal
-
200g mascarpone808 kcal
-
55g tojás69 kcal
-
20g tojássárgája64 kcal
-
200g tejföl396 kcal
-
30g élesztő32 kcal
-
25g méz76 kcal
-
11g só0 kcal
-
150g sajt528 kcal
A tetejéhez
Összesen
4825
kcal
- 11% Fehérje
- 24% Szénhidrát
- 30% Zsír
A tésztához
-
22.4g tönkölybúza liszt76 kcal
-
3.4g burgonyapehely12 kcal
-
14.9g vaj107 kcal
-
14.9g mascarpone60 kcal
-
4.1g tojás5 kcal
-
1.5g tojássárgája5 kcal
-
14.9g tejföl30 kcal
-
2.2g élesztő2 kcal
-
1.9g méz6 kcal
-
0.8g só0 kcal
-
11.2g sajt39 kcal
A tetejéhez
Összesen
360
kcal
- 11% Fehérje
- 24% Szénhidrát
- 30% Zsír
- 35% Víz
TOP ásványi anyagok
-
Nátrium
-
Foszfor
-
Kálcium
-
Magnézium
-
Szelén
TOP vitaminok
-
Kolin:
-
C vitamin:
-
Niacin - B3 vitamin:
-
E vitamin:
-
A vitamin (RAE):
Fehérje
-
Összesen 11.1 g
Zsír
-
Összesen 30.2 g
-
Telített zsírsav 14 g
-
Egyszeresen telítetlen zsírsav: 7 g
-
Többszörösen telítetlen zsírsav 1 g
-
Koleszterin 114 mg
Ásványi anyagok
-
Összesen 870.3 g
-
Cink 2 mg
-
Szelén 10 mg
-
Kálcium 144 mg
-
Vas 2 mg
-
Magnézium 45 mg
-
Foszfor 214 mg
-
Nátrium 453 mg
-
Réz 0 mg
-
Mangán 1 mg
Szénhidrátok
-
Összesen 23.8 g
-
Cukor 4 mg
-
Élelmi rost 3 mg
VÍZ
-
Összesen 34.5 g
Vitaminok
-
Összesen 0
-
A vitamin (RAE): 206 micro
-
B6 vitamin: 0 mg
-
B12 Vitamin: 0 micro
-
E vitamin: 1 mg
-
C vitamin: 3 mg
-
D vitamin: 14 micro
-
K vitamin: 3 micro
-
Tiamin - B1 vitamin: 0 mg
-
Riboflavin - B2 vitamin: 0 mg
-
Niacin - B3 vitamin: 2 mg
-
Pantoténsav - B5 vitamin: 0 mg
-
Folsav - B9-vitamin: 43 micro
-
Kolin: 49 mg
-
Retinol - A vitamin: 203 micro
-
α-karotin 1 micro
-
β-karotin 38 micro
-
β-crypt 1 micro
-
Likopin 0 micro
-
Lut-zea 103 micro
Összesen
403
kcal
- 11% Fehérje
- 24% Szénhidrát
- 30% Zsír
- 35% Víz
TOP ásványi anyagok
-
Nátrium
-
Foszfor
-
Kálcium
-
Magnézium
-
Szelén
TOP vitaminok
-
Kolin:
-
C vitamin:
-
Niacin - B3 vitamin:
-
E vitamin:
-
A vitamin (RAE):
Fehérje
-
Összesen 133.5 g
Zsír
-
Összesen 361.9 g
-
Telített zsírsav 167 g
-
Egyszeresen telítetlen zsírsav: 82 g
-
Többszörösen telítetlen zsírsav 16 g
-
Koleszterin 1371 mg
Ásványi anyagok
-
Összesen 10443.1 g
-
Cink 21 mg
-
Szelén 123 mg
-
Kálcium 1733 mg
-
Vas 18 mg
-
Magnézium 535 mg
-
Foszfor 2565 mg
-
Nátrium 5437 mg
-
Réz 2 mg
-
Mangán 9 mg
Szénhidrátok
-
Összesen 285.1 g
-
Cukor 51 mg
-
Élelmi rost 38 mg
VÍZ
-
Összesen 414.6 g
Vitaminok
-
Összesen 0
-
A vitamin (RAE): 2478 micro
-
B6 vitamin: 2 mg
-
B12 Vitamin: 5 micro
-
E vitamin: 10 mg
-
C vitamin: 38 mg
-
D vitamin: 165 micro
-
K vitamin: 37 micro
-
Tiamin - B1 vitamin: 2 mg
-
Riboflavin - B2 vitamin: 2 mg
-
Niacin - B3 vitamin: 28 mg
-
Pantoténsav - B5 vitamin: 0 mg
-
Folsav - B9-vitamin: 520 micro
-
Kolin: 590 mg
-
Retinol - A vitamin: 2439 micro
-
α-karotin 8 micro
-
β-karotin 459 micro
-
β-crypt 17 micro
-
Likopin 0 micro
-
Lut-zea 1237 micro
Összesen
4825
kcal
- 11% Fehérje
- 24% Szénhidrát
- 30% Zsír
- 35% Víz
TOP ásványi anyagok
-
Nátrium
-
Foszfor
-
Kálcium
-
Magnézium
-
Szelén
TOP vitaminok
-
Kolin:
-
C vitamin:
-
Niacin - B3 vitamin:
-
E vitamin:
-
A vitamin (RAE):
Fehérje
-
Összesen 10 g
Zsír
-
Összesen 27 g
-
Telített zsírsav 12 g
-
Egyszeresen telítetlen zsírsav: 6 g
-
Többszörösen telítetlen zsírsav 1 g
-
Koleszterin 102 mg
Ásványi anyagok
-
Összesen 779 g
-
Cink 2 mg
-
Szelén 9 mg
-
Kálcium 129 mg
-
Vas 1 mg
-
Magnézium 40 mg
-
Foszfor 191 mg
-
Nátrium 406 mg
-
Réz 0 mg
-
Mangán 1 mg
Szénhidrátok
-
Összesen 21.3 g
-
Cukor 4 mg
-
Élelmi rost 3 mg
VÍZ
-
Összesen 30.9 g
Vitaminok
-
Összesen 0
-
A vitamin (RAE): 185 micro
-
B6 vitamin: 0 mg
-
B12 Vitamin: 0 micro
-
E vitamin: 1 mg
-
C vitamin: 3 mg
-
D vitamin: 12 micro
-
K vitamin: 3 micro
-
Tiamin - B1 vitamin: 0 mg
-
Riboflavin - B2 vitamin: 0 mg
-
Niacin - B3 vitamin: 2 mg
-
Pantoténsav - B5 vitamin: 0 mg
-
Folsav - B9-vitamin: 39 micro
-
Kolin: 44 mg
-
Retinol - A vitamin: 182 micro
-
α-karotin 1 micro
-
β-karotin 34 micro
-
β-crypt 1 micro
-
Likopin 0 micro
-
Lut-zea 92 micro
Összesen
360
kcal
Hozzávalók
A tésztához
-
30 dkg tönkölybúza liszt
-
45 g burgonyapehely
-
20 dkg vaj
-
20 dkg mascarpone
-
1 db tojás
-
1 db tojássárgája
-
2 dl tejföl
-
3 dkg élesztő
-
1 ek méz
-
1.5 tk só
A tetejéhez
-
1 db tojás
Elkészítés
A tésztához
- A tejfölt mikróban meglangyosítjuk, elkeverjük benne a mézet, belemorzsoljuk az élesztőt, és megkelesztjük benne.
- Kenyérsütő üstjébe vagy dagasztógépbe tesszük alulra a folyékony, felülre a szilárd alkotókat, és összedagasztjuk, egy órát kelesztjük.
- A megkelt tésztát lisztezett deszkán 1,5 cm-esre kinyújtjuk, megszórjuk reszelt sajttal, majd borítékként összehajtogatjuk, letakarva pihentetjük fél órát, majd a szórást, hajtogatást még kétszer ismételjük. (Az utolsó után már nem kelesztettem, csak kinyújtottam újra.)
- A 1,5 cm vastagra kinyújtott tésztából szaggatóval kiszaggatjuk pogácsákat, sütőpapírral bélelt tepsibe tesszük őket. Tetejüket tojással vagy joghurttal megkenjük, és megszórjuk reszelt sajttal, 20 percig újra kelesztjük.
- Közben a sütőt előmelegítjük 180 fokra hőlégkeverésen, és a pogácsákat kb. 20 perc alatt pirosra sütjük.
- Sütés hőfoka: 180 °C
- Sütés módja: hőlégkeveréses
- Tepsi mérete: 39x33x2
- Sütés ideje: 20 perc
- Elkészítettem: 1 alkalommal
- Receptkönyvben: 111
- Tegnapi nézettség: 2
- 7 napos nézettség: 10
- Össznézettség: 33638
- Feltöltés dátuma: 2012. december 19.
Receptjellemzők
-
- fogás:
-
- konyha:
-
- nehézség:
-
- elkészítési idő:
-
- szakács elkészítette:
-
- költség egy főre:
-
- vegetáriánus:
-
- alkalom:
Évi néni
1830 recept
Fiaméknál suli buli volt, és vállaltam egy kis süti sütést. Nem készítettem még ilyen pogácsát, tehát lutri volt bevállalni, hogy olyasmit sütök, amit akkor találok ki, de szerencsére jól sült el a dolog. Nagyon könnyű, szépen megkelt, lágy, ízletes pogácsák kerekedtek a próbálkozásból.