r
Nosalty Logó

Gazdag sajtos pogácsa

cukrot taratalmaz laktózt tartalmaz glutént tartalmaz tejet tartalmaz tojást tartalmaz
Évi néni
Gazdag sajtos pogácsa
adag
Előkészítés
perc
Sütés
perc
Összesen
perc
Sütés hőfoka
180 °C
  • 11% Fehérje
  • 24% Szénhidrát
  • 30% Zsír

A tésztához

A tetejéhez

Összesen 403 kcal
  • 11% Fehérje
  • 24% Szénhidrát
  • 30% Zsír

A tésztához

A tetejéhez

Összesen 4825 kcal
  • 11% Fehérje
  • 24% Szénhidrát
  • 30% Zsír

A tésztához

A tetejéhez

Összesen 360 kcal
  • 11% Fehérje
  • 24% Szénhidrát
  • 30% Zsír
  • 35% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Nátrium
  • Foszfor
  • Kálcium
  • Magnézium
  • Szelén

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • C vitamin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • E vitamin:
  • A vitamin (RAE):

Fehérje

  • Összesen
    11.1 g

Zsír

  • Összesen
    30.2 g
  • Telített zsírsav
    14 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    7 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    1 g
  • Koleszterin
    114 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    870.3 g
  • Cink
    2 mg
  • Szelén
    10 mg
  • Kálcium
    144 mg
  • Vas
    2 mg
  • Magnézium
    45 mg
  • Foszfor
    214 mg
  • Nátrium
    453 mg
  • Réz
    0 mg
  • Mangán
    1 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    23.8 g
  • Cukor
    4 mg
  • Élelmi rost
    3 mg

VÍZ

  • Összesen
    34.5 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    206 micro
  • B6 vitamin:
    0 mg
  • B12 Vitamin:
    0 micro
  • E vitamin:
    1 mg
  • C vitamin:
    3 mg
  • D vitamin:
    14 micro
  • K vitamin:
    3 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    0 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    0 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    2 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    43 micro
  • Kolin:
    49 mg
  • Retinol - A vitamin:
    203 micro
  • α-karotin
    1 micro
  • β-karotin
    38 micro
  • β-crypt
    1 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    103 micro
Összesen 403 kcal
  • 11% Fehérje
  • 24% Szénhidrát
  • 30% Zsír
  • 35% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Nátrium
  • Foszfor
  • Kálcium
  • Magnézium
  • Szelén

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • C vitamin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • E vitamin:
  • A vitamin (RAE):

Fehérje

  • Összesen
    133.5 g

Zsír

  • Összesen
    361.9 g
  • Telített zsírsav
    167 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    82 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    16 g
  • Koleszterin
    1371 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    10443.1 g
  • Cink
    21 mg
  • Szelén
    123 mg
  • Kálcium
    1733 mg
  • Vas
    18 mg
  • Magnézium
    535 mg
  • Foszfor
    2565 mg
  • Nátrium
    5437 mg
  • Réz
    2 mg
  • Mangán
    9 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    285.1 g
  • Cukor
    51 mg
  • Élelmi rost
    38 mg

VÍZ

  • Összesen
    414.6 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    2478 micro
  • B6 vitamin:
    2 mg
  • B12 Vitamin:
    5 micro
  • E vitamin:
    10 mg
  • C vitamin:
    38 mg
  • D vitamin:
    165 micro
  • K vitamin:
    37 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    2 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    2 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    28 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    520 micro
  • Kolin:
    590 mg
  • Retinol - A vitamin:
    2439 micro
  • α-karotin
    8 micro
  • β-karotin
    459 micro
  • β-crypt
    17 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    1237 micro
Összesen 4825 kcal
  • 11% Fehérje
  • 24% Szénhidrát
  • 30% Zsír
  • 35% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Nátrium
  • Foszfor
  • Kálcium
  • Magnézium
  • Szelén

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • C vitamin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • E vitamin:
  • A vitamin (RAE):

Fehérje

  • Összesen
    10 g

Zsír

  • Összesen
    27 g
  • Telített zsírsav
    12 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    6 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    1 g
  • Koleszterin
    102 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    779 g
  • Cink
    2 mg
  • Szelén
    9 mg
  • Kálcium
    129 mg
  • Vas
    1 mg
  • Magnézium
    40 mg
  • Foszfor
    191 mg
  • Nátrium
    406 mg
  • Réz
    0 mg
  • Mangán
    1 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    21.3 g
  • Cukor
    4 mg
  • Élelmi rost
    3 mg

VÍZ

  • Összesen
    30.9 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    185 micro
  • B6 vitamin:
    0 mg
  • B12 Vitamin:
    0 micro
  • E vitamin:
    1 mg
  • C vitamin:
    3 mg
  • D vitamin:
    12 micro
  • K vitamin:
    3 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    0 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    0 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    2 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    39 micro
  • Kolin:
    44 mg
  • Retinol - A vitamin:
    182 micro
  • α-karotin
    1 micro
  • β-karotin
    34 micro
  • β-crypt
    1 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    92 micro
Összesen 360 kcal

Hozzávalók

A tésztához

A tetejéhez

Elkészítés

A tésztához

  1. A tejfölt mikróban meglangyosítjuk, elkeverjük benne a mézet, belemorzsoljuk az élesztőt, és megkelesztjük benne.
  2. Kenyérsütő üstjébe vagy dagasztógépbe tesszük alulra a folyékony, felülre a szilárd alkotókat, és összedagasztjuk, egy órát kelesztjük.
  3. A megkelt tésztát lisztezett deszkán 1,5 cm-esre kinyújtjuk, megszórjuk reszelt sajttal, majd borítékként összehajtogatjuk, letakarva pihentetjük fél órát, majd a szórást, hajtogatást még kétszer ismételjük. (Az utolsó után már nem kelesztettem, csak kinyújtottam újra.)
  4. A 1,5 cm vastagra kinyújtott tésztából szaggatóval kiszaggatjuk pogácsákat, sütőpapírral bélelt tepsibe tesszük őket. Tetejüket tojással vagy joghurttal megkenjük, és megszórjuk reszelt sajttal, 20 percig újra kelesztjük.
  5. Közben a sütőt előmelegítjük 180 fokra hőlégkeverésen, és a pogácsákat kb. 20 perc alatt pirosra sütjük.
  • Sütés hőfoka: 180 °C
  • Sütés módja: hőlégkeveréses
  • Tepsi mérete: 39x33x2
  • Sütés ideje: 20 perc
  • Elkészítettem: 1 alkalommal
  • Receptkönyvben: 111
  • Tegnapi nézettség: 0
  • 7 napos nézettség: 6
  • Össznézettség: 33614
  • Feltöltés dátuma: 2012. december 19.

Receptkategóriák

Receptjellemzők

Gazdag sajtos pogácsa
Évi néni 1830 recept

Fiaméknál suli buli volt, és vállaltam egy kis süti sütést. Nem készítettem még ilyen pogácsát, tehát lutri volt bevállalni, hogy olyasmit sütök, amit akkor találok ki, de szerencsére jól sült el a dolog. Nagyon könnyű, szépen megkelt, lágy, ízletes pogácsák kerekedtek a próbálkozásból.

Hozzávalók

A tésztához

A tetejéhez

Címlapról ajánljuk

További cikkek

Top Receptek

Hagyományos édes fánk

Életem első fánkját még lánykoromban készítettem. Kemény lett és száraz. Ezután évek teltek el és eszembe sem jutott, hogy újra nekiálljak. A kisfiam nagy fánkrajongó. Mondjuk is a ...