Garnélaszószos sültgarnélás-tészta Lukács Mikitől
cukrot taratalmaz
laktózt tartalmaz
glutént tartalmaz
tejet tartalmaz
tojásmentes
Nosalty
adag
Előkészítés
perc
Főzés
perc
Sütés
perc
Összesen
perc
- 12% Fehérje
- 17% Szénhidrát
- 5% Zsír
Összesen
994
kcal
- 12% Fehérje
- 17% Szénhidrát
- 5% Zsír
Összesen
1988
kcal
- 12% Fehérje
- 17% Szénhidrát
- 5% Zsír
Összesen
132
kcal
- 12% Fehérje
- 17% Szénhidrát
- 5% Zsír
- 66% Víz
TOP ásványi anyagok
-
Nátrium
-
Foszfor
-
Kálcium
-
Szelén
-
Magnézium
TOP vitaminok
-
Kolin:
-
Niacin - B3 vitamin:
-
C vitamin:
-
E vitamin:
-
Tiamin - B1 vitamin:
Fehérje
-
Összesen 69.3 g
Zsír
-
Összesen 31.8 g
-
Telített zsírsav 18 g
-
Egyszeresen telítetlen zsírsav: 8 g
-
Többszörösen telítetlen zsírsav 3 g
-
Koleszterin 503 mg
Ásványi anyagok
-
Összesen 4888.1 g
-
Cink 6 mg
-
Szelén 191 mg
-
Kálcium 258 mg
-
Vas 7 mg
-
Magnézium 189 mg
-
Foszfor 1218 mg
-
Nátrium 3016 mg
-
Réz 1 mg
-
Mangán 2 mg
Szénhidrátok
-
Összesen 102.2 g
-
Cukor 4 mg
-
Élelmi rost 4 mg
VÍZ
-
Összesen 388.7 g
Vitaminok
-
Összesen 0
-
A vitamin (RAE): 324 micro
-
B6 vitamin: 1 mg
-
B12 Vitamin: 4 micro
-
E vitamin: 6 mg
-
C vitamin: 7 mg
-
D vitamin: 8 micro
-
K vitamin: 28 micro
-
Tiamin - B1 vitamin: 1 mg
-
Riboflavin - B2 vitamin: 1 mg
-
Niacin - B3 vitamin: 16 mg
-
Pantoténsav - B5 vitamin: 0 mg
-
Folsav - B9-vitamin: 387 micro
-
Kolin: 334 mg
-
Retinol - A vitamin: 297 micro
-
α-karotin 3 micro
-
β-karotin 319 micro
-
β-crypt 15 micro
-
Likopin 0 micro
-
Lut-zea 88 micro
Összesen
994
kcal
- 12% Fehérje
- 17% Szénhidrát
- 5% Zsír
- 66% Víz
TOP ásványi anyagok
-
Nátrium
-
Foszfor
-
Kálcium
-
Szelén
-
Magnézium
TOP vitaminok
-
Kolin:
-
Niacin - B3 vitamin:
-
C vitamin:
-
E vitamin:
-
Tiamin - B1 vitamin:
Fehérje
-
Összesen 138.5 g
Zsír
-
Összesen 63.6 g
-
Telített zsírsav 37 g
-
Egyszeresen telítetlen zsírsav: 15 g
-
Többszörösen telítetlen zsírsav 6 g
-
Koleszterin 1005 mg
Ásványi anyagok
-
Összesen 9776.3 g
-
Cink 12 mg
-
Szelén 382 mg
-
Kálcium 517 mg
-
Vas 14 mg
-
Magnézium 378 mg
-
Foszfor 2435 mg
-
Nátrium 6032 mg
-
Réz 2 mg
-
Mangán 4 mg
Szénhidrátok
-
Összesen 204.5 g
-
Cukor 8 mg
-
Élelmi rost 9 mg
VÍZ
-
Összesen 777.3 g
Vitaminok
-
Összesen 0
-
A vitamin (RAE): 648 micro
-
B6 vitamin: 2 mg
-
B12 Vitamin: 8 micro
-
E vitamin: 12 mg
-
C vitamin: 13 mg
-
D vitamin: 15 micro
-
K vitamin: 56 micro
-
Tiamin - B1 vitamin: 2 mg
-
Riboflavin - B2 vitamin: 1 mg
-
Niacin - B3 vitamin: 33 mg
-
Pantoténsav - B5 vitamin: 0 mg
-
Folsav - B9-vitamin: 773 micro
-
Kolin: 667 mg
-
Retinol - A vitamin: 593 micro
-
α-karotin 5 micro
-
β-karotin 639 micro
-
β-crypt 31 micro
-
Likopin 0 micro
-
Lut-zea 176 micro
Összesen
1988
kcal
- 12% Fehérje
- 17% Szénhidrát
- 5% Zsír
- 66% Víz
TOP ásványi anyagok
-
Nátrium
-
Foszfor
-
Kálcium
-
Szelén
-
Magnézium
TOP vitaminok
-
Kolin:
-
Niacin - B3 vitamin:
-
C vitamin:
-
E vitamin:
-
Tiamin - B1 vitamin:
Fehérje
-
Összesen 9.2 g
Zsír
-
Összesen 4.2 g
-
Telített zsírsav 2 g
-
Egyszeresen telítetlen zsírsav: 1 g
-
Többszörösen telítetlen zsírsav 0 g
-
Koleszterin 67 mg
Ásványi anyagok
-
Összesen 649.2 g
-
Cink 1 mg
-
Szelén 25 mg
-
Kálcium 34 mg
-
Vas 1 mg
-
Magnézium 25 mg
-
Foszfor 162 mg
-
Nátrium 400 mg
-
Réz 0 mg
-
Mangán 0 mg
Szénhidrátok
-
Összesen 13.6 g
-
Cukor 1 mg
-
Élelmi rost 1 mg
VÍZ
-
Összesen 51.6 g
Vitaminok
-
Összesen 0
-
A vitamin (RAE): 43 micro
-
B6 vitamin: 0 mg
-
B12 Vitamin: 1 micro
-
E vitamin: 1 mg
-
C vitamin: 1 mg
-
D vitamin: 1 micro
-
K vitamin: 4 micro
-
Tiamin - B1 vitamin: 0 mg
-
Riboflavin - B2 vitamin: 0 mg
-
Niacin - B3 vitamin: 2 mg
-
Pantoténsav - B5 vitamin: 0 mg
-
Folsav - B9-vitamin: 51 micro
-
Kolin: 44 mg
-
Retinol - A vitamin: 39 micro
-
α-karotin 0 micro
-
β-karotin 42 micro
-
β-crypt 2 micro
-
Likopin 0 micro
-
Lut-zea 12 micro
Összesen
132
kcal
-
Nosalty kipróbálta
Hozzávalók
Elkészítés
- Vizet forralunk egy lábasban, majd beledobjuk a tésztát, és készre főzzük. Bármilyen tészta alkalmas, én most egy spagettiszerűvel készítettem.
- A rákokat megpucoljuk, majd páncélokat forró serpenyőben olívaolajon megpirítjuk. Mikor már füstöl, hozzádobjuk a gyömbért és a fokhagymát. Átforgatjuk, majd hozzáöntjük az alaplevet. Pár percig forraljuk, majd hozzádobjuk a felkarikázott citromnádat, beledobjuk a apróra vágott koriandert, hozzáreszelünk egy kis lime héjat, és fél lime levét belefacsarjuk. Újabb pár percig forraljuk, majd egy szűrő segítségével eltávolítjuk a rákpáncélokat.
- A szószalaphoz adjuk a kókusztejszínt, a halszószt és a vajat, majd forraljuk pár percig.
- A rákfarkakat egy kis olívaolajon pár perc alatt készre pirítjuk. Tálaláskor a tésztára halmozzuk a rákokat, majd lelocsoljuk az egészet a szósszal, végül egy kis korianderrel megszórjuk. Bátrabbak chilit is tehetnek a tetejére.
- Sütés ideje: 5 perc
- Receptkönyvben: 38
- Tegnapi nézettség: 1
- 7 napos nézettség: 2
- Össznézettség: 1036
- Feltöltés dátuma: 2019. szeptember 17.
Receptjellemzők
-
- fogás:
-
- konyha:
-
- nehézség:
-
- elkészítési idő:
-
- szakács elkészítette:
-
- alkalom:
-
- Speciális étrendek:
Nosalty
1495 recept
Peller Anna és Lukács Miki életében nincs megállás, fél lábbal itt és ott is helyt kell állni. A pörgős páros ezúttal a konyhánkban főzött ki valamit. Miki igazi energiabomba, állandóan valami újon töri a fejét, így született ez a tészta is. Pillanatok alatt elkészül, és isteni finom.