r
Nosalty Logó

Garnélás-lazacos tagliatelle

cukrot taratalmaz laktózt tartalmaz glutént tartalmaz tejet tartalmaz tojásmentes
Baribon
Garnélás-lazacos tagliatelle
adag
Előkészítés
perc
Főzés
perc
Összesen
perc
  • 9% Fehérje
  • 25% Szénhidrát
  • 5% Zsír
Összesen 617 kcal
  • 9% Fehérje
  • 25% Szénhidrát
  • 5% Zsír
Összesen 3086 kcal
  • 9% Fehérje
  • 25% Szénhidrát
  • 5% Zsír
Összesen 182 kcal
  • 9% Fehérje
  • 25% Szénhidrát
  • 5% Zsír
  • 60% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Nátrium
  • Foszfor
  • Kálcium
  • Magnézium
  • Szelén

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • C vitamin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • E vitamin:
  • β-karotin

Fehérje

  • Összesen
    30.7 g

Zsír

  • Összesen
    17.8 g
  • Telített zsírsav
    9 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    5 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    2 g
  • Koleszterin
    101 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    1480.9 g
  • Cink
    3 mg
  • Szelén
    93 mg
  • Kálcium
    207 mg
  • Vas
    5 mg
  • Magnézium
    101 mg
  • Foszfor
    481 mg
  • Nátrium
    591 mg
  • Réz
    1 mg
  • Mangán
    1 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    82.8 g
  • Cukor
    8 mg
  • Élelmi rost
    5 mg

VÍZ

  • Összesen
    200.4 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    265 micro
  • B6 vitamin:
    0 mg
  • B12 Vitamin:
    2 micro
  • E vitamin:
    2 mg
  • C vitamin:
    36 mg
  • D vitamin:
    277 micro
  • K vitamin:
    226 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    1 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    1 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    10 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    301 micro
  • Kolin:
    107 mg
  • Retinol - A vitamin:
    146 micro
  • α-karotin
    0 micro
  • β-karotin
    1423 micro
  • β-crypt
    1 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    638 micro
Összesen 617 kcal
  • 9% Fehérje
  • 25% Szénhidrát
  • 5% Zsír
  • 60% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Nátrium
  • Foszfor
  • Kálcium
  • Magnézium
  • Szelén

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • C vitamin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • E vitamin:
  • β-karotin

Fehérje

  • Összesen
    153.3 g

Zsír

  • Összesen
    89.2 g
  • Telített zsírsav
    46 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    26 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    9 g
  • Koleszterin
    503 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    7404.5 g
  • Cink
    13 mg
  • Szelén
    463 mg
  • Kálcium
    1033 mg
  • Vas
    25 mg
  • Magnézium
    503 mg
  • Foszfor
    2403 mg
  • Nátrium
    2956 mg
  • Réz
    3 mg
  • Mangán
    6 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    413.8 g
  • Cukor
    38 mg
  • Élelmi rost
    23 mg

VÍZ

  • Összesen
    1002 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    1323 micro
  • B6 vitamin:
    2 mg
  • B12 Vitamin:
    10 micro
  • E vitamin:
    8 mg
  • C vitamin:
    181 mg
  • D vitamin:
    1384 micro
  • K vitamin:
    1130 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    5 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    3 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    51 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    1505 micro
  • Kolin:
    533 mg
  • Retinol - A vitamin:
    729 micro
  • α-karotin
    0 micro
  • β-karotin
    7114 micro
  • β-crypt
    4 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    3190 micro
Összesen 3086 kcal
  • 9% Fehérje
  • 25% Szénhidrát
  • 5% Zsír
  • 60% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Nátrium
  • Foszfor
  • Kálcium
  • Magnézium
  • Szelén

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • C vitamin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • E vitamin:
  • β-karotin

Fehérje

  • Összesen
    9.1 g

Zsír

  • Összesen
    5.3 g
  • Telített zsírsav
    3 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    2 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    1 g
  • Koleszterin
    30 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    439.7 g
  • Cink
    1 mg
  • Szelén
    27 mg
  • Kálcium
    61 mg
  • Vas
    1 mg
  • Magnézium
    30 mg
  • Foszfor
    143 mg
  • Nátrium
    176 mg
  • Réz
    0 mg
  • Mangán
    0 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    24.6 g
  • Cukor
    2 mg
  • Élelmi rost
    1 mg

VÍZ

  • Összesen
    59.5 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    79 micro
  • B6 vitamin:
    0 mg
  • B12 Vitamin:
    1 micro
  • E vitamin:
    0 mg
  • C vitamin:
    11 mg
  • D vitamin:
    82 micro
  • K vitamin:
    67 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    0 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    0 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    3 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    89 micro
  • Kolin:
    32 mg
  • Retinol - A vitamin:
    43 micro
  • α-karotin
    0 micro
  • β-karotin
    422 micro
  • β-crypt
    0 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    189 micro
Összesen 182 kcal

Hozzávalók

Elkészítés

  1. Ha fagyasztott garnélánk van, akkor kiolvasztjuk először, majd szárazra töröljük! (Egy jó óra alatt kiolvad.)
  2. Lobogó sós vízben kifőzzük a tésztát roppanósra.
  3. Míga tészta elkészül, megcsináljuk a szószt. Egy mély serpenyőben felhevítjük a vajat, majd beletesszük a vékonyra felszeletelt fokhagymát, kis idő elteltével beledobjuk a garnélákat és a felcsíkozott lazacot és rányomjuk a fél citrom levét.
  4. Egy-két perc sütés után megszórjuk bőven petrezselyemmel, majd felöntjük a tejszínnel és fűszerezzük: sóval, borssal, metélőhagymávalés a mustárral.
  5. Összeforraljuk,majd beleforgatjuk a lecsöpögtetett tésztát.
  6. Parmezánnal meghintve tálaljuk.
  • Receptkönyvben: 76
  • Tegnapi nézettség: 1
  • 7 napos nézettség: 22
  • Össznézettség: 17850
  • Feltöltés dátuma: 2010. augusztus 08.

Ajánló

    CTRL + Q to Enable/Disable GoPhoto.it

Receptkategóriák

Receptjellemzők

Felhasználó képe
Baribon 5 recept

Nagyon szeretem a garnélát és a lazacot külön-külön, gondoltam kipróbálom együtt is. Bevált, nagyon jók együtt!

Hozzávalók

Címlapról ajánljuk

Ismerd meg a bottargát, és azt is elmondjuk, hogy használd...

A bottarga egy különleges gasztronómiai alapanyag, amelyet gyakran neveznek a "tenger aranyának". Azok számára, akik még nem találkoztak vele, a bottarga nem más, mint sózott és szárított halikra, amely különleges ízvilágával azonnal magával ragadja az ínyenceket. Ezt a mediterrán kincset évezredek óta fogyasztják, és ma is nagy becsben tartják a kulináris világban.

Hering András

További cikkek

Top Receptek

Hagyományos édes fánk

Életem első fánkját még lánykoromban készítettem. Kemény lett és száraz. Ezután évek teltek el és eszembe sem jutott, hogy újra nekiálljak. A kisfiam nagy fánkrajongó. Mondjuk is a ...