r
Nosalty Logó

Garnéla nyárs

cukormentes laktózt tartalmaz glutént tartalmaz tejet tartalmaz tojásmentes
NS
Garnéla nyárs
adag
Előkészítés
perc
Főzés
perc
Sütés
perc
Összesen
perc
  • 9% Fehérje
  • 18% Szénhidrát
  • 12% Zsír

Garnéla nyárs

Joghurtos-fetás tészta

Összesen 625 kcal
  • 9% Fehérje
  • 18% Szénhidrát
  • 12% Zsír

Garnéla nyárs

Joghurtos-fetás tészta

Összesen 1248 kcal
  • 9% Fehérje
  • 18% Szénhidrát
  • 12% Zsír

Garnéla nyárs

Joghurtos-fetás tészta

Összesen 209 kcal
  • 9% Fehérje
  • 18% Szénhidrát
  • 12% Zsír
  • 61% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Nátrium
  • Foszfor
  • Kálcium
  • Szelén
  • Magnézium

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • C vitamin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • E vitamin:
  • Tiamin - B1 vitamin:

Fehérje

  • Összesen
    27.3 g

Zsír

  • Összesen
    33.7 g
  • Telített zsírsav
    8 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    20 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    3 g
  • Koleszterin
    154 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    1758.2 g
  • Cink
    3 mg
  • Szelén
    73 mg
  • Kálcium
    269 mg
  • Vas
    3 mg
  • Magnézium
    70 mg
  • Foszfor
    506 mg
  • Nátrium
    834 mg
  • Réz
    0 mg
  • Mangán
    1 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    52.6 g
  • Cukor
    5 mg
  • Élelmi rost
    2 mg

VÍZ

  • Összesen
    179.1 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    103 micro
  • B6 vitamin:
    0 mg
  • B12 Vitamin:
    2 micro
  • E vitamin:
    5 mg
  • C vitamin:
    7 mg
  • D vitamin:
    7 micro
  • K vitamin:
    24 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    1 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    1 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    6 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    176 micro
  • Kolin:
    106 mg
  • Retinol - A vitamin:
    99 micro
  • α-karotin
    0 micro
  • β-karotin
    44 micro
  • β-crypt
    0 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    41 micro
Összesen 625 kcal
  • 9% Fehérje
  • 18% Szénhidrát
  • 12% Zsír
  • 61% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Nátrium
  • Foszfor
  • Kálcium
  • Szelén
  • Magnézium

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • C vitamin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • E vitamin:
  • Tiamin - B1 vitamin:

Fehérje

  • Összesen
    54.6 g

Zsír

  • Összesen
    67.4 g
  • Telített zsírsav
    16 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    40 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    7 g
  • Koleszterin
    307 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    3516.4 g
  • Cink
    6 mg
  • Szelén
    146 mg
  • Kálcium
    539 mg
  • Vas
    5 mg
  • Magnézium
    139 mg
  • Foszfor
    1012 mg
  • Nátrium
    1667 mg
  • Réz
    1 mg
  • Mangán
    1 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    105.2 g
  • Cukor
    11 mg
  • Élelmi rost
    4 mg

VÍZ

  • Összesen
    358.2 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    205 micro
  • B6 vitamin:
    1 mg
  • B12 Vitamin:
    3 micro
  • E vitamin:
    10 mg
  • C vitamin:
    15 mg
  • D vitamin:
    13 micro
  • K vitamin:
    48 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    1 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    1 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    13 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    352 micro
  • Kolin:
    213 mg
  • Retinol - A vitamin:
    199 micro
  • α-karotin
    0 micro
  • β-karotin
    88 micro
  • β-crypt
    1 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    82 micro
Összesen 1248 kcal
  • 9% Fehérje
  • 18% Szénhidrát
  • 12% Zsír
  • 61% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Nátrium
  • Foszfor
  • Kálcium
  • Szelén
  • Magnézium

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • C vitamin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • E vitamin:
  • Tiamin - B1 vitamin:

Fehérje

  • Összesen
    9.2 g

Zsír

  • Összesen
    11.4 g
  • Telített zsírsav
    3 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    7 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    1 g
  • Koleszterin
    52 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    592 g
  • Cink
    1 mg
  • Szelén
    25 mg
  • Kálcium
    91 mg
  • Vas
    1 mg
  • Magnézium
    23 mg
  • Foszfor
    170 mg
  • Nátrium
    281 mg
  • Réz
    0 mg
  • Mangán
    0 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    17.7 g
  • Cukor
    2 mg
  • Élelmi rost
    1 mg

VÍZ

  • Összesen
    60.3 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    35 micro
  • B6 vitamin:
    0 mg
  • B12 Vitamin:
    1 micro
  • E vitamin:
    2 mg
  • C vitamin:
    2 mg
  • D vitamin:
    2 micro
  • K vitamin:
    8 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    0 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    0 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    2 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    59 micro
  • Kolin:
    36 mg
  • Retinol - A vitamin:
    33 micro
  • α-karotin
    0 micro
  • β-karotin
    15 micro
  • β-crypt
    0 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    14 micro
Összesen 209 kcal

Hozzávalók

Garnéla nyárs

Joghurtos-fetás tészta

Elkészítés

Garnéla nyárs

  1. A pácot reggel elkészítjük az olívaolajból, citrom levéből, fokhagymanyomón átnyomott fokhagymából, kakukkfűből (friss), petrezselyemből.
  2. A fagyasztóból kivett garnélafarkakat langyos vízzel lemossuk, hogy a jégtől megszabadítsuk, és a pácba tesszük, majd a hűtőbe sütésig, grillezésig.
  3. Elkészítés előtt kivesszük a garnélákat a hűtőből, és nyársakra felhúzzuk (nekem négy nyársam lett). Miután felhúztuk a nyársakra, utána megsózzuk és megborsozzuk, és mehet a grillsütőbe 10 percre (amíg a tészta fő).
  4. Akinek nincs grillsütője, nyugodtan teheti teflonserpenyőbe, és 3-3 percig süsse mindkét oldalát. Ne süssük túl, mert gumis lesz.
  5. Tálaláshoz az alább leírt módon elkészített tésztát és a nyársakat egy tányérra tesszük, és adunk hozzá egy negyed citromot, további locsolgatás miatt :-)

Joghurtos-fetás tészta

  1. Amíg sül a garnéla, gyorsan kifőzünk egy kis tésztát.
  2. Amíg fő a tészta sós vízben, addig fogjuk a joghurtot, sózzuk, borsozzuk, hozzáadjuk a fokhagymát (én serpenyőben megpirítottam egy kicsit, hogy ne legyen annyira nyers) és a petrezselymet.
  3. A kész tésztára borítjuk, majd megszórjuk feta sajttal. Vigyázzunk a sózással, mert a feta sajt sós.
  • Sütés ideje: 10 perc
  • Receptkönyvben: 94
  • Tegnapi nézettség: 3
  • 7 napos nézettség: 22
  • Össznézettség: 17811
  • Feltöltés dátuma: 2014. október 27.

Ajánló

Ne melegítsük meg a joghurtos tésztát a tűzön, mert összeugrik a joghurt, mint az én esetemben is. De a fetasajt pótolta az ízélményt :-) Jó étvágyat!

Receptkategóriák

Receptjellemzők

Mélyhűtőnk takarítása elkezdődött :-) mit csináljak garnélából, ami nem szószos, mert azt nem kívántam... ez született belőle.

Hozzávalók

Garnéla nyárs

Joghurtos-fetás tészta

Címlapról ajánljuk

További cikkek

Top Receptek

Hagyományos édes fánk

Életem első fánkját még lánykoromban készítettem. Kemény lett és száraz. Ezután évek teltek el és eszembe sem jutott, hogy újra nekiálljak. A kisfiam nagy fánkrajongó. Mondjuk is a ...