Garnéla nyárs
cukormentes
laktózt tartalmaz
glutént tartalmaz
tejet tartalmaz
tojásmentes
NS
adag
Előkészítés
perc
Főzés
perc
Sütés
perc
Összesen
perc
- 9% Fehérje
- 18% Szénhidrát
- 12% Zsír
Garnéla nyárs
-
100g garnéla71 kcal
-
25g olívaolaj221 kcal
-
10g citromlé2 kcal
-
3g fokhagyma4 kcal
-
1g kakukkfű1 kcal
-
1g petrezselyem0 kcal
-
0g só0 kcal
-
0g fekete bors0 kcal
Joghurtos-fetás tészta
-
60g spagetti tészta223 kcal
-
75g joghurt46 kcal
-
0g só0 kcal
-
0g fekete bors0 kcal
-
3g fokhagyma4 kcal
-
0g petrezselyem0 kcal
-
20g feta sajt53 kcal
Összesen
625
kcal
- 9% Fehérje
- 18% Szénhidrát
- 12% Zsír
Garnéla nyárs
-
200g garnéla142 kcal
-
50g olívaolaj442 kcal
-
20g citromlé4 kcal
-
6g fokhagyma8 kcal
-
1g kakukkfű1 kcal
-
1g petrezselyem0 kcal
-
0g só0 kcal
-
0g fekete bors0 kcal
Joghurtos-fetás tészta
-
120g spagetti tészta445 kcal
-
150g joghurt92 kcal
-
0g só0 kcal
-
0g fekete bors0 kcal
-
6g fokhagyma8 kcal
-
0g petrezselyem0 kcal
-
40g feta sajt106 kcal
Összesen
1248
kcal
- 9% Fehérje
- 18% Szénhidrát
- 12% Zsír
Garnéla nyárs
-
33.7g garnéla24 kcal
-
8.4g olívaolaj74 kcal
-
3.4g citromlé1 kcal
-
1g fokhagyma1 kcal
-
0.2g kakukkfű0 kcal
-
0.2g petrezselyem0 kcal
-
0g só0 kcal
-
0g fekete bors0 kcal
Joghurtos-fetás tészta
-
20.2g spagetti tészta75 kcal
-
25.3g joghurt15 kcal
-
0g só0 kcal
-
0g fekete bors0 kcal
-
1g fokhagyma1 kcal
-
0g petrezselyem0 kcal
-
6.7g feta sajt18 kcal
Összesen
209
kcal
- 9% Fehérje
- 18% Szénhidrát
- 12% Zsír
- 61% Víz
TOP ásványi anyagok
-
Nátrium
-
Foszfor
-
Kálcium
-
Szelén
-
Magnézium
TOP vitaminok
-
Kolin:
-
C vitamin:
-
Niacin - B3 vitamin:
-
E vitamin:
-
Tiamin - B1 vitamin:
Fehérje
-
Összesen 27.3 g
Zsír
-
Összesen 33.7 g
-
Telített zsírsav 8 g
-
Egyszeresen telítetlen zsírsav: 20 g
-
Többszörösen telítetlen zsírsav 3 g
-
Koleszterin 154 mg
Ásványi anyagok
-
Összesen 1758.2 g
-
Cink 3 mg
-
Szelén 73 mg
-
Kálcium 269 mg
-
Vas 3 mg
-
Magnézium 70 mg
-
Foszfor 506 mg
-
Nátrium 834 mg
-
Réz 0 mg
-
Mangán 1 mg
Szénhidrátok
-
Összesen 52.6 g
-
Cukor 5 mg
-
Élelmi rost 2 mg
VÍZ
-
Összesen 179.1 g
Vitaminok
-
Összesen 0
-
A vitamin (RAE): 103 micro
-
B6 vitamin: 0 mg
-
B12 Vitamin: 2 micro
-
E vitamin: 5 mg
-
C vitamin: 7 mg
-
D vitamin: 7 micro
-
K vitamin: 24 micro
-
Tiamin - B1 vitamin: 1 mg
-
Riboflavin - B2 vitamin: 1 mg
-
Niacin - B3 vitamin: 6 mg
-
Pantoténsav - B5 vitamin: 0 mg
-
Folsav - B9-vitamin: 176 micro
-
Kolin: 106 mg
-
Retinol - A vitamin: 99 micro
-
α-karotin 0 micro
-
β-karotin 44 micro
-
β-crypt 0 micro
-
Likopin 0 micro
-
Lut-zea 41 micro
Összesen
625
kcal
- 9% Fehérje
- 18% Szénhidrát
- 12% Zsír
- 61% Víz
TOP ásványi anyagok
-
Nátrium
-
Foszfor
-
Kálcium
-
Szelén
-
Magnézium
TOP vitaminok
-
Kolin:
-
C vitamin:
-
Niacin - B3 vitamin:
-
E vitamin:
-
Tiamin - B1 vitamin:
Fehérje
-
Összesen 54.6 g
Zsír
-
Összesen 67.4 g
-
Telített zsírsav 16 g
-
Egyszeresen telítetlen zsírsav: 40 g
-
Többszörösen telítetlen zsírsav 7 g
-
Koleszterin 307 mg
Ásványi anyagok
-
Összesen 3516.4 g
-
Cink 6 mg
-
Szelén 146 mg
-
Kálcium 539 mg
-
Vas 5 mg
-
Magnézium 139 mg
-
Foszfor 1012 mg
-
Nátrium 1667 mg
-
Réz 1 mg
-
Mangán 1 mg
Szénhidrátok
-
Összesen 105.2 g
-
Cukor 11 mg
-
Élelmi rost 4 mg
VÍZ
-
Összesen 358.2 g
Vitaminok
-
Összesen 0
-
A vitamin (RAE): 205 micro
-
B6 vitamin: 1 mg
-
B12 Vitamin: 3 micro
-
E vitamin: 10 mg
-
C vitamin: 15 mg
-
D vitamin: 13 micro
-
K vitamin: 48 micro
-
Tiamin - B1 vitamin: 1 mg
-
Riboflavin - B2 vitamin: 1 mg
-
Niacin - B3 vitamin: 13 mg
-
Pantoténsav - B5 vitamin: 0 mg
-
Folsav - B9-vitamin: 352 micro
-
Kolin: 213 mg
-
Retinol - A vitamin: 199 micro
-
α-karotin 0 micro
-
β-karotin 88 micro
-
β-crypt 1 micro
-
Likopin 0 micro
-
Lut-zea 82 micro
Összesen
1248
kcal
- 9% Fehérje
- 18% Szénhidrát
- 12% Zsír
- 61% Víz
TOP ásványi anyagok
-
Nátrium
-
Foszfor
-
Kálcium
-
Szelén
-
Magnézium
TOP vitaminok
-
Kolin:
-
C vitamin:
-
Niacin - B3 vitamin:
-
E vitamin:
-
Tiamin - B1 vitamin:
Fehérje
-
Összesen 9.2 g
Zsír
-
Összesen 11.4 g
-
Telített zsírsav 3 g
-
Egyszeresen telítetlen zsírsav: 7 g
-
Többszörösen telítetlen zsírsav 1 g
-
Koleszterin 52 mg
Ásványi anyagok
-
Összesen 592 g
-
Cink 1 mg
-
Szelén 25 mg
-
Kálcium 91 mg
-
Vas 1 mg
-
Magnézium 23 mg
-
Foszfor 170 mg
-
Nátrium 281 mg
-
Réz 0 mg
-
Mangán 0 mg
Szénhidrátok
-
Összesen 17.7 g
-
Cukor 2 mg
-
Élelmi rost 1 mg
VÍZ
-
Összesen 60.3 g
Vitaminok
-
Összesen 0
-
A vitamin (RAE): 35 micro
-
B6 vitamin: 0 mg
-
B12 Vitamin: 1 micro
-
E vitamin: 2 mg
-
C vitamin: 2 mg
-
D vitamin: 2 micro
-
K vitamin: 8 micro
-
Tiamin - B1 vitamin: 0 mg
-
Riboflavin - B2 vitamin: 0 mg
-
Niacin - B3 vitamin: 2 mg
-
Pantoténsav - B5 vitamin: 0 mg
-
Folsav - B9-vitamin: 59 micro
-
Kolin: 36 mg
-
Retinol - A vitamin: 33 micro
-
α-karotin 0 micro
-
β-karotin 15 micro
-
β-crypt 0 micro
-
Likopin 0 micro
-
Lut-zea 14 micro
Összesen
209
kcal
Hozzávalók
Garnéla nyárs
-
0.5 citromból nyert citromlé
-
2 gerezd fokhagyma
-
1 tk kakukkfű
-
1 tk petrezselyem
-
só ízlés szerint
-
fekete bors ízlés szerint
Joghurtos-fetás tészta
-
120 g spagetti tészta
-
150 g joghurt
-
só ízlés szerint
-
fekete bors ízlés szerint
-
2 gerezd fokhagyma
-
3 teáskanál petrezselyem
-
40 g feta sajt
Elkészítés
Garnéla nyárs
- A pácot reggel elkészítjük az olívaolajból, citrom levéből, fokhagymanyomón átnyomott fokhagymából, kakukkfűből (friss), petrezselyemből.
- A fagyasztóból kivett garnélafarkakat langyos vízzel lemossuk, hogy a jégtől megszabadítsuk, és a pácba tesszük, majd a hűtőbe sütésig, grillezésig.
- Elkészítés előtt kivesszük a garnélákat a hűtőből, és nyársakra felhúzzuk (nekem négy nyársam lett). Miután felhúztuk a nyársakra, utána megsózzuk és megborsozzuk, és mehet a grillsütőbe 10 percre (amíg a tészta fő).
- Akinek nincs grillsütője, nyugodtan teheti teflonserpenyőbe, és 3-3 percig süsse mindkét oldalát. Ne süssük túl, mert gumis lesz.
- Tálaláshoz az alább leírt módon elkészített tésztát és a nyársakat egy tányérra tesszük, és adunk hozzá egy negyed citromot, további locsolgatás miatt :-)
Joghurtos-fetás tészta
- Amíg sül a garnéla, gyorsan kifőzünk egy kis tésztát.
- Amíg fő a tészta sós vízben, addig fogjuk a joghurtot, sózzuk, borsozzuk, hozzáadjuk a fokhagymát (én serpenyőben megpirítottam egy kicsit, hogy ne legyen annyira nyers) és a petrezselymet.
- A kész tésztára borítjuk, majd megszórjuk feta sajttal. Vigyázzunk a sózással, mert a feta sajt sós.
- Sütés ideje: 10 perc
- Receptkönyvben: 94
- Tegnapi nézettség: 3
- 7 napos nézettség: 22
- Össznézettség: 17811
- Feltöltés dátuma: 2014. október 27.
Ajánló
Ne melegítsük meg a joghurtos tésztát a tűzön, mert összeugrik a joghurt, mint az én esetemben is. De a fetasajt pótolta az ízélményt :-) Jó étvágyat!
Receptjellemzők
-
- fogás:
-
- konyha:
-
- nehézség:
-
- elkészítési idő:
-
- szakács elkészítette:
-
- mikor:
-
- alkalom:
-
- Speciális étrendek:
NS
17513 recept
Mélyhűtőnk takarítása elkezdődött :-) mit csináljak garnélából, ami nem szószos, mert azt nem kívántam... ez született belőle.