Galuskás-darált húsos egytálétel
cukormentes
laktózt tartalmaz
glutént tartalmaz
tejet tartalmaz
tojást tartalmaz
helena26
adag
Előkészítés
perc
Sütés
perc
Összesen
perc
Sütés hőfoka
180 °C
- 4% Fehérje
- 8% Szénhidrát
- 4% Zsír
A töltelékhez
-
50g darált sertéshús91 kcal
-
41g tojás52 kcal
-
100g tejföl198 kcal
-
50g mozzarella150 kcal
-
0g só0 kcal
-
0g bors0 kcal
-
50g paradicsom9 kcal
-
30g cukkini5 kcal
-
125g kelkáposzta27 kcal
-
0g szerecsendió0 kcal
A krumplipüréhez
-
125g burgonya72 kcal
-
6g petrezselyem2 kcal
-
63g tej35 kcal
-
10g vaj72 kcal
-
1g só0 kcal
-
500g víz0 kcal
A galuskához
-
75g finomliszt273 kcal
-
50g víz0 kcal
-
14g tojás17 kcal
-
1g só0 kcal
Összesen
1003
kcal
- 4% Fehérje
- 8% Szénhidrát
- 4% Zsír
A töltelékhez
-
200g darált sertéshús364 kcal
-
165g tojás208 kcal
-
400g tejföl792 kcal
-
200g mozzarella598 kcal
-
0g só0 kcal
-
0g bors0 kcal
-
200g paradicsom36 kcal
-
120g cukkini19 kcal
-
500g kelkáposzta108 kcal
-
0g szerecsendió0 kcal
A krumplipüréhez
-
500g burgonya289 kcal
-
23g petrezselyem8 kcal
-
250g tej140 kcal
-
40g vaj287 kcal
-
4g só0 kcal
-
2000g víz0 kcal
A galuskához
-
300g finomliszt1092 kcal
-
200g víz0 kcal
-
55g tojás69 kcal
-
4g só0 kcal
Összesen
4010
kcal
- 4% Fehérje
- 8% Szénhidrát
- 4% Zsír
A töltelékhez
-
3.9g darált sertéshús7 kcal
-
3.2g tojás4 kcal
-
7.8g tejföl15 kcal
-
3.9g mozzarella12 kcal
-
0g só0 kcal
-
0g bors0 kcal
-
3.9g paradicsom1 kcal
-
2.3g cukkini0 kcal
-
9.7g kelkáposzta2 kcal
-
0g szerecsendió0 kcal
A krumplipüréhez
-
9.7g burgonya6 kcal
-
0.4g petrezselyem0 kcal
-
4.8g tej3 kcal
-
0.8g vaj6 kcal
-
0.1g só0 kcal
-
38.8g víz0 kcal
A galuskához
-
5.8g finomliszt21 kcal
-
3.9g víz0 kcal
-
1.1g tojás1 kcal
-
0.1g só0 kcal
Összesen
78
kcal
- 4% Fehérje
- 8% Szénhidrát
- 4% Zsír
- 84% Víz
TOP ásványi anyagok
-
Nátrium
-
Foszfor
-
Kálcium
-
Magnézium
-
Szelén
TOP vitaminok
-
Kolin:
-
C vitamin:
-
Niacin - B3 vitamin:
-
E vitamin:
-
Lut-zea
Fehérje
-
Összesen 44.3 g
Zsír
-
Összesen 50.9 g
-
Telített zsírsav 26 g
-
Egyszeresen telítetlen zsírsav: 14 g
-
Többszörösen telítetlen zsírsav 4 g
-
Koleszterin 332 mg
Ásványi anyagok
-
Összesen 2660.6 g
-
Cink 5 mg
-
Szelén 64 mg
-
Kálcium 552 mg
-
Vas 4 mg
-
Magnézium 121 mg
-
Foszfor 662 mg
-
Nátrium 1252 mg
-
Réz 0 mg
-
Mangán 1 mg
Szénhidrátok
-
Összesen 91.6 g
-
Cukor 11 mg
-
Élelmi rost 8 mg
VÍZ
-
Összesen 973.8 g
Vitaminok
-
Összesen 0
-
A vitamin (RAE): 459 micro
-
B6 vitamin: 1 mg
-
B12 Vitamin: 2 micro
-
E vitamin: 2 mg
-
C vitamin: 70 mg
-
D vitamin: 57 micro
-
K vitamin: 172 micro
-
Tiamin - B1 vitamin: 1 mg
-
Riboflavin - B2 vitamin: 1 mg
-
Niacin - B3 vitamin: 6 mg
-
Pantoténsav - B5 vitamin: 0 mg
-
Folsav - B9-vitamin: 169 micro
-
Kolin: 244 mg
-
Retinol - A vitamin: 355 micro
-
α-karotin 51 micro
-
β-karotin 1213 micro
-
β-crypt 5 micro
-
Likopin 1287 micro
-
Lut-zea 1326 micro
Összesen
1003
kcal
- 4% Fehérje
- 8% Szénhidrát
- 4% Zsír
- 84% Víz
TOP ásványi anyagok
-
Nátrium
-
Foszfor
-
Kálcium
-
Magnézium
-
Szelén
TOP vitaminok
-
Kolin:
-
C vitamin:
-
Niacin - B3 vitamin:
-
E vitamin:
-
Lut-zea
Fehérje
-
Összesen 177.3 g
Zsír
-
Összesen 203.4 g
-
Telített zsírsav 105 g
-
Egyszeresen telítetlen zsírsav: 57 g
-
Többszörösen telítetlen zsírsav 16 g
-
Koleszterin 1326 mg
Ásványi anyagok
-
Összesen 10642.5 g
-
Cink 19 mg
-
Szelén 255 mg
-
Kálcium 2208 mg
-
Vas 16 mg
-
Magnézium 484 mg
-
Foszfor 2647 mg
-
Nátrium 5007 mg
-
Réz 2 mg
-
Mangán 4 mg
Szénhidrátok
-
Összesen 366.4 g
-
Cukor 46 mg
-
Élelmi rost 33 mg
VÍZ
-
Összesen 3895.1 g
Vitaminok
-
Összesen 0
-
A vitamin (RAE): 1837 micro
-
B6 vitamin: 4 mg
-
B12 Vitamin: 8 micro
-
E vitamin: 8 mg
-
C vitamin: 279 mg
-
D vitamin: 227 micro
-
K vitamin: 687 micro
-
Tiamin - B1 vitamin: 2 mg
-
Riboflavin - B2 vitamin: 3 mg
-
Niacin - B3 vitamin: 23 mg
-
Pantoténsav - B5 vitamin: 0 mg
-
Folsav - B9-vitamin: 676 micro
-
Kolin: 976 mg
-
Retinol - A vitamin: 1420 micro
-
α-karotin 202 micro
-
β-karotin 4853 micro
-
β-crypt 21 micro
-
Likopin 5146 micro
-
Lut-zea 5305 micro
Összesen
4010
kcal
- 4% Fehérje
- 8% Szénhidrát
- 4% Zsír
- 84% Víz
TOP ásványi anyagok
-
Nátrium
-
Foszfor
-
Kálcium
-
Magnézium
-
Szelén
TOP vitaminok
-
Kolin:
-
C vitamin:
-
Niacin - B3 vitamin:
-
E vitamin:
-
Lut-zea
Fehérje
-
Összesen 3.4 g
Zsír
-
Összesen 3.9 g
-
Telített zsírsav 2 g
-
Egyszeresen telítetlen zsírsav: 1 g
-
Többszörösen telítetlen zsírsav 0 g
-
Koleszterin 26 mg
Ásványi anyagok
-
Összesen 206.2 g
-
Cink 0 mg
-
Szelén 5 mg
-
Kálcium 43 mg
-
Vas 0 mg
-
Magnézium 9 mg
-
Foszfor 51 mg
-
Nátrium 97 mg
-
Réz 0 mg
-
Mangán 0 mg
Szénhidrátok
-
Összesen 7.1 g
-
Cukor 1 mg
-
Élelmi rost 1 mg
VÍZ
-
Összesen 75.5 g
Vitaminok
-
Összesen 0
-
A vitamin (RAE): 36 micro
-
B6 vitamin: 0 mg
-
B12 Vitamin: 0 micro
-
E vitamin: 0 mg
-
C vitamin: 5 mg
-
D vitamin: 4 micro
-
K vitamin: 13 micro
-
Tiamin - B1 vitamin: 0 mg
-
Riboflavin - B2 vitamin: 0 mg
-
Niacin - B3 vitamin: 0 mg
-
Pantoténsav - B5 vitamin: 0 mg
-
Folsav - B9-vitamin: 13 micro
-
Kolin: 19 mg
-
Retinol - A vitamin: 28 micro
-
α-karotin 4 micro
-
β-karotin 94 micro
-
β-crypt 0 micro
-
Likopin 100 micro
-
Lut-zea 103 micro
Összesen
78
kcal
Hozzávalók
A töltelékhez
-
3 db tojás
-
400 g tejföl
-
20 dkg mozzarella
-
só ízlés szerint
-
bors ízlés szerint
-
1 csipet szerecsendió
A krumplipüréhez
A galuskához
-
30 dkg finomliszt
-
2 dl víz
-
1 db tojás
-
1 kávéskanál só
Elkészítés
A töltelékhez
- A tésztából 1 tojással, sóval és vízzel nokedlit készítünk. Bő vízbe kiszaggatjuk, amikor a víz feldobja, pár perc főzés után leszűrjük.
- A darált húskonzervet (vagy darált húst) villával elnyomkodjuk, hozzáadjuk a tojást, a tejfölt, a kézzel apróra tépett mozzarellát, a kockára vágott paradicsomot, a kockára vágott cukkinit, a vékony csíkokra vágott kelkáposztát, a kockára vágott hagymát. Sózzuk, fűszerezzük és összekeverjük. (Ha darált húst használunk, akkor azt olajon lepirítjuk előtte.)
- A nokedlit egy kivajazott jénai tálba simítjuk, erre jön a zöldséges darált hús, a tetejére pedig a maradék krumplipüré került, amit kevés szerecsendióval ízesítünk, és a töltelékre simítjuk. A krumplipüréhez a krumplit kockára vágjuk, sós vízben feltesszük főni, majd leszűrjük, még forrón vajjal és tejjel összetörjük.
- Előmelegített sütőben szép aranysárgára sütjük.
- Sütés hőfoka: 180 °C
- Sütés módja: alul-felül sütés
- Sütés ideje: 45 perc
- Elkészítettem: 1 alkalommal
- Receptkönyvben: 26
- Tegnapi nézettség: 0
- 7 napos nézettség: 0
- Össznézettség: 4835
- Feltöltés dátuma: 2013. szeptember 28.
Receptjellemzők
-
- fogás:
-
- konyha:
-
- nehézség:
-
- elkészítési idő:
-
- szakács elkészítette:
-
- költség egy főre:
-
- maradékból:
-
- Speciális étrendek:
helena26
458 recept
Többféle maradék lappangott a hűtőmben. Tegnapról megmaradt a krumplipüré, máról maradt egy kevés nokedli, elővettem a darált húskonzervet, és a kis darab kelkáposztát, fél cukkinit, ami szintén maradék, hozzátettem még paradicsomot, és hogy még jobb íze legyen, 1 hagymát. Ezeket hasznosítva egy finom, meleg vacsora készült.