r
Nosalty Logó

Galuskás-darált húsos egytálétel

cukormentes laktózt tartalmaz glutént tartalmaz tejet tartalmaz tojást tartalmaz
helena26
Galuskás-darált húsos egytálétel
adag
Előkészítés
perc
Sütés
perc
Összesen
perc
Sütés hőfoka
180 °C
  • 4% Fehérje
  • 8% Szénhidrát
  • 4% Zsír

A töltelékhez

A krumplipüréhez

A galuskához

Összesen 1003 kcal
  • 4% Fehérje
  • 8% Szénhidrát
  • 4% Zsír

A töltelékhez

A krumplipüréhez

A galuskához

Összesen 4010 kcal
  • 4% Fehérje
  • 8% Szénhidrát
  • 4% Zsír

A töltelékhez

A krumplipüréhez

A galuskához

Összesen 78 kcal
  • 4% Fehérje
  • 8% Szénhidrát
  • 4% Zsír
  • 84% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Nátrium
  • Foszfor
  • Kálcium
  • Magnézium
  • Szelén

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • C vitamin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • E vitamin:
  • Lut-zea

Fehérje

  • Összesen
    44.3 g

Zsír

  • Összesen
    50.9 g
  • Telített zsírsav
    26 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    14 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    4 g
  • Koleszterin
    332 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    2660.6 g
  • Cink
    5 mg
  • Szelén
    64 mg
  • Kálcium
    552 mg
  • Vas
    4 mg
  • Magnézium
    121 mg
  • Foszfor
    662 mg
  • Nátrium
    1252 mg
  • Réz
    0 mg
  • Mangán
    1 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    91.6 g
  • Cukor
    11 mg
  • Élelmi rost
    8 mg

VÍZ

  • Összesen
    973.8 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    459 micro
  • B6 vitamin:
    1 mg
  • B12 Vitamin:
    2 micro
  • E vitamin:
    2 mg
  • C vitamin:
    70 mg
  • D vitamin:
    57 micro
  • K vitamin:
    172 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    1 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    1 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    6 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    169 micro
  • Kolin:
    244 mg
  • Retinol - A vitamin:
    355 micro
  • α-karotin
    51 micro
  • β-karotin
    1213 micro
  • β-crypt
    5 micro
  • Likopin
    1287 micro
  • Lut-zea
    1326 micro
Összesen 1003 kcal
  • 4% Fehérje
  • 8% Szénhidrát
  • 4% Zsír
  • 84% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Nátrium
  • Foszfor
  • Kálcium
  • Magnézium
  • Szelén

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • C vitamin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • E vitamin:
  • Lut-zea

Fehérje

  • Összesen
    177.3 g

Zsír

  • Összesen
    203.4 g
  • Telített zsírsav
    105 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    57 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    16 g
  • Koleszterin
    1326 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    10642.5 g
  • Cink
    19 mg
  • Szelén
    255 mg
  • Kálcium
    2208 mg
  • Vas
    16 mg
  • Magnézium
    484 mg
  • Foszfor
    2647 mg
  • Nátrium
    5007 mg
  • Réz
    2 mg
  • Mangán
    4 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    366.4 g
  • Cukor
    46 mg
  • Élelmi rost
    33 mg

VÍZ

  • Összesen
    3895.1 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    1837 micro
  • B6 vitamin:
    4 mg
  • B12 Vitamin:
    8 micro
  • E vitamin:
    8 mg
  • C vitamin:
    279 mg
  • D vitamin:
    227 micro
  • K vitamin:
    687 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    2 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    3 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    23 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    676 micro
  • Kolin:
    976 mg
  • Retinol - A vitamin:
    1420 micro
  • α-karotin
    202 micro
  • β-karotin
    4853 micro
  • β-crypt
    21 micro
  • Likopin
    5146 micro
  • Lut-zea
    5305 micro
Összesen 4010 kcal
  • 4% Fehérje
  • 8% Szénhidrát
  • 4% Zsír
  • 84% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Nátrium
  • Foszfor
  • Kálcium
  • Magnézium
  • Szelén

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • C vitamin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • E vitamin:
  • Lut-zea

Fehérje

  • Összesen
    3.4 g

Zsír

  • Összesen
    3.9 g
  • Telített zsírsav
    2 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    1 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    0 g
  • Koleszterin
    26 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    206.2 g
  • Cink
    0 mg
  • Szelén
    5 mg
  • Kálcium
    43 mg
  • Vas
    0 mg
  • Magnézium
    9 mg
  • Foszfor
    51 mg
  • Nátrium
    97 mg
  • Réz
    0 mg
  • Mangán
    0 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    7.1 g
  • Cukor
    1 mg
  • Élelmi rost
    1 mg

VÍZ

  • Összesen
    75.5 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    36 micro
  • B6 vitamin:
    0 mg
  • B12 Vitamin:
    0 micro
  • E vitamin:
    0 mg
  • C vitamin:
    5 mg
  • D vitamin:
    4 micro
  • K vitamin:
    13 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    0 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    0 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    0 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    13 micro
  • Kolin:
    19 mg
  • Retinol - A vitamin:
    28 micro
  • α-karotin
    4 micro
  • β-karotin
    94 micro
  • β-crypt
    0 micro
  • Likopin
    100 micro
  • Lut-zea
    103 micro
Összesen 78 kcal

Hozzávalók

A töltelékhez

A krumplipüréhez

A galuskához

Elkészítés

A töltelékhez

  1. A tésztából 1 tojással, sóval és vízzel nokedlit készítünk. Bő vízbe kiszaggatjuk, amikor a víz feldobja, pár perc főzés után leszűrjük.
  2. A darált húskonzervet (vagy darált húst) villával elnyomkodjuk, hozzáadjuk a tojást, a tejfölt, a kézzel apróra tépett mozzarellát, a kockára vágott paradicsomot, a kockára vágott cukkinit, a vékony csíkokra vágott kelkáposztát, a kockára vágott hagymát. Sózzuk, fűszerezzük és összekeverjük. (Ha darált húst használunk, akkor azt olajon lepirítjuk előtte.)
  3. A nokedlit egy kivajazott jénai tálba simítjuk, erre jön a zöldséges darált hús, a tetejére pedig a maradék krumplipüré került, amit kevés szerecsendióval ízesítünk, és a töltelékre simítjuk. A krumplipüréhez a krumplit kockára vágjuk, sós vízben feltesszük főni, majd leszűrjük, még forrón vajjal és tejjel összetörjük.
  4. Előmelegített sütőben szép aranysárgára sütjük.
  • Sütés hőfoka: 180 °C
  • Sütés módja: alul-felül sütés
  • Sütés ideje: 45 perc
  • Elkészítettem: 1 alkalommal
  • Receptkönyvben: 26
  • Tegnapi nézettség: 0
  • 7 napos nézettség: 0
  • Össznézettség: 4835
  • Feltöltés dátuma: 2013. szeptember 28.

Receptkategóriák

Receptjellemzők

Felhasználó képe
helena26 458 recept

Többféle maradék lappangott a hűtőmben. Tegnapról megmaradt a krumplipüré, máról maradt egy kevés nokedli, elővettem a darált húskonzervet, és a kis darab kelkáposztát, fél cukkinit, ami szintén maradék, hozzátettem még paradicsomot, és hogy még jobb íze legyen, 1 hagymát. Ezeket hasznosítva egy finom, meleg vacsora készült.

Hozzávalók

A töltelékhez

A krumplipüréhez

A galuskához

Címlapról ajánljuk

További cikkek

Top Receptek

Hagyományos édes fánk

Életem első fánkját még lánykoromban készítettem. Kemény lett és száraz. Ezután évek teltek el és eszembe sem jutott, hogy újra nekiálljak. A kisfiam nagy fánkrajongó. Mondjuk is a ...