r
Nosalty Logó

Galíciai tonhalas pite

cukormentes laktózmentes glutént tartalmaz tejmentes tojást tartalmaz
Rekalein
Galíciai tonhalas pite
adag
Előkészítés
perc
Főzés
perc
Sütés
perc
Összesen
perc
Sütés hőfoka
180 °C
  • 10% Fehérje
  • 25% Szénhidrát
  • 8% Zsír

A pitéhez

A töltelékhez

Összeállítás

Összesen 633 kcal
  • 10% Fehérje
  • 25% Szénhidrát
  • 8% Zsír

A pitéhez

A töltelékhez

Összeállítás

Összesen 3791 kcal
  • 10% Fehérje
  • 25% Szénhidrát
  • 8% Zsír

A pitéhez

A töltelékhez

Összeállítás

Összesen 207 kcal
  • 10% Fehérje
  • 25% Szénhidrát
  • 8% Zsír
  • 57% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Nátrium
  • Foszfor
  • Szelén
  • Magnézium
  • Kálcium

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • C vitamin:
  • E vitamin:
  • Likopin

Fehérje

  • Összesen
    30.3 g

Zsír

  • Összesen
    23.2 g
  • Telített zsírsav
    4 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    14 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    4 g
  • Koleszterin
    42 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    1109.7 g
  • Cink
    2 mg
  • Szelén
    82 mg
  • Kálcium
    47 mg
  • Vas
    2 mg
  • Magnézium
    51 mg
  • Foszfor
    353 mg
  • Nátrium
    571 mg
  • Réz
    0 mg
  • Mangán
    1 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    72.2 g
  • Cukor
    4 mg
  • Élelmi rost
    4 mg

VÍZ

  • Összesen
    165 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    29 micro
  • B6 vitamin:
    0 mg
  • B12 Vitamin:
    2 micro
  • E vitamin:
    3 mg
  • C vitamin:
    6 mg
  • D vitamin:
    186 micro
  • K vitamin:
    40 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    0 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    0 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    10 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    77 micro
  • Kolin:
    59 mg
  • Retinol - A vitamin:
    28 micro
  • α-karotin
    0 micro
  • β-karotin
    9 micro
  • β-crypt
    1 micro
  • Likopin
    463 micro
  • Lut-zea
    60 micro
Összesen 633 kcal
  • 10% Fehérje
  • 25% Szénhidrát
  • 8% Zsír
  • 57% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Nátrium
  • Foszfor
  • Szelén
  • Magnézium
  • Kálcium

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • C vitamin:
  • E vitamin:
  • Likopin

Fehérje

  • Összesen
    181.9 g

Zsír

  • Összesen
    139.4 g
  • Telített zsírsav
    22 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    84 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    25 g
  • Koleszterin
    252 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    6658.1 g
  • Cink
    11 mg
  • Szelén
    493 mg
  • Kálcium
    285 mg
  • Vas
    15 mg
  • Magnézium
    307 mg
  • Foszfor
    2117 mg
  • Nátrium
    3425 mg
  • Réz
    1 mg
  • Mangán
    4 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    433 g
  • Cukor
    22 mg
  • Élelmi rost
    24 mg

VÍZ

  • Összesen
    989.7 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    174 micro
  • B6 vitamin:
    1 mg
  • B12 Vitamin:
    9 micro
  • E vitamin:
    18 mg
  • C vitamin:
    37 mg
  • D vitamin:
    1116 micro
  • K vitamin:
    238 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    1 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    1 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    60 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    460 micro
  • Kolin:
    353 mg
  • Retinol - A vitamin:
    169 micro
  • α-karotin
    0 micro
  • β-karotin
    57 micro
  • β-crypt
    5 micro
  • Likopin
    2779 micro
  • Lut-zea
    357 micro
Összesen 3791 kcal
  • 10% Fehérje
  • 25% Szénhidrát
  • 8% Zsír
  • 57% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Nátrium
  • Foszfor
  • Szelén
  • Magnézium
  • Kálcium

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • C vitamin:
  • E vitamin:
  • Likopin

Fehérje

  • Összesen
    10 g

Zsír

  • Összesen
    7.6 g
  • Telített zsírsav
    1 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    5 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    1 g
  • Koleszterin
    14 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    365.2 g
  • Cink
    1 mg
  • Szelén
    27 mg
  • Kálcium
    16 mg
  • Vas
    1 mg
  • Magnézium
    17 mg
  • Foszfor
    116 mg
  • Nátrium
    188 mg
  • Réz
    0 mg
  • Mangán
    0 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    23.8 g
  • Cukor
    1 mg
  • Élelmi rost
    1 mg

VÍZ

  • Összesen
    54.3 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    10 micro
  • B6 vitamin:
    0 mg
  • B12 Vitamin:
    1 micro
  • E vitamin:
    1 mg
  • C vitamin:
    2 mg
  • D vitamin:
    61 micro
  • K vitamin:
    13 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    0 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    0 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    3 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    25 micro
  • Kolin:
    19 mg
  • Retinol - A vitamin:
    9 micro
  • α-karotin
    0 micro
  • β-karotin
    3 micro
  • β-crypt
    0 micro
  • Likopin
    152 micro
  • Lut-zea
    20 micro
Összesen 207 kcal

Hozzávalók

A pitéhez

A töltelékhez

Összeállítás

Elkészítés

A pitéhez

  1. Egy mély tálba öntjük a lisztet, sót, fehérbort.
  2. Langyos vízben feloldjuk az élesztőt, a többi hozzávalóhoz öntjük, elkezdjük gyúrni a tésztát.
  3. Apránként hozzáadjuk az olajat.
  4. Amikor összeállt, letakarjuk konyharuhával, kb. duplájára kelesztjük meleg helyen. Nem kell megijedni, elég tömör tészta lesz, de gyorsan megkel.

A töltelékhez

  1. Közben elkészítjük a tölteléket: A hagymát és a fokhagymát nagyon apróra vágjuk, olajon üvegesre pároljuk, majd hozzáadjuk a pirospaprikát, a sót és a lecsepegtetett tonhalkonzervet.
  2. 5-10 perc alatt pépesre főzzük, majd belekeverjük a paradicsomszószt vagy pürét.

Összeállítás

  1. A megkelt tésztát kicsit átgyúrjuk, kb. 2:1 arányban kettészedjük.
  2. A nagyobb részt kör alakúra nyújtjuk (2-3 mm), egy pite formát kibélelünk.
  3. Beleöntjük a tölteléket, majd kisodorjuk a kisebb részt is, ezzel lefedjük a pitét. A közepébe elméletileg egy kereszt alakú vágást kell eszközölni, hogy a gőz távozni tudjon belőle – én inkább megböködöm hústűvel több helyen, nem szeretem, ha lyukas a teteje.
  4. A maradék, oldalt levágott tésztából művészkedhetünk a tetejére egy kicsit. Ezután megkenjük a felvert tojással, és előmelegített sütőben aranyszínűre sütjük. (Fél óra kb.)
  • Sütés hőfoka: 180 °C
  • Sütés ideje: 30 perc
  • Receptkönyvben: 55
  • Tegnapi nézettség: 1
  • 7 napos nézettség: 2
  • Össznézettség: 3980
  • Feltöltés dátuma: 2014. április 23.

Ajánló

A galíciaiak általában előételnek fogyasztják, vagy a bárban egy pohár sör/bor mellé kérnek belőle egy szeletet.

Receptkategóriák

Receptjellemzők

Galíciai tonhalas pite
Rekalein 27 recept

Észak-Nyugat-Spanyolország kedvence, hidegen és melegen egyaránt. Párom, mikor a recept beküldése közben a "mikor?" kérdéshez értünk, kivette a kezemből a laptopot, és bejelölte, hogy MINDIG.:) Készítik csirkehúsos-zöldséges (paradicsom, paprika, gomba, esetleg olajbogyó) töltelékkel is.

Hozzávalók

A pitéhez

A töltelékhez

Összeállítás

Címlapról ajánljuk

Ismerd meg a bottargát, és azt is elmondjuk, hogy használd...

A bottarga egy különleges gasztronómiai alapanyag, amelyet gyakran neveznek a "tenger aranyának". Azok számára, akik még nem találkoztak vele, a bottarga nem más, mint sózott és szárított halikra, amely különleges ízvilágával azonnal magával ragadja az ínyenceket. Ezt a mediterrán kincset évezredek óta fogyasztják, és ma is nagy becsben tartják a kulináris világban.

Hering András

További cikkek

Top Receptek

Hagyományos édes fánk

Életem első fánkját még lánykoromban készítettem. Kemény lett és száraz. Ezután évek teltek el és eszembe sem jutott, hogy újra nekiálljak. A kisfiam nagy fánkrajongó. Mondjuk is a ...