Galíciai tonhalas pite
cukormentes
laktózmentes
glutént tartalmaz
tejmentes
tojást tartalmaz
Rekalein
adag
Előkészítés
perc
Főzés
perc
Sütés
perc
Összesen
perc
Sütés hőfoka
180 °C
- 10% Fehérje
- 25% Szénhidrát
- 8% Zsír
A pitéhez
-
83g finomliszt303 kcal
-
4 kcal
-
27g víz0 kcal
-
8g fehérbor7 kcal
-
13g olívaolaj118 kcal
-
1g só0 kcal
-
9g tojás12 kcal
A töltelékhez
-
67g tonhalkonzerv132 kcal
-
0 kcal
-
85g vöröshagyma31 kcal
-
1g fokhagyma1 kcal
-
1 kcal
-
0g só0 kcal
-
3g olívaolaj24 kcal
Összeállítás
Összesen
633
kcal
- 10% Fehérje
- 25% Szénhidrát
- 8% Zsír
A pitéhez
-
500g finomliszt1820 kcal
-
25g friss élesztő26 kcal
-
160g víz0 kcal
-
50g fehérbor41 kcal
-
80g olívaolaj707 kcal
-
4g só0 kcal
-
55g tojás69 kcal
A töltelékhez
-
400g tonhalkonzerv792 kcal
-
0 kcal
-
510g vöröshagyma186 kcal
-
3g fokhagyma4 kcal
-
20g paradicsomszósz5 kcal
-
0g só0 kcal
-
16g olívaolaj141 kcal
Összeállítás
Összesen
3791
kcal
- 10% Fehérje
- 25% Szénhidrát
- 8% Zsír
A pitéhez
-
27.4g finomliszt100 kcal
-
1.4g friss élesztő1 kcal
-
8.8g víz0 kcal
-
2.7g fehérbor2 kcal
-
4.4g olívaolaj39 kcal
-
0.2g só0 kcal
-
3g tojás4 kcal
A töltelékhez
-
21.9g tonhalkonzerv43 kcal
-
0 kcal
-
28g vöröshagyma10 kcal
-
0.2g fokhagyma0 kcal
-
1.1g paradicsomszósz0 kcal
-
0g só0 kcal
-
0.9g olívaolaj8 kcal
Összeállítás
Összesen
207
kcal
- 10% Fehérje
- 25% Szénhidrát
- 8% Zsír
- 57% Víz
TOP ásványi anyagok
-
Nátrium
-
Foszfor
-
Szelén
-
Magnézium
-
Kálcium
TOP vitaminok
-
Kolin:
-
Niacin - B3 vitamin:
-
C vitamin:
-
E vitamin:
-
Likopin
Fehérje
-
Összesen 30.3 g
Zsír
-
Összesen 23.2 g
-
Telített zsírsav 4 g
-
Egyszeresen telítetlen zsírsav: 14 g
-
Többszörösen telítetlen zsírsav 4 g
-
Koleszterin 42 mg
Ásványi anyagok
-
Összesen 1109.7 g
-
Cink 2 mg
-
Szelén 82 mg
-
Kálcium 47 mg
-
Vas 2 mg
-
Magnézium 51 mg
-
Foszfor 353 mg
-
Nátrium 571 mg
-
Réz 0 mg
-
Mangán 1 mg
Szénhidrátok
-
Összesen 72.2 g
-
Cukor 4 mg
-
Élelmi rost 4 mg
VÍZ
-
Összesen 165 g
Vitaminok
-
Összesen 0
-
A vitamin (RAE): 29 micro
-
B6 vitamin: 0 mg
-
B12 Vitamin: 2 micro
-
E vitamin: 3 mg
-
C vitamin: 6 mg
-
D vitamin: 186 micro
-
K vitamin: 40 micro
-
Tiamin - B1 vitamin: 0 mg
-
Riboflavin - B2 vitamin: 0 mg
-
Niacin - B3 vitamin: 10 mg
-
Pantoténsav - B5 vitamin: 0 mg
-
Folsav - B9-vitamin: 77 micro
-
Kolin: 59 mg
-
Retinol - A vitamin: 28 micro
-
α-karotin 0 micro
-
β-karotin 9 micro
-
β-crypt 1 micro
-
Likopin 463 micro
-
Lut-zea 60 micro
Összesen
633
kcal
- 10% Fehérje
- 25% Szénhidrát
- 8% Zsír
- 57% Víz
TOP ásványi anyagok
-
Nátrium
-
Foszfor
-
Szelén
-
Magnézium
-
Kálcium
TOP vitaminok
-
Kolin:
-
Niacin - B3 vitamin:
-
C vitamin:
-
E vitamin:
-
Likopin
Fehérje
-
Összesen 181.9 g
Zsír
-
Összesen 139.4 g
-
Telített zsírsav 22 g
-
Egyszeresen telítetlen zsírsav: 84 g
-
Többszörösen telítetlen zsírsav 25 g
-
Koleszterin 252 mg
Ásványi anyagok
-
Összesen 6658.1 g
-
Cink 11 mg
-
Szelén 493 mg
-
Kálcium 285 mg
-
Vas 15 mg
-
Magnézium 307 mg
-
Foszfor 2117 mg
-
Nátrium 3425 mg
-
Réz 1 mg
-
Mangán 4 mg
Szénhidrátok
-
Összesen 433 g
-
Cukor 22 mg
-
Élelmi rost 24 mg
VÍZ
-
Összesen 989.7 g
Vitaminok
-
Összesen 0
-
A vitamin (RAE): 174 micro
-
B6 vitamin: 1 mg
-
B12 Vitamin: 9 micro
-
E vitamin: 18 mg
-
C vitamin: 37 mg
-
D vitamin: 1116 micro
-
K vitamin: 238 micro
-
Tiamin - B1 vitamin: 1 mg
-
Riboflavin - B2 vitamin: 1 mg
-
Niacin - B3 vitamin: 60 mg
-
Pantoténsav - B5 vitamin: 0 mg
-
Folsav - B9-vitamin: 460 micro
-
Kolin: 353 mg
-
Retinol - A vitamin: 169 micro
-
α-karotin 0 micro
-
β-karotin 57 micro
-
β-crypt 5 micro
-
Likopin 2779 micro
-
Lut-zea 357 micro
Összesen
3791
kcal
- 10% Fehérje
- 25% Szénhidrát
- 8% Zsír
- 57% Víz
TOP ásványi anyagok
-
Nátrium
-
Foszfor
-
Szelén
-
Magnézium
-
Kálcium
TOP vitaminok
-
Kolin:
-
Niacin - B3 vitamin:
-
C vitamin:
-
E vitamin:
-
Likopin
Fehérje
-
Összesen 10 g
Zsír
-
Összesen 7.6 g
-
Telített zsírsav 1 g
-
Egyszeresen telítetlen zsírsav: 5 g
-
Többszörösen telítetlen zsírsav 1 g
-
Koleszterin 14 mg
Ásványi anyagok
-
Összesen 365.2 g
-
Cink 1 mg
-
Szelén 27 mg
-
Kálcium 16 mg
-
Vas 1 mg
-
Magnézium 17 mg
-
Foszfor 116 mg
-
Nátrium 188 mg
-
Réz 0 mg
-
Mangán 0 mg
Szénhidrátok
-
Összesen 23.8 g
-
Cukor 1 mg
-
Élelmi rost 1 mg
VÍZ
-
Összesen 54.3 g
Vitaminok
-
Összesen 0
-
A vitamin (RAE): 10 micro
-
B6 vitamin: 0 mg
-
B12 Vitamin: 1 micro
-
E vitamin: 1 mg
-
C vitamin: 2 mg
-
D vitamin: 61 micro
-
K vitamin: 13 micro
-
Tiamin - B1 vitamin: 0 mg
-
Riboflavin - B2 vitamin: 0 mg
-
Niacin - B3 vitamin: 3 mg
-
Pantoténsav - B5 vitamin: 0 mg
-
Folsav - B9-vitamin: 25 micro
-
Kolin: 19 mg
-
Retinol - A vitamin: 9 micro
-
α-karotin 0 micro
-
β-karotin 3 micro
-
β-crypt 0 micro
-
Likopin 152 micro
-
Lut-zea 20 micro
Összesen
207
kcal
Hozzávalók
A pitéhez
-
500 g finomliszt
-
25 g friss élesztő
-
1 kávéskanál só
A töltelékhez
-
1 teáskanál fűszerpaprika
-
3 nagy db vöröshagyma
-
1 gerezd fokhagyma
-
2 ek paradicsomszósz
-
só ízlés szerint
-
2 ek olívaolaj
Összeállítás
Elkészítés
A pitéhez
- Egy mély tálba öntjük a lisztet, sót, fehérbort.
- Langyos vízben feloldjuk az élesztőt, a többi hozzávalóhoz öntjük, elkezdjük gyúrni a tésztát.
- Apránként hozzáadjuk az olajat.
- Amikor összeállt, letakarjuk konyharuhával, kb. duplájára kelesztjük meleg helyen. Nem kell megijedni, elég tömör tészta lesz, de gyorsan megkel.
A töltelékhez
- Közben elkészítjük a tölteléket: A hagymát és a fokhagymát nagyon apróra vágjuk, olajon üvegesre pároljuk, majd hozzáadjuk a pirospaprikát, a sót és a lecsepegtetett tonhalkonzervet.
- 5-10 perc alatt pépesre főzzük, majd belekeverjük a paradicsomszószt vagy pürét.
Összeállítás
- A megkelt tésztát kicsit átgyúrjuk, kb. 2:1 arányban kettészedjük.
- A nagyobb részt kör alakúra nyújtjuk (2-3 mm), egy pite formát kibélelünk.
- Beleöntjük a tölteléket, majd kisodorjuk a kisebb részt is, ezzel lefedjük a pitét. A közepébe elméletileg egy kereszt alakú vágást kell eszközölni, hogy a gőz távozni tudjon belőle – én inkább megböködöm hústűvel több helyen, nem szeretem, ha lyukas a teteje.
- A maradék, oldalt levágott tésztából művészkedhetünk a tetejére egy kicsit. Ezután megkenjük a felvert tojással, és előmelegített sütőben aranyszínűre sütjük. (Fél óra kb.)
- Sütés hőfoka: 180 °C
- Sütés ideje: 30 perc
- Receptkönyvben: 55
- Tegnapi nézettség: 1
- 7 napos nézettség: 2
- Össznézettség: 3980
- Feltöltés dátuma: 2014. április 23.
Ajánló
A galíciaiak általában előételnek fogyasztják, vagy a bárban egy pohár sör/bor mellé kérnek belőle egy szeletet.
Receptjellemzők
-
- fogás:
-
- konyha:
-
- nehézség:
-
- elkészítési idő:
-
- szakács elkészítette:
-
- alkalom:
-
- Speciális étrendek:
Rekalein
27 recept
Észak-Nyugat-Spanyolország kedvence, hidegen és melegen egyaránt. Párom, mikor a recept beküldése közben a "mikor?" kérdéshez értünk, kivette a kezemből a laptopot, és bejelölte, hogy MINDIG.:) Készítik csirkehúsos-zöldséges (paradicsom, paprika, gomba, esetleg olajbogyó) töltelékkel is.