Galambbegy saláta málnával és dióval
cukrot taratalmaz
laktózmentes
gluténmentes
tejmentes
tojásmentes
Glaser
adag
Előkészítés
perc
hidegkonyha
- 3% Fehérje
- 12% Szénhidrát
- 21% Zsír
Összesen
282
kcal
- 3% Fehérje
- 12% Szénhidrát
- 21% Zsír
Összesen
1122
kcal
- 3% Fehérje
- 12% Szénhidrát
- 21% Zsír
- 63% Víz
TOP ásványi anyagok
-
Foszfor
-
Magnézium
-
Kálcium
-
Nátrium
-
Vas
TOP vitaminok
-
C vitamin:
-
Kolin:
-
Niacin - B3 vitamin:
-
E vitamin:
-
B6 vitamin:
Fehérje
-
Összesen 4.1 g
Zsír
-
Összesen 25.1 g
-
Telített zsírsav 2 g
-
Egyszeresen telítetlen zsírsav: 5 g
-
Többszörösen telítetlen zsírsav 17 g
-
Koleszterin 0 mg
Ásványi anyagok
-
Összesen 189.7 g
-
Cink 1 mg
-
Szelén 1 mg
-
Kálcium 43 mg
-
Vas 2 mg
-
Magnézium 43 mg
-
Foszfor 96 mg
-
Nátrium 3 mg
-
Réz 0 mg
-
Mangán 1 mg
Szénhidrátok
-
Összesen 13.5 g
-
Cukor 7 mg
-
Élelmi rost 4 mg
VÍZ
-
Összesen 74.3 g
Vitaminok
-
Összesen 0
-
A vitamin (RAE): 134 micro
-
B6 vitamin: 0 mg
-
B12 Vitamin: 0 micro
-
E vitamin: 1 mg
-
C vitamin: 24 mg
-
D vitamin: 0 micro
-
K vitamin: 5 micro
-
Tiamin - B1 vitamin: 0 mg
-
Riboflavin - B2 vitamin: 0 mg
-
Niacin - B3 vitamin: 1 mg
-
Pantoténsav - B5 vitamin: 0 mg
-
Folsav - B9-vitamin: 32 micro
-
Kolin: 12 mg
-
Retinol - A vitamin: 0 micro
-
α-karotin 6 micro
-
β-karotin 7 micro
-
β-crypt 0 micro
-
Likopin 0 micro
-
Lut-zea 53 micro
Összesen
282
kcal
- 3% Fehérje
- 12% Szénhidrát
- 21% Zsír
- 63% Víz
TOP ásványi anyagok
-
Foszfor
-
Magnézium
-
Kálcium
-
Nátrium
-
Vas
TOP vitaminok
-
C vitamin:
-
Kolin:
-
Niacin - B3 vitamin:
-
E vitamin:
-
B6 vitamin:
Fehérje
-
Összesen 16.3 g
Zsír
-
Összesen 100.5 g
-
Telített zsírsav 9 g
-
Egyszeresen telítetlen zsírsav: 18 g
-
Többszörösen telítetlen zsírsav 68 g
-
Koleszterin 0 mg
Ásványi anyagok
-
Összesen 758.8 g
-
Cink 4 mg
-
Szelén 6 mg
-
Kálcium 171 mg
-
Vas 7 mg
-
Magnézium 172 mg
-
Foszfor 384 mg
-
Nátrium 11 mg
-
Réz 2 mg
-
Mangán 4 mg
Szénhidrátok
-
Összesen 54.2 g
-
Cukor 29 mg
-
Élelmi rost 15 mg
VÍZ
-
Összesen 297.4 g
Vitaminok
-
Összesen 0
-
A vitamin (RAE): 536 micro
-
B6 vitamin: 1 mg
-
B12 Vitamin: 0 micro
-
E vitamin: 2 mg
-
C vitamin: 98 mg
-
D vitamin: 0 micro
-
K vitamin: 21 micro
-
Tiamin - B1 vitamin: 0 mg
-
Riboflavin - B2 vitamin: 0 mg
-
Niacin - B3 vitamin: 2 mg
-
Pantoténsav - B5 vitamin: 0 mg
-
Folsav - B9-vitamin: 127 micro
-
Kolin: 49 mg
-
Retinol - A vitamin: 0 micro
-
α-karotin 24 micro
-
β-karotin 27 micro
-
β-crypt 0 micro
-
Likopin 0 micro
-
Lut-zea 211 micro
Összesen
1122
kcal
- 3% Fehérje
- 12% Szénhidrát
- 21% Zsír
- 63% Víz
TOP ásványi anyagok
-
Foszfor
-
Magnézium
-
Kálcium
-
Nátrium
-
Vas
TOP vitaminok
-
C vitamin:
-
Kolin:
-
Niacin - B3 vitamin:
-
E vitamin:
-
B6 vitamin:
Fehérje
-
Összesen 3.4 g
Zsír
-
Összesen 21.2 g
-
Telített zsírsav 2 g
-
Egyszeresen telítetlen zsírsav: 4 g
-
Többszörösen telítetlen zsírsav 14 g
-
Koleszterin 0 mg
Ásványi anyagok
-
Összesen 160.4 g
-
Cink 1 mg
-
Szelén 1 mg
-
Kálcium 36 mg
-
Vas 1 mg
-
Magnézium 36 mg
-
Foszfor 81 mg
-
Nátrium 2 mg
-
Réz 0 mg
-
Mangán 1 mg
Szénhidrátok
-
Összesen 11.5 g
-
Cukor 6 mg
-
Élelmi rost 3 mg
VÍZ
-
Összesen 62.9 g
Vitaminok
-
Összesen 0
-
A vitamin (RAE): 113 micro
-
B6 vitamin: 0 mg
-
B12 Vitamin: 0 micro
-
E vitamin: 0 mg
-
C vitamin: 21 mg
-
D vitamin: 0 micro
-
K vitamin: 4 micro
-
Tiamin - B1 vitamin: 0 mg
-
Riboflavin - B2 vitamin: 0 mg
-
Niacin - B3 vitamin: 1 mg
-
Pantoténsav - B5 vitamin: 0 mg
-
Folsav - B9-vitamin: 27 micro
-
Kolin: 10 mg
-
Retinol - A vitamin: 0 micro
-
α-karotin 5 micro
-
β-karotin 6 micro
-
β-crypt 0 micro
-
Likopin 0 micro
-
Lut-zea 45 micro
Összesen
237
kcal
Hozzávalók
Elkészítés
- A salátát megmossuk, majd salátacentrifugába tesszük, és megpörgetjük, elkeverjük a málnával és a dióval, elosztjuk salátás tányérokra.
- A dresszinghez: az ecetet elkeverjük kb. 1-2 ek vízzel, mézzel, mustárral. Sóval, borssal ízesítjük, majd apránként hozzádolgozzuk az olajat.
- A salátát meglocsoljuk a dresszinggel, és tálaljuk.
- Elkészítettem: 2 alkalommal
- Receptkönyvben: 15
- Tegnapi nézettség: 0
- 7 napos nézettség: 0
- Össznézettség: 1594
- Feltöltés dátuma: 2014. január 24.
Receptjellemzők
-
- fogás:
-
- konyha:
-
- nehézség:
-
- elkészítési idő:
-
- szakács elkészítette:
-
- költség egy főre:
-
- konyhatechnológia:
-
- vegetáriánus:
-
- alkalom:
-
- Speciális étrendek:
Glaser
1980 recept
A mézet helyettesíthetjük málnasziruppal is. Ha fagyasztott málnát használunk ehhez a recepthez, mielőtt a salátához kevernénk, engedjük fel szoba hőmérsékleten. A diót meg is piríthatjuk, és úgy keverjük a salátához.