r
Nosalty Logó

Galaktobureko

cukrot taratalmaz laktózt tartalmaz glutént tartalmaz tejet tartalmaz tojást tartalmaz
Oli(E)va
Galaktobureko
adag
Előkészítés
perc
Főzés
perc
Sütés
perc
Összesen
perc
Sütés hőfoka
180 °C
  • 8% Fehérje
  • 40% Szénhidrát
  • 12% Zsír

A tésztához

A krémhez

A sziruphoz

Összesen 609 kcal
  • 8% Fehérje
  • 40% Szénhidrát
  • 12% Zsír

A tésztához

A krémhez

A sziruphoz

Összesen 3655 kcal
  • 8% Fehérje
  • 40% Szénhidrát
  • 12% Zsír

A tésztához

A krémhez

A sziruphoz

Összesen 137 kcal
  • 8% Fehérje
  • 40% Szénhidrát
  • 12% Zsír
  • 42% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Kálcium
  • Nátrium
  • Foszfor
  • Szelén
  • Magnézium

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • E vitamin:
  • C vitamin:
  • Lut-zea
  • Riboflavin - B2 vitamin:

Fehérje

  • Összesen
    15.4 g

Zsír

  • Összesen
    23 g
  • Telített zsírsav
    6 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    8 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    6 g
  • Koleszterin
    150 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    600 g
  • Cink
    1 mg
  • Szelén
    13 mg
  • Kálcium
    311 mg
  • Vas
    1 mg
  • Magnézium
    6 mg
  • Foszfor
    82 mg
  • Nátrium
    186 mg
  • Réz
    0 mg
  • Mangán
    0 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    78.7 g
  • Cukor
    48 mg
  • Élelmi rost
    0 mg

VÍZ

  • Összesen
    82.9 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    65 micro
  • B6 vitamin:
    0 mg
  • B12 Vitamin:
    0 micro
  • E vitamin:
    6 mg
  • C vitamin:
    1 mg
  • D vitamin:
    33 micro
  • K vitamin:
    1 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    0 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    0 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    0 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    19 micro
  • Kolin:
    119 mg
  • Retinol - A vitamin:
    65 micro
  • α-karotin
    0 micro
  • β-karotin
    0 micro
  • β-crypt
    4 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    203 micro
Összesen 609 kcal
  • 8% Fehérje
  • 40% Szénhidrát
  • 12% Zsír
  • 42% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Kálcium
  • Nátrium
  • Foszfor
  • Szelén
  • Magnézium

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • E vitamin:
  • C vitamin:
  • Lut-zea
  • Riboflavin - B2 vitamin:

Fehérje

  • Összesen
    92.2 g

Zsír

  • Összesen
    138.1 g
  • Telített zsírsav
    34 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    48 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    36 g
  • Koleszterin
    900 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    3600 g
  • Cink
    3 mg
  • Szelén
    79 mg
  • Kálcium
    1867 mg
  • Vas
    5 mg
  • Magnézium
    36 mg
  • Foszfor
    493 mg
  • Nátrium
    1117 mg
  • Réz
    0 mg
  • Mangán
    0 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    472.4 g
  • Cukor
    291 mg
  • Élelmi rost
    2 mg

VÍZ

  • Összesen
    497.2 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    387 micro
  • B6 vitamin:
    0 mg
  • B12 Vitamin:
    2 micro
  • E vitamin:
    37 mg
  • C vitamin:
    8 mg
  • D vitamin:
    198 micro
  • K vitamin:
    5 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    0 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    1 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    0 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    115 micro
  • Kolin:
    712 mg
  • Retinol - A vitamin:
    387 micro
  • α-karotin
    0 micro
  • β-karotin
    0 micro
  • β-crypt
    24 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    1218 micro
Összesen 3655 kcal
  • 8% Fehérje
  • 40% Szénhidrát
  • 12% Zsír
  • 42% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Kálcium
  • Nátrium
  • Foszfor
  • Szelén
  • Magnézium

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • E vitamin:
  • C vitamin:
  • Lut-zea
  • Riboflavin - B2 vitamin:

Fehérje

  • Összesen
    3.5 g

Zsír

  • Összesen
    5.2 g
  • Telített zsírsav
    1 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    2 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    1 g
  • Koleszterin
    34 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    136.1 g
  • Cink
    0 mg
  • Szelén
    3 mg
  • Kálcium
    71 mg
  • Vas
    0 mg
  • Magnézium
    1 mg
  • Foszfor
    19 mg
  • Nátrium
    42 mg
  • Réz
    0 mg
  • Mangán
    0 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    17.9 g
  • Cukor
    11 mg
  • Élelmi rost
    0 mg

VÍZ

  • Összesen
    18.8 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    15 micro
  • B6 vitamin:
    0 mg
  • B12 Vitamin:
    0 micro
  • E vitamin:
    1 mg
  • C vitamin:
    0 mg
  • D vitamin:
    7 micro
  • K vitamin:
    0 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    0 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    0 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    0 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    4 micro
  • Kolin:
    27 mg
  • Retinol - A vitamin:
    15 micro
  • α-karotin
    0 micro
  • β-karotin
    0 micro
  • β-crypt
    1 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    46 micro
Összesen 137 kcal

Hozzávalók

A tésztához

A krémhez

A sziruphoz

Elkészítés

A tésztához

  1. Először elkészítjük a krémet: a másfél liter hideg tejből elveszünk egy félpohárnyit, amiben csomómentesre keverjük a kukoricakeményítőt és az öt lapos kanálnyi cukrot.
  2. Egyben felverjük a tojásokat, feltesszük a tejet forralni.
  3. A még langyos tejbe beleöntjük a tojásokat, majd a kukoricakeményítős-cukros tejet, elővesszük a habverőt, és állandó(!) keverés mellett besűrítjük. Félretesszük, és ezután keverjük bele a vaníliát és a reszelt citromhéjat.
  4. A tepsink alját egy ecsettel kissé bevajazzuk (olajozzuk), a réteslapok felét laponként vajazva beleterítjük.
  5. Ráöntjük a krémet, és a többi réteslapot ismét laponként vajazva ráterítjük, az utolsó, ha kilóg egy kicsit, aláhajtjuk.
  6. A sütőt előmelegítjük, a süti tetejét egy éles késsel a leendő kockákra jelöljük be, vigyázva, hogy csak az első kettő-hármat vágjuk át, ne az összes felső réteslapot. Megecseteljük egy kis vajjal még, kézzel rálocsolunk egy kis vizet, be a sütőbe.
  7. Amíg sül a süti, összeforraljuk 10 percig a cukrot, a vizet és a citromhéjat egy kis lábosban, ha kész, félretesszük, és hozzáadjuk a néhány csepp citromlevet.
  8. A kész forró sütire öntjük a szirupot, nem baj, ha kicsit soknak tűnik, és a tepsi alján is összegyűlik, sokkal finomabb így.
  9. Kihűtjük, és betesszük a hűtőbe, hidegen fogyasztjuk.
  • Sütés hőfoka: 180 °C
  • Sütés módja: alul-felül sütés
  • Tepsi mérete: 35x25x5
  • Sütés ideje: 30 perc
  • Elkészítettem: 30 alkalommal
  • Receptkönyvben: 378
  • Tegnapi nézettség: 4
  • 7 napos nézettség: 8
  • Össznézettség: 30649
  • Feltöltés dátuma: 2012. május 14.

Ajánló

Jéghideg frapé sketo vagy egy presszó kávé...

Receptkategóriák

Receptjellemzők

Felhasználó képe
Oli(E)va 85 recept

Ez a görög krémes ciprusi változata. Az anyaországban búzadarával készül a krém, de a ciprusi sokkal selymesebb... A képen a szirupra ráreszeltem egy kis narancshéjat a "show" miatt, ez a darab jutott nekem, miután már agyonfotóztam, nem is rossz vele. :) Story ? Háát, odákat lehetne írni róla... A nagy nyári melegben szieszta idején egy gyönyörű nagy kocka hideg galaktobureko... 

Hozzávalók

A tésztához

A krémhez

A sziruphoz

Címlapról ajánljuk

További cikkek

Top Receptek

Hagyományos édes fánk

Életem első fánkját még lánykoromban készítettem. Kemény lett és száraz. Ezután évek teltek el és eszembe sem jutott, hogy újra nekiálljak. A kisfiam nagy fánkrajongó. Mondjuk is a ...