Galaktobureko
cukrot taratalmaz
laktózt tartalmaz
glutént tartalmaz
tejet tartalmaz
tojást tartalmaz
Jahin
adag
Előkészítés
perc
Főzés
perc
Sütés
perc
Összesen
perc
Sütés hőfoka
180 °C
- 10% Fehérje
- 41% Szénhidrát
- 16% Zsír
A réteslaphoz
A krémhez
-
333g tej187 kcal
-
30g cukor116 kcal
-
14g búzadara51 kcal
-
55g tojás69 kcal
-
1g citromhéj0 kcal
-
0g vanília0 kcal
-
5g vaj33 kcal
A sziruphoz
Összesen
893
kcal
- 10% Fehérje
- 41% Szénhidrát
- 16% Zsír
A réteslaphoz
A krémhez
-
2000g tej1120 kcal
-
180g cukor697 kcal
-
85g búzadara306 kcal
-
330g tojás415 kcal
-
6g citromhéj3 kcal
-
0g vanília0 kcal
-
28g vaj201 kcal
A sziruphoz
Összesen
5362
kcal
- 10% Fehérje
- 41% Szénhidrát
- 16% Zsír
- 33% Víz
TOP ásványi anyagok
-
Kálcium
-
Nátrium
-
Foszfor
-
Magnézium
-
Szelén
TOP vitaminok
-
Kolin:
-
C vitamin:
-
E vitamin:
-
Niacin - B3 vitamin:
-
Riboflavin - B2 vitamin:
Fehérje
-
Összesen 26.2 g
Zsír
-
Összesen 39.6 g
-
Telített zsírsav 17 g
-
Egyszeresen telítetlen zsírsav: 8 g
-
Többszörösen telítetlen zsírsav 9 g
-
Koleszterin 226 mg
Ásványi anyagok
-
Összesen 918.8 g
-
Cink 1 mg
-
Szelén 16 mg
-
Kálcium 439 mg
-
Vas 2 mg
-
Magnézium 40 mg
-
Foszfor 179 mg
-
Nátrium 240 mg
-
Réz 0 mg
-
Mangán 1 mg
Szénhidrátok
-
Összesen 101.8 g
-
Cukor 59 mg
-
Élelmi rost 2 mg
VÍZ
-
Összesen 83.1 g
Vitaminok
-
Összesen 0
-
A vitamin (RAE): 224 micro
-
B6 vitamin: 0 mg
-
B12 Vitamin: 0 micro
-
E vitamin: 1 mg
-
C vitamin: 4 mg
-
D vitamin: 40 micro
-
K vitamin: 2 micro
-
Tiamin - B1 vitamin: 0 mg
-
Riboflavin - B2 vitamin: 0 mg
-
Niacin - B3 vitamin: 1 mg
-
Pantoténsav - B5 vitamin: 0 mg
-
Folsav - B9-vitamin: 51 micro
-
Kolin: 153 mg
-
Retinol - A vitamin: 221 micro
-
α-karotin 0 micro
-
β-karotin 36 micro
-
β-crypt 6 micro
-
Likopin 0 micro
-
Lut-zea 247 micro
Összesen
893
kcal
- 10% Fehérje
- 41% Szénhidrát
- 16% Zsír
- 33% Víz
TOP ásványi anyagok
-
Kálcium
-
Nátrium
-
Foszfor
-
Magnézium
-
Szelén
TOP vitaminok
-
Kolin:
-
C vitamin:
-
E vitamin:
-
Niacin - B3 vitamin:
-
Riboflavin - B2 vitamin:
Fehérje
-
Összesen 156.9 g
Zsír
-
Összesen 237.7 g
-
Telített zsírsav 100 g
-
Egyszeresen telítetlen zsírsav: 50 g
-
Többszörösen telítetlen zsírsav 57 g
-
Koleszterin 1355 mg
Ásványi anyagok
-
Összesen 5512.9 g
-
Cink 8 mg
-
Szelén 97 mg
-
Kálcium 2635 mg
-
Vas 10 mg
-
Magnézium 242 mg
-
Foszfor 1073 mg
-
Nátrium 1441 mg
-
Réz 2 mg
-
Mangán 5 mg
Szénhidrátok
-
Összesen 610.9 g
-
Cukor 355 mg
-
Élelmi rost 12 mg
VÍZ
-
Összesen 498.7 g
Vitaminok
-
Összesen 0
-
A vitamin (RAE): 1342 micro
-
B6 vitamin: 1 mg
-
B12 Vitamin: 3 micro
-
E vitamin: 7 mg
-
C vitamin: 25 mg
-
D vitamin: 238 micro
-
K vitamin: 13 micro
-
Tiamin - B1 vitamin: 1 mg
-
Riboflavin - B2 vitamin: 2 mg
-
Niacin - B3 vitamin: 4 mg
-
Pantoténsav - B5 vitamin: 0 mg
-
Folsav - B9-vitamin: 308 micro
-
Kolin: 919 mg
-
Retinol - A vitamin: 1324 micro
-
α-karotin 0 micro
-
β-karotin 218 micro
-
β-crypt 34 micro
-
Likopin 0 micro
-
Lut-zea 1483 micro
Összesen
5362
kcal
- 10% Fehérje
- 41% Szénhidrát
- 16% Zsír
- 33% Víz
TOP ásványi anyagok
-
Kálcium
-
Nátrium
-
Foszfor
-
Magnézium
-
Szelén
TOP vitaminok
-
Kolin:
-
C vitamin:
-
E vitamin:
-
Niacin - B3 vitamin:
-
Riboflavin - B2 vitamin:
Fehérje
-
Összesen 4.5 g
Zsír
-
Összesen 6.9 g
-
Telített zsírsav 3 g
-
Egyszeresen telítetlen zsírsav: 1 g
-
Többszörösen telítetlen zsírsav 2 g
-
Koleszterin 39 mg
Ásványi anyagok
-
Összesen 159.2 g
-
Cink 0 mg
-
Szelén 3 mg
-
Kálcium 76 mg
-
Vas 0 mg
-
Magnézium 7 mg
-
Foszfor 31 mg
-
Nátrium 42 mg
-
Réz 0 mg
-
Mangán 0 mg
Szénhidrátok
-
Összesen 17.6 g
-
Cukor 10 mg
-
Élelmi rost 0 mg
VÍZ
-
Összesen 14.4 g
Vitaminok
-
Összesen 0
-
A vitamin (RAE): 39 micro
-
B6 vitamin: 0 mg
-
B12 Vitamin: 0 micro
-
E vitamin: 0 mg
-
C vitamin: 1 mg
-
D vitamin: 7 micro
-
K vitamin: 0 micro
-
Tiamin - B1 vitamin: 0 mg
-
Riboflavin - B2 vitamin: 0 mg
-
Niacin - B3 vitamin: 0 mg
-
Pantoténsav - B5 vitamin: 0 mg
-
Folsav - B9-vitamin: 9 micro
-
Kolin: 27 mg
-
Retinol - A vitamin: 38 micro
-
α-karotin 0 micro
-
β-karotin 6 micro
-
β-crypt 1 micro
-
Likopin 0 micro
-
Lut-zea 43 micro
Összesen
155
kcal
Hozzávalók
A réteslaphoz
A krémhez
A sziruphoz
Elkészítés
A réteslaphoz
- Elkészítjük a krémet: a tejet a kikapart vaníliarúddal és magokkal melegítjük.
- A tojásokat szétválasztjuk, a sárgáját a cukorral robotgéppel habosra keverjük.
- Adagolunk hozzá a melegedő tejből, beleszórjuk a darát, tovább keverjük, majd megint tejet adunk hozzá.
- A kb. azonos hőmérsékletű masszát beleöntjük a tejbe és állandóan keverve főzzük, amíg besűrűsödik.
- Levesszük a tűzről és hozzáadjuk a citromhéjat, 2 ek olvasztott vajat majd felverjük a tojásfehérjét és beleforgatjuk.
- A réteslapok felét egyenként megkenjük olvasztott vajjal, egymásra fektetjük, ráöntjük a krémet, majd befedjük a maradék vajjal megkent lapokkal.
- Rombusz alakúra vagdossuk, a tetejét vajjal kenjük, dióval díszítjük.
- Előmelegített sütőben sütjük, amíg a lapok teteje kissé megpirul (kb.40 perc).
- Amíg sül, elkészítjük a szirupot: a hozzávalóit kb. 4-5 perc alatt összefőzzük.
- A kész pitét meglocsoljuk a sziruppal, majd visszatoljuk a már lekapcsolt, de még meleg sütőbe, ott hagyjuk kihűlni.
- Pár óra pihentetés után szeleteljük.
- Sütés hőfoka: 180 °C
- Sütés módja: hőlégkeveréses
- Tepsi mérete: 30X40X6
- Sütés ideje: 50 perc
- Receptkönyvben: 168
- Tegnapi nézettség: 1
- 7 napos nézettség: 6
- Össznézettség: 23918
- Feltöltés dátuma: 2010. május 13.
Receptjellemzők
-
- fogás:
-
- konyha:
-
- nehézség:
-
- elkészítési idő:
-
- szakács elkészítette:
-
- mikor:
-
- vegetáriánus:
Jahin
189 recept
Nem túl szép, de nagyon finom édesség.