Gaisburgi mars
cukormentes
laktózt tartalmaz
glutént tartalmaz
tejet tartalmaz
tojásmentes
Glaser
adag
Előkészítés
perc
Főzés
perc
Összesen
perc
- 5% Fehérje
- 9% Szénhidrát
- 2% Zsír
-
125g marhahús178 kcal
-
313g víz0 kcal
-
11g vöröshagyma4 kcal
-
125g burgonya72 kcal
-
60g sárgarépa22 kcal
-
25g zeller9 kcal
-
50g tészta186 kcal
-
0g só0 kcal
-
0g bors0 kcal
-
0g szerecsendió0 kcal
-
4g vaj25 kcal
-
23g vöröshagyma8 kcal
-
1g petrezselyem0 kcal
-
1g metélőhagyma0 kcal
Összesen
504
kcal
- 5% Fehérje
- 9% Szénhidrát
- 2% Zsír
-
500g marhahús710 kcal
-
1250g víz0 kcal
-
45g vöröshagyma16 kcal
-
500g burgonya289 kcal
-
240g sárgarépa88 kcal
-
100g zeller36 kcal
-
200g tészta742 kcal
-
0g só0 kcal
-
0g bors0 kcal
-
0g szerecsendió0 kcal
-
14g vaj100 kcal
-
90g vöröshagyma33 kcal
-
3g petrezselyem1 kcal
-
3g metélőhagyma1 kcal
Összesen
2016
kcal
- 5% Fehérje
- 9% Szénhidrát
- 2% Zsír
-
17g marhahús24 kcal
-
42.4g víz0 kcal
-
1.5g vöröshagyma1 kcal
-
17g burgonya10 kcal
-
8.1g sárgarépa3 kcal
-
3.4g zeller1 kcal
-
6.8g tészta25 kcal
-
0g só0 kcal
-
0g bors0 kcal
-
0g szerecsendió0 kcal
-
0.5g vaj3 kcal
-
3.1g vöröshagyma1 kcal
-
0.1g petrezselyem0 kcal
-
0.1g metélőhagyma0 kcal
Összesen
68
kcal
- 5% Fehérje
- 9% Szénhidrát
- 2% Zsír
- 84% Víz
TOP ásványi anyagok
-
Foszfor
-
Nátrium
-
Magnézium
-
Kálcium
-
Szelén
TOP vitaminok
-
Kolin:
-
C vitamin:
-
Niacin - B3 vitamin:
-
β-karotin
-
α-karotin
Fehérje
-
Összesen 36.7 g
Zsír
-
Összesen 10.8 g
-
Telített zsírsav 4 g
-
Egyszeresen telítetlen zsírsav: 4 g
-
Többszörösen telítetlen zsírsav 1 g
-
Koleszterin 84 mg
Ásványi anyagok
-
Összesen 880.6 g
-
Cink 6 mg
-
Szelén 73 mg
-
Kálcium 74 mg
-
Vas 6 mg
-
Magnézium 96 mg
-
Foszfor 466 mg
-
Nátrium 159 mg
-
Réz 1 mg
-
Mangán 1 mg
Szénhidrátok
-
Összesen 63.8 g
-
Cukor 6 mg
-
Élelmi rost 6 mg
VÍZ
-
Összesen 577 g
Vitaminok
-
Összesen 0
-
A vitamin (RAE): 475 micro
-
B6 vitamin: 1 mg
-
B12 Vitamin: 5 micro
-
E vitamin: 1 mg
-
C vitamin: 27 mg
-
D vitamin: 0 micro
-
K vitamin: 32 micro
-
Tiamin - B1 vitamin: 1 mg
-
Riboflavin - B2 vitamin: 1 mg
-
Niacin - B3 vitamin: 13 mg
-
Pantoténsav - B5 vitamin: 0 mg
-
Folsav - B9-vitamin: 160 micro
-
Kolin: 137 mg
-
Retinol - A vitamin: 23 micro
-
α-karotin 1857 micro
-
β-karotin 4488 micro
-
β-crypt 0 micro
-
Likopin 1 micro
-
Lut-zea 200 micro
Összesen
504
kcal
- 5% Fehérje
- 9% Szénhidrát
- 2% Zsír
- 84% Víz
TOP ásványi anyagok
-
Foszfor
-
Nátrium
-
Magnézium
-
Kálcium
-
Szelén
TOP vitaminok
-
Kolin:
-
C vitamin:
-
Niacin - B3 vitamin:
-
β-karotin
-
α-karotin
Fehérje
-
Összesen 146.7 g
Zsír
-
Összesen 43.3 g
-
Telített zsírsav 18 g
-
Egyszeresen telítetlen zsírsav: 16 g
-
Többszörösen telítetlen zsírsav 4 g
-
Koleszterin 335 mg
Ásványi anyagok
-
Összesen 3522.4 g
-
Cink 25 mg
-
Szelén 291 mg
-
Kálcium 295 mg
-
Vas 24 mg
-
Magnézium 383 mg
-
Foszfor 1863 mg
-
Nátrium 636 mg
-
Réz 2 mg
-
Mangán 3 mg
Szénhidrátok
-
Összesen 255.1 g
-
Cukor 25 mg
-
Élelmi rost 24 mg
VÍZ
-
Összesen 2308 g
Vitaminok
-
Összesen 0
-
A vitamin (RAE): 1898 micro
-
B6 vitamin: 6 mg
-
B12 Vitamin: 22 micro
-
E vitamin: 3 mg
-
C vitamin: 108 mg
-
D vitamin: 0 micro
-
K vitamin: 128 micro
-
Tiamin - B1 vitamin: 3 mg
-
Riboflavin - B2 vitamin: 2 mg
-
Niacin - B3 vitamin: 53 mg
-
Pantoténsav - B5 vitamin: 0 mg
-
Folsav - B9-vitamin: 639 micro
-
Kolin: 550 mg
-
Retinol - A vitamin: 94 micro
-
α-karotin 7427 micro
-
β-karotin 17954 micro
-
β-crypt 0 micro
-
Likopin 2 micro
-
Lut-zea 799 micro
Összesen
2016
kcal
- 5% Fehérje
- 9% Szénhidrát
- 2% Zsír
- 84% Víz
TOP ásványi anyagok
-
Foszfor
-
Nátrium
-
Magnézium
-
Kálcium
-
Szelén
TOP vitaminok
-
Kolin:
-
C vitamin:
-
Niacin - B3 vitamin:
-
β-karotin
-
α-karotin
Fehérje
-
Összesen 5 g
Zsír
-
Összesen 1.5 g
-
Telített zsírsav 1 g
-
Egyszeresen telítetlen zsírsav: 1 g
-
Többszörösen telítetlen zsírsav 0 g
-
Koleszterin 11 mg
Ásványi anyagok
-
Összesen 119.6 g
-
Cink 1 mg
-
Szelén 10 mg
-
Kálcium 10 mg
-
Vas 1 mg
-
Magnézium 13 mg
-
Foszfor 63 mg
-
Nátrium 22 mg
-
Réz 0 mg
-
Mangán 0 mg
Szénhidrátok
-
Összesen 8.7 g
-
Cukor 1 mg
-
Élelmi rost 1 mg
VÍZ
-
Összesen 78.4 g
Vitaminok
-
Összesen 0
-
A vitamin (RAE): 64 micro
-
B6 vitamin: 0 mg
-
B12 Vitamin: 1 micro
-
E vitamin: 0 mg
-
C vitamin: 4 mg
-
D vitamin: 0 micro
-
K vitamin: 4 micro
-
Tiamin - B1 vitamin: 0 mg
-
Riboflavin - B2 vitamin: 0 mg
-
Niacin - B3 vitamin: 2 mg
-
Pantoténsav - B5 vitamin: 0 mg
-
Folsav - B9-vitamin: 22 micro
-
Kolin: 19 mg
-
Retinol - A vitamin: 3 micro
-
α-karotin 252 micro
-
β-karotin 610 micro
-
β-crypt 0 micro
-
Likopin 0 micro
-
Lut-zea 27 micro
Összesen
68
kcal
Hozzávalók
-
500 g marhahús
-
1.3 l víz
-
0.5 közepes db vöröshagyma
-
500 g burgonya
-
3 közepes db sárgarépa
-
100 g zeller
-
só ízlés szerint
-
bors ízlés szerint
-
szerecsendió ízlés szerint
-
1 ek vaj
-
1 ek petrezselyem
-
1 ek metélőhagyma
Elkészítés
- A vöröshagyma vágott felületét egy serpenyőben zsiradék hozzáadása nélkül a jó barnára sütjük. A húst a hagymával egy fazékba tesszük, felöntjük kb. 1,25 l vízzel, ízlés szerint sózzuk, felfőzzük, a habot leszedjük, majd lefedve lassú tűzön kb. 2 órát főzzük. A hagymát kivesszük.
- Közben a zöldségeket megtisztítjuk, mossuk, tetszés szerint kockákra vágjuk. A leveshez adjuk és további kb. 30 perc alatt puhára főzzük. A húst kivesszük, egy kicsit hűlni hagyjuk, kockákra vágjuk, és vissza tesszük a levesbe.
- A levest sóval, borssal, szerecsendióval ízesítjük. Hozzákeverjük a nokedlit, felmelegítjük a levesben.
- A hagymagyűrűket a vajban világosbarnára sütjük. Az levesre szórjuk.
- Petrezselyemmel és metélőhagymával megszórva tálaljuk.
- Elkészítettem: 1 alkalommal
- Receptkönyvben: 51
- Tegnapi nézettség: 0
- 7 napos nézettség: 0
- Össznézettség: 2060
- Feltöltés dátuma: 2014. december 21.
Receptjellemzők
-
- fogás:
-
- konyha:
-
- nehézség:
-
- elkészítési idő:
-
- szakács elkészítette:
-
- költség egy főre:
-
- alkalom:
-
- Speciális étrendek:
Glaser
1980 recept
Gaisburg, amely ennek a tartalmas, sváb egytálételnek adta a nevét, egy Stuttgarti városrész. Állítólag a háborúban a gaisburgi férfiak a kaszárnyákban voltak, és a nőknek megvolt engedve, hogy férfijaiknak ételt vigyenek, de minden férfinak csak egy teli tálat. Ezért az okos asszonyok mindent, ami laktató volt, egy levesestálba raktak, és azt vitték be a férfijaiknak.