r
Nosalty Logó

Fúziós torta

cukrot taratalmaz laktózt tartalmaz glutént tartalmaz tejet tartalmaz tojást tartalmaz
Erzso83
Fúziós torta
adag
Előkészítés
perc
Sütés
perc
Összesen
perc
Sütés hőfoka
180 °C
  • 8% Fehérje
  • 33% Szénhidrát
  • 13% Zsír

Tészta

Krém

Összeállítás

Összesen 784 kcal
  • 8% Fehérje
  • 33% Szénhidrát
  • 13% Zsír

Tészta

Krém

Összeállítás

Összesen 9396 kcal
  • 8% Fehérje
  • 33% Szénhidrát
  • 13% Zsír

Tészta

Krém

Összeállítás

Összesen 152 kcal
  • 8% Fehérje
  • 33% Szénhidrát
  • 13% Zsír
  • 46% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Kálcium
  • Foszfor
  • Nátrium
  • Szelén
  • Magnézium

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • C vitamin:
  • E vitamin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • Riboflavin - B2 vitamin:

Fehérje

  • Összesen
    22.8 g

Zsír

  • Összesen
    34.9 g
  • Telített zsírsav
    18 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    9 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    2 g
  • Koleszterin
    346 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    1491.7 g
  • Cink
    1 mg
  • Szelén
    38 mg
  • Kálcium
    559 mg
  • Vas
    2 mg
  • Magnézium
    26 mg
  • Foszfor
    448 mg
  • Nátrium
    417 mg
  • Réz
    0 mg
  • Mangán
    0 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    89.7 g
  • Cukor
    58 mg
  • Élelmi rost
    1 mg

VÍZ

  • Összesen
    126.1 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    294 micro
  • B6 vitamin:
    0 mg
  • B12 Vitamin:
    1 micro
  • E vitamin:
    1 mg
  • C vitamin:
    2 mg
  • D vitamin:
    69 micro
  • K vitamin:
    2 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    0 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    0 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    1 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    50 micro
  • Kolin:
    234 mg
  • Retinol - A vitamin:
    291 micro
  • α-karotin
    0 micro
  • β-karotin
    38 micro
  • β-crypt
    7 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    375 micro
Összesen 784 kcal
  • 8% Fehérje
  • 33% Szénhidrát
  • 13% Zsír
  • 46% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Kálcium
  • Foszfor
  • Nátrium
  • Szelén
  • Magnézium

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • C vitamin:
  • E vitamin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • Riboflavin - B2 vitamin:

Fehérje

  • Összesen
    273.6 g

Zsír

  • Összesen
    418.2 g
  • Telített zsírsav
    216 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    105 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    28 g
  • Koleszterin
    4150 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    17901 g
  • Cink
    18 mg
  • Szelén
    455 mg
  • Kálcium
    6705 mg
  • Vas
    24 mg
  • Magnézium
    315 mg
  • Foszfor
    5377 mg
  • Nátrium
    5003 mg
  • Réz
    1 mg
  • Mangán
    4 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    1075.9 g
  • Cukor
    700 mg
  • Élelmi rost
    13 mg

VÍZ

  • Összesen
    1513.4 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    3533 micro
  • B6 vitamin:
    2 mg
  • B12 Vitamin:
    10 micro
  • E vitamin:
    16 mg
  • C vitamin:
    24 mg
  • D vitamin:
    829 micro
  • K vitamin:
    27 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    1 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    6 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    7 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    596 micro
  • Kolin:
    2810 mg
  • Retinol - A vitamin:
    3490 micro
  • α-karotin
    0 micro
  • β-karotin
    450 micro
  • β-crypt
    86 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    4497 micro
Összesen 9396 kcal
  • 8% Fehérje
  • 33% Szénhidrát
  • 13% Zsír
  • 46% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Kálcium
  • Foszfor
  • Nátrium
  • Szelén
  • Magnézium

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • C vitamin:
  • E vitamin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • Riboflavin - B2 vitamin:

Fehérje

  • Összesen
    4.4 g

Zsír

  • Összesen
    6.8 g
  • Telített zsírsav
    3 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    2 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    0 g
  • Koleszterin
    67 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    290.4 g
  • Cink
    0 mg
  • Szelén
    7 mg
  • Kálcium
    109 mg
  • Vas
    0 mg
  • Magnézium
    5 mg
  • Foszfor
    87 mg
  • Nátrium
    81 mg
  • Réz
    0 mg
  • Mangán
    0 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    17.5 g
  • Cukor
    11 mg
  • Élelmi rost
    0 mg

VÍZ

  • Összesen
    24.6 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    57 micro
  • B6 vitamin:
    0 mg
  • B12 Vitamin:
    0 micro
  • E vitamin:
    0 mg
  • C vitamin:
    0 mg
  • D vitamin:
    13 micro
  • K vitamin:
    0 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    0 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    0 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    0 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    10 micro
  • Kolin:
    46 mg
  • Retinol - A vitamin:
    57 micro
  • α-karotin
    0 micro
  • β-karotin
    7 micro
  • β-crypt
    1 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    73 micro
Összesen 152 kcal

Hozzávalók

Tészta

Krém

Összeállítás

Elkészítés

Tészta

  1. A tortaformát kibéleljük sütőpapírral (csak az alját), és a sütőt bemelegítjük 180 fokra. A tojások fehérjét és sárgáját szétválasztjuk, vigyázva, ne kerüljön a fehérjébe sárgája.
  2. A fehérjét egy keverőtálba öntjük, beletesszük a sót és a citromlét. Habverővel felverjük addig, amíg majdnem kemény lesz, akkor a kristálycukrot kanalanként belekeverjük. Egy-egy kanállal addig keverjük, míg nem érezni már a cukrot. Ha már az összes cukrot belekevertük, még egy percig verjük.
  3. Most egyesével belekeverjük a tojássárgákat. Itt már jó kemény masszánk lesz.
  4. Következik a liszt hozzáadása. A lisztet elkeverjük a sütőporral, és gyors-durva mozdulatokkal fakanállal belekeverjük a masszába.
  5. A masszát beleöntjük a formába, és mehet a sütőbe. 10 percig nem szabad a sütőt kinyitni, mert összeesik a tészta. 10 perc után visszavesszük a sütőt kb. 150 fokra, és még további 2-3 percig, de lehet több is, még sütjük. Ha már jó az illata és a látvány is megfelelő, tűpróbával ellenőrizzük.
  6. Ha már jó, lekapcsoljuk a sütőt, és még egy kicsit bent hagyjuk a formát a nyitott ajtó mellett. Kivesszük, és hagyjuk kicsit hűlni, majd körbevágjuk a piskótát a formában, és az oldalát levesszük. Óvatosan rácsra tesszük, és az aljáról levesszük a sütőpapírt.

Krém

  1. A hideg (vagy max. szobahőmérsékletű) tejjel, kézi habverővel, elkeverjük a cukrot, lisztet és a vaníliás cukrot. Nem kell aggódni, ha kicsit csomós marad, főzés közben sima állagúvá válik majd.
  2. Folyamatosan kevergetve felforraljuk, besűrítjük, amíg puding állagú nem lesz. Ekkor a tüzet elzárva, még forrón hozzáadjuk a tejfölt.
  3. Félretesszük, és kihűtjük, 10-15 percenként megkavarjuk, hogy ne bőrösödjön be.

Összeállítás

  1. Amikor a krém is és a tészta is kihűlt, összeállíthatjuk a tortát. (Nekem ez az adag 36x37 cm-es tepsiben, 2 adagban sült meg, amit még elfeleztem.) 4 tortalap lesz és mindegyikre megy egy adag krém. A tetejére pedig a felvert tejszínhab és ízlés szerinti díszítés.
  • Sütés hőfoka: 180 °C
  • Sütés módja: hőlégkeveréses
  • Tepsi mérete: 36x37
  • Sütés ideje: 30 perc
  • Elkészítettem: 1 alkalommal
  • Receptkönyvben: 13
  • Tegnapi nézettség: 0
  • 7 napos nézettség: 0
  • Össznézettség: 1255
  • Feltöltés dátuma: 2016. március 17.

Receptkategóriák

Receptjellemzők

Fúziós torta
Erzso83 10 recept

Ez a torta a nevében is mutatja, egy fúziós torta, méghozzá 3 receptből "gyúrtam" össze a család igényei szerint. A legidősebb fiam 13. születésnapjára készítettem el 30 személyre, és mit is mondhatnék, sietni kellett a fotózással, mielőtt elfogy. Nagyon finom, könnyű desszert, elkészítésére kell időt szánni, érdemes előbb megsütni a tésztát, utána a krémet elkészíteni, és amikor ideje van az embernek, akkor összeállítani. Megéri a fáradságot.

Hozzávalók

Tészta

Krém

Összeállítás

Címlapról ajánljuk

További cikkek

Top Receptek

Hagyományos édes fánk

Életem első fánkját még lánykoromban készítettem. Kemény lett és száraz. Ezután évek teltek el és eszembe sem jutott, hogy újra nekiálljak. A kisfiam nagy fánkrajongó. Mondjuk is a ...