Fúziós torta
cukrot taratalmaz
laktózt tartalmaz
glutént tartalmaz
tejet tartalmaz
tojást tartalmaz
Erzso83
adag
Előkészítés
perc
Sütés
perc
Összesen
perc
Sütés hőfoka
180 °C
- 8% Fehérje
- 33% Szénhidrát
- 13% Zsír
Tészta
-
83g tojás104 kcal
-
0g só0 kcal
-
15g cukor58 kcal
-
6 kcal
-
23g finomliszt82 kcal
-
2g sütőpor1 kcal
-
3g citromlé1 kcal
Krém
-
250g tej140 kcal
-
25g cukor97 kcal
-
17g finomliszt61 kcal
-
13 kcal
-
50g tejföl99 kcal
-
42g habtejszín122 kcal
Összeállítás
Összesen
784
kcal
- 8% Fehérje
- 33% Szénhidrát
- 13% Zsír
Tészta
-
990g tojás1246 kcal
-
0g só0 kcal
-
180g cukor697 kcal
-
20g vaníliás cukor77 kcal
-
270g finomliszt983 kcal
-
24g sütőpor12 kcal
-
40g citromlé9 kcal
Krém
-
3000g tej1680 kcal
-
300g cukor1161 kcal
-
200g finomliszt728 kcal
-
40g vaníliás cukor155 kcal
-
600g tejföl1188 kcal
-
500g habtejszín1460 kcal
Összeállítás
Összesen
9396
kcal
- 8% Fehérje
- 33% Szénhidrát
- 13% Zsír
Tészta
-
16.1g tojás20 kcal
-
0g só0 kcal
-
2.9g cukor11 kcal
-
0.3g vaníliás cukor1 kcal
-
4.4g finomliszt16 kcal
-
0.4g sütőpor0 kcal
-
0.6g citromlé0 kcal
Krém
-
48.7g tej27 kcal
-
4.9g cukor19 kcal
-
3.2g finomliszt12 kcal
-
0.6g vaníliás cukor3 kcal
-
9.7g tejföl19 kcal
-
8.1g habtejszín24 kcal
Összeállítás
Összesen
152
kcal
- 8% Fehérje
- 33% Szénhidrát
- 13% Zsír
- 46% Víz
TOP ásványi anyagok
-
Kálcium
-
Foszfor
-
Nátrium
-
Szelén
-
Magnézium
TOP vitaminok
-
Kolin:
-
C vitamin:
-
E vitamin:
-
Niacin - B3 vitamin:
-
Riboflavin - B2 vitamin:
Fehérje
-
Összesen 22.8 g
Zsír
-
Összesen 34.9 g
-
Telített zsírsav 18 g
-
Egyszeresen telítetlen zsírsav: 9 g
-
Többszörösen telítetlen zsírsav 2 g
-
Koleszterin 346 mg
Ásványi anyagok
-
Összesen 1491.7 g
-
Cink 1 mg
-
Szelén 38 mg
-
Kálcium 559 mg
-
Vas 2 mg
-
Magnézium 26 mg
-
Foszfor 448 mg
-
Nátrium 417 mg
-
Réz 0 mg
-
Mangán 0 mg
Szénhidrátok
-
Összesen 89.7 g
-
Cukor 58 mg
-
Élelmi rost 1 mg
VÍZ
-
Összesen 126.1 g
Vitaminok
-
Összesen 0
-
A vitamin (RAE): 294 micro
-
B6 vitamin: 0 mg
-
B12 Vitamin: 1 micro
-
E vitamin: 1 mg
-
C vitamin: 2 mg
-
D vitamin: 69 micro
-
K vitamin: 2 micro
-
Tiamin - B1 vitamin: 0 mg
-
Riboflavin - B2 vitamin: 0 mg
-
Niacin - B3 vitamin: 1 mg
-
Pantoténsav - B5 vitamin: 0 mg
-
Folsav - B9-vitamin: 50 micro
-
Kolin: 234 mg
-
Retinol - A vitamin: 291 micro
-
α-karotin 0 micro
-
β-karotin 38 micro
-
β-crypt 7 micro
-
Likopin 0 micro
-
Lut-zea 375 micro
Összesen
784
kcal
- 8% Fehérje
- 33% Szénhidrát
- 13% Zsír
- 46% Víz
TOP ásványi anyagok
-
Kálcium
-
Foszfor
-
Nátrium
-
Szelén
-
Magnézium
TOP vitaminok
-
Kolin:
-
C vitamin:
-
E vitamin:
-
Niacin - B3 vitamin:
-
Riboflavin - B2 vitamin:
Fehérje
-
Összesen 273.6 g
Zsír
-
Összesen 418.2 g
-
Telített zsírsav 216 g
-
Egyszeresen telítetlen zsírsav: 105 g
-
Többszörösen telítetlen zsírsav 28 g
-
Koleszterin 4150 mg
Ásványi anyagok
-
Összesen 17901 g
-
Cink 18 mg
-
Szelén 455 mg
-
Kálcium 6705 mg
-
Vas 24 mg
-
Magnézium 315 mg
-
Foszfor 5377 mg
-
Nátrium 5003 mg
-
Réz 1 mg
-
Mangán 4 mg
Szénhidrátok
-
Összesen 1075.9 g
-
Cukor 700 mg
-
Élelmi rost 13 mg
VÍZ
-
Összesen 1513.4 g
Vitaminok
-
Összesen 0
-
A vitamin (RAE): 3533 micro
-
B6 vitamin: 2 mg
-
B12 Vitamin: 10 micro
-
E vitamin: 16 mg
-
C vitamin: 24 mg
-
D vitamin: 829 micro
-
K vitamin: 27 micro
-
Tiamin - B1 vitamin: 1 mg
-
Riboflavin - B2 vitamin: 6 mg
-
Niacin - B3 vitamin: 7 mg
-
Pantoténsav - B5 vitamin: 0 mg
-
Folsav - B9-vitamin: 596 micro
-
Kolin: 2810 mg
-
Retinol - A vitamin: 3490 micro
-
α-karotin 0 micro
-
β-karotin 450 micro
-
β-crypt 86 micro
-
Likopin 0 micro
-
Lut-zea 4497 micro
Összesen
9396
kcal
- 8% Fehérje
- 33% Szénhidrát
- 13% Zsír
- 46% Víz
TOP ásványi anyagok
-
Kálcium
-
Foszfor
-
Nátrium
-
Szelén
-
Magnézium
TOP vitaminok
-
Kolin:
-
C vitamin:
-
E vitamin:
-
Niacin - B3 vitamin:
-
Riboflavin - B2 vitamin:
Fehérje
-
Összesen 4.4 g
Zsír
-
Összesen 6.8 g
-
Telített zsírsav 3 g
-
Egyszeresen telítetlen zsírsav: 2 g
-
Többszörösen telítetlen zsírsav 0 g
-
Koleszterin 67 mg
Ásványi anyagok
-
Összesen 290.4 g
-
Cink 0 mg
-
Szelén 7 mg
-
Kálcium 109 mg
-
Vas 0 mg
-
Magnézium 5 mg
-
Foszfor 87 mg
-
Nátrium 81 mg
-
Réz 0 mg
-
Mangán 0 mg
Szénhidrátok
-
Összesen 17.5 g
-
Cukor 11 mg
-
Élelmi rost 0 mg
VÍZ
-
Összesen 24.6 g
Vitaminok
-
Összesen 0
-
A vitamin (RAE): 57 micro
-
B6 vitamin: 0 mg
-
B12 Vitamin: 0 micro
-
E vitamin: 0 mg
-
C vitamin: 0 mg
-
D vitamin: 13 micro
-
K vitamin: 0 micro
-
Tiamin - B1 vitamin: 0 mg
-
Riboflavin - B2 vitamin: 0 mg
-
Niacin - B3 vitamin: 0 mg
-
Pantoténsav - B5 vitamin: 0 mg
-
Folsav - B9-vitamin: 10 micro
-
Kolin: 46 mg
-
Retinol - A vitamin: 57 micro
-
α-karotin 0 micro
-
β-karotin 7 micro
-
β-crypt 1 micro
-
Likopin 0 micro
-
Lut-zea 73 micro
Összesen
152
kcal
Hozzávalók
Tészta
-
18 db tojás
-
2 csipet só
-
18 ek cukor
-
2 csomag vaníliás cukor
-
18 evőkanál finomliszt
-
2 csomag sütőpor
-
1 citromból nyert citromlé
Krém
-
3 l tej
-
30 dkg cukor
-
20 dkg finomliszt
-
4 csomag vaníliás cukor
-
600 ml tejföl
-
500 ml habtejszín
Összeállítás
Elkészítés
Tészta
- A tortaformát kibéleljük sütőpapírral (csak az alját), és a sütőt bemelegítjük 180 fokra. A tojások fehérjét és sárgáját szétválasztjuk, vigyázva, ne kerüljön a fehérjébe sárgája.
- A fehérjét egy keverőtálba öntjük, beletesszük a sót és a citromlét. Habverővel felverjük addig, amíg majdnem kemény lesz, akkor a kristálycukrot kanalanként belekeverjük. Egy-egy kanállal addig keverjük, míg nem érezni már a cukrot. Ha már az összes cukrot belekevertük, még egy percig verjük.
- Most egyesével belekeverjük a tojássárgákat. Itt már jó kemény masszánk lesz.
- Következik a liszt hozzáadása. A lisztet elkeverjük a sütőporral, és gyors-durva mozdulatokkal fakanállal belekeverjük a masszába.
- A masszát beleöntjük a formába, és mehet a sütőbe. 10 percig nem szabad a sütőt kinyitni, mert összeesik a tészta. 10 perc után visszavesszük a sütőt kb. 150 fokra, és még további 2-3 percig, de lehet több is, még sütjük. Ha már jó az illata és a látvány is megfelelő, tűpróbával ellenőrizzük.
- Ha már jó, lekapcsoljuk a sütőt, és még egy kicsit bent hagyjuk a formát a nyitott ajtó mellett. Kivesszük, és hagyjuk kicsit hűlni, majd körbevágjuk a piskótát a formában, és az oldalát levesszük. Óvatosan rácsra tesszük, és az aljáról levesszük a sütőpapírt.
Krém
- A hideg (vagy max. szobahőmérsékletű) tejjel, kézi habverővel, elkeverjük a cukrot, lisztet és a vaníliás cukrot. Nem kell aggódni, ha kicsit csomós marad, főzés közben sima állagúvá válik majd.
- Folyamatosan kevergetve felforraljuk, besűrítjük, amíg puding állagú nem lesz. Ekkor a tüzet elzárva, még forrón hozzáadjuk a tejfölt.
- Félretesszük, és kihűtjük, 10-15 percenként megkavarjuk, hogy ne bőrösödjön be.
Összeállítás
- Amikor a krém is és a tészta is kihűlt, összeállíthatjuk a tortát. (Nekem ez az adag 36x37 cm-es tepsiben, 2 adagban sült meg, amit még elfeleztem.) 4 tortalap lesz és mindegyikre megy egy adag krém. A tetejére pedig a felvert tejszínhab és ízlés szerinti díszítés.
- Sütés hőfoka: 180 °C
- Sütés módja: hőlégkeveréses
- Tepsi mérete: 36x37
- Sütés ideje: 30 perc
- Elkészítettem: 1 alkalommal
- Receptkönyvben: 13
- Tegnapi nézettség: 0
- 7 napos nézettség: 0
- Össznézettség: 1255
- Feltöltés dátuma: 2016. március 17.
Receptjellemzők
-
- fogás:
-
- konyha:
-
- nehézség:
-
- elkészítési idő:
-
- szakács elkészítette:
-
- babakonyha:
-
- vegetáriánus:
-
- alkalom:
Erzso83
10 recept
Ez a torta a nevében is mutatja, egy fúziós torta, méghozzá 3 receptből "gyúrtam" össze a család igényei szerint. A legidősebb fiam 13. születésnapjára készítettem el 30 személyre, és mit is mondhatnék, sietni kellett a fotózással, mielőtt elfogy. Nagyon finom, könnyű desszert, elkészítésére kell időt szánni, érdemes előbb megsütni a tésztát, utána a krémet elkészíteni, és amikor ideje van az embernek, akkor összeállítani. Megéri a fáradságot.