r
Nosalty Logó

Fűszeres zöldborsós pásztorpite

cukormentes laktózt tartalmaz gluténmentes tejet tartalmaz tojást tartalmaz
Iluska
Fűszeres zöldborsós pásztorpite
adag
Előkészítés
perc
Sütés
perc
Összesen
perc
Sütés hőfoka
200 °C
  • 8% Fehérje
  • 9% Szénhidrát
  • 8% Zsír

Húsos ragu

Burgonya a tetejére

Összesen 620 kcal
  • 8% Fehérje
  • 9% Szénhidrát
  • 8% Zsír

Húsos ragu

Burgonya a tetejére

Összesen 1858 kcal
  • 8% Fehérje
  • 9% Szénhidrát
  • 8% Zsír

Húsos ragu

Burgonya a tetejére

Összesen 119 kcal
  • 8% Fehérje
  • 9% Szénhidrát
  • 8% Zsír
  • 75% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Foszfor
  • Nátrium
  • Kálcium
  • Magnézium
  • Szelén

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • C vitamin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • Likopin
  • B6 vitamin:

Fehérje

  • Összesen
    35 g

Zsír

  • Összesen
    35.6 g
  • Telített zsírsav
    16 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    13 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    4 g
  • Koleszterin
    197 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    836.5 g
  • Cink
    3 mg
  • Szelén
    32 mg
  • Kálcium
    116 mg
  • Vas
    3 mg
  • Magnézium
    83 mg
  • Foszfor
    461 mg
  • Nátrium
    137 mg
  • Réz
    0 mg
  • Mangán
    0 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    39.2 g
  • Cukor
    7 mg
  • Élelmi rost
    7 mg

VÍZ

  • Összesen
    330.3 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    166 micro
  • B6 vitamin:
    1 mg
  • B12 Vitamin:
    1 micro
  • E vitamin:
    1 mg
  • C vitamin:
    49 mg
  • D vitamin:
    44 micro
  • K vitamin:
    13 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    1 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    1 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    10 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    68 micro
  • Kolin:
    186 mg
  • Retinol - A vitamin:
    143 micro
  • α-karotin
    11 micro
  • β-karotin
    232 micro
  • β-crypt
    2 micro
  • Likopin
    1534 micro
  • Lut-zea
    914 micro
Összesen 620 kcal
  • 8% Fehérje
  • 9% Szénhidrát
  • 8% Zsír
  • 75% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Foszfor
  • Nátrium
  • Kálcium
  • Magnézium
  • Szelén

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • C vitamin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • Likopin
  • B6 vitamin:

Fehérje

  • Összesen
    105 g

Zsír

  • Összesen
    106.8 g
  • Telített zsírsav
    49 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    39 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    13 g
  • Koleszterin
    591 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    2509.4 g
  • Cink
    10 mg
  • Szelén
    96 mg
  • Kálcium
    347 mg
  • Vas
    9 mg
  • Magnézium
    249 mg
  • Foszfor
    1384 mg
  • Nátrium
    411 mg
  • Réz
    1 mg
  • Mangán
    1 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    117.7 g
  • Cukor
    22 mg
  • Élelmi rost
    20 mg

VÍZ

  • Összesen
    991 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    499 micro
  • B6 vitamin:
    4 mg
  • B12 Vitamin:
    2 micro
  • E vitamin:
    3 mg
  • C vitamin:
    146 mg
  • D vitamin:
    131 micro
  • K vitamin:
    40 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    3 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    2 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    30 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    204 micro
  • Kolin:
    558 mg
  • Retinol - A vitamin:
    430 micro
  • α-karotin
    33 micro
  • β-karotin
    696 micro
  • β-crypt
    7 micro
  • Likopin
    4602 micro
  • Lut-zea
    2743 micro
Összesen 1858 kcal
  • 8% Fehérje
  • 9% Szénhidrát
  • 8% Zsír
  • 75% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Foszfor
  • Nátrium
  • Kálcium
  • Magnézium
  • Szelén

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • C vitamin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • Likopin
  • B6 vitamin:

Fehérje

  • Összesen
    6.6 g

Zsír

  • Összesen
    6.7 g
  • Telített zsírsav
    3 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    2 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    1 g
  • Koleszterin
    37 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    158 g
  • Cink
    1 mg
  • Szelén
    6 mg
  • Kálcium
    22 mg
  • Vas
    1 mg
  • Magnézium
    16 mg
  • Foszfor
    87 mg
  • Nátrium
    26 mg
  • Réz
    0 mg
  • Mangán
    0 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    7.4 g
  • Cukor
    1 mg
  • Élelmi rost
    1 mg

VÍZ

  • Összesen
    62.4 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    31 micro
  • B6 vitamin:
    0 mg
  • B12 Vitamin:
    0 micro
  • E vitamin:
    0 mg
  • C vitamin:
    9 mg
  • D vitamin:
    8 micro
  • K vitamin:
    3 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    0 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    0 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    2 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    13 micro
  • Kolin:
    35 mg
  • Retinol - A vitamin:
    27 micro
  • α-karotin
    2 micro
  • β-karotin
    44 micro
  • β-crypt
    0 micro
  • Likopin
    290 micro
  • Lut-zea
    173 micro
Összesen 119 kcal

Hozzávalók

Húsos ragu

Burgonya a tetejére

Elkészítés

Húsos ragu

  1. A zsíron pirultra sütjük az apróra vágott hagymát. Hozzáadjuk a darált húst. Fűszerezzük. Pár perc után hozzáadjuk a sűrített paradicsomot.
  2. Hozzátesszük a zöldborsót, és a kis vizet is amivel puhára pároljuk.
  3. A kész ragut egy hosszúkás hőálló edénybe szedjük, enyhén belenyomkodjuk, amit kikentünk kis zsiradékkal.
  4. A tetejére tesszük az elkészített burgonyapürét. Sütőben megsütjük 200 C fokon, amíg a püré kissé pirult nem lesz!! Nagy lapátkanállal szedjük ki a formából, és falatozhatjuk is! Jó étvágyat!!

Burgonya a tetejére

  1. A burgonyákat főzzük meg, törjük össze. Keverjük hozzá a sót, vajat, tejet, amivel keverjük jól el. A végén adjunk hozzá egy tojássárgáját, és szintén jól vegyítsük el benne.
  • Sütés hőfoka: 200 °C
  • Sütés módja: alul-felül sütés
  • Sütés ideje: 20 perc
  • Receptkönyvben: 25
  • Tegnapi nézettség: 0
  • 7 napos nézettség: 0
  • Össznézettség: 160
  • Feltöltés dátuma: 2023. július 12.

Ajánló

Szerintem egy hosszúkás formában jól tud mutatni, és viszonylag könnyű kiemelni, ha már kicsit hűlt.

Receptkategóriák

Receptjellemzők

Szegények eledeleként emlegetik ezt a brit egytálételt. Nekem kimondottan ízlik, bár én a fűszereket szerettem mindig is használni, hisz azoktól lesz igazán finom!!! :-)))

Hozzávalók

Húsos ragu

Burgonya a tetejére

Címlapról ajánljuk

További cikkek

Top Receptek

Hagyományos édes fánk

Életem első fánkját még lánykoromban készítettem. Kemény lett és száraz. Ezután évek teltek el és eszembe sem jutott, hogy újra nekiálljak. A kisfiam nagy fánkrajongó. Mondjuk is a ...