r
Nosalty Logó

Fűszeres túróval töltött sertésborda

cukormentes laktózt tartalmaz glutént tartalmaz tejet tartalmaz tojást tartalmaz
Kornél
Fűszeres túróval töltött sertésborda
adag
Előkészítés
perc
Sütés
perc
Összesen
perc
rántott ételek
  • 11% Fehérje
  • 17% Szénhidrát
  • 45% Zsír

Alapanyagok

A sütéshez

Összesen 1761 kcal
  • 11% Fehérje
  • 17% Szénhidrát
  • 45% Zsír

Alapanyagok

A sütéshez

Összesen 7036 kcal
  • 11% Fehérje
  • 17% Szénhidrát
  • 45% Zsír

Alapanyagok

A sütéshez

Összesen 448 kcal
  • 11% Fehérje
  • 17% Szénhidrát
  • 45% Zsír
  • 26% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Nátrium
  • Foszfor
  • Kálcium
  • Magnézium
  • Szelén

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • E vitamin:
  • C vitamin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • β-karotin

Fehérje

  • Összesen
    38 g

Zsír

  • Összesen
    153.4 g
  • Telített zsírsav
    19 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    61 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    48 g
  • Koleszterin
    106 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    978.4 g
  • Cink
    2 mg
  • Szelén
    40 mg
  • Kálcium
    136 mg
  • Vas
    4 mg
  • Magnézium
    52 mg
  • Foszfor
    243 mg
  • Nátrium
    501 mg
  • Réz
    0 mg
  • Mangán
    1 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    59.2 g
  • Cukor
    4 mg
  • Élelmi rost
    4 mg

VÍZ

  • Összesen
    88.9 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    143 micro
  • B6 vitamin:
    0 mg
  • B12 Vitamin:
    0 micro
  • E vitamin:
    53 mg
  • C vitamin:
    26 mg
  • D vitamin:
    22 micro
  • K vitamin:
    105 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    1 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    0 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    5 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    110 micro
  • Kolin:
    104 mg
  • Retinol - A vitamin:
    45 micro
  • α-karotin
    0 micro
  • β-karotin
    1177 micro
  • β-crypt
    2 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    274 micro
Összesen 1761 kcal
  • 11% Fehérje
  • 17% Szénhidrát
  • 45% Zsír
  • 26% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Nátrium
  • Foszfor
  • Kálcium
  • Magnézium
  • Szelén

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • E vitamin:
  • C vitamin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • β-karotin

Fehérje

  • Összesen
    152 g

Zsír

  • Összesen
    613.4 g
  • Telített zsírsav
    75 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    243 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    192 g
  • Koleszterin
    424 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    3913.7 g
  • Cink
    7 mg
  • Szelén
    160 mg
  • Kálcium
    544 mg
  • Vas
    14 mg
  • Magnézium
    208 mg
  • Foszfor
    973 mg
  • Nátrium
    2004 mg
  • Réz
    1 mg
  • Mangán
    3 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    236.7 g
  • Cukor
    15 mg
  • Élelmi rost
    15 mg

VÍZ

  • Összesen
    355.4 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    572 micro
  • B6 vitamin:
    1 mg
  • B12 Vitamin:
    2 micro
  • E vitamin:
    211 mg
  • C vitamin:
    105 mg
  • D vitamin:
    87 micro
  • K vitamin:
    421 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    2 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    1 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    21 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    439 micro
  • Kolin:
    414 mg
  • Retinol - A vitamin:
    179 micro
  • α-karotin
    0 micro
  • β-karotin
    4707 micro
  • β-crypt
    9 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    1096 micro
Összesen 7036 kcal
  • 11% Fehérje
  • 17% Szénhidrát
  • 45% Zsír
  • 26% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Nátrium
  • Foszfor
  • Kálcium
  • Magnézium
  • Szelén

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • E vitamin:
  • C vitamin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • β-karotin

Fehérje

  • Összesen
    9.6 g

Zsír

  • Összesen
    38.9 g
  • Telített zsírsav
    5 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    15 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    12 g
  • Koleszterin
    27 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    248.1 g
  • Cink
    0 mg
  • Szelén
    10 mg
  • Kálcium
    34 mg
  • Vas
    1 mg
  • Magnézium
    13 mg
  • Foszfor
    62 mg
  • Nátrium
    127 mg
  • Réz
    0 mg
  • Mangán
    0 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    15 g
  • Cukor
    1 mg
  • Élelmi rost
    1 mg

VÍZ

  • Összesen
    22.5 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    36 micro
  • B6 vitamin:
    0 mg
  • B12 Vitamin:
    0 micro
  • E vitamin:
    13 mg
  • C vitamin:
    7 mg
  • D vitamin:
    5 micro
  • K vitamin:
    27 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    0 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    0 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    1 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    28 micro
  • Kolin:
    26 mg
  • Retinol - A vitamin:
    11 micro
  • α-karotin
    0 micro
  • β-karotin
    298 micro
  • β-crypt
    1 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    69 micro
Összesen 448 kcal

Hozzávalók

Alapanyagok

A sütéshez

Elkészítés

Alapanyagok

  1. A sertéskarajt nyitott szeleteléssel vágjuk fel, majd kissé klopfoljuk ki. Sózzuk, borsozzuk, majd tegyük félre.
  2. Készítsük el a tölteléket: A sajtot reszeljük le, a szalonnát kockázzuk fel apróra (5x5 mm), a snidlinget aprítsuk fel. Tegyünk a juhtúróhoz egy kanálnyi tejfölt, őrölt köményt, sót és borsot, majd az előkészített alapanyagokkal együtt jól keverjük össze. Fóliára terítsük ki vékonyan, majd feltekerve a fóliát, a két szélénél megcsavarva alakítsunk ki egy vékony, henger alakú formát. Tegyük 20 percre a fagyasztóba.
  3. A hússzeletek hosszanti oldalának méretét vegyük alapul, majd a tölteléket vágjuk el késsel kb. 2 cm-rel rövidebb darabokra. Csavarjuk bele a szeletelt sonkába, majd tegyük a hússzeletekre, és egyenként hajtsuk fel, mint egy roládot (az oldalait fordítsuk be hajtáskor, ne tudjon kifolyni a töltelék). Rögzítsük hústűkkel vagy ennek hiányában fogpiszkálókkal.

A sütéshez

  1. Panírozzuk be a roládokat, közben forrósítsuk fel az olajat. Fontos: Az olaj hőmérséklete ne legyen 160-170 Celsius foknál magasabb, mert akkor előfordulhat, hogy belül még nyers marad a hús.
  2. A kisült roládokat vágjuk fel rézsútosan szeletekre, és tálaljuk ízlés szerinti körettel.
  • Sütés ideje: 10 perc
  • Elkészítettem: 20 alkalommal
  • Receptkönyvben: 185
  • Tegnapi nézettség: 2
  • 7 napos nézettség: 6
  • Össznézettség: 16364
  • Feltöltés dátuma: 2013. december 05.

Ajánló

Amennyiben nem sikerült eltalálni a sütési hőfokot, és a felvágáskor azt tapasztaljuk, hogy néhol nyers a hús, akkor a teendőnk az, hogy mikrohullámú sütőbe tesszük két percre magas fokozaton, és a nyers részek átpárolódnak. Igaz, a panír már nem lesz ropogós, de még mindig jobban járunk, mint kidobni a félig sült ételt, hiszen felszeletelve az olajba többé már nem tudjuk visszatenni. Nagykonyhákban is használják ezt az eljárást amúgy hasonló esetekben. Köretként adhatunk mellé a bundázott ételekhez megfelelőt.

Receptkategóriák

Receptjellemzők

Fűszeres túróval töltött sertésborda
Kornél 167 recept

A hústekercseket sokan kedvelik, éppen ezért számtalan elkészítési módozata lehetséges. Az alábbi recept tölteléke lehet elsőre vadítónak tűnik, mégis nagyon jól harmonizál a sertéshússal.

Hozzávalók

Alapanyagok

A sütéshez

Címlapról ajánljuk

További cikkek

Top Receptek

Hagyományos édes fánk

Életem első fánkját még lánykoromban készítettem. Kemény lett és száraz. Ezután évek teltek el és eszembe sem jutott, hogy újra nekiálljak. A kisfiam nagy fánkrajongó. Mondjuk is a ...