Fűszeres túróval töltött sertésborda
cukormentes
laktózt tartalmaz
glutént tartalmaz
tejet tartalmaz
tojást tartalmaz
Kornél
adag
Előkészítés
perc
Sütés
perc
Összesen
perc
rántott ételek
- 11% Fehérje
- 17% Szénhidrát
- 45% Zsír
Alapanyagok
-
2 kcal
-
38g juhtúró106 kcal
-
25g kanadai bacon28 kcal
-
25g feketeerdő sonka59 kcal
-
45g snidling14 kcal
-
5g tejföl10 kcal
-
0 kcal
-
0g só0 kcal
-
0g fekete bors0 kcal
-
25g juhsajt95 kcal
A sütéshez
-
38g finomliszt137 kcal
-
38g zsemlemorzsa148 kcal
-
28g tojás35 kcal
-
128g napraforgó olaj1127 kcal
Összesen
1761
kcal
- 11% Fehérje
- 17% Szénhidrát
- 45% Zsír
Alapanyagok
-
10 kcal
-
150g juhtúró425 kcal
-
100g kanadai bacon110 kcal
-
100g feketeerdő sonka234 kcal
-
180g snidling54 kcal
-
20g tejföl40 kcal
-
0 kcal
-
0g só0 kcal
-
0g fekete bors0 kcal
-
100g juhsajt378 kcal
A sütéshez
-
150g finomliszt546 kcal
-
150g zsemlemorzsa593 kcal
-
110g tojás138 kcal
-
510g napraforgó olaj4508 kcal
Összesen
7036
kcal
- 11% Fehérje
- 17% Szénhidrát
- 45% Zsír
Alapanyagok
-
0.5g csontos sertéskaraj1 kcal
-
9.5g juhtúró27 kcal
-
6.3g kanadai bacon7 kcal
-
6.3g feketeerdő sonka15 kcal
-
11.4g snidling3 kcal
-
1.3g tejföl3 kcal
-
0 kcal
-
0g só0 kcal
-
0g fekete bors0 kcal
-
6.3g juhsajt24 kcal
A sütéshez
-
9.5g finomliszt35 kcal
-
9.5g zsemlemorzsa38 kcal
-
7g tojás9 kcal
-
32.3g napraforgó olaj286 kcal
Összesen
448
kcal
- 11% Fehérje
- 17% Szénhidrát
- 45% Zsír
- 26% Víz
TOP ásványi anyagok
-
Nátrium
-
Foszfor
-
Kálcium
-
Magnézium
-
Szelén
TOP vitaminok
-
Kolin:
-
E vitamin:
-
C vitamin:
-
Niacin - B3 vitamin:
-
β-karotin
Fehérje
-
Összesen 38 g
Zsír
-
Összesen 153.4 g
-
Telített zsírsav 19 g
-
Egyszeresen telítetlen zsírsav: 61 g
-
Többszörösen telítetlen zsírsav 48 g
-
Koleszterin 106 mg
Ásványi anyagok
-
Összesen 978.4 g
-
Cink 2 mg
-
Szelén 40 mg
-
Kálcium 136 mg
-
Vas 4 mg
-
Magnézium 52 mg
-
Foszfor 243 mg
-
Nátrium 501 mg
-
Réz 0 mg
-
Mangán 1 mg
Szénhidrátok
-
Összesen 59.2 g
-
Cukor 4 mg
-
Élelmi rost 4 mg
VÍZ
-
Összesen 88.9 g
Vitaminok
-
Összesen 0
-
A vitamin (RAE): 143 micro
-
B6 vitamin: 0 mg
-
B12 Vitamin: 0 micro
-
E vitamin: 53 mg
-
C vitamin: 26 mg
-
D vitamin: 22 micro
-
K vitamin: 105 micro
-
Tiamin - B1 vitamin: 1 mg
-
Riboflavin - B2 vitamin: 0 mg
-
Niacin - B3 vitamin: 5 mg
-
Pantoténsav - B5 vitamin: 0 mg
-
Folsav - B9-vitamin: 110 micro
-
Kolin: 104 mg
-
Retinol - A vitamin: 45 micro
-
α-karotin 0 micro
-
β-karotin 1177 micro
-
β-crypt 2 micro
-
Likopin 0 micro
-
Lut-zea 274 micro
Összesen
1761
kcal
- 11% Fehérje
- 17% Szénhidrát
- 45% Zsír
- 26% Víz
TOP ásványi anyagok
-
Nátrium
-
Foszfor
-
Kálcium
-
Magnézium
-
Szelén
TOP vitaminok
-
Kolin:
-
E vitamin:
-
C vitamin:
-
Niacin - B3 vitamin:
-
β-karotin
Fehérje
-
Összesen 152 g
Zsír
-
Összesen 613.4 g
-
Telített zsírsav 75 g
-
Egyszeresen telítetlen zsírsav: 243 g
-
Többszörösen telítetlen zsírsav 192 g
-
Koleszterin 424 mg
Ásványi anyagok
-
Összesen 3913.7 g
-
Cink 7 mg
-
Szelén 160 mg
-
Kálcium 544 mg
-
Vas 14 mg
-
Magnézium 208 mg
-
Foszfor 973 mg
-
Nátrium 2004 mg
-
Réz 1 mg
-
Mangán 3 mg
Szénhidrátok
-
Összesen 236.7 g
-
Cukor 15 mg
-
Élelmi rost 15 mg
VÍZ
-
Összesen 355.4 g
Vitaminok
-
Összesen 0
-
A vitamin (RAE): 572 micro
-
B6 vitamin: 1 mg
-
B12 Vitamin: 2 micro
-
E vitamin: 211 mg
-
C vitamin: 105 mg
-
D vitamin: 87 micro
-
K vitamin: 421 micro
-
Tiamin - B1 vitamin: 2 mg
-
Riboflavin - B2 vitamin: 1 mg
-
Niacin - B3 vitamin: 21 mg
-
Pantoténsav - B5 vitamin: 0 mg
-
Folsav - B9-vitamin: 439 micro
-
Kolin: 414 mg
-
Retinol - A vitamin: 179 micro
-
α-karotin 0 micro
-
β-karotin 4707 micro
-
β-crypt 9 micro
-
Likopin 0 micro
-
Lut-zea 1096 micro
Összesen
7036
kcal
- 11% Fehérje
- 17% Szénhidrát
- 45% Zsír
- 26% Víz
TOP ásványi anyagok
-
Nátrium
-
Foszfor
-
Kálcium
-
Magnézium
-
Szelén
TOP vitaminok
-
Kolin:
-
E vitamin:
-
C vitamin:
-
Niacin - B3 vitamin:
-
β-karotin
Fehérje
-
Összesen 9.6 g
Zsír
-
Összesen 38.9 g
-
Telített zsírsav 5 g
-
Egyszeresen telítetlen zsírsav: 15 g
-
Többszörösen telítetlen zsírsav 12 g
-
Koleszterin 27 mg
Ásványi anyagok
-
Összesen 248.1 g
-
Cink 0 mg
-
Szelén 10 mg
-
Kálcium 34 mg
-
Vas 1 mg
-
Magnézium 13 mg
-
Foszfor 62 mg
-
Nátrium 127 mg
-
Réz 0 mg
-
Mangán 0 mg
Szénhidrátok
-
Összesen 15 g
-
Cukor 1 mg
-
Élelmi rost 1 mg
VÍZ
-
Összesen 22.5 g
Vitaminok
-
Összesen 0
-
A vitamin (RAE): 36 micro
-
B6 vitamin: 0 mg
-
B12 Vitamin: 0 micro
-
E vitamin: 13 mg
-
C vitamin: 7 mg
-
D vitamin: 5 micro
-
K vitamin: 27 micro
-
Tiamin - B1 vitamin: 0 mg
-
Riboflavin - B2 vitamin: 0 mg
-
Niacin - B3 vitamin: 1 mg
-
Pantoténsav - B5 vitamin: 0 mg
-
Folsav - B9-vitamin: 28 micro
-
Kolin: 26 mg
-
Retinol - A vitamin: 11 micro
-
α-karotin 0 micro
-
β-karotin 298 micro
-
β-crypt 1 micro
-
Likopin 0 micro
-
Lut-zea 69 micro
Összesen
448
kcal
Hozzávalók
Alapanyagok
-
10 dkg kanadai bacon
-
1 csokor snidling
-
1 ek tejföl
-
1 kávéskanál őrölt fűszerkömény
-
só ízlés szerint
A sütéshez
-
15 dkg finomliszt
-
15 dkg zsemlemorzsa
-
2 db tojás
-
6 dl napraforgó olaj
Elkészítés
Alapanyagok
- A sertéskarajt nyitott szeleteléssel vágjuk fel, majd kissé klopfoljuk ki. Sózzuk, borsozzuk, majd tegyük félre.
- Készítsük el a tölteléket: A sajtot reszeljük le, a szalonnát kockázzuk fel apróra (5x5 mm), a snidlinget aprítsuk fel. Tegyünk a juhtúróhoz egy kanálnyi tejfölt, őrölt köményt, sót és borsot, majd az előkészített alapanyagokkal együtt jól keverjük össze. Fóliára terítsük ki vékonyan, majd feltekerve a fóliát, a két szélénél megcsavarva alakítsunk ki egy vékony, henger alakú formát. Tegyük 20 percre a fagyasztóba.
- A hússzeletek hosszanti oldalának méretét vegyük alapul, majd a tölteléket vágjuk el késsel kb. 2 cm-rel rövidebb darabokra. Csavarjuk bele a szeletelt sonkába, majd tegyük a hússzeletekre, és egyenként hajtsuk fel, mint egy roládot (az oldalait fordítsuk be hajtáskor, ne tudjon kifolyni a töltelék). Rögzítsük hústűkkel vagy ennek hiányában fogpiszkálókkal.
A sütéshez
- Panírozzuk be a roládokat, közben forrósítsuk fel az olajat. Fontos: Az olaj hőmérséklete ne legyen 160-170 Celsius foknál magasabb, mert akkor előfordulhat, hogy belül még nyers marad a hús.
- A kisült roládokat vágjuk fel rézsútosan szeletekre, és tálaljuk ízlés szerinti körettel.
- Sütés ideje: 10 perc
- Elkészítettem: 20 alkalommal
- Receptkönyvben: 185
- Tegnapi nézettség: 2
- 7 napos nézettség: 6
- Össznézettség: 16364
- Feltöltés dátuma: 2013. december 05.
Ajánló
Amennyiben nem sikerült eltalálni a sütési hőfokot, és a felvágáskor azt tapasztaljuk, hogy néhol nyers a hús, akkor a teendőnk az, hogy mikrohullámú sütőbe tesszük két percre magas fokozaton, és a nyers részek átpárolódnak. Igaz, a panír már nem lesz ropogós, de még mindig jobban járunk, mint kidobni a félig sült ételt, hiszen felszeletelve az olajba többé már nem tudjuk visszatenni. Nagykonyhákban is használják ezt az eljárást amúgy hasonló esetekben. Köretként adhatunk mellé a bundázott ételekhez megfelelőt.
Receptjellemzők
-
- fogás:
-
- konyha:
-
- nehézség:
-
- elkészítési idő:
-
- szakács elkészítette:
-
- költség egy főre:
-
- konyhatechnológia:
-
- alkalom:
-
- Speciális étrendek:
Kornél
167 recept
A hústekercseket sokan kedvelik, éppen ezért számtalan elkészítési módozata lehetséges. Az alábbi recept tölteléke lehet elsőre vadítónak tűnik, mégis nagyon jól harmonizál a sertéshússal.