r
Nosalty Logó

Fűszeres szűzérme brokkolival és krumplival

cukrot taratalmaz laktózt tartalmaz gluténmentes tejet tartalmaz tojásmentes
csoppmes
Fűszeres szűzérme brokkolival és krumplival
adag
Előkészítés
perc
Főzés
perc
Sütés
perc
Összesen
perc
Sütés hőfoka
180 °C
  • 10% Fehérje
  • 7% Szénhidrát
  • 7% Zsír

A húshoz

A körethez

Összesen 957 kcal
  • 10% Fehérje
  • 7% Szénhidrát
  • 7% Zsír

A húshoz

A körethez

Összesen 1913 kcal
  • 10% Fehérje
  • 7% Szénhidrát
  • 7% Zsír

A húshoz

A körethez

Összesen 106 kcal
  • 10% Fehérje
  • 7% Szénhidrát
  • 7% Zsír
  • 76% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Foszfor
  • Nátrium
  • Magnézium
  • Kálcium
  • Szelén

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • C vitamin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • E vitamin:
  • B6 vitamin:

Fehérje

  • Összesen
    73.1 g

Zsír

  • Összesen
    51.4 g
  • Telített zsírsav
    17 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    23 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    7 g
  • Koleszterin
    234 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    2228.9 g
  • Cink
    7 mg
  • Szelén
    99 mg
  • Kálcium
    123 mg
  • Vas
    6 mg
  • Magnézium
    163 mg
  • Foszfor
    993 mg
  • Nátrium
    836 mg
  • Réz
    1 mg
  • Mangán
    1 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    50.4 g
  • Cukor
    5 mg
  • Élelmi rost
    9 mg

VÍZ

  • Összesen
    546.9 g

Vitaminok

  • Összesen
    1
  • A vitamin (RAE):
    105 micro
  • B6 vitamin:
    3 mg
  • B12 Vitamin:
    2 micro
  • E vitamin:
    3 mg
  • C vitamin:
    181 mg
  • D vitamin:
    34 micro
  • K vitamin:
    165 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    3 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    1 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    24 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    130 micro
  • Kolin:
    300 mg
  • Retinol - A vitamin:
    56 micro
  • α-karotin
    38 micro
  • β-karotin
    564 micro
  • β-crypt
    2 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    2160 micro
Összesen 957 kcal
  • 10% Fehérje
  • 7% Szénhidrát
  • 7% Zsír
  • 76% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Foszfor
  • Nátrium
  • Magnézium
  • Kálcium
  • Szelén

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • C vitamin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • E vitamin:
  • B6 vitamin:

Fehérje

  • Összesen
    146.3 g

Zsír

  • Összesen
    102.9 g
  • Telített zsírsav
    35 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    46 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    14 g
  • Koleszterin
    467 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    4457.7 g
  • Cink
    14 mg
  • Szelén
    199 mg
  • Kálcium
    246 mg
  • Vas
    12 mg
  • Magnézium
    326 mg
  • Foszfor
    1987 mg
  • Nátrium
    1672 mg
  • Réz
    1 mg
  • Mangán
    2 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    100.8 g
  • Cukor
    10 mg
  • Élelmi rost
    17 mg

VÍZ

  • Összesen
    1093.9 g

Vitaminok

  • Összesen
    1
  • A vitamin (RAE):
    209 micro
  • B6 vitamin:
    6 mg
  • B12 Vitamin:
    3 micro
  • E vitamin:
    7 mg
  • C vitamin:
    362 mg
  • D vitamin:
    67 micro
  • K vitamin:
    330 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    6 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    2 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    47 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    260 micro
  • Kolin:
    601 mg
  • Retinol - A vitamin:
    113 micro
  • α-karotin
    76 micro
  • β-karotin
    1128 micro
  • β-crypt
    3 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    4321 micro
Összesen 1913 kcal
  • 10% Fehérje
  • 7% Szénhidrát
  • 7% Zsír
  • 76% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Foszfor
  • Nátrium
  • Magnézium
  • Kálcium
  • Szelén

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • C vitamin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • E vitamin:
  • B6 vitamin:

Fehérje

  • Összesen
    8.1 g

Zsír

  • Összesen
    5.7 g
  • Telített zsírsav
    2 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    3 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    1 g
  • Koleszterin
    26 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    246.8 g
  • Cink
    1 mg
  • Szelén
    11 mg
  • Kálcium
    14 mg
  • Vas
    1 mg
  • Magnézium
    18 mg
  • Foszfor
    110 mg
  • Nátrium
    93 mg
  • Réz
    0 mg
  • Mangán
    0 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    5.6 g
  • Cukor
    1 mg
  • Élelmi rost
    1 mg

VÍZ

  • Összesen
    60.6 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    12 micro
  • B6 vitamin:
    0 mg
  • B12 Vitamin:
    0 micro
  • E vitamin:
    0 mg
  • C vitamin:
    20 mg
  • D vitamin:
    4 micro
  • K vitamin:
    18 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    0 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    0 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    3 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    14 micro
  • Kolin:
    33 mg
  • Retinol - A vitamin:
    6 micro
  • α-karotin
    4 micro
  • β-karotin
    62 micro
  • β-crypt
    0 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    239 micro
Összesen 106 kcal

Hozzávalók

A húshoz

A körethez

Elkészítés

A húshoz

  1. A fokhagymát és a rozmaringot egy nagyobb deszkán apróra vágjuk.
  2. Teszünk hozzá sót és borsot, majd elegyengetjük, és ebben megforgatjuk a szűzérmét, úgy, hogy a széleit is érje a fűszer. Majd egy edénybe tesszük, és olívaolajat (aki nem szereti tehet hozzá napraforgó olajat is) öntünk rá.
  3. Fóliázzuk, és betesszük a hűtőbe, amíg a körettel előkészülünk. Az sem baj, ha ezt órákkal a sütés előtt bekészítjük a hűtőbe, úgy még jobban összeérnek az ízek.
  4. A brokkolit rózsákra szedjük, és feltesszük főni enyhén sós vízben.Ugyanezt tesszük a krumplikkal is, héjastól feltesszük főni. Ha megfőttek, a brokkolit leszűrjük, és félretesszük.Akrumplit meghámozzuk, és azt is félretesszük.
  5. A húst elővesszük, és egy felforrósított serpenyőben (nagyon fontos, hogy jó forró legyen) kérget sütünk minden oldalára és a végeire is, majd baconnel körbetekerjük, hogy teljesen be legyen csomagolva.
  6. Kb. 180 fokos sütőbe(nem légkeveréssel) tesszük. Akkor jó, ha már a bacon a tetején piros és ropogós.
  7. Amíg a hús sül, a krumplit felkockázzuk, és egy kis olajon megfuttatjuk, hozzáadva a petrezselyemzöldet. Abrokkolit pedig teavajon megfuttatjuk.
  8. A tálaláshoz a hústkb. ujjnyi szeletekre vágjuk,és melléhalmozzuk a köretet,valamint a ropogós bacon szeleteket.Jó étvágyat hozzá!
  • Sütés hőfoka: 180 °C
  • Sütés módja: alul-felül sütés
  • Sütés ideje: 15 perc
  • Elkészítettem: 1 alkalommal
  • Receptkönyvben: 66
  • Tegnapi nézettség: 1
  • 7 napos nézettség: 2
  • Össznézettség: 23308
  • Feltöltés dátuma: 2013. március 05.

Receptkategóriák

Receptjellemzők

Felhasználó képe
csoppmes 1 recept

Nekünk ez volt a szilveszteri menünk. :)

Hozzávalók

A húshoz

A körethez

Címlapról ajánljuk

További cikkek

Top Receptek

Hagyományos édes fánk

Életem első fánkját még lánykoromban készítettem. Kemény lett és száraz. Ezután évek teltek el és eszembe sem jutott, hogy újra nekiálljak. A kisfiam nagy fánkrajongó. Mondjuk is a ...