r
Nosalty Logó

Fűszeres-mézes pogácsák kétféle csokimázzal

cukrot taratalmaz laktózt tartalmaz glutént tartalmaz tejet tartalmaz tojást tartalmaz
NS
Fűszeres-mézes pogácsák kétféle csokimázzal
adag
Előkészítés
perc
Sütés
perc
Összesen
perc
  • 7% Fehérje
  • 59% Szénhidrát
  • 15% Zsír

A tésztához

A díszítéshez

Összesen 1430 kcal
  • 7% Fehérje
  • 59% Szénhidrát
  • 15% Zsír

A tésztához

A díszítéshez

Összesen 5718 kcal
  • 7% Fehérje
  • 59% Szénhidrát
  • 15% Zsír

A tésztához

A díszítéshez

Összesen 380 kcal
  • 7% Fehérje
  • 59% Szénhidrát
  • 15% Zsír
  • 19% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Foszfor
  • Nátrium
  • Kálcium
  • Magnézium
  • Szelén

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • E vitamin:
  • C vitamin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • Riboflavin - B2 vitamin:

Fehérje

  • Összesen
    25.1 g

Zsír

  • Összesen
    54.7 g
  • Telített zsírsav
    28 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    18 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    5 g
  • Koleszterin
    257 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    1068 g
  • Cink
    4 mg
  • Szelén
    48 mg
  • Kálcium
    158 mg
  • Vas
    6 mg
  • Magnézium
    134 mg
  • Foszfor
    470 mg
  • Nátrium
    245 mg
  • Réz
    1 mg
  • Mangán
    3 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    216.4 g
  • Cukor
    117 mg
  • Élelmi rost
    12 mg

VÍZ

  • Összesen
    69.5 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    301 micro
  • B6 vitamin:
    0 mg
  • B12 Vitamin:
    1 micro
  • E vitamin:
    6 mg
  • C vitamin:
    3 mg
  • D vitamin:
    40 micro
  • K vitamin:
    11 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    0 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    1 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    3 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    71 micro
  • Kolin:
    183 mg
  • Retinol - A vitamin:
    296 micro
  • α-karotin
    2 micro
  • β-karotin
    58 micro
  • β-crypt
    5 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    395 micro
Összesen 1430 kcal
  • 7% Fehérje
  • 59% Szénhidrát
  • 15% Zsír
  • 19% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Foszfor
  • Nátrium
  • Kálcium
  • Magnézium
  • Szelén

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • E vitamin:
  • C vitamin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • Riboflavin - B2 vitamin:

Fehérje

  • Összesen
    100.6 g

Zsír

  • Összesen
    218.8 g
  • Telített zsírsav
    112 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    73 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    19 g
  • Koleszterin
    1029 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    4272.2 g
  • Cink
    14 mg
  • Szelén
    193 mg
  • Kálcium
    631 mg
  • Vas
    23 mg
  • Magnézium
    535 mg
  • Foszfor
    1881 mg
  • Nátrium
    981 mg
  • Réz
    3 mg
  • Mangán
    10 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    865.7 g
  • Cukor
    467 mg
  • Élelmi rost
    49 mg

VÍZ

  • Összesen
    278.1 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    1204 micro
  • B6 vitamin:
    1 mg
  • B12 Vitamin:
    3 micro
  • E vitamin:
    22 mg
  • C vitamin:
    13 mg
  • D vitamin:
    161 micro
  • K vitamin:
    42 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    1 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    2 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    11 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    284 micro
  • Kolin:
    731 mg
  • Retinol - A vitamin:
    1185 micro
  • α-karotin
    7 micro
  • β-karotin
    232 micro
  • β-crypt
    21 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    1579 micro
Összesen 5718 kcal
  • 7% Fehérje
  • 59% Szénhidrát
  • 15% Zsír
  • 19% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Foszfor
  • Nátrium
  • Kálcium
  • Magnézium
  • Szelén

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • E vitamin:
  • C vitamin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • Riboflavin - B2 vitamin:

Fehérje

  • Összesen
    6.7 g

Zsír

  • Összesen
    14.5 g
  • Telített zsírsav
    7 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    5 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    1 g
  • Koleszterin
    68 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    283.9 g
  • Cink
    1 mg
  • Szelén
    13 mg
  • Kálcium
    42 mg
  • Vas
    2 mg
  • Magnézium
    36 mg
  • Foszfor
    125 mg
  • Nátrium
    65 mg
  • Réz
    0 mg
  • Mangán
    1 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    57.5 g
  • Cukor
    31 mg
  • Élelmi rost
    3 mg

VÍZ

  • Összesen
    18.5 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    80 micro
  • B6 vitamin:
    0 mg
  • B12 Vitamin:
    0 micro
  • E vitamin:
    1 mg
  • C vitamin:
    1 mg
  • D vitamin:
    11 micro
  • K vitamin:
    3 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    0 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    0 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    1 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    19 micro
  • Kolin:
    49 mg
  • Retinol - A vitamin:
    79 micro
  • α-karotin
    0 micro
  • β-karotin
    15 micro
  • β-crypt
    1 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    105 micro
Összesen 380 kcal

Hozzávalók

A tésztához

A díszítéshez

Elkészítés

A tésztához

  1. Felolvasztjuk a mézet a vajjal, hagyjuk langyosra hűlni. A tojásokat egyenként felütjük, eldolgozzuk a porcukorral és a citromlével, majd hozzáadjuk a mézes keveréket.
  2. A finomlisztet összevegyítjük a rozsliszttel, a szódabikarbónával, a mézeskalács fűszerrel és a reszelt citromhéjjal. Több részletben a mézes-tojásos alaphoz adjuk, és jól összedolgozzuk. Folpackkal letakarjuk, és hűtőszekrényben legalább 5 órát pihentetjük.
  3. A tésztát lisztezett munkalapon átgyúrjuk, cipót formázunk belőle, csillagformán 8 részre osztjuk, és kb. 4 cm átmérőjű rudakat sodrunk belőlük. Mindegyiket 10 egyenlő szeletre vágjuk, lisztes kézzel golyókat formázunk belőlük. Kb. 50 golyót, egymástól 4-5 cm távolságra tepsikbe sorakoztatunk.
  4. A sütőt előmelegítjük 200 fokra, és 10-12 perc alatt aranysárgára sütjük a pogácsákat.
  5. A pogácsák egy részét sütés előtt a tejszínnel felvert tojásba, majd a a mandulaforgácsba forgatjuk, és ezt követően sütjük ki.
  6. A csupasz hagyott pogácsákat pedig sütés után díszítjük. Ehhez az ét-, és a fehércsokit két külön tálba tördeljük, és meleg vízfürdő felett felolvasztjuk. A pogácsák egyik felét a fehércsokiba, a másik felét az étcsokiba mártjuk. Tetejüket cikcakkban haladva vékony sugárban meglocsoljuk az ellenkező színű csokoládéval.
  • Sütés ideje: 10 perc
  • Receptkönyvben: 55
  • Tegnapi nézettség: 0
  • 7 napos nézettség: 6
  • Össznézettség: 10592
  • Feltöltés dátuma: 2009. december 20.

Receptkategóriák

Receptjellemzők

Egy tavalyi Nők Lapjában találtam ezt a nagyon finom aprósüti receptet. Rögtön megsütöttem, és egy jó nagy tállal vittem be a kollégáimnak, ezzel kívánva nekik boldog karácsonyt. Nagyon ízlett nekik, hamar elfogyott.

Hozzávalók

A tésztához

A díszítéshez

Címlapról ajánljuk

Ismerd meg a bottargát, és azt is elmondjuk, hogy használd...

A bottarga egy különleges gasztronómiai alapanyag, amelyet gyakran neveznek a "tenger aranyának". Azok számára, akik még nem találkoztak vele, a bottarga nem más, mint sózott és szárított halikra, amely különleges ízvilágával azonnal magával ragadja az ínyenceket. Ezt a mediterrán kincset évezredek óta fogyasztják, és ma is nagy becsben tartják a kulináris világban.

Hering András

További cikkek

Top Receptek

Hagyományos édes fánk

Életem első fánkját még lánykoromban készítettem. Kemény lett és száraz. Ezután évek teltek el és eszembe sem jutott, hogy újra nekiálljak. A kisfiam nagy fánkrajongó. Mondjuk is a ...