r
Nosalty Logó

Fűszeres mézes-narancsos kacsamell

0,0

0 ÉRTÉKELÉS4 HOZZÁSZÓLÁS

Értékelés indításához kérjük lépj be!

Bevált ez a recept?

Kíváncsiak vagyunk a véleményedre!

Értékelési útmutató
5 • Egyszerűen imádom, tökéletes lett!
4 • Másodszorra lett az igazi.
3 • Hát...
2 • Vannak gondok.
1 • Soha többet!
Évi néni
Fűszeres mézes-narancsos kacsamell
adag
Idő
perc
Költség
költséges
Nehézség
közepes

Hozzávalók

A kacsasülthöz

A burgonyához

952
Kalória
60.6g
Fehérje
91.9g
Szénhidrátok
37.6g
Zsír
555.7g
Víz
226.5g
Koleszterin
8.4g
Rost
44.7g
Cukor
  • 8% Fehérje
  • 12% Szénhidrát
  • 5% Zsír

A kacsasülthöz

A burgonyához

Összesen 952 kcal
  • 8% Fehérje
  • 12% Szénhidrát
  • 5% Zsír

A kacsasülthöz

A burgonyához

Összesen 3803 kcal
  • 8% Fehérje
  • 12% Szénhidrát
  • 5% Zsír

A kacsasülthöz

A burgonyához

Összesen 97 kcal
  • 8% Fehérje
  • 12% Szénhidrát
  • 5% Zsír
  • 74% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Foszfor
  • Nátrium
  • Kálcium
  • Magnézium
  • Szelén

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • C vitamin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • E vitamin:
  • B6 vitamin:

Fehérje

  • Összesen
    60.6 g

Zsír

  • Összesen
    37.6 g
  • Telített zsírsav
    13 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    10 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    4 g
  • Koleszterin
    227 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    1842.1 g
  • Cink
    6 mg
  • Szelén
    43 mg
  • Kálcium
    264 mg
  • Vas
    8 mg
  • Magnézium
    126 mg
  • Foszfor
    753 mg
  • Nátrium
    640 mg
  • Réz
    1 mg
  • Mangán
    0 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    91.9 g
  • Cukor
    45 mg
  • Élelmi rost
    8 mg

Víz

  • Összesen
    555.7 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    128 micro
  • B6 vitamin:
    2 mg
  • B12 Vitamin:
    1 micro
  • E vitamin:
    2 mg
  • C vitamin:
    137 mg
  • D vitamin:
    13 micro
  • K vitamin:
    12 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    1 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    1 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    17 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    144 micro
  • Kolin:
    198 mg
  • Retinol - A vitamin:
    110 micro
  • α-karotin
    17 micro
  • β-karotin
    118 micro
  • β-crypt
    173 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    217 micro
Összesen 952 kcal
  • 8% Fehérje
  • 12% Szénhidrát
  • 5% Zsír
  • 74% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Foszfor
  • Nátrium
  • Kálcium
  • Magnézium
  • Szelén

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • C vitamin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • E vitamin:
  • B6 vitamin:

Fehérje

  • Összesen
    242.3 g

Zsír

  • Összesen
    150.3 g
  • Telített zsírsav
    53 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    38 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    15 g
  • Koleszterin
    906 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    7368.3 g
  • Cink
    24 mg
  • Szelén
    173 mg
  • Kálcium
    1058 mg
  • Vas
    34 mg
  • Magnézium
    504 mg
  • Foszfor
    3010 mg
  • Nátrium
    2559 mg
  • Réz
    4 mg
  • Mangán
    2 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    367.6 g
  • Cukor
    179 mg
  • Élelmi rost
    34 mg

Víz

  • Összesen
    2223 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    511 micro
  • B6 vitamin:
    7 mg
  • B12 Vitamin:
    5 micro
  • E vitamin:
    9 mg
  • C vitamin:
    546 mg
  • D vitamin:
    50 micro
  • K vitamin:
    49 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    5 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    6 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    69 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    575 micro
  • Kolin:
    791 mg
  • Retinol - A vitamin:
    441 micro
  • α-karotin
    67 micro
  • β-karotin
    474 micro
  • β-crypt
    691 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    867 micro
Összesen 3803 kcal
  • 8% Fehérje
  • 12% Szénhidrát
  • 5% Zsír
  • 74% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Foszfor
  • Nátrium
  • Kálcium
  • Magnézium
  • Szelén

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • C vitamin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • E vitamin:
  • B6 vitamin:

Fehérje

  • Összesen
    6.3 g

Zsír

  • Összesen
    3.9 g
  • Telített zsírsav
    1 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    1 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    0 g
  • Koleszterin
    23 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    190.6 g
  • Cink
    1 mg
  • Szelén
    4 mg
  • Kálcium
    27 mg
  • Vas
    1 mg
  • Magnézium
    13 mg
  • Foszfor
    78 mg
  • Nátrium
    66 mg
  • Réz
    0 mg
  • Mangán
    0 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    9.5 g
  • Cukor
    5 mg
  • Élelmi rost
    1 mg

Víz

  • Összesen
    57.5 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    13 micro
  • B6 vitamin:
    0 mg
  • B12 Vitamin:
    0 micro
  • E vitamin:
    0 mg
  • C vitamin:
    14 mg
  • D vitamin:
    1 micro
  • K vitamin:
    1 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    0 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    0 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    2 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    15 micro
  • Kolin:
    20 mg
  • Retinol - A vitamin:
    11 micro
  • α-karotin
    2 micro
  • β-karotin
    12 micro
  • β-crypt
    18 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    22 micro
Összesen 97 kcal

Elkészítés

A kacsasülthöz

  1. A kacsamelleket megmossuk, megszárítjuk, bőrét kockásra beirdaljuk, sózzuk, borozzuk, és egy mélyebb teflonserpenyőben először a bőrös oldalát, majd a másikat is sütjük kb. 5-5 percig erősebb tűzön. Ezt követően elzárjuk a gázt, és lefedjük a húst. Begyújtjuk a sütőt, és előmelegítjük.
  2. A fűszereket mozsárban összetörjük darabosra, a gyömbért, a chilit kicsire szabjuk, és mindent összekeverünk a mézzel, lekvárral és a 2 narancs levével.
  3. A néhány percig fedő alatt pihentetett kacsára ráöntjük a fűszeres szószt, és a forró sütőbe toljuk még kb. 25 percre, míg szép piros színt nem kap.
  4. A burgonyát megtisztítjuk, vékony, kb. 3 mm-es szeletekre szeljük.
  5. Egy teflon tepsi vagy sütőtál alját beborítjuk a baconnel, rárétegezzük a krumplikarikákat úgy, hogy minden réteget enyhén sózunk, megszórunk őrölt szercsendióval.
  6. A sajtot, a tejet, a tejszínt homogén állagúvá dolgozzuk egy kevés sóval, és nyakon öntjük vele a krumplihalmot. Alufóliával letakarva, a sütőbe tesszük 3/4 órára, majd a fóliát eltávolítva, további 1/4 órán át pirítjuk.
  7. Egy narancsot meghámozunk úgy, hogy a fehér héját is levágjuk, felszeleteljük és a burgonyával, kacsamellel, a fennmaradt, immár sűrű szósszal tálaljuk.

Recept infó

  • Előkészítés ideje: 20 perc
  • Sütés ideje: 85 perc
  • Sütés hőfoka: 180 °C
  • Sütés módja: hőlégkeveréses
  • Tepsi mérete: 38x22

A kacsasütés már kész tény volt, a köretet ma láttam a TV-ben Stahl Judittól (nagyon szeretem az ízvilágát).

Elmentem a receptkönyvembe

Elmentem a receptkönyvembe

Receptkönyvbe mentéshez kérjük lépj be!
Kinyomtatom
Jegyzetet írok

Jegyzet

Jegyzetíráshoz kérjük lépj be!
Elküldöm e-mailben
Megcsináltam

Bevált ez a recept? Kíváncsiak vagyunk a véleményedre!

Értékelés indításához kérjük lépj be!

Bevált ez a recept?

Kíváncsiak vagyunk a véleményedre!

Értékelési útmutató
5 • Egyszerűen imádom, tökéletes lett!
4 • Másodszorra lett az igazi.
3 • Hát...
2 • Vannak gondok.
1 • Soha többet!

Hozzászólások (0)

További receptek

Klasszikus skót tojás

A skót tojás (angolul scotch egg) egy ízletes és népszerű étel az Egyesült Királyságból, amelyben egy főtt tojást darált hússal (általában sertéshússal) bugyolálnak be, majd ...

Gerzsenyi Flóra

Címlapról ajánljuk

Top Receptek

Borsos tokány

Hentes, zöldborsós vagy éppen borsos tokány, mindegyiket szeretjük. A lényeg, hogy a húst itt is ott is vékony csíkokra vágjuk, és mindenhol valami mással egészül ki az étel. Ennél ...

Banános őzgerinc sütés nélkül

Az interneten böngészve találtam egy Gabriella nevű hölgy blogján ezt a receptet. Nagyon könnyű krémje van, nagyon nagyon finom, és sütni sem kell. A banán helyett tehetünk bele ...

Hoppá!

Recept beküldéséhez be kell jelentkezned!