Fűszeres lében főtt mézes-mustáros sült csülök
cukrot taratalmaz
laktózmentes
gluténmentes
tejmentes
tojásmentes
apecs
adag
Előkészítés
perc
Főzés
perc
Sütés
perc
Összesen
perc
Sütés hőfoka
185 °C
- 8% Fehérje
- 8% Szénhidrát
- 4% Zsír
Összesen
703
kcal
- 8% Fehérje
- 8% Szénhidrát
- 4% Zsír
Összesen
2109
kcal
- 8% Fehérje
- 8% Szénhidrát
- 4% Zsír
Összesen
79
kcal
- 8% Fehérje
- 8% Szénhidrát
- 4% Zsír
- 80% Víz
TOP ásványi anyagok
-
Foszfor
-
Nátrium
-
Magnézium
-
Kálcium
-
Szelén
TOP vitaminok
-
Kolin:
-
C vitamin:
-
Niacin - B3 vitamin:
-
B6 vitamin:
-
Tiamin - B1 vitamin:
Fehérje
-
Összesen 53.7 g
Zsír
-
Összesen 29.2 g
-
Telített zsírsav 10 g
-
Egyszeresen telítetlen zsírsav: 12 g
-
Többszörösen telítetlen zsírsav 6 g
-
Koleszterin 161 mg
Ásványi anyagok
-
Összesen 1210.2 g
-
Cink 6 mg
-
Szelén 51 mg
-
Kálcium 83 mg
-
Vas 4 mg
-
Magnézium 112 mg
-
Foszfor 654 mg
-
Nátrium 299 mg
-
Réz 1 mg
-
Mangán 1 mg
Szénhidrátok
-
Összesen 55 g
-
Cukor 10 mg
-
Élelmi rost 6 mg
VÍZ
-
Összesen 561.1 g
Vitaminok
-
Összesen 0
-
A vitamin (RAE): 15 micro
-
B6 vitamin: 2 mg
-
B12 Vitamin: 1 micro
-
E vitamin: 1 mg
-
C vitamin: 53 mg
-
D vitamin: 48 micro
-
K vitamin: 5 micro
-
Tiamin - B1 vitamin: 1 mg
-
Riboflavin - B2 vitamin: 1 mg
-
Niacin - B3 vitamin: 17 mg
-
Pantoténsav - B5 vitamin: 0 mg
-
Folsav - B9-vitamin: 43 micro
-
Kolin: 198 mg
-
Retinol - A vitamin: 14 micro
-
α-karotin 0 micro
-
β-karotin 6 micro
-
β-crypt 2 micro
-
Likopin 0 micro
-
Lut-zea 32 micro
Összesen
703
kcal
- 8% Fehérje
- 8% Szénhidrát
- 4% Zsír
- 80% Víz
TOP ásványi anyagok
-
Foszfor
-
Nátrium
-
Magnézium
-
Kálcium
-
Szelén
TOP vitaminok
-
Kolin:
-
C vitamin:
-
Niacin - B3 vitamin:
-
B6 vitamin:
-
Tiamin - B1 vitamin:
Fehérje
-
Összesen 161 g
Zsír
-
Összesen 87.6 g
-
Telített zsírsav 29 g
-
Egyszeresen telítetlen zsírsav: 37 g
-
Többszörösen telítetlen zsírsav 18 g
-
Koleszterin 482 mg
Ásványi anyagok
-
Összesen 3630.7 g
-
Cink 17 mg
-
Szelén 153 mg
-
Kálcium 249 mg
-
Vas 12 mg
-
Magnézium 336 mg
-
Foszfor 1963 mg
-
Nátrium 897 mg
-
Réz 2 mg
-
Mangán 2 mg
Szénhidrátok
-
Összesen 165.1 g
-
Cukor 30 mg
-
Élelmi rost 18 mg
VÍZ
-
Összesen 1683.2 g
Vitaminok
-
Összesen 0
-
A vitamin (RAE): 44 micro
-
B6 vitamin: 6 mg
-
B12 Vitamin: 4 micro
-
E vitamin: 2 mg
-
C vitamin: 158 mg
-
D vitamin: 144 micro
-
K vitamin: 16 micro
-
Tiamin - B1 vitamin: 4 mg
-
Riboflavin - B2 vitamin: 3 mg
-
Niacin - B3 vitamin: 50 mg
-
Pantoténsav - B5 vitamin: 0 mg
-
Folsav - B9-vitamin: 130 micro
-
Kolin: 595 mg
-
Retinol - A vitamin: 43 micro
-
α-karotin 0 micro
-
β-karotin 19 micro
-
β-crypt 5 micro
-
Likopin 0 micro
-
Lut-zea 96 micro
Összesen
2109
kcal
- 8% Fehérje
- 8% Szénhidrát
- 4% Zsír
- 80% Víz
TOP ásványi anyagok
-
Foszfor
-
Nátrium
-
Magnézium
-
Kálcium
-
Szelén
TOP vitaminok
-
Kolin:
-
C vitamin:
-
Niacin - B3 vitamin:
-
B6 vitamin:
-
Tiamin - B1 vitamin:
Fehérje
-
Összesen 6.1 g
Zsír
-
Összesen 3.3 g
-
Telített zsírsav 1 g
-
Egyszeresen telítetlen zsírsav: 1 g
-
Többszörösen telítetlen zsírsav 1 g
-
Koleszterin 18 mg
Ásványi anyagok
-
Összesen 137 g
-
Cink 1 mg
-
Szelén 6 mg
-
Kálcium 9 mg
-
Vas 0 mg
-
Magnézium 13 mg
-
Foszfor 74 mg
-
Nátrium 34 mg
-
Réz 0 mg
-
Mangán 0 mg
Szénhidrátok
-
Összesen 6.2 g
-
Cukor 1 mg
-
Élelmi rost 1 mg
VÍZ
-
Összesen 63.5 g
Vitaminok
-
Összesen 0
-
A vitamin (RAE): 2 micro
-
B6 vitamin: 0 mg
-
B12 Vitamin: 0 micro
-
E vitamin: 0 mg
-
C vitamin: 6 mg
-
D vitamin: 5 micro
-
K vitamin: 1 micro
-
Tiamin - B1 vitamin: 0 mg
-
Riboflavin - B2 vitamin: 0 mg
-
Niacin - B3 vitamin: 2 mg
-
Pantoténsav - B5 vitamin: 0 mg
-
Folsav - B9-vitamin: 5 micro
-
Kolin: 22 mg
-
Retinol - A vitamin: 2 micro
-
α-karotin 0 micro
-
β-karotin 1 micro
-
β-crypt 0 micro
-
Likopin 0 micro
-
Lut-zea 4 micro
Összesen
79
kcal
Hozzávalók
-
1 kg sertéscsülök
-
5 dl víz
-
1 kg burgonya
-
1 db vöröshagyma
-
5 gerezd fokhagyma
-
1 ek méz
-
2 ek mustár
-
bors ízlés szerint
-
köménymag ízlés szerint
-
majoranna ízlés szerint
-
1 teáskanál fűszerpaprika
-
1 csipet bors
-
só ízlés szerint
Elkészítés
- A csülköt fazékba helyezzük, annyi vizet öntünk rá, hogy ellepje, és főzni kezdjük. Beletesszük a megtisztított vöröshagymát és fokhagymagerezdeket. Hozzáadjuk a szemes borsot, majorannát, köménymagot és a teáskanál fűszerpaprikát. Addig főzzük, amíg a hús leválik a csontról.
- Elkészítjük a mézes-mustáros pácot. 1 kanál mézet, 2 kanál mustárt, egy csipet őrölt borssal és fűszerpaprikával elkeverünk. Ha sok a hús, dupla mennyiséget készítünk.
- A krumplit meghámozzuk, hasábokra vágjuk, és megfelelő méretű tepsibe helyezzük.
- A megfőtt csülköt kicsontozzuk, daraboljuk, és beleforgatjuk a mézes-mustáros pácba, majd ráhelyezzük a krumplihasábokra. A fűszeres főzőlevet leszűrjük, és addig öntjük a tepsibe, amíg a krumplit ellepi.
- Sütőbe helyezzük, 185 fokon kb. 50 perc alatt készre sütjük.
- Sütés hőfoka: 185 °C
- Sütés módja: alul-felül sütés
- Sütés ideje: 50 perc
- Elkészítettem: 20 alkalommal
- Receptkönyvben: 64
- Tegnapi nézettség: 3
- 7 napos nézettség: 24
- Össznézettség: 9008
- Feltöltés dátuma: 2014. november 26.
Receptjellemzők
-
- fogás:
-
- konyha:
-
- nehézség:
-
- elkészítési idő:
-
- szakács elkészítette:
-
- költség egy főre:
-
- alkalom:
-
- Speciális étrendek:
apecs
8 recept
Könnyen elkészíthető, ízletes és igen laktató étel. A megmaradt főzőléből finom kocsonya készíthető.