Fűszeres lazackrém mákos-sós keksszel
cukormentes
laktózt tartalmaz
glutént tartalmaz
tejet tartalmaz
tojásmentes
Gizi
adag
Előkészítés
perc
Sütés
perc
Összesen
perc
Sütés hőfoka
180 °C
- 9% Fehérje
- 17% Szénhidrát
- 28% Zsír
Fűszeres lazackrém
-
38g füstölt lazac44 kcal
-
63g mascarpone253 kcal
-
10g tejföl20 kcal
-
0g só0 kcal
-
0g fehér bors0 kcal
-
45g snidling14 kcal
-
1g citromlé0 kcal
Mákos-sós keksz
-
38g finomliszt137 kcal
-
25g vaj179 kcal
-
2g mák12 kcal
-
0g só0 kcal
Összesen
659
kcal
- 9% Fehérje
- 17% Szénhidrát
- 28% Zsír
Fűszeres lazackrém
-
150g füstölt lazac176 kcal
-
250g mascarpone1010 kcal
-
40g tejföl79 kcal
-
0g só0 kcal
-
0g fehér bors0 kcal
-
180g snidling54 kcal
-
2g citromlé0 kcal
Mákos-sós keksz
-
150g finomliszt546 kcal
-
100g vaj717 kcal
-
9g mák47 kcal
-
0g só0 kcal
Összesen
2629
kcal
- 9% Fehérje
- 17% Szénhidrát
- 28% Zsír
Fűszeres lazackrém
-
17g füstölt lazac20 kcal
-
28.4g mascarpone115 kcal
-
4.5g tejföl9 kcal
-
0g só0 kcal
-
0g fehér bors0 kcal
-
20.4g snidling6 kcal
-
0.2g citromlé0 kcal
Mákos-sós keksz
-
17g finomliszt62 kcal
-
11.4g vaj81 kcal
-
1g mák5 kcal
-
0g só0 kcal
Összesen
298
kcal
- 9% Fehérje
- 17% Szénhidrát
- 28% Zsír
- 46% Víz
TOP ásványi anyagok
-
Nátrium
-
Foszfor
-
Kálcium
-
Magnézium
-
Szelén
TOP vitaminok
-
Kolin:
-
C vitamin:
-
Niacin - B3 vitamin:
-
E vitamin:
-
β-karotin
Fehérje
-
Összesen 17.4 g
Zsír
-
Összesen 51.1 g
-
Telített zsírsav 16 g
-
Egyszeresen telítetlen zsírsav: 7 g
-
Többszörösen telítetlen zsírsav 2 g
-
Koleszterin 68 mg
Ásványi anyagok
-
Összesen 594.3 g
-
Cink 1 mg
-
Szelén 26 mg
-
Kálcium 100 mg
-
Vas 2 mg
-
Magnézium 43 mg
-
Foszfor 161 mg
-
Nátrium 261 mg
-
Réz 0 mg
-
Mangán 1 mg
Szénhidrátok
-
Összesen 31.7 g
-
Cukor 1 mg
-
Élelmi rost 3 mg
VÍZ
-
Összesen 84.2 g
Vitaminok
-
Összesen 0
-
A vitamin (RAE): 291 micro
-
B6 vitamin: 0 mg
-
B12 Vitamin: 1 micro
-
E vitamin: 1 mg
-
C vitamin: 26 mg
-
D vitamin: 257 micro
-
K vitamin: 98 micro
-
Tiamin - B1 vitamin: 0 mg
-
Riboflavin - B2 vitamin: 0 mg
-
Niacin - B3 vitamin: 3 mg
-
Pantoténsav - B5 vitamin: 0 mg
-
Folsav - B9-vitamin: 61 micro
-
Kolin: 46 mg
-
Retinol - A vitamin: 190 micro
-
α-karotin 0 micro
-
β-karotin 1217 micro
-
β-crypt 0 micro
-
Likopin 0 micro
-
Lut-zea 153 micro
Összesen
659
kcal
- 9% Fehérje
- 17% Szénhidrát
- 28% Zsír
- 46% Víz
TOP ásványi anyagok
-
Nátrium
-
Foszfor
-
Kálcium
-
Magnézium
-
Szelén
TOP vitaminok
-
Kolin:
-
C vitamin:
-
Niacin - B3 vitamin:
-
E vitamin:
-
β-karotin
Fehérje
-
Összesen 69.8 g
Zsír
-
Összesen 204.4 g
-
Telített zsírsav 64 g
-
Egyszeresen telítetlen zsírsav: 29 g
-
Többszörösen telítetlen zsírsav 8 g
-
Koleszterin 273 mg
Ásványi anyagok
-
Összesen 2377.3 g
-
Cink 3 mg
-
Szelén 105 mg
-
Kálcium 399 mg
-
Vas 7 mg
-
Magnézium 173 mg
-
Foszfor 645 mg
-
Nátrium 1042 mg
-
Réz 1 mg
-
Mangán 2 mg
Szénhidrátok
-
Összesen 126.9 g
-
Cukor 5 mg
-
Élelmi rost 10 mg
VÍZ
-
Összesen 336.8 g
Vitaminok
-
Összesen 0
-
A vitamin (RAE): 1165 micro
-
B6 vitamin: 1 mg
-
B12 Vitamin: 5 micro
-
E vitamin: 5 mg
-
C vitamin: 106 mg
-
D vitamin: 1028 micro
-
K vitamin: 391 micro
-
Tiamin - B1 vitamin: 0 mg
-
Riboflavin - B2 vitamin: 1 mg
-
Niacin - B3 vitamin: 10 mg
-
Pantoténsav - B5 vitamin: 0 mg
-
Folsav - B9-vitamin: 244 micro
-
Kolin: 186 mg
-
Retinol - A vitamin: 758 micro
-
α-karotin 0 micro
-
β-karotin 4870 micro
-
β-crypt 0 micro
-
Likopin 0 micro
-
Lut-zea 610 micro
Összesen
2629
kcal
- 9% Fehérje
- 17% Szénhidrát
- 28% Zsír
- 46% Víz
TOP ásványi anyagok
-
Nátrium
-
Foszfor
-
Kálcium
-
Magnézium
-
Szelén
TOP vitaminok
-
Kolin:
-
C vitamin:
-
Niacin - B3 vitamin:
-
E vitamin:
-
β-karotin
Fehérje
-
Összesen 7.9 g
Zsír
-
Összesen 23.2 g
-
Telített zsírsav 7 g
-
Egyszeresen telítetlen zsírsav: 3 g
-
Többszörösen telítetlen zsírsav 1 g
-
Koleszterin 31 mg
Ásványi anyagok
-
Összesen 269.8 g
-
Cink 0 mg
-
Szelén 12 mg
-
Kálcium 45 mg
-
Vas 1 mg
-
Magnézium 20 mg
-
Foszfor 73 mg
-
Nátrium 118 mg
-
Réz 0 mg
-
Mangán 0 mg
Szénhidrátok
-
Összesen 14.4 g
-
Cukor 1 mg
-
Élelmi rost 1 mg
VÍZ
-
Összesen 38.2 g
Vitaminok
-
Összesen 0
-
A vitamin (RAE): 132 micro
-
B6 vitamin: 0 mg
-
B12 Vitamin: 1 micro
-
E vitamin: 1 mg
-
C vitamin: 12 mg
-
D vitamin: 117 micro
-
K vitamin: 44 micro
-
Tiamin - B1 vitamin: 0 mg
-
Riboflavin - B2 vitamin: 0 mg
-
Niacin - B3 vitamin: 1 mg
-
Pantoténsav - B5 vitamin: 0 mg
-
Folsav - B9-vitamin: 28 micro
-
Kolin: 21 mg
-
Retinol - A vitamin: 86 micro
-
α-karotin 0 micro
-
β-karotin 553 micro
-
β-crypt 0 micro
-
Likopin 0 micro
-
Lut-zea 69 micro
Összesen
298
kcal
Hozzávalók
Fűszeres lazackrém
-
15 dkg füstölt lazac
-
25 dkg mascarpone
-
2 ek tejföl
-
só ízlés szerint
-
fehér bors ízlés szerint
-
1 csokor snidling
Mákos-sós keksz
-
15 dkg finomliszt
-
10 dkg vaj
-
1 ek mák
-
só ízlés szerint
Elkészítés
Fűszeres lazackrém
- A füstölt lazacot, és a snidlinget vágjuk fel apróra. A mascarponéhoz adjunk hozzá egy evőkanál tejfölt, egy csipet sót, ízlés szerint őrölt fehér borsot, és egy kevés citromlevet, majd keverjük simára. (a tejfölt csak apránként adagoljuk hozzá, nehogy túl lágy legyen a krém)
- Ezután először keverjük hozzá az apróra vágott snidlinget, majd óvatosan a lazacot is. Végül tálalásig tegyük be a hűtőbe, hogy az ízek kellően összeérjenek.
Mákos-sós keksz
- A mákot tegyük bele egy teflon serpenyőbe, majd állandó kevergetés mellett, kisebb lángon, pár pillanat alatt, pörköljük meg. (vigyázzunk mert a mák hamar megég, így amikor elkezd pattogni, rögtön vegyük le, nehogy megégjen)
- Amikor a mák megpörkölődött (ez pár pillanat) rögtön vegyük le, és öntsük át egy tányérba, majd hűtsük ki teljesen.
- A lisztet keverjük össze a teljesen kihűtött mákkal, a sóval, (Én 1 kk sót adtam hozzá) majd adjuk hozzá a felkockázott, hideg vajat. Ezután gyors mozdulatokkal gyúrjuk össze a tésztát, majd egy sütőpapíron nyújtsuk ki vékonyra. (ha túl száraznak találnánk, akkor gyúrás közben egy pici hideg vizet adhatunk hozzá)
- A vékonyra kinyújtott tésztát ezután ízlés szerinti formával szúrjuk ki, (pl. egy nagyobb pogácsaszaggatóval) majd a sütőpapírral együtt, emeljük át egy tepsire.
- Helyezzük be előmelegített sütőbe, majd közepes hőmérsékleten süssük szép világos színűre. A sütőből kivéve a tepsiben hagyjuk teljesen kihűlni.
- Tálalás előtt vegyük ki a hűtőből az elkészült krémet, majd kanalazzuk rá a kekszre. Ezután ízlés szerint megszórhatjuk pl. apróra vágott snidlinggel, vagy kanalazhatunk rá pl. kaviárt is, majd úgy kínáljuk. (közvetlenül tálalás előtt kanalazzuk rá a krémet a kekszre, mert különben eláztatja a tésztát)
- Sütés hőfoka: 180 °C
- Sütés módja: alul-felül sütés
- Sütés ideje: 20 perc
- Receptkönyvben: 18
- Tegnapi nézettség: 0
- 7 napos nézettség: 1
- Össznézettség: 369
- Feltöltés dátuma: 2021. december 27.
Receptjellemzők
-
- fogás:
-
- konyha:
-
- nehézség:
-
- elkészítési idő:
-
- szakács elkészítette:
-
- alkalom:
-
- Speciális étrendek:
Gizi
384 recept