r
Nosalty Logó

Fűszeres körtetorta

cukrot taratalmaz laktózt tartalmaz glutént tartalmaz tejet tartalmaz tojást tartalmaz
NS
Fűszeres körtetorta
adag
Előkészítés
perc
Sütés
perc
Összesen
perc
Sütés hőfoka
180 °C
  • 1% Fehérje
  • 23% Szénhidrát
  • 5% Zsír

A körték előkészítéséhez

A tésztához

Összesen 556 kcal
  • 1% Fehérje
  • 23% Szénhidrát
  • 5% Zsír

A körték előkészítéséhez

A tésztához

Összesen 4443 kcal
  • 1% Fehérje
  • 23% Szénhidrát
  • 5% Zsír

A körték előkészítéséhez

A tésztához

Összesen 148 kcal
  • 1% Fehérje
  • 23% Szénhidrát
  • 5% Zsír
  • 71% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Foszfor
  • Kálcium
  • Nátrium
  • Magnézium
  • Szelén

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • C vitamin:
  • E vitamin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • Riboflavin - B2 vitamin:

Fehérje

  • Összesen
    4.9 g

Zsír

  • Összesen
    17.4 g
  • Telített zsírsav
    9 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    6 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    2 g
  • Koleszterin
    57 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    347 g
  • Cink
    1 mg
  • Szelén
    10 mg
  • Kálcium
    107 mg
  • Vas
    2 mg
  • Magnézium
    45 mg
  • Foszfor
    127 mg
  • Nátrium
    54 mg
  • Réz
    0 mg
  • Mangán
    1 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    81.2 g
  • Cukor
    57 mg
  • Élelmi rost
    3 mg

VÍZ

  • Összesen
    247 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    122 micro
  • B6 vitamin:
    0 mg
  • B12 Vitamin:
    0 micro
  • E vitamin:
    2 mg
  • C vitamin:
    5 mg
  • D vitamin:
    5 micro
  • K vitamin:
    5 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    0 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    0 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    1 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    19 micro
  • Kolin:
    37 mg
  • Retinol - A vitamin:
    119 micro
  • α-karotin
    1 micro
  • β-karotin
    37 micro
  • β-crypt
    2 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    71 micro
Összesen 556 kcal
  • 1% Fehérje
  • 23% Szénhidrát
  • 5% Zsír
  • 71% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Foszfor
  • Kálcium
  • Nátrium
  • Magnézium
  • Szelén

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • C vitamin:
  • E vitamin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • Riboflavin - B2 vitamin:

Fehérje

  • Összesen
    39 g

Zsír

  • Összesen
    139.2 g
  • Telített zsírsav
    70 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    50 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    12 g
  • Koleszterin
    460 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    2775.7 g
  • Cink
    5 mg
  • Szelén
    83 mg
  • Kálcium
    856 mg
  • Vas
    13 mg
  • Magnézium
    361 mg
  • Foszfor
    1017 mg
  • Nátrium
    435 mg
  • Réz
    2 mg
  • Mangán
    4 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    649.7 g
  • Cukor
    459 mg
  • Élelmi rost
    28 mg

VÍZ

  • Összesen
    1976.2 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    973 micro
  • B6 vitamin:
    1 mg
  • B12 Vitamin:
    1 micro
  • E vitamin:
    16 mg
  • C vitamin:
    39 mg
  • D vitamin:
    40 micro
  • K vitamin:
    37 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    0 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    1 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    7 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    153 micro
  • Kolin:
    293 mg
  • Retinol - A vitamin:
    950 micro
  • α-karotin
    5 micro
  • β-karotin
    293 micro
  • β-crypt
    19 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    568 micro
Összesen 4443 kcal
  • 1% Fehérje
  • 23% Szénhidrát
  • 5% Zsír
  • 71% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Foszfor
  • Kálcium
  • Nátrium
  • Magnézium
  • Szelén

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • C vitamin:
  • E vitamin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • Riboflavin - B2 vitamin:

Fehérje

  • Összesen
    1.3 g

Zsír

  • Összesen
    4.7 g
  • Telített zsírsav
    2 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    2 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    0 g
  • Koleszterin
    16 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    93.7 g
  • Cink
    0 mg
  • Szelén
    3 mg
  • Kálcium
    29 mg
  • Vas
    0 mg
  • Magnézium
    12 mg
  • Foszfor
    34 mg
  • Nátrium
    15 mg
  • Réz
    0 mg
  • Mangán
    0 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    21.9 g
  • Cukor
    15 mg
  • Élelmi rost
    1 mg

VÍZ

  • Összesen
    66.7 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    33 micro
  • B6 vitamin:
    0 mg
  • B12 Vitamin:
    0 micro
  • E vitamin:
    1 mg
  • C vitamin:
    1 mg
  • D vitamin:
    1 micro
  • K vitamin:
    1 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    0 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    0 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    0 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    5 micro
  • Kolin:
    10 mg
  • Retinol - A vitamin:
    32 micro
  • α-karotin
    0 micro
  • β-karotin
    10 micro
  • β-crypt
    1 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    19 micro
Összesen 148 kcal

Hozzávalók

A körték előkészítéséhez

A tésztához

Elkészítés

A körték előkészítéséhez

  1. A körtéket meghámozzuk. A citromlevet, vizet, bort, cukrot, fahéjat felforraljuk, majd a körtéket 15 percig forraljuk benne. Félretesszük hűlni.
  2. A sütőt előmelegítjük 180 fokra, a tortaformát vagy gyümölcskenyér formát kibéleljük sütőpapírral. (Én egy 18 centis tortaformát használtam, így lett szép magas a sütemény.)
  3. A puha vajat, cukrot, tojást felverjük, majd összedolgozzuk a száraz hozzávalókkal.
  4. A tésztát belekanalazzuk a formába, elegyengetjük, majd a körtéknek 3 mélyedést fúrunk és beleültetjük őket. (Én még el is simogattam körülöttük a tésztát.)
  5. Majd 50 percre bedugjuk a sütőbe. Csináljunk tűpróbát! (Nekem még 20 percet kellett sütnöm, de ez valószínűleg a sütőm bénasága miatt volt. :))
  • Sütés hőfoka: 180 °C
  • Sütés módja: alul-felül sütés
  • Tepsi mérete: 18
  • Sütés ideje: 50 perc
  • Receptkönyvben: 73
  • Tegnapi nézettség: 1
  • 7 napos nézettség: 4
  • Össznézettség: 10546
  • Feltöltés dátuma: 2010. február 27.

Ajánló

18 centis formában sütöttem, így lett 8  szelet.

Receptkategóriák

Receptjellemzők

Nagyon finom sütemény, nekem vágásnál kicsit szétesett, de az íze kárpótol mindenért! :)

Hozzávalók

A körték előkészítéséhez

A tésztához

Címlapról ajánljuk

További cikkek

Top Receptek

Hagyományos édes fánk

Életem első fánkját még lánykoromban készítettem. Kemény lett és száraz. Ezután évek teltek el és eszembe sem jutott, hogy újra nekiálljak. A kisfiam nagy fánkrajongó. Mondjuk is a ...