r
Nosalty Logó

Fűszeres egyben sült karfiol meleg csicseriborsó-salátával

cukrot taratalmaz laktózt tartalmaz gluténmentes tejet tartalmaz tojásmentes
NS
Fűszeres egyben sült karfiol meleg csicseriborsó-salátával
adag
Előkészítés
perc
Sütés
perc
Összesen
perc
Sütés hőfoka
180 °C
  • 3% Fehérje
  • 15% Szénhidrát
  • 4% Zsír

Karfiol

Meleg csicseriborsó-saláta

Fűszeres rizs

Öntet

Összesen 447 kcal
  • 3% Fehérje
  • 15% Szénhidrát
  • 4% Zsír

Karfiol

Meleg csicseriborsó-saláta

Fűszeres rizs

Öntet

Összesen 2237 kcal
  • 3% Fehérje
  • 15% Szénhidrát
  • 4% Zsír

Karfiol

Meleg csicseriborsó-saláta

Fűszeres rizs

Öntet

Összesen 71 kcal
  • 3% Fehérje
  • 15% Szénhidrát
  • 4% Zsír
  • 78% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Nátrium
  • Foszfor
  • Kálcium
  • Magnézium
  • Szelén

TOP vitaminok

  • C vitamin:
  • Kolin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • Likopin
  • E vitamin:

Fehérje

  • Összesen
    13.8 g

Zsír

  • Összesen
    16.2 g
  • Telített zsírsav
    6 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    3 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    1 g
  • Koleszterin
    0 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    1665.7 g
  • Cink
    2 mg
  • Szelén
    10 mg
  • Kálcium
    82 mg
  • Vas
    4 mg
  • Magnézium
    61 mg
  • Foszfor
    194 mg
  • Nátrium
    1313 mg
  • Réz
    0 mg
  • Mangán
    2 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    64.9 g
  • Cukor
    8 mg
  • Élelmi rost
    10 mg

VÍZ

  • Összesen
    345.8 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    36 micro
  • B6 vitamin:
    0 mg
  • B12 Vitamin:
    0 micro
  • E vitamin:
    1 mg
  • C vitamin:
    62 mg
  • D vitamin:
    0 micro
  • K vitamin:
    45 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    0 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    0 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    3 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    205 micro
  • Kolin:
    49 mg
  • Retinol - A vitamin:
    0 micro
  • α-karotin
    73 micro
  • β-karotin
    396 micro
  • β-crypt
    0 micro
  • Likopin
    1853 micro
  • Lut-zea
    159 micro
Összesen 447 kcal
  • 3% Fehérje
  • 15% Szénhidrát
  • 4% Zsír
  • 78% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Nátrium
  • Foszfor
  • Kálcium
  • Magnézium
  • Szelén

TOP vitaminok

  • C vitamin:
  • Kolin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • Likopin
  • E vitamin:

Fehérje

  • Összesen
    69.1 g

Zsír

  • Összesen
    81.1 g
  • Telített zsírsav
    30 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    15 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    7 g
  • Koleszterin
    0 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    8328.7 g
  • Cink
    8 mg
  • Szelén
    48 mg
  • Kálcium
    409 mg
  • Vas
    18 mg
  • Magnézium
    304 mg
  • Foszfor
    969 mg
  • Nátrium
    6563 mg
  • Réz
    2 mg
  • Mangán
    8 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    324.5 g
  • Cukor
    40 mg
  • Élelmi rost
    49 mg

VÍZ

  • Összesen
    1729.2 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    180 micro
  • B6 vitamin:
    2 mg
  • B12 Vitamin:
    0 micro
  • E vitamin:
    6 mg
  • C vitamin:
    312 mg
  • D vitamin:
    0 micro
  • K vitamin:
    223 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    2 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    1 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    14 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    1025 micro
  • Kolin:
    243 mg
  • Retinol - A vitamin:
    0 micro
  • α-karotin
    364 micro
  • β-karotin
    1978 micro
  • β-crypt
    2 micro
  • Likopin
    9263 micro
  • Lut-zea
    793 micro
Összesen 2237 kcal
  • 3% Fehérje
  • 15% Szénhidrát
  • 4% Zsír
  • 78% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Nátrium
  • Foszfor
  • Kálcium
  • Magnézium
  • Szelén

TOP vitaminok

  • C vitamin:
  • Kolin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • Likopin
  • E vitamin:

Fehérje

  • Összesen
    2.2 g

Zsír

  • Összesen
    2.6 g
  • Telített zsírsav
    1 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    0 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    0 g
  • Koleszterin
    0 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    264.2 g
  • Cink
    0 mg
  • Szelén
    2 mg
  • Kálcium
    13 mg
  • Vas
    1 mg
  • Magnézium
    10 mg
  • Foszfor
    31 mg
  • Nátrium
    208 mg
  • Réz
    0 mg
  • Mangán
    0 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    10.3 g
  • Cukor
    1 mg
  • Élelmi rost
    2 mg

VÍZ

  • Összesen
    54.8 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    6 micro
  • B6 vitamin:
    0 mg
  • B12 Vitamin:
    0 micro
  • E vitamin:
    0 mg
  • C vitamin:
    10 mg
  • D vitamin:
    0 micro
  • K vitamin:
    7 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    0 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    0 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    0 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    33 micro
  • Kolin:
    8 mg
  • Retinol - A vitamin:
    0 micro
  • α-karotin
    12 micro
  • β-karotin
    63 micro
  • β-crypt
    0 micro
  • Likopin
    294 micro
  • Lut-zea
    25 micro
Összesen 71 kcal

Hozzávalók

Karfiol

Meleg csicseriborsó-saláta

Fűszeres rizs

Öntet

Elkészítés

Karfiol

  1. A karfiolt megtisztítjuk, a közepét kivágjuk. Egy sütőtálcát megkenünk olívaolajjal, és ráhelyezzük a karfiolt. A sütőnket előmelegítjük 200 fokra, ha légkeveréses, akkor 180 fokra.
  2. A joghurtot a kókuszkrémmel (opcionális), fokhagymával és a fűszerekkel összekeverjük, majd a karfiolra a kezünk segítségével felhordjuk. A maradékot a tetejére öntjük. Majd sütjük 30 percen keresztül.
  3. Kivesszük a karfiolt a sütőből, 200 ml vizet öntünk mellé, alufóliával lazán betakarjuk, majd visszarakjuk még 30 percre sülni. Eközben elkészítjük a csicseriborsó-salátát.

Meleg csicseriborsó-saláta

  1. A csicseriborsót a hagymával és a fűszerekkel elkeverjük, majd amikor a karfiol mellől elpárolgott a víz, a karfiol mellé, a sütőtálcára kanalazzuk, és visszatesszük sülni.
  2. Addig sütjük, amíg a hagyma puha, a csicseriborsó pedig enyhén ropogós lesz. Eddigre a karfiolnak is puhának és aranybarnának kell lennie.
  3. A sütőből kivéve meglocsoljuk a citrommal, és hozzáadjuk a felkockázott paradicsomot.

Fűszeres rizs

  1. A rizst a szokott módon megfőzzük a fűszerekkel.

Öntet

  1. A joghurtot a fokhagymával, a maradék citromlével, az olívaolajjal és a fűszerekkel összekeverjük.
  • Sütés hőfoka: 180 °C
  • Sütés módja: hőlégkeveréses
  • Sütés ideje: 60 perc
  • Receptkönyvben: 36
  • Tegnapi nézettség: 0
  • 7 napos nézettség: 1
  • Össznézettség: 2322
  • Feltöltés dátuma: 2018. július 07.

Ajánló

Melegen tálaljuk.

Receptkategóriák

Receptjellemzők

Vegetáriánusként nagyon fontosnak találom, hogy új ízeket, konyhákat fedezzek fel, és kis módosításokkal új ételeket kreáljak. A következő recept is így született. Nagyon laktató és finom vegetáriánus étel, még a család húsevő felét is kielégítette. Csak ajánlani tudom.

Hozzávalók

Karfiol

Meleg csicseriborsó-saláta

Fűszeres rizs

Öntet

Címlapról ajánljuk

Ismerd meg a bottargát, és azt is elmondjuk, hogy használd...

A bottarga egy különleges gasztronómiai alapanyag, amelyet gyakran neveznek a "tenger aranyának". Azok számára, akik még nem találkoztak vele, a bottarga nem más, mint sózott és szárított halikra, amely különleges ízvilágával azonnal magával ragadja az ínyenceket. Ezt a mediterrán kincset évezredek óta fogyasztják, és ma is nagy becsben tartják a kulináris világban.

Hering András

További cikkek

Top Receptek

Hagyományos édes fánk

Életem első fánkját még lánykoromban készítettem. Kemény lett és száraz. Ezután évek teltek el és eszembe sem jutott, hogy újra nekiálljak. A kisfiam nagy fánkrajongó. Mondjuk is a ...