Fűszeres brassói aprópecsenye
cukormentes
laktózmentes
gluténmentes
tejmentes
tojásmentes
Pancsika
adag
Előkészítés
perc
Főzés
perc
Összesen
perc
- 10% Fehérje
- 7% Szénhidrát
- 10% Zsír
Hús
-
200g sertéshús332 kcal
-
33g füstölt szalonna218 kcal
-
28g vöröshagyma10 kcal
-
4g fokhagyma5 kcal
-
17g paradicsom3 kcal
-
17g paprika3 kcal
-
17g zöldpaprika3 kcal
-
0g himalája só0 kcal
-
0g bors0 kcal
-
0 kcal
-
0g majoranna0 kcal
-
0 kcal
-
8g petrezselyem3 kcal
Krumpli
-
200g burgonya116 kcal
-
28g napraforgó olaj63 kcal
Összesen
756
kcal
- 10% Fehérje
- 7% Szénhidrát
- 10% Zsír
Hús
-
1200g sertéshús1992 kcal
-
200g füstölt szalonna1310 kcal
-
170g vöröshagyma62 kcal
-
24g fokhagyma32 kcal
-
100g paradicsom18 kcal
-
100g paprika16 kcal
-
100g zöldpaprika16 kcal
-
0g himalája só0 kcal
-
0g bors0 kcal
-
0 kcal
-
0g majoranna0 kcal
-
0 kcal
-
45g petrezselyem16 kcal
Krumpli
-
1200g burgonya693 kcal
-
170g napraforgó olaj376 kcal
Összesen
4531
kcal
- 10% Fehérje
- 7% Szénhidrát
- 10% Zsír
Hús
-
36.3g sertéshús60 kcal
-
40 kcal
-
5.1g vöröshagyma2 kcal
-
0.7g fokhagyma1 kcal
-
3g paradicsom1 kcal
-
3g paprika0 kcal
-
3g zöldpaprika0 kcal
-
0g himalája só0 kcal
-
0g bors0 kcal
-
0 kcal
-
0g majoranna0 kcal
-
0 kcal
-
1.4g petrezselyem0 kcal
Krumpli
-
36.3g burgonya21 kcal
-
5.1g napraforgó olaj11 kcal
Összesen
136
kcal
- 10% Fehérje
- 7% Szénhidrát
- 10% Zsír
- 73% Víz
TOP ásványi anyagok
-
Foszfor
-
Nátrium
-
Magnézium
-
Kálcium
-
Szelén
TOP vitaminok
-
Kolin:
-
C vitamin:
-
Niacin - B3 vitamin:
-
E vitamin:
-
B6 vitamin:
Fehérje
-
Összesen 49 g
Zsír
-
Összesen 47.3 g
-
Telített zsírsav 15 g
-
Egyszeresen telítetlen zsírsav: 27 g
-
Többszörösen telítetlen zsírsav 9 g
-
Koleszterin 158 mg
Ásványi anyagok
-
Összesen 910.7 g
-
Cink 4 mg
-
Szelén 55 mg
-
Kálcium 61 mg
-
Vas 3 mg
-
Magnézium 95 mg
-
Foszfor 573 mg
-
Nátrium 119 mg
-
Réz 0 mg
-
Mangán 0 mg
Szénhidrátok
-
Összesen 32.2 g
-
Cukor 4 mg
-
Élelmi rost 5 mg
VÍZ
-
Összesen 339.6 g
Vitaminok
-
Összesen 0
-
A vitamin (RAE): 48 micro
-
B6 vitamin: 2 mg
-
B12 Vitamin: 1 micro
-
E vitamin: 4 mg
-
C vitamin: 67 mg
-
D vitamin: 42 micro
-
K vitamin: 130 micro
-
Tiamin - B1 vitamin: 1 mg
-
Riboflavin - B2 vitamin: 1 mg
-
Niacin - B3 vitamin: 15 mg
-
Pantoténsav - B5 vitamin: 0 mg
-
Folsav - B9-vitamin: 44 micro
-
Kolin: 139 mg
-
Retinol - A vitamin: 5 micro
-
α-karotin 23 micro
-
β-karotin 513 micro
-
β-crypt 2 micro
-
Likopin 429 micro
-
Lut-zea 546 micro
Összesen
756
kcal
- 10% Fehérje
- 7% Szénhidrát
- 10% Zsír
- 73% Víz
TOP ásványi anyagok
-
Foszfor
-
Nátrium
-
Magnézium
-
Kálcium
-
Szelén
TOP vitaminok
-
Kolin:
-
C vitamin:
-
Niacin - B3 vitamin:
-
E vitamin:
-
B6 vitamin:
Fehérje
-
Összesen 294 g
Zsír
-
Összesen 283.6 g
-
Telített zsírsav 90 g
-
Egyszeresen telítetlen zsírsav: 163 g
-
Többszörösen telítetlen zsírsav 56 g
-
Koleszterin 948 mg
Ásványi anyagok
-
Összesen 5464.1 g
-
Cink 27 mg
-
Szelén 328 mg
-
Kálcium 363 mg
-
Vas 19 mg
-
Magnézium 572 mg
-
Foszfor 3438 mg
-
Nátrium 713 mg
-
Réz 2 mg
-
Mangán 2 mg
Szénhidrátok
-
Összesen 193.3 g
-
Cukor 21 mg
-
Élelmi rost 27 mg
VÍZ
-
Összesen 2037.8 g
Vitaminok
-
Összesen 0
-
A vitamin (RAE): 291 micro
-
B6 vitamin: 12 mg
-
B12 Vitamin: 8 micro
-
E vitamin: 21 mg
-
C vitamin: 401 mg
-
D vitamin: 252 micro
-
K vitamin: 779 micro
-
Tiamin - B1 vitamin: 7 mg
-
Riboflavin - B2 vitamin: 3 mg
-
Niacin - B3 vitamin: 88 mg
-
Pantoténsav - B5 vitamin: 0 mg
-
Folsav - B9-vitamin: 267 micro
-
Kolin: 832 mg
-
Retinol - A vitamin: 30 micro
-
α-karotin 135 micro
-
β-karotin 3076 micro
-
β-crypt 11 micro
-
Likopin 2573 micro
-
Lut-zea 3275 micro
Összesen
4531
kcal
- 10% Fehérje
- 7% Szénhidrát
- 10% Zsír
- 73% Víz
TOP ásványi anyagok
-
Foszfor
-
Nátrium
-
Magnézium
-
Kálcium
-
Szelén
TOP vitaminok
-
Kolin:
-
C vitamin:
-
Niacin - B3 vitamin:
-
E vitamin:
-
B6 vitamin:
Fehérje
-
Összesen 8.9 g
Zsír
-
Összesen 8.6 g
-
Telített zsírsav 3 g
-
Egyszeresen telítetlen zsírsav: 5 g
-
Többszörösen telítetlen zsírsav 2 g
-
Koleszterin 29 mg
Ásványi anyagok
-
Összesen 165.1 g
-
Cink 1 mg
-
Szelén 10 mg
-
Kálcium 11 mg
-
Vas 1 mg
-
Magnézium 17 mg
-
Foszfor 104 mg
-
Nátrium 22 mg
-
Réz 0 mg
-
Mangán 0 mg
Szénhidrátok
-
Összesen 5.8 g
-
Cukor 1 mg
-
Élelmi rost 1 mg
VÍZ
-
Összesen 61.6 g
Vitaminok
-
Összesen 0
-
A vitamin (RAE): 9 micro
-
B6 vitamin: 0 mg
-
B12 Vitamin: 0 micro
-
E vitamin: 1 mg
-
C vitamin: 12 mg
-
D vitamin: 8 micro
-
K vitamin: 24 micro
-
Tiamin - B1 vitamin: 0 mg
-
Riboflavin - B2 vitamin: 0 mg
-
Niacin - B3 vitamin: 3 mg
-
Pantoténsav - B5 vitamin: 0 mg
-
Folsav - B9-vitamin: 8 micro
-
Kolin: 25 mg
-
Retinol - A vitamin: 1 micro
-
α-karotin 4 micro
-
β-karotin 93 micro
-
β-crypt 0 micro
-
Likopin 78 micro
-
Lut-zea 99 micro
Összesen
136
kcal
Hozzávalók
Hús
-
20 dkg füstölt szalonna
-
1 nagy fej vöröshagyma
-
8 gerezd fokhagyma
-
1 közepes db paradicsom
-
1 közepes db paprika
-
himalája só ízlés szerint
-
bors ízlés szerint
-
1 kávéskanál őrölt fűszerkömény
-
1 teáskanál majoranna
-
2 teáskanál fűszerpaprika
-
1 csokor petrezselyem
Krumpli
-
1.2 kg burgonya
-
2 dl napraforgó olaj
Elkészítés
Hús
- A szalonnát apró kockákra vágjuk, és egy lábasban kicsit lepirítjuk. Közben a hagymát, fokhagymát, paprikákat, paradicsomot, petrezselymet is előkészítjük (megmossuk, és egyenként apróra vágjuk).
- A szalonnás zsírra rádobjuk először a vöröshagyma-kockákat, picit megdinszteljük, majd a fokhagymát is. Ha üvegesre párolódtak, akkor hozzáadjuk a paprika-, paradicsomkockákat, és lassú tűzön megfonnyasztjuk. Közben előkészítjük a húst (megmossuk, és kb. 1,5x1,5 cm-es kockákra vágjuk), utána hozzáadjuk az előbbihez. Sózzuk, fűszerezzük, beletesszük az apróra vágott petrezselyem nagy részét (díszítéshez néhány levelet félrerakunk), és fedő alatt, lassú tűzön pároljuk a húst. Míg puhára fő (kb. 1 óra) többször keverünk rajta, esetleg szükség szerint kevés vizet öntünk rá.
- Közben elkészítjük a burgonyát (megmossuk, igény szerint hámozzuk, és ugyanakkora kockákra vágjuk, mint a húst). Serpenyőben olajat hevítünk, és a forró olajban (legmagasabb fokon) pár perc alatt aranybarnára pirítjuk minden oldalát. Utána szűrőkanállal egy papírtörlővel bélelt tálba szedjük.
- Ha teljesen puhára párolódott a hús, akkor lehúzzuk a lábast a tűzről, és a burgonyakockákat óvatosan beleforgatjuk (ügyeljünk, hogy ne törjük össze a krumplit). Utána visszatesszük még a tűzre, és pár percig együtt pirítjuk.
- Elkészítettem: 100 alkalommal
- Receptkönyvben: 192
- Tegnapi nézettség: 52
- 7 napos nézettség: 547
- Össznézettség: 22833
- Feltöltés dátuma: 2020. július 27.
Ajánló
Savanyú káposztával vagy egy magyaros paradicsom-paprikasalátával, esetleg tejfölös uborkasalátával tálalom.
Receptjellemzők
-
- fogás:
-
- konyha:
-
- nehézség:
-
- elkészítési idő:
-
- szakács elkészítette:
-
- költség egy főre:
-
- mikor:
-
- alkalom:
-
- Speciális étrendek:
Pancsika
101 recept
Imádjuk télen, nyáron... Nyáridőben újburgonyából készítem, amitől + a fűszerektől isteni finom. Remek egytálétel, és olyan mint a töltött káposzta, minél többször melegítjük, annál ízletesebb. :) Szóval, érdemes nagy adagot készíteni belőle.