Fűszeres báránycomb baconös zöldbabbal
cukormentes
laktózmentes
gluténmentes
tejmentes
tojásmentes
Auringonkukka
adag
Előkészítés
perc
Főzés
perc
Sütés
perc
Összesen
perc
Sütés hőfoka
190 °C
- 5% Fehérje
- 6% Szénhidrát
- 11% Zsír
A fűszeres báránycombhoz
-
10g bárányhús27 kcal
-
15g fokhagyma20 kcal
-
13g vöröshagyma5 kcal
-
4g zsálya12 kcal
-
0g rozmaring0 kcal
-
0 kcal
-
0g só0 kcal
-
75g fehérbor62 kcal
-
53 kcal
A baconos zöldbabhoz
Összesen
403
kcal
- 5% Fehérje
- 6% Szénhidrát
- 11% Zsír
A fűszeres báránycombhoz
-
40g bárányhús107 kcal
-
60g fokhagyma80 kcal
-
50g vöröshagyma18 kcal
-
15g zsálya47 kcal
-
1g rozmaring1 kcal
-
0 kcal
-
0g só0 kcal
-
300g fehérbor246 kcal
-
24g napraforgó olaj212 kcal
A baconos zöldbabhoz
Összesen
1606
kcal
- 5% Fehérje
- 6% Szénhidrát
- 11% Zsír
A fűszeres báránycombhoz
-
3.7g bárányhús10 kcal
-
5.5g fokhagyma7 kcal
-
4.6g vöröshagyma2 kcal
-
1.4g zsálya4 kcal
-
0g rozmaring0 kcal
-
0 kcal
-
0g só0 kcal
-
27.5g fehérbor23 kcal
-
2.2g napraforgó olaj19 kcal
A baconos zöldbabhoz
-
36.6g zöldbab10 kcal
-
18.3g bacon72 kcal
-
0g só0 kcal
-
0.2g szódabikarbóna0 kcal
Összesen
147
kcal
- 5% Fehérje
- 6% Szénhidrát
- 11% Zsír
- 78% Víz
TOP ásványi anyagok
-
Nátrium
-
Foszfor
-
Kálcium
-
Magnézium
-
Szelén
TOP vitaminok
-
Kolin:
-
C vitamin:
-
Niacin - B3 vitamin:
-
E vitamin:
-
Lut-zea
Fehérje
-
Összesen 11.6 g
Zsír
-
Összesen 27.5 g
-
Telített zsírsav 8 g
-
Egyszeresen telítetlen zsírsav: 12 g
-
Többszörösen telítetlen zsírsav 5 g
-
Koleszterin 40 mg
Ásványi anyagok
-
Összesen 915.4 g
-
Cink 2 mg
-
Szelén 15 mg
-
Kálcium 133 mg
-
Vas 3 mg
-
Magnézium 59 mg
-
Foszfor 173 mg
-
Nátrium 530 mg
-
Réz 0 mg
-
Mangán 1 mg
Szénhidrátok
-
Összesen 15.9 g
-
Cukor 4 mg
-
Élelmi rost 4 mg
VÍZ
-
Összesen 192.5 g
Vitaminok
-
Összesen 0
-
A vitamin (RAE): 48 micro
-
B6 vitamin: 1 mg
-
B12 Vitamin: 0 micro
-
E vitamin: 3 mg
-
C vitamin: 17 mg
-
D vitamin: 8 micro
-
K vitamin: 103 micro
-
Tiamin - B1 vitamin: 0 mg
-
Riboflavin - B2 vitamin: 0 mg
-
Niacin - B3 vitamin: 4 mg
-
Pantoténsav - B5 vitamin: 0 mg
-
Folsav - B9-vitamin: 45 micro
-
Kolin: 46 mg
-
Retinol - A vitamin: 6 micro
-
α-karotin 61 micro
-
β-karotin 465 micro
-
β-crypt 4 micro
-
Likopin 0 micro
-
Lut-zea 637 micro
Összesen
403
kcal
- 5% Fehérje
- 6% Szénhidrát
- 11% Zsír
- 78% Víz
TOP ásványi anyagok
-
Nátrium
-
Foszfor
-
Kálcium
-
Magnézium
-
Szelén
TOP vitaminok
-
Kolin:
-
C vitamin:
-
Niacin - B3 vitamin:
-
E vitamin:
-
Lut-zea
Fehérje
-
Összesen 46.3 g
Zsír
-
Összesen 109.9 g
-
Telített zsírsav 33 g
-
Egyszeresen telítetlen zsírsav: 47 g
-
Többszörösen telítetlen zsírsav 22 g
-
Koleszterin 161 mg
Ásványi anyagok
-
Összesen 3661.6 g
-
Cink 6 mg
-
Szelén 59 mg
-
Kálcium 532 mg
-
Vas 11 mg
-
Magnézium 236 mg
-
Foszfor 694 mg
-
Nátrium 2121 mg
-
Réz 1 mg
-
Mangán 3 mg
Szénhidrátok
-
Összesen 63.6 g
-
Cukor 18 mg
-
Élelmi rost 18 mg
VÍZ
-
Összesen 770 g
Vitaminok
-
Összesen 0
-
A vitamin (RAE): 190 micro
-
B6 vitamin: 2 mg
-
B12 Vitamin: 2 micro
-
E vitamin: 13 mg
-
C vitamin: 68 mg
-
D vitamin: 32 micro
-
K vitamin: 412 micro
-
Tiamin - B1 vitamin: 1 mg
-
Riboflavin - B2 vitamin: 1 mg
-
Niacin - B3 vitamin: 15 mg
-
Pantoténsav - B5 vitamin: 0 mg
-
Folsav - B9-vitamin: 178 micro
-
Kolin: 184 mg
-
Retinol - A vitamin: 22 micro
-
α-karotin 243 micro
-
β-karotin 1860 micro
-
β-crypt 16 micro
-
Likopin 0 micro
-
Lut-zea 2548 micro
Összesen
1606
kcal
- 5% Fehérje
- 6% Szénhidrát
- 11% Zsír
- 78% Víz
TOP ásványi anyagok
-
Nátrium
-
Foszfor
-
Kálcium
-
Magnézium
-
Szelén
TOP vitaminok
-
Kolin:
-
C vitamin:
-
Niacin - B3 vitamin:
-
E vitamin:
-
Lut-zea
Fehérje
-
Összesen 4.2 g
Zsír
-
Összesen 10.1 g
-
Telített zsírsav 3 g
-
Egyszeresen telítetlen zsírsav: 4 g
-
Többszörösen telítetlen zsírsav 2 g
-
Koleszterin 15 mg
Ásványi anyagok
-
Összesen 335.5 g
-
Cink 1 mg
-
Szelén 5 mg
-
Kálcium 49 mg
-
Vas 1 mg
-
Magnézium 22 mg
-
Foszfor 64 mg
-
Nátrium 194 mg
-
Réz 0 mg
-
Mangán 0 mg
Szénhidrátok
-
Összesen 5.8 g
-
Cukor 2 mg
-
Élelmi rost 2 mg
VÍZ
-
Összesen 70.5 g
Vitaminok
-
Összesen 0
-
A vitamin (RAE): 17 micro
-
B6 vitamin: 0 mg
-
B12 Vitamin: 0 micro
-
E vitamin: 1 mg
-
C vitamin: 6 mg
-
D vitamin: 3 micro
-
K vitamin: 38 micro
-
Tiamin - B1 vitamin: 0 mg
-
Riboflavin - B2 vitamin: 0 mg
-
Niacin - B3 vitamin: 1 mg
-
Pantoténsav - B5 vitamin: 0 mg
-
Folsav - B9-vitamin: 16 micro
-
Kolin: 17 mg
-
Retinol - A vitamin: 2 micro
-
α-karotin 22 micro
-
β-karotin 170 micro
-
β-crypt 1 micro
-
Likopin 0 micro
-
Lut-zea 233 micro
Összesen
147
kcal
Hozzávalók
A fűszeres báránycombhoz
-
1 fej fokhagyma
-
1 kis db vöröshagyma
-
1 csokor zsálya
-
0.5 tk rozmaring
-
1 ek négyszínű bors
-
só ízlés szerint
-
3 ek napraforgó olaj
A baconos zöldbabhoz
-
só ízlés szerint
-
1 kk szódabikarbóna
Elkészítés
A fűszeres báránycombhoz
- Fűszeres bárány:
- A báránycombokat alaposan megmossuk, hártyáiktól eltávolítjuk, majd késsel ritkán beirdaljuk.
- Ezután a húst sóval és a durvára őrölt színesborssal fűszerezzük, majd fél fej áttört fokhagymával, zsályával és rozmaringgal alaposan bedörzsöljük.
- A befűszerezett combokat légmentesen lezárt edénybe tesszük egy éjszakára pihenni, hogy az ízek összeérjenek.
- Másnap egy tepsibe olajat teszünk, és ráhellyezzük a fűszeres combokat.
- A combok mellé helyezzük a másik fél gerezdekre vágott fokhagymát és a cikkekre vágott vöröshagymát, majd felöntjük a borral.
- A tálat alufóliával takarjuk le, majd a húst puhulásig pároljuk (1-2 szer megforgatjuk a húst, hogy mindkét oldala megpárolódjon a boros lében).
- Amikor a bárány megpuhult,addig sütjük fólia nélkül, amíg a hús zsírjára nem sül.
- Baconos zöldbab:
- A zöldbabot forrásban lévő sós, szódabikarbónás vízben 3-4 percig főzzük, majd leszűrjük, és kicsit hűlni hagyjuk.
- Kb. 8-10 db zöldbabot kötegekbe fogunk, és körbetekerjük a baconnel, és saját zsírjában körbepirítjuk minden oldalát.
- Forrón tálaljuk a pecsenyeszafttal meglocsolt báránycombokkal.
- Sütés hőfoka: 190 °C
- Sütés módja: alul-felül sütés
- Sütés ideje: 120 perc
- Receptkönyvben: 75
- Tegnapi nézettség: 0
- 7 napos nézettség: 4
- Össznézettség: 11840
- Feltöltés dátuma: 2011. november 25.
Ajánló
Száraz fehérbort ajánlanék, pl. azt amivel felöntöttük a húst:).
Receptjellemzők
-
- fogás:
-
- konyha:
-
- nehézség:
-
- elkészítési idő:
-
- szakács elkészítette:
-
- Speciális étrendek:
Auringonkukka
61 recept
Valami különleges ételre vágytam, mert már untam a csirkét és a sertést.