Fűszeres aszalt barackos bejgli
cukrot taratalmaz
laktózt tartalmaz
glutént tartalmaz
tejet tartalmaz
tojást tartalmaz
NS
adag
Előkészítés
perc
Sütés
perc
Összesen
perc
Sütés hőfoka
200 °C
- 7% Fehérje
- 52% Szénhidrát
- 18% Zsír
tészta
-
33g finomliszt121 kcal
-
7g nádcukor25 kcal
-
0g só0 kcal
-
12g vaj84 kcal
-
6g sertészsír56 kcal
-
1 kcal
-
2g tojássárgája5 kcal
-
13g tej7 kcal
töltelék
-
50 kcal
-
4g tej2 kcal
-
4g víz0 kcal
-
0g gyömbérpor0 kcal
-
0g kardamom0 kcal
-
3g cukor10 kcal
-
0g szegfűszeg0 kcal
összeállítás
-
5g tojás6 kcal
kenés
Összesen
367
kcal
- 7% Fehérje
- 52% Szénhidrát
- 18% Zsír
tészta
-
400g finomliszt1456 kcal
-
80g nádcukor304 kcal
-
0g só0 kcal
-
140g vaj1004 kcal
-
75g sertészsír677 kcal
-
13 kcal
-
20g tojássárgája64 kcal
-
150g tej84 kcal
töltelék
-
250g aszalt sárgabarack603 kcal
-
50g tej28 kcal
-
50g víz0 kcal
-
0g gyömbérpor0 kcal
-
0g kardamom0 kcal
-
30g cukor116 kcal
-
0g szegfűszeg0 kcal
összeállítás
-
55g tojás69 kcal
kenés
Összesen
4418
kcal
- 7% Fehérje
- 52% Szénhidrát
- 18% Zsír
tészta
-
30.7g finomliszt112 kcal
-
6.1g nádcukor23 kcal
-
0g só0 kcal
-
10.7g vaj77 kcal
-
5.8g sertészsír52 kcal
-
0.3g instant élesztő1 kcal
-
1.5g tojássárgája5 kcal
-
11.5g tej6 kcal
töltelék
-
19.2g aszalt sárgabarack46 kcal
-
3.8g tej2 kcal
-
3.8g víz0 kcal
-
0g gyömbérpor0 kcal
-
0g kardamom0 kcal
-
2.3g cukor9 kcal
-
0g szegfűszeg0 kcal
összeállítás
-
4.2g tojás5 kcal
kenés
Összesen
338
kcal
- 7% Fehérje
- 52% Szénhidrát
- 18% Zsír
- 23% Víz
TOP ásványi anyagok
-
Foszfor
-
Kálcium
-
Nátrium
-
Magnézium
-
Szelén
TOP vitaminok
-
Kolin:
-
E vitamin:
-
Niacin - B3 vitamin:
-
β-karotin
-
C vitamin:
Fehérje
-
Összesen 5.7 g
Zsír
-
Összesen 17.3 g
-
Telített zsírsav 9 g
-
Egyszeresen telítetlen zsírsav: 6 g
-
Többszörösen telítetlen zsírsav 1 g
-
Koleszterin 64 mg
Ásványi anyagok
-
Összesen 171.8 g
-
Cink 0 mg
-
Szelén 14 mg
-
Kálcium 48 mg
-
Vas 1 mg
-
Magnézium 16 mg
-
Foszfor 70 mg
-
Nátrium 21 mg
-
Réz 0 mg
-
Mangán 0 mg
Szénhidrátok
-
Összesen 48.4 g
-
Cukor 21 mg
-
Élelmi rost 3 mg
VÍZ
-
Összesen 20.5 g
Vitaminok
-
Összesen 0
-
A vitamin (RAE): 130 micro
-
B6 vitamin: 0 mg
-
B12 Vitamin: 0 micro
-
E vitamin: 1 mg
-
C vitamin: 0 mg
-
D vitamin: 13 micro
-
K vitamin: 2 micro
-
Tiamin - B1 vitamin: 0 mg
-
Riboflavin - B2 vitamin: 0 mg
-
Niacin - B3 vitamin: 1 mg
-
Pantoténsav - B5 vitamin: 0 mg
-
Folsav - B9-vitamin: 23 micro
-
Kolin: 37 mg
-
Retinol - A vitamin: 91 micro
-
α-karotin 1 micro
-
β-karotin 471 micro
-
β-crypt 1 micro
-
Likopin 0 micro
-
Lut-zea 45 micro
Összesen
367
kcal
- 7% Fehérje
- 52% Szénhidrát
- 18% Zsír
- 23% Víz
TOP ásványi anyagok
-
Foszfor
-
Kálcium
-
Nátrium
-
Magnézium
-
Szelén
TOP vitaminok
-
Kolin:
-
E vitamin:
-
Niacin - B3 vitamin:
-
β-karotin
-
C vitamin:
Fehérje
-
Összesen 67.9 g
Zsír
-
Összesen 208 g
-
Telített zsírsav 106 g
-
Egyszeresen telítetlen zsírsav: 71 g
-
Többszörösen telítetlen zsírsav 16 g
-
Koleszterin 769 mg
Ásványi anyagok
-
Összesen 2061.9 g
-
Cink 5 mg
-
Szelén 170 mg
-
Kálcium 581 mg
-
Vas 13 mg
-
Magnézium 187 mg
-
Foszfor 846 mg
-
Nátrium 253 mg
-
Réz 2 mg
-
Mangán 3 mg
Szénhidrátok
-
Összesen 581.1 g
-
Cukor 251 mg
-
Élelmi rost 30 mg
VÍZ
-
Összesen 246.1 g
Vitaminok
-
Összesen 0
-
A vitamin (RAE): 1561 micro
-
B6 vitamin: 1 mg
-
B12 Vitamin: 1 micro
-
E vitamin: 16 mg
-
C vitamin: 3 mg
-
D vitamin: 160 micro
-
K vitamin: 19 micro
-
Tiamin - B1 vitamin: 1 mg
-
Riboflavin - B2 vitamin: 1 mg
-
Niacin - B3 vitamin: 13 mg
-
Pantoténsav - B5 vitamin: 0 mg
-
Folsav - B9-vitamin: 280 micro
-
Kolin: 449 mg
-
Retinol - A vitamin: 1091 micro
-
α-karotin 8 micro
-
β-karotin 5646 micro
-
β-crypt 11 micro
-
Likopin 0 micro
-
Lut-zea 534 micro
Összesen
4418
kcal
- 7% Fehérje
- 52% Szénhidrát
- 18% Zsír
- 23% Víz
TOP ásványi anyagok
-
Foszfor
-
Kálcium
-
Nátrium
-
Magnézium
-
Szelén
TOP vitaminok
-
Kolin:
-
E vitamin:
-
Niacin - B3 vitamin:
-
β-karotin
-
C vitamin:
Fehérje
-
Összesen 5.2 g
Zsír
-
Összesen 15.9 g
-
Telített zsírsav 8 g
-
Egyszeresen telítetlen zsírsav: 5 g
-
Többszörösen telítetlen zsírsav 1 g
-
Koleszterin 59 mg
Ásványi anyagok
-
Összesen 158.1 g
-
Cink 0 mg
-
Szelén 13 mg
-
Kálcium 45 mg
-
Vas 1 mg
-
Magnézium 14 mg
-
Foszfor 65 mg
-
Nátrium 19 mg
-
Réz 0 mg
-
Mangán 0 mg
Szénhidrátok
-
Összesen 44.6 g
-
Cukor 19 mg
-
Élelmi rost 2 mg
VÍZ
-
Összesen 18.9 g
Vitaminok
-
Összesen 0
-
A vitamin (RAE): 120 micro
-
B6 vitamin: 0 mg
-
B12 Vitamin: 0 micro
-
E vitamin: 1 mg
-
C vitamin: 0 mg
-
D vitamin: 12 micro
-
K vitamin: 1 micro
-
Tiamin - B1 vitamin: 0 mg
-
Riboflavin - B2 vitamin: 0 mg
-
Niacin - B3 vitamin: 1 mg
-
Pantoténsav - B5 vitamin: 0 mg
-
Folsav - B9-vitamin: 21 micro
-
Kolin: 34 mg
-
Retinol - A vitamin: 84 micro
-
α-karotin 1 micro
-
β-karotin 433 micro
-
β-crypt 1 micro
-
Likopin 0 micro
-
Lut-zea 41 micro
Összesen
338
kcal
Hozzávalók
tészta
-
40 dkg finomliszt
-
8 dkg nádcukor
-
1 csipet só
-
14 dkg vaj
-
7.5 dkg sertészsír
-
1 kávéskanál instant élesztő
-
1 db tojássárgája
-
1.5 dl tej
töltelék
-
25 dkg aszalt sárgabarack
-
0.5 dl tej
-
0.5 dl víz
-
1 kávéskanál gyömbérpor
-
3 ek cukor
összeállítás
kenés
Elkészítés
tészta
- A lisztet, cukrot, sót, élesztőt összemorzsoljuk a vajjal és zsírral.
- Belekeverjük a tejet és tojássárgáját, és puha, könnyen nyújtható tésztává gyúrjuk. Ahogy összeáll, letakarva tegyük a hűtőbe pihenni.
töltelék
- Az aszalt sárgabarackot konyhai robotgépben a vízzel és a tejjel összeaprítjuk.
- Belekeverjük a gyömbért, a kardamomport és cukrot. Összeaprítjuk.
- Kóstoljuk meg, hogy elég édes-e számunkra, adhatunk bele még cukrot és fűszereket.
összeállítás
- A tésztát kettéosztjuk, és enyhén lisztezett deszkán az egyik tésztát 25 cm * 35 cm nagyságúra nyújtjuk, ami 3-4 mm vastag legyen. Érdemes ilyenkor meggyőződni, hogy nem ragadt-e le a tészta.
- A töltelék felét a tésztára kenjük úgy, hogy 2 cm szélesen üresen hagyjuk a széleket mind a négy oldalon. Ez a töltelék elég sok folyadékot tartalmaz, így ajánlatos biztosra menni, és négy oldalt felhajtani.
- A hosszabbik oldal lesz a bejgli hossza, úgyhogy onnan kezdjük el feltekerni.
- Egy gáztepsit jó minőségű sütőpapírral kibélelünk, és a bejgli egyik végét a jobb kezünkkel a bal kezünkre emeljük, a másik végét jobb kézzel gyengéden megmarkoljuk, és gyors mozdulattal a tepsire emeljük.
- A tészta és a töltelék másik felével is hasonlóképpen járunk el.
kenés
- A sütőt 200 Celsius fokra előmelegítjük.
- A tojássárgájával megkenjük a bejgliket, 15 perc alatt hagyjuk megszáradni hűvös helyen - a konyhapulton nem a tűzhely mellett, spájzban (csukott) ablak alatt.
- A tojásfehérjével is megkenjük a bejglit, és újra 15 percig hagyjuk száradni.
- Szurkáljuk meg villával, hogy a gőz eltávozhasson. Ha ez elmarad, szétrepedhet a bejgli!
- A bejgliket 20 percig 200 Celsius fokon, majd 15 percig 180 Celsius fokon készre sütjük. A sütőt lekapcsoljuk, és további 15 percig benne hagyjuk a bejgliket, hogy lassan hűljenek le. További 15 percig résnyire nyitva hagyva a sütőajtót pihentetjük, majd kivesszük. Csak teljesen kihűlve vágjuk fel.
- Jó étvágyat, és kellemes karácsonyt!
- Sütés hőfoka: 200 °C
- Sütés módja: hőlégkeveréses
- Sütés ideje: 35 perc
- Elkészítettem: 1 alkalommal
- Receptkönyvben: 11
- Tegnapi nézettség: 3
- 7 napos nézettség: 13
- Össznézettség: 1771
- Feltöltés dátuma: 2014. december 22.
Ajánló
Mákos bejgli helyett kezdtem el kísérletezni új ízekkel. A tölteléket felhasználás előtt addig variálhatjuk, ameddig elégedettek vagyunk vele. Egyetlen fontos részlet: sűrű krém legyen.
Receptjellemzők
-
- fogás:
-
- konyha:
-
- nehézség:
-
- elkészítési idő:
-
- szakács elkészítette:
-
- költség egy főre:
-
- alkalom:
NS
17513 recept
Aki szereti a keleti ízeket, próbálja ki mindenképp! Csípős és édes egyszerre. Ha van bevált bejgli recepted, csak a tölteléket is érdemes kipróbálni, esetleg csak egy rúddal. Ebből a mennyiségből két rúd lesz.