r
Nosalty Logó

Fűszeres almás lepény

cukrot taratalmaz laktózt tartalmaz glutént tartalmaz tejet tartalmaz tojást tartalmaz
Helga1
Fűszeres almás lepény
adag
Előkészítés
perc
Sütés
perc
Összesen
perc
Sütés hőfoka
170 °C
  • 2% Fehérje
  • 30% Szénhidrát
  • 7% Zsír

A tésztához

A töltelékhez

Összesen 701 kcal
  • 2% Fehérje
  • 30% Szénhidrát
  • 7% Zsír

A tésztához

A töltelékhez

Összesen 5605 kcal
  • 2% Fehérje
  • 30% Szénhidrát
  • 7% Zsír

A tésztához

A töltelékhez

Összesen 177 kcal
  • 2% Fehérje
  • 30% Szénhidrát
  • 7% Zsír
  • 60% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Foszfor
  • Kálcium
  • Nátrium
  • Magnézium
  • Szelén

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • C vitamin:
  • E vitamin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • A vitamin (RAE):

Fehérje

  • Összesen
    9 g

Zsír

  • Összesen
    26.9 g
  • Telített zsírsav
    5 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    12 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    8 g
  • Koleszterin
    23 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    619.2 g
  • Cink
    1 mg
  • Szelén
    26 mg
  • Kálcium
    147 mg
  • Vas
    2 mg
  • Magnézium
    33 mg
  • Foszfor
    275 mg
  • Nátrium
    135 mg
  • Réz
    0 mg
  • Mangán
    1 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    110 g
  • Cukor
    47 mg
  • Élelmi rost
    8 mg

VÍZ

  • Összesen
    220.6 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    272 micro
  • B6 vitamin:
    0 mg
  • B12 Vitamin:
    0 micro
  • E vitamin:
    3 mg
  • C vitamin:
    11 mg
  • D vitamin:
    5 micro
  • K vitamin:
    35 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    0 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    0 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    1 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    29 micro
  • Kolin:
    38 mg
  • Retinol - A vitamin:
    250 micro
  • α-karotin
    0 micro
  • β-karotin
    251 micro
  • β-crypt
    25 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    108 micro
Összesen 701 kcal
  • 2% Fehérje
  • 30% Szénhidrát
  • 7% Zsír
  • 60% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Foszfor
  • Kálcium
  • Nátrium
  • Magnézium
  • Szelén

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • C vitamin:
  • E vitamin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • A vitamin (RAE):

Fehérje

  • Összesen
    72.3 g

Zsír

  • Összesen
    215.2 g
  • Telített zsírsav
    41 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    100 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    65 g
  • Koleszterin
    180 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    4953.3 g
  • Cink
    6 mg
  • Szelén
    206 mg
  • Kálcium
    1175 mg
  • Vas
    13 mg
  • Magnézium
    268 mg
  • Foszfor
    2199 mg
  • Nátrium
    1080 mg
  • Réz
    2 mg
  • Mangán
    5 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    880.2 g
  • Cukor
    374 mg
  • Élelmi rost
    63 mg

VÍZ

  • Összesen
    1764.9 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    2179 micro
  • B6 vitamin:
    1 mg
  • B12 Vitamin:
    1 micro
  • E vitamin:
    27 mg
  • C vitamin:
    86 mg
  • D vitamin:
    40 micro
  • K vitamin:
    277 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    1 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    1 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    9 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    230 micro
  • Kolin:
    304 mg
  • Retinol - A vitamin:
    1997 micro
  • α-karotin
    0 micro
  • β-karotin
    2011 micro
  • β-crypt
    202 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    866 micro
Összesen 5605 kcal
  • 2% Fehérje
  • 30% Szénhidrát
  • 7% Zsír
  • 60% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Foszfor
  • Kálcium
  • Nátrium
  • Magnézium
  • Szelén

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • C vitamin:
  • E vitamin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • A vitamin (RAE):

Fehérje

  • Összesen
    2.3 g

Zsír

  • Összesen
    6.8 g
  • Telített zsírsav
    1 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    3 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    2 g
  • Koleszterin
    6 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    156.7 g
  • Cink
    0 mg
  • Szelén
    7 mg
  • Kálcium
    37 mg
  • Vas
    0 mg
  • Magnézium
    8 mg
  • Foszfor
    70 mg
  • Nátrium
    34 mg
  • Réz
    0 mg
  • Mangán
    0 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    27.8 g
  • Cukor
    12 mg
  • Élelmi rost
    2 mg

VÍZ

  • Összesen
    55.8 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    69 micro
  • B6 vitamin:
    0 mg
  • B12 Vitamin:
    0 micro
  • E vitamin:
    1 mg
  • C vitamin:
    3 mg
  • D vitamin:
    1 micro
  • K vitamin:
    9 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    0 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    0 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    0 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    7 micro
  • Kolin:
    10 mg
  • Retinol - A vitamin:
    63 micro
  • α-karotin
    0 micro
  • β-karotin
    64 micro
  • β-crypt
    6 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    27 micro
Összesen 177 kcal

Hozzávalók

A tésztához

A töltelékhez

Elkészítés

A tésztához

  1. A sütőporral elkevert lisztet elmorzsoljuk a margarinnal,és a víz segítségével összegyúrjuk. Hűtőben pihentetjük.
  2. A töltelék hozzávalóit összekeverjük.
  3. Egy tepsibe sütőpapírt teszünk. A kétfelé osztott tésztát vékonyra kinyújtjuk, egyiket belehelyezzük a tepsibeúgy, hogy a széleit felhajtjuk az oldalára. Belesimítjuk az almás tölteléket,és ráhelyezzük a másik tésztalapot.
  4. Villával megszurkáljuk, és megkenjük egy felvert tojással. Megsütjük.
  • Sütés hőfoka: 170 °C
  • Sütés módja: hőlégkeveréses
  • Tepsi mérete: 40x30
  • Sütés ideje: 35 perc
  • Elkészítettem: 40 alkalommal
  • Receptkönyvben: 67
  • Tegnapi nézettség: 0
  • 7 napos nézettség: 0
  • Össznézettség: 8558
  • Feltöltés dátuma: 2013. március 17.

Receptkategóriák

Receptjellemzők

Ez is egy olyan sütemény, amit dupla mennyiségben kell hogy készítsek, ha azt szeretném, hogy maradjon másnapra is.

Hozzávalók

A tésztához

A töltelékhez

Címlapról ajánljuk

További cikkek

Top Receptek

Hagyományos édes fánk

Életem első fánkját még lánykoromban készítettem. Kemény lett és száraz. Ezután évek teltek el és eszembe sem jutott, hogy újra nekiálljak. A kisfiam nagy fánkrajongó. Mondjuk is a ...