r
Nosalty Logó

Füstös rakott makaróni

5,0

1 ÉRTÉKELÉS2 HOZZÁSZÓLÁS

Értékelés indításához kérjük lépj be!

Bevált ez a recept?

Kíváncsiak vagyunk a véleményedre!

Értékelési útmutató
5 • Egyszerűen imádom, tökéletes lett!
4 • Másodszorra lett az igazi.
3 • Hát...
2 • Vannak gondok.
1 • Soha többet!
Audrey
Füstös rakott makaróni
adag
Idő
perc
Költség
megfizethető
Nehézség
könnyű

Hozzávalók

513
Kalória
31.6g
Fehérje
8.1g
Szénhidrátok
39.3g
Zsír
210.4g
Víz
130.4g
Koleszterin
701.7mg
Rost
4.9g
Cukor
  • 11% Fehérje
  • 3% Szénhidrát
  • 13% Zsír
Összesen 513 kcal
  • 11% Fehérje
  • 3% Szénhidrát
  • 13% Zsír
Összesen 4103 kcal
  • 11% Fehérje
  • 3% Szénhidrát
  • 13% Zsír
Összesen 138 kcal
  • 11% Fehérje
  • 3% Szénhidrát
  • 13% Zsír
  • 73% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Foszfor
  • Nátrium
  • Kálcium
  • Magnézium
  • Szelén

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • C vitamin:
  • Likopin
  • E vitamin:

Fehérje

  • Összesen
    31.6 g

Zsír

  • Összesen
    39.3 g
  • Telített zsírsav
    15 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    11 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    3 g
  • Koleszterin
    130 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    787.4 g
  • Cink
    2 mg
  • Szelén
    25 mg
  • Kálcium
    188 mg
  • Vas
    1 mg
  • Magnézium
    38 mg
  • Foszfor
    342 mg
  • Nátrium
    191 mg
  • Réz
    0 mg
  • Mangán
    0 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    8.1 g
  • Cukor
    5 mg
  • Élelmi rost
    1 mg

Víz

  • Összesen
    210.4 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    154 micro
  • B6 vitamin:
    1 mg
  • B12 Vitamin:
    1 micro
  • E vitamin:
    1 mg
  • C vitamin:
    4 mg
  • D vitamin:
    21 micro
  • K vitamin:
    3 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    1 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    1 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    6 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    12 micro
  • Kolin:
    92 mg
  • Retinol - A vitamin:
    144 micro
  • α-karotin
    3 micro
  • β-karotin
    104 micro
  • β-crypt
    1 micro
  • Likopin
    2517 micro
  • Lut-zea
    5 micro
Összesen 513 kcal
  • 11% Fehérje
  • 3% Szénhidrát
  • 13% Zsír
  • 73% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Foszfor
  • Nátrium
  • Kálcium
  • Magnézium
  • Szelén

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • C vitamin:
  • Likopin
  • E vitamin:

Fehérje

  • Összesen
    253 g

Zsír

  • Összesen
    314.3 g
  • Telített zsírsav
    120 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    85 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    26 g
  • Koleszterin
    1043 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    6299.2 g
  • Cink
    19 mg
  • Szelén
    202 mg
  • Kálcium
    1507 mg
  • Vas
    9 mg
  • Magnézium
    302 mg
  • Foszfor
    2733 mg
  • Nátrium
    1525 mg
  • Réz
    1 mg
  • Mangán
    1 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    64.5 g
  • Cukor
    39 mg
  • Élelmi rost
    6 mg

Víz

  • Összesen
    1683.4 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    1228 micro
  • B6 vitamin:
    5 mg
  • B12 Vitamin:
    6 micro
  • E vitamin:
    7 mg
  • C vitamin:
    36 mg
  • D vitamin:
    165 micro
  • K vitamin:
    21 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    4 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    4 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    49 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    97 micro
  • Kolin:
    737 mg
  • Retinol - A vitamin:
    1153 micro
  • α-karotin
    20 micro
  • β-karotin
    831 micro
  • β-crypt
    7 micro
  • Likopin
    20135 micro
  • Lut-zea
    38 micro
Összesen 4103 kcal
  • 11% Fehérje
  • 3% Szénhidrát
  • 13% Zsír
  • 73% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Foszfor
  • Nátrium
  • Kálcium
  • Magnézium
  • Szelén

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • C vitamin:
  • Likopin
  • E vitamin:

Fehérje

  • Összesen
    8.6 g

Zsír

  • Összesen
    10.7 g
  • Telített zsírsav
    4 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    3 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    1 g
  • Koleszterin
    35 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    213.8 g
  • Cink
    1 mg
  • Szelén
    7 mg
  • Kálcium
    51 mg
  • Vas
    0 mg
  • Magnézium
    10 mg
  • Foszfor
    93 mg
  • Nátrium
    52 mg
  • Réz
    0 mg
  • Mangán
    0 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    2.2 g
  • Cukor
    1 mg
  • Élelmi rost
    0 mg

Víz

  • Összesen
    57.1 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    42 micro
  • B6 vitamin:
    0 mg
  • B12 Vitamin:
    0 micro
  • E vitamin:
    0 mg
  • C vitamin:
    1 mg
  • D vitamin:
    6 micro
  • K vitamin:
    1 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    0 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    0 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    2 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    3 micro
  • Kolin:
    25 mg
  • Retinol - A vitamin:
    39 micro
  • α-karotin
    1 micro
  • β-karotin
    28 micro
  • β-crypt
    0 micro
  • Likopin
    683 micro
  • Lut-zea
    1 micro
Összesen 138 kcal

Elkészítés

  1. Forró, sós vízbe tegyük fel főni a tésztát. Főzzük kicsit keményebbre, mint az al dente, hogy a belseje még kemény maradjon (a sütőben ugyanis puhulni fog még).
  2. Közben kevés szalonnát apró kockákra vágunk és megpirítjuk, hogy kiengedje a zsírját, majd rátesszük a kockákra vágott vöröshagymát, és üvegesre pirítjuk benne.
  3. Ezt követően rátesszük a darált húst, és folyamatos kevergetés mellett addig pirítjuk, amíg ki nem fehéredik, és levet nem kezd engedni. Ekkor felöntjük kb. 4 dl vízzel, sózzuk, borsozzuk, beletesszük a füstölt pirospaprikát, paradicsompürét, a worcestershire-szószt és a zúzott fokhagymát. Addig főzzük, amíg el nem fő a leve (ez nem azt jelenti, hogy szárazra kell sütni, maradjon kicsit szaftos).
  4. Reszeljük le a sajtokat, és keverjük őket össze. A tejfölt pedig egy csipet sóval keverjük el.
  5. Egy hőálló tálat vajazzunk vagy olajozzunk ki vékonyan, majd tegyük bele a tészta felét. Erre terítsük rá a darált húsos ragu felét, majd oszlassuk el rajta a tejföl felét, végül szórjuk meg a reszelt sajtkeveréknek szintén a felével. Ezt követően mindezt ismételjük meg a hozzávalók második felével.
  6. 200 fokra előmelegített sütőben süssük addig, amíg szép aranybarna nem lesz a teteje.

Recept infó

  • Előkészítés ideje: 10 perc
  • Főzés ideje: 20 perc
  • Sütés ideje: 20 perc
  • Sütés hőfoka: 200 °C
  • Sütés módja: alul-felül sütés
  • Tepsi mérete: 35x20x6

Anyukám szokott rakott makarónit készíteni és én is szívesen készítem, de egy kicsit másképp, ahogy mi szeretjük: egy kicsit szaftosabban, ízletesebben, füstös ízvilággal. Érdemes kipróbálni, de vigyázat mert nehéz abbahagyni. :)

Elmentem a receptkönyvembe

Elmentem a receptkönyvembe

Receptkönyvbe mentéshez kérjük lépj be!
Kinyomtatom
Jegyzetet írok

Jegyzet

Jegyzetíráshoz kérjük lépj be!
Elküldöm e-mailben
Megcsináltam

Bevált ez a recept? Kíváncsiak vagyunk a véleményedre!

Értékelés indításához kérjük lépj be!

Bevált ez a recept?

Kíváncsiak vagyunk a véleményedre!

Értékelési útmutató
5 • Egyszerűen imádom, tökéletes lett!
4 • Másodszorra lett az igazi.
3 • Hát...
2 • Vannak gondok.
1 • Soha többet!

Hozzászólások (0)

További receptek

Gnocchi-spagetti

Ha szeretitek a gnocchit, akkor ez a burgonyás tésztaspagetti is nektek való lesz: extra puha és vastag szálakkal és nem mindennapi külsővel csábít! Itt az ideje, hogy egy picit másképp ...

Gerzsenyi Flóra

Lazacos rakott tészta

Lazac sosem volt még ennyire megérős, mint ebben a szaftos rakott tésztában. Könnyed krémességével tökéletesen ellensúlyozza majd az ünnepi asztalra pakolt nehezebbnél nehezebb ...

Nosalty

Címlapról ajánljuk

Top Receptek

Édes gofri

Nyáron a strandokon nem csak a lángos az abszolút sztár, hanem a gofri is! Hatalmas tejszínhabbal és csokiöntettel a tetején, de most csak az alap gofri receptjét mutatjuk meg Nektek, amit ...

Hoppá!

Recept beküldéséhez be kell jelentkezned!