r
Nosalty Logó

Füstös rakott makaróni

cukrot taratalmaz laktózt tartalmaz glutént tartalmaz tejet tartalmaz tojásmentes
Audrey
Füstös rakott makaróni
adag
Előkészítés
perc
Főzés
perc
Sütés
perc
Összesen
perc
Sütés hőfoka
200 °C
  • 11% Fehérje
  • 3% Szénhidrát
  • 13% Zsír
Összesen 513 kcal
  • 11% Fehérje
  • 3% Szénhidrát
  • 13% Zsír
Összesen 4103 kcal
  • 11% Fehérje
  • 3% Szénhidrát
  • 13% Zsír
Összesen 138 kcal
  • 11% Fehérje
  • 3% Szénhidrát
  • 13% Zsír
  • 73% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Foszfor
  • Nátrium
  • Kálcium
  • Magnézium
  • Szelén

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • C vitamin:
  • Likopin
  • E vitamin:

Fehérje

  • Összesen
    31.6 g

Zsír

  • Összesen
    39.3 g
  • Telített zsírsav
    15 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    11 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    3 g
  • Koleszterin
    130 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    787.4 g
  • Cink
    2 mg
  • Szelén
    25 mg
  • Kálcium
    188 mg
  • Vas
    1 mg
  • Magnézium
    38 mg
  • Foszfor
    342 mg
  • Nátrium
    191 mg
  • Réz
    0 mg
  • Mangán
    0 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    8.1 g
  • Cukor
    5 mg
  • Élelmi rost
    1 mg

VÍZ

  • Összesen
    210.4 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    154 micro
  • B6 vitamin:
    1 mg
  • B12 Vitamin:
    1 micro
  • E vitamin:
    1 mg
  • C vitamin:
    4 mg
  • D vitamin:
    21 micro
  • K vitamin:
    3 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    1 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    1 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    6 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    12 micro
  • Kolin:
    92 mg
  • Retinol - A vitamin:
    144 micro
  • α-karotin
    3 micro
  • β-karotin
    104 micro
  • β-crypt
    1 micro
  • Likopin
    2517 micro
  • Lut-zea
    5 micro
Összesen 513 kcal
  • 11% Fehérje
  • 3% Szénhidrát
  • 13% Zsír
  • 73% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Foszfor
  • Nátrium
  • Kálcium
  • Magnézium
  • Szelén

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • C vitamin:
  • Likopin
  • E vitamin:

Fehérje

  • Összesen
    253 g

Zsír

  • Összesen
    314.3 g
  • Telített zsírsav
    120 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    85 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    26 g
  • Koleszterin
    1043 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    6299.2 g
  • Cink
    19 mg
  • Szelén
    202 mg
  • Kálcium
    1507 mg
  • Vas
    9 mg
  • Magnézium
    302 mg
  • Foszfor
    2733 mg
  • Nátrium
    1525 mg
  • Réz
    1 mg
  • Mangán
    1 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    64.5 g
  • Cukor
    39 mg
  • Élelmi rost
    6 mg

VÍZ

  • Összesen
    1683.4 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    1228 micro
  • B6 vitamin:
    5 mg
  • B12 Vitamin:
    6 micro
  • E vitamin:
    7 mg
  • C vitamin:
    36 mg
  • D vitamin:
    165 micro
  • K vitamin:
    21 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    4 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    4 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    49 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    97 micro
  • Kolin:
    737 mg
  • Retinol - A vitamin:
    1153 micro
  • α-karotin
    20 micro
  • β-karotin
    831 micro
  • β-crypt
    7 micro
  • Likopin
    20135 micro
  • Lut-zea
    38 micro
Összesen 4103 kcal
  • 11% Fehérje
  • 3% Szénhidrát
  • 13% Zsír
  • 73% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Foszfor
  • Nátrium
  • Kálcium
  • Magnézium
  • Szelén

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • C vitamin:
  • Likopin
  • E vitamin:

Fehérje

  • Összesen
    8.6 g

Zsír

  • Összesen
    10.7 g
  • Telített zsírsav
    4 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    3 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    1 g
  • Koleszterin
    35 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    213.8 g
  • Cink
    1 mg
  • Szelén
    7 mg
  • Kálcium
    51 mg
  • Vas
    0 mg
  • Magnézium
    10 mg
  • Foszfor
    93 mg
  • Nátrium
    52 mg
  • Réz
    0 mg
  • Mangán
    0 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    2.2 g
  • Cukor
    1 mg
  • Élelmi rost
    0 mg

VÍZ

  • Összesen
    57.1 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    42 micro
  • B6 vitamin:
    0 mg
  • B12 Vitamin:
    0 micro
  • E vitamin:
    0 mg
  • C vitamin:
    1 mg
  • D vitamin:
    6 micro
  • K vitamin:
    1 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    0 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    0 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    2 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    3 micro
  • Kolin:
    25 mg
  • Retinol - A vitamin:
    39 micro
  • α-karotin
    1 micro
  • β-karotin
    28 micro
  • β-crypt
    0 micro
  • Likopin
    683 micro
  • Lut-zea
    1 micro
Összesen 138 kcal

Hozzávalók

Elkészítés

  1. Forró, sós vízbe tegyük fel főni a tésztát. Főzzük kicsit keményebbre, mint az al dente, hogy a belseje még kemény maradjon (a sütőben ugyanis puhulni fog még).
  2. Közben kevés szalonnát apró kockákra vágunk és megpirítjuk, hogy kiengedje a zsírját, majd rátesszük a kockákra vágott vöröshagymát, és üvegesre pirítjuk benne.
  3. Ezt követően rátesszük a darált húst, és folyamatos kevergetés mellett addig pirítjuk, amíg ki nem fehéredik, és levet nem kezd engedni. Ekkor felöntjük kb. 4 dl vízzel, sózzuk, borsozzuk, beletesszük a füstölt pirospaprikát, paradicsompürét, a worcestershire-szószt és a zúzott fokhagymát. Addig főzzük, amíg el nem fő a leve (ez nem azt jelenti, hogy szárazra kell sütni, maradjon kicsit szaftos).
  4. Reszeljük le a sajtokat, és keverjük őket össze. A tejfölt pedig egy csipet sóval keverjük el.
  5. Egy hőálló tálat vajazzunk vagy olajozzunk ki vékonyan, majd tegyük bele a tészta felét. Erre terítsük rá a darált húsos ragu felét, majd oszlassuk el rajta a tejföl felét, végül szórjuk meg a reszelt sajtkeveréknek szintén a felével. Ezt követően mindezt ismételjük meg a hozzávalók második felével.
  6. 200 fokra előmelegített sütőben süssük addig, amíg szép aranybarna nem lesz a teteje.
  • Sütés hőfoka: 200 °C
  • Sütés módja: alul-felül sütés
  • Tepsi mérete: 35x20x6
  • Sütés ideje: 20 perc
  • Elkészítettem: 5 alkalommal
  • Receptkönyvben: 47
  • Tegnapi nézettség: 0
  • 7 napos nézettség: 1
  • Össznézettség: 2709
  • Feltöltés dátuma: 2014. január 17.

Ajánló

Nagyszerű egytálétel, ebédre, vacsorára.

Receptkategóriák

Receptjellemzők

Anyukám szokott rakott makarónit készíteni és én is szívesen készítem, de egy kicsit másképp, ahogy mi szeretjük: egy kicsit szaftosabban, ízletesebben, füstös ízvilággal. Érdemes kipróbálni, de vigyázat mert nehéz abbahagyni. :)

Hozzávalók

Címlapról ajánljuk

További cikkek

Top Receptek

Hagyományos édes fánk

Életem első fánkját még lánykoromban készítettem. Kemény lett és száraz. Ezután évek teltek el és eszembe sem jutott, hogy újra nekiálljak. A kisfiam nagy fánkrajongó. Mondjuk is a ...