Füstölt sajttal töltött csirkemell baconben
cukrot taratalmaz
laktózt tartalmaz
glutént tartalmaz
tejet tartalmaz
tojásmentes
NS
adag
Előkészítés
perc
Sütés
perc
Összesen
perc
Sütés hőfoka
200 °C
- 14% Fehérje
- 19% Szénhidrát
- 7% Zsír
-
167g csirkemellfilé200 kcal
-
23g bacon89 kcal
-
33g füstölt sajt109 kcal
-
83g koktélparadicsom15 kcal
-
45g petrezselyem16 kcal
-
83g fusilli tészta309 kcal
-
4g fokhagyma5 kcal
-
17g méz51 kcal
-
5g olívaolaj47 kcal
-
5g vörösborecet1 kcal
-
0g rozmaring0 kcal
-
0g kakukkfű0 kcal
-
0g bors0 kcal
-
0g só0 kcal
Összesen
842
kcal
- 14% Fehérje
- 19% Szénhidrát
- 7% Zsír
-
500g csirkemellfilé600 kcal
-
68g bacon267 kcal
-
100g füstölt sajt328 kcal
-
250g koktélparadicsom45 kcal
-
135g petrezselyem49 kcal
-
250g fusilli tészta928 kcal
-
12g fokhagyma16 kcal
-
50g méz152 kcal
-
16g olívaolaj141 kcal
-
15g vörösborecet3 kcal
-
0g rozmaring0 kcal
-
0g kakukkfű0 kcal
-
0g bors0 kcal
-
0g só0 kcal
Összesen
2529
kcal
- 14% Fehérje
- 19% Szénhidrát
- 7% Zsír
-
35.8g csirkemellfilé43 kcal
-
4.9g bacon19 kcal
-
7.2g füstölt sajt23 kcal
-
17.9g koktélparadicsom3 kcal
-
9.7g petrezselyem3 kcal
-
17.9g fusilli tészta66 kcal
-
0.9g fokhagyma1 kcal
-
3.6g méz11 kcal
-
1.1g olívaolaj10 kcal
-
1.1g vörösborecet0 kcal
-
0g rozmaring0 kcal
-
0g kakukkfű0 kcal
-
0g bors0 kcal
-
0g só0 kcal
Összesen
179
kcal
- 14% Fehérje
- 19% Szénhidrát
- 7% Zsír
- 61% Víz
TOP ásványi anyagok
-
Foszfor
-
Nátrium
-
Magnézium
-
Kálcium
-
Szelén
TOP vitaminok
-
Kolin:
-
C vitamin:
-
Niacin - B3 vitamin:
-
E vitamin:
-
β-karotin
Fehérje
-
Összesen 61.1 g
Zsír
-
Összesen 28.6 g
-
Telített zsírsav 5 g
-
Egyszeresen telítetlen zsírsav: 9 g
-
Többszörösen telítetlen zsírsav 3 g
-
Koleszterin 137 mg
Ásványi anyagok
-
Összesen 1223.9 g
-
Cink 3 mg
-
Szelén 96 mg
-
Kálcium 105 mg
-
Vas 7 mg
-
Magnézium 127 mg
-
Foszfor 603 mg
-
Nátrium 281 mg
-
Réz 0 mg
-
Mangán 1 mg
Szénhidrátok
-
Összesen 83.6 g
-
Cukor 19 mg
-
Élelmi rost 5 mg
VÍZ
-
Összesen 269.9 g
Vitaminok
-
Összesen 0
-
A vitamin (RAE): 242 micro
-
B6 vitamin: 2 mg
-
B12 Vitamin: 0 micro
-
E vitamin: 3 mg
-
C vitamin: 72 mg
-
D vitamin: 5 micro
-
K vitamin: 748 micro
-
Tiamin - B1 vitamin: 1 mg
-
Riboflavin - B2 vitamin: 1 mg
-
Niacin - B3 vitamin: 24 mg
-
Pantoténsav - B5 vitamin: 0 mg
-
Folsav - B9-vitamin: 294 micro
-
Kolin: 173 mg
-
Retinol - A vitamin: 17 micro
-
α-karotin 84 micro
-
β-karotin 2649 micro
-
β-crypt 0 micro
-
Likopin 2144 micro
-
Lut-zea 2621 micro
Összesen
842
kcal
- 14% Fehérje
- 19% Szénhidrát
- 7% Zsír
- 61% Víz
TOP ásványi anyagok
-
Foszfor
-
Nátrium
-
Magnézium
-
Kálcium
-
Szelén
TOP vitaminok
-
Kolin:
-
C vitamin:
-
Niacin - B3 vitamin:
-
E vitamin:
-
β-karotin
Fehérje
-
Összesen 183.4 g
Zsír
-
Összesen 85.7 g
-
Telített zsírsav 15 g
-
Egyszeresen telítetlen zsírsav: 27 g
-
Többszörösen telítetlen zsírsav 10 g
-
Koleszterin 410 mg
Ásványi anyagok
-
Összesen 3671.6 g
-
Cink 10 mg
-
Szelén 288 mg
-
Kálcium 316 mg
-
Vas 20 mg
-
Magnézium 381 mg
-
Foszfor 1808 mg
-
Nátrium 844 mg
-
Réz 1 mg
-
Mangán 3 mg
Szénhidrátok
-
Összesen 250.8 g
-
Cukor 56 mg
-
Élelmi rost 16 mg
VÍZ
-
Összesen 809.8 g
Vitaminok
-
Összesen 0
-
A vitamin (RAE): 726 micro
-
B6 vitamin: 5 mg
-
B12 Vitamin: 1 micro
-
E vitamin: 8 mg
-
C vitamin: 217 mg
-
D vitamin: 16 micro
-
K vitamin: 2244 micro
-
Tiamin - B1 vitamin: 3 mg
-
Riboflavin - B2 vitamin: 2 mg
-
Niacin - B3 vitamin: 72 mg
-
Pantoténsav - B5 vitamin: 0 mg
-
Folsav - B9-vitamin: 882 micro
-
Kolin: 518 mg
-
Retinol - A vitamin: 52 micro
-
α-karotin 253 micro
-
β-karotin 7946 micro
-
β-crypt 0 micro
-
Likopin 6433 micro
-
Lut-zea 7862 micro
Összesen
2529
kcal
- 14% Fehérje
- 19% Szénhidrát
- 7% Zsír
- 61% Víz
TOP ásványi anyagok
-
Foszfor
-
Nátrium
-
Magnézium
-
Kálcium
-
Szelén
TOP vitaminok
-
Kolin:
-
C vitamin:
-
Niacin - B3 vitamin:
-
E vitamin:
-
β-karotin
Fehérje
-
Összesen 13.1 g
Zsír
-
Összesen 6.1 g
-
Telített zsírsav 1 g
-
Egyszeresen telítetlen zsírsav: 2 g
-
Többszörösen telítetlen zsírsav 1 g
-
Koleszterin 29 mg
Ásványi anyagok
-
Összesen 263 g
-
Cink 1 mg
-
Szelén 21 mg
-
Kálcium 23 mg
-
Vas 1 mg
-
Magnézium 27 mg
-
Foszfor 130 mg
-
Nátrium 60 mg
-
Réz 0 mg
-
Mangán 0 mg
Szénhidrátok
-
Összesen 18 g
-
Cukor 4 mg
-
Élelmi rost 1 mg
VÍZ
-
Összesen 58 g
Vitaminok
-
Összesen 0
-
A vitamin (RAE): 52 micro
-
B6 vitamin: 0 mg
-
B12 Vitamin: 0 micro
-
E vitamin: 1 mg
-
C vitamin: 16 mg
-
D vitamin: 1 micro
-
K vitamin: 161 micro
-
Tiamin - B1 vitamin: 0 mg
-
Riboflavin - B2 vitamin: 0 mg
-
Niacin - B3 vitamin: 5 mg
-
Pantoténsav - B5 vitamin: 0 mg
-
Folsav - B9-vitamin: 63 micro
-
Kolin: 37 mg
-
Retinol - A vitamin: 4 micro
-
α-karotin 18 micro
-
β-karotin 569 micro
-
β-crypt 0 micro
-
Likopin 461 micro
-
Lut-zea 563 micro
Összesen
179
kcal
Hozzávalók
-
50 dkg csirkemellfilé
-
4 szelet bacon
-
10 dkg füstölt sajt
-
25 dkg koktélparadicsom
-
3 csokor petrezselyem
-
25 dkg fusilli tészta
-
4 gerezd fokhagyma
-
2 ek olívaolaj
-
3 ek vörösborecet
-
kakukkfű ízlés szerint
-
só ízlés szerint
Elkészítés
- A csirkemellet 4 szeletre vágjuk, kiklopfoljuk, sózzuk, borsozzuk.
- Minden szelet csirkemellre csöpögtetünk pár csepp olívaolajat, majd minden szeletre 1 gerezd fokhagymát reszelünk, és a fokhagymát belemasszírozzuk a húsba.
- A csirkemelleket megszórjuk egy csipet szárított rozmaringgal, ha van otthon cserépben, úgy pár levelet letépünk, és azzal ízesítjük a húst.
- A füstölt sajtot 1-2 cm-es csíkokra szeljük, minden szelet húsra 1 szelet sajtot helyezünk, majd szorosan feltekerjük a hússzeleteket. A feltekert hússzeleteket bacon szalonnába göngyöljük, és fogvájóval átszúrjuk, így rögzítjük.
- A húsgöngyölegeket állítva sütőpapírra helyezzük és sütőben készre sütjük. (Ügyeljünk rá, hogy ne szárítsuk ki a húst, az étel akkor jó, ha a hús már kissé megpirult, a szalonna pedig ropogósra sült körülötte.)
- Teflon serpenyőben felhevítjük az olívaolajat, hozzáadjuk a mézet és a balzsamecetet, amikor a serpenyőben felhabzik (gyöngyözik) a mézes-borecetes mártás, hozzáadjuk a félbevágott koktélparadicsomokat, majd sózzuk, borsozzuk. Közepes lángon addig főzzük, ameddig a koktélparadicsomok zöme már megpuhult, ugyanakkor még tartják formájukat, nem málnak szét.
- Amikor a paradicsom elkészült, hozzáadjuk a száráról lecsípkedett petrezselyemzöldet, és jól elkeverjük. A petrezselyem a meleg szószban megpárolódik, ugyanakkor megtartja formáját, nem esik össze.
- A fusilli tésztát készre főzzük, és a paradicsomos ragut ráöntjük, majd az egészet finoman átkeverjük, ügyelve arra, hogy a paradicsomokat ne nyomjuk szét. Az így elkészült tésztát friss petrezselyemmel és kakukkfűvel megszórjuk.
- Miután a hús megsült, a fogvájókat eltávolítjuk, és a paradicsomos-tésztával tálaljuk. Könnyű száraz vörösborral vagy roséval leöblítjük.
- Sütés hőfoka: 200 °C
- Sütés ideje: 20 perc
- Elkészítettem: 2 alkalommal
- Receptkönyvben: 199
- Tegnapi nézettség: 2
- 7 napos nézettség: 16
- Össznézettség: 15043
- Feltöltés dátuma: 2012. január 11.
Receptjellemzők
-
- fogás:
-
- konyha:
-
- nehézség:
-
- elkészítési idő:
-
- szakács elkészítette:
-
- alkalom:
-
- Speciális étrendek:
NS
17513 recept
Az ételt péntek estére, vacsorára készítettem el, a tészta kissé édeskés a méztől, ugyanakkor meglepően jó összhangot alkot a rozmaringos-fokhagymás-füstölt sajtos hússal. Nem baj, ha a hús a sütés alatt nem áll meg a lábán, egyedül arra ügyeljünk, hogy ne szárítsuk ki a sütés során. Nekem és a páromnak nagyon ízlett, jó étvágyat kívánok hozzá! :-)